Dodaj do ulubionych

JAK ZMIENIC KOLOR WLOSOW???

11.03.04, 14:16
Witam mam male pytanie mam nadzieje ze ktos mi pomoze.
Farbuje wlosy na granatowa-czern od jakies 4 ms i przyznam szczeze ze troche
mi sie znudzil ten kolor i chyba wogole do mnie nie pasuje (mam szare
oczy,piegi raczej brazowe,jasna cere i jasne brwi) tak wiec nie bardzo pasuje
do mojego typu urody myslalam o jakims fajniejszym kolorze tylko nie wiem
jakim ale napewno jasniejszym. i nie bardzo wiem jak mam teraz tego koloru
sie pozbyc dodam ze mam krotkie wlosy i odrosty musze farbowac maksymalnie po
ms bo inaczej nie da sie wyjsc z domu... a naturalny moj kolor to ciemny
blond wiec jak myslicie jak powinnam pozbys sie tego koloru i jaki inny
proponujecie. Moje wlosy sa lekko przesuszone i matowe ale juz dzisiaj mam
zamiar kupic sobie dobra odzywke.
Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mila25 Re: Naturalne jest NAJLEPSZE!! 11.03.04, 15:10
      No własnie, przede wszyskim jesli podjełaś juz decyzję że nie chcesz czarnego
      koloru uzyskanego przez farbę chemiczną - postaw na barwniki naturalne, a już
      przynajmniej na czas zupełnego odrośnięcia włosów tak Abys potem mogła
      swobodniwe ściąć niepoządany kolor. Na Twoim miejscu farbowałabum tylko ODROSTY
      Naturalną Farbą-Odzywką Koloryzujacą na kolor czarny np. firmy Venita czy
      Elanda.Efekt: Odrosty nie bedą rzucać się w oczy a nowowyrośniete włosy nie
      zniszczysz juz tą farba bo ona jest odzywką. I tak cały czas do momentu
      uzyskania (przyrostu)włosów tej długości jaką chcesz mieć i wtedy ścinasz te
      zniszczone pozostałosci zniszczone chemiczną farba.Pozostaje Ci tylko kolor ten
      który uzyskałaś w wyniku naturalnego barwienia. Po takiej odżywce włosy będą
      super a jeżeli będziesz je myć szamponem np. rumiankowym to wrócisz z powrotem
      do naturalnego-ciemnego blondu.
      Odzywki koloryzujące (ok.4 zł)bardzo pogłębiają kolor lecz nie jest to trwały
      efekt jak w przypadku chemicznej farby.
      Pozdrawiam
      Monika
    • ivette1 Re: JAK ZMIENIC KOLOR WLOSOW??? 11.03.04, 15:16
      Witam! Wiesz ja miałam ten sam problem co Ty i niedawno zmieniłam kolor na
      jaśniejszy, bo ten czarny dawno mi się znudził i nie pasował do karnacji.
      Trochę Ci zazdroszczę bo swój naturalny kolor włosów masz ciemny blond (ja z
      natury jestem szatynką) i do tego mam długie. Nie czekałam na odrosty, bo już
      próbowałam i nie wyszło:-( Przeczytałam masę artykułów na temat koloryzacji,
      byłam też u znajomej fryzjerki, (sama też od czasu do czasu zajmuję się
      fryzjerstwem), miałam więc pewność, że koloryzacja napewno się uda:-) Proponuję
      kupić dobry rozjaśniacz, np. Z Joanny, Lorea'l, kolor jasny, popielaty blond.
      Oczywiście włosy nie wyjdą w takim kolorze, zostaną rozjaśnione o 2, 3 tony. Z
      czarnych wyszedł mi jasny brąz z odcieniem lekkiej ciemnej czerwieni. Nie
      nakładałam farby na całe włosy, tylko na większość pasemek (do tego proponuję
      kupić zestaw; czepek, folia itp.), jeśli zamierzasz robić w domu. Za pierwszym
      razem może nie wyjść, ale za drugim wyjdzie na pewno. Zabieg ten nie zniszczył
      mi włosów co ciekawe. Używam szamponu Shamtu oraz odżywki Ziaja z czarnej
      rzepy, a kolor włosów bardzo fajny. Pozdr.
      • magdaa4 Re: do ivette1 11.03.04, 15:39
        Tak myslalam zeby kupic sobie Joanne do Pasemek. ale ja bym musiala zrobic cale
        wlosy poniewaz mam bardzo krotkie wlosy i gdybym chciala pasemka to bym miala
        plamy. Czy moge cale zafarbowac czy to je bardzo zniszczy? nie moge czekac az
        sie kolor wyplucze czy same mi odrosna bo mina chyba wieki.
        i jak dlugo powinnam za pierwszym razem trzymac rozjasniacz?
        jaki bys mi proponowala kolor?
        moze dodam ze lubie malowac sie w cieplych odcieniach i raczej nosze zloto.
        moze mozesz mi cos doradzic?
        • ivette1 Re: do ivette1 11.03.04, 17:27
          Jeżeli masz bardzo krótkie włosy to radzę Ci poczekać aż naturalny kolor
          odrośnie, sądzę że to długo nie potrwa, włosy rosną szybko, a jak masz krótką
          fryzurkę to podcinaj końcówki o 1, 2 cm na miesiąc. Możesz wypróbować sposob
          Mili kupując szampony koloryzujące, choć to się raczej nie opłaca. Szampon taki
          zmywa się po 6 myciach, a zakładając że myjesz codziennie włosy, stracisz
          szybko kolor. W takim bądź razie radzę poczekać, naprawdę warto, masz na pewno
          ładny kolor włosów naturalny! Później możesz kombinować, dobierając kolory,
          jeżeli lubisz się malować w ciepłych odcieniach (fakt, że do złota najlepiej
          pasuje kolor czarny, lecz nie tylko!) wypróbuj pasemka w kolorze ciemna
          czerwień, wiśnia, z platynowym blondem. Do takiego zabiegu jak już pisałam
          wcześniej najlepiej użyć czepka foliowego, lub po prostu chcąc uniknąć plam jak
          piszesz, możesz zawijać pasemka folią pergaminową pozostawiając proste (nie
          zawijaj do góry).
          Rozjaśniacz trzyma się z reguły na włosach od 30 do 45 min. Jeśli są to włosy
          koloru czarnego, trzyma się początkowo 30 min, za drugim razem jak robisz, 45
          min. Pozdr. i jeśli zdecydujesz się na zabieg rozjaśniania to napisz jak
          wyszło, ale radzę poczekać aż włosy odrosną.
          • magdaa4 Re: do ivette1 11.03.04, 19:35
            dzieki za odpowiedz. sama nie wiem co teraz mam zrobic poniewaz odrosty bardzo
            widac przy czarnych wlosach ciemny blond odrosty wygladaja na wlosy nie zadbane
            i troche bym sie wstydzila chodzic z odrostami :( a wiem ze przy rozjasnianiu
            bardzo sie uszkodza moje wlosy chociaz kilka lat temu farbowalam tylko na blond
            i byly gladkie i ladne mialam dosyc dlugie takie do lopatek..
            a mozesz mi napisac gdybym zdecydowala sie na rozjasnienie to czy mam nalozyc
            rozjasniacz na 30 min i np po tygodniu farbe czy po tygodniu znowu rozjasniacz
            na 45 min ? bo nie wiem z gory dziekuje za odpowiedz
            Pozdrawiam :)
            • ivette1 Re: do ivette1 11.03.04, 21:52
              Jeśli zdecydujesz się na rozjaśnienie np. Joanna, na początek radzę potrzymaj
              farbę 30 min. W tym samym dniu po ok. 5 godz. naloz drugi raz na 45 min. Ja tak
              zrobiłam, nie czekając aż minie tydzień, czy miesiąc, wbrew opini krążącej o
              zniszczeniu włosów. Co najwyżej staną się troszkę osłabione, ale później wrócą
              do poprzedniego stanu jeśli dobrze je nawilżysz odpowiednią odżywką np. do
              włosów rozjaśnionych. Płucz włosy w rumianku, to też trochę rozjaśnia po pewnym
              czasie. Pozdr.
    • wrednababa Re: JAK ZMIENIC KOLOR WLOSOW??? 11.03.04, 19:52
      czesc.powiem ci jak ja zmienialam kolor(bylo to 4 lata temu)tez mialam czarne
      (kruczo-czarne)dlugosci mniej wiecej do polowy szyi.Najpierw rozjaśnilam je -
      ale nie polecam ci Joanny ja kupilam sobie dekoloryzator( jest cos takiego np.
      w geancie)firmy L'oreal lub Garnier.Niestety tak jak sie spodziewalam nie
      wyszedl super extra np.jasny braz tylko wyszla zebra..he he ale smiesznie
      wygladalam bo mialam w sumie na sobie kilka kolorow(od blond-tam gdzie mialam
      jakies swoje naturalne wlosy, poprzez czerwienie i do czarnego-tam nie chwycilo)
      ale powiem ci ze nawet niektorzy nabierali sie ze to baleyage:))))
      potem odczekalam troche pare tyg. (zeby ich tak nie meczyc)i polozylam borodwy
      kolor(nie wiem do jakiego ty darzysz?)wlosy troche sie ujednolicily(byly
      bordowo-czarne)potem troche je pozapuszczlam i za jakis czas obcielam na krotko-
      dopiero wtedy wrocily do normalnego koloru
      ale moja rada jest taka-wydaj troche wiecej kasy i idz do fryzjera-niech on ci
      to wszystko zrobi-przynajmniej unikniesz wyzarcia wlosow przez rozjasniacz(taki
      przypadek miala moja kolezanka)
      pozdrawiam
    • oksana.zarewicz Re: JAK ZMIENIC KOLOR WLOSOW??? 04.04.04, 22:57
      Witam
      Zgadzam się z Wrednąbabą. W takiej sytuacji warto wybrać się do fryzjera. W
      żadnym razie nie radzę wykonywać zabiegów rozjaśniania samodzielnie, nie mając
      żadnego doświadczenia w tej materii a tym bardziej wykonywać ten zabieg
      dwukrotnie w ciągu tego samego dnia! Nawet najlepsza odżywka nie da rady potem
      zregenerować włosów.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka