anut 13.03.04, 22:31 Mam pytanie, co do odżywki do włosów zniszczonych. Czy można jej używać codziennie? A jak nie, to jak często?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mila25 Re: Odp............ 16.03.04, 14:19 Witaj. Ja jak miałam zniszczone włosy zabiegami fryzjerskimi to własnie postawiłam na częste (to znaczy kazdorazowo po myciu)stosowanie odzywek (w tym masek)w celu poprawy ich koszmarnej kondycji. Dodam również że stosowałam i stosuję nadal napary (pokrzywa,skrzyp, brzoza,cmiel)wraz z tymi odzywkami. Efekty są bardzo zadawalajace ale... włosy zniszczone wymagają oprócz w/w kosmetyków delikatnego obchodzenia się z nimi. Jeśli chodzi o wszystkie odżwycze zabiegi na włosach to górę tu bierze systematyczność i cierpliwosc przede wszystkim. Pozdrawiam i życzę cierpliwości w walce ze znisczonymi włosami Monia Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Odżywka 04.04.04, 23:02 Witam Radzę Pani sprawdzić, które odżywki lepiej tolerują Pani włosy: do spłukiwania czy bez spłukiwania. Jeżeli zadawalający efekt uzyskuje Pani po odżywkach do spłukiwania, to nie ma przeciwwskazań, aby stosować je po każdym myciu. Jeżeli jednak efekt jest niezadowalający, to radzę używać odżywek bez spłukiwania lub balsamów 2-3 razy w tyg. Również przyda się zniszczonym włosom maseczka odżywczo-regenerująca (gotowa lub w wersji domowej) 1 na 10-14 dni. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś