Dodaj do ulubionych

żele do mycia twarzy

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 13:31
Dziewczyny! napiszcie czym myjecie buziaki,ja teraz używam żelu Synergi,ale nie
jest rewelacyjny,może używacie czegoś lepszego i wydajniejszego
Obserwuj wątek
    • Gość: Helena Re: żele do mycia twarzy IP: *.waw.cdp.pl 20.02.02, 13:38
      Ja uzywam na zmiane L'Oreal Plenitude zielonego i Synerigie Clear (chyba tak to
      sie nazywa???) w niebieskiej tubie do tlustej cery z jakby drobniutkim
      peelingiem. W zaleznosci od kondycji skory, oba sa naprawde niezle i
      wystarczaja na ok 2 miesiace. Swego czsu uzywalam tez AA, ale on byl
      nieszczegolnie wydajny, podobnie bylo z Erisem.
      Pozdrawiam
      H.
    • conti Re: żele do mycia twarzy 20.02.02, 13:53
      Ja uzywam: Physiogel(żel myjący do skóry wrazliwej),Stiefel albo Effaclar(żel
      oczyszczający do mycia),La Roche Posay. Oba gorąco polecam.
      pozdrawiam, Conti
    • Gość: Helena Re: żele do mycia twarzy IP: *.waw.cdp.pl 20.02.02, 14:01
      Ja uzywam na zmiane L'Oreal Plenitude zielonego i Synerigie Clear (chyba tak to
      sie nazywa???) w niebieskiej tubie do tlustej cery z jakby drobniutkim
      peelingiem. W zaleznosci od kondycji skory, oba sa naprawde niezle i
      wystarczaja na ok 2 miesiace. Swego czsu uzywalam tez AA, ale on byl
      nieszczegolnie wydajny, podobnie bylo z Erisem.
      Pozdrawiam
      H.
      • kasiulek Re: żele do mycia twarzy 20.02.02, 14:22
        Mnie kiedys bardzo pasowal Eris, bo jest bezzapachowy i dobrze zmywal, pozniej
        uzywalam Soin Clarifiant na zmiane z Purete de Nymphea Yves Rocher, a teraz
        nabylam droga kupna Gel Clarte Lancome (w Niemczech takie 'lepsze' kosmetyki
        kosztuja naprawde mniej niz w Polsce!) do cery mieszanej i normalnej i jestem
        BARDZO zadowolona
    • Gość: Ptasia Re: żele do mycia twarzy IP: *.wcp.pl 20.02.02, 14:58
      1. dax minerały (bdb)
      2. L'oreal różowy/Synergie Fresh (oba do suchej, podobne, bdb, może L'oreal
      trochę lepszy...)
      3. Physiogel, Stiefel, apteki
      4.Eris - za bardzo płynny
      5. Vichy - bardzo podobne do L'oreala, można kupić tańszą opcję
      6. Yves Rocher - Calmille, Purete de Nymphea - oba OK
    • conti Re: żele do mycia twarzy 20.02.02, 15:41
      Ja uzywam: Physiogel(żel myjący do skóry wrazliwej),Stiefel albo Effaclar(żel
      oczyszczający do mycia),La Roche Posay. Oba gorąco polecam.
      pozdrawiam, Conti
    • Gość: Ptasia Re: żele do mycia twarzy IP: *.wcp.pl 20.02.02, 15:41
      Ja używam w tej chwili Dax Cosmetics z minerałami, o kórym już pisałam i jestem
      b. happy. Wcześniej używałam Synergie fresh i Plenitude różowego (oba do
      suchej), Physiogel też jest bdb. Erisu nie pasuje mi konsystencja (za płynne).
      Soraya do wrażliwej była też OK, aha, i raz uzywałam Vichy, bardzo podobny do
      L'oreala.
      • Gość: Marta Re: żele do mycia twarzy-do Ptasi IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 20.02.02, 19:13
        Przez bardzo długi czas używałam Erisu z serii Pharmaceris do cery
        wrażliwej,ale teraz przerzuciłam się na Hydrafresh Loreala-zielony i jestem
        bardzo zadowolona.Ptasia-czy mogłabyś mi powiedzieć czy ten żel Dax Cosmetics
        usuwa makijaż i czy się pieni ?Przymierzam się do jego kupna,ale chciałabym
        wiedzieć coś więcej.
        • Gość: Ptasia Re: żele do mycia twarzy-do Ptasi IP: *.wcp.pl 20.02.02, 19:53
          Tak, usuwa makijaż, bdb oczyszcza (trochę chyba działa jak peeling, bo ma
          mikrogranulki), pieni się przyzwoicie (bardziej niż Synergie - tak mi się
          wydaje) i ślicznie pachnie.
          • Gość: Marta Re: żele do mycia twarzy-do Ptasi IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 20.02.02, 21:43
            Dzięki.Jak wykończę Loreala to sobie kupię.
    • Gość: koralik Re: żele do mycia twarzy IP: 195.95.19.* 20.02.02, 15:53
      a ja myje buzie mydlem DOVE, bo nie znalazlam nic lepszego
      Koralik
    • Gość: Saga Re: żele do mycia twarzy IP: *.bratniak.krakow.pl 20.02.02, 22:37
      Ja używam Hydrafresh L'oreala, tego do cery normalnej i mieszanej (zielonego).
      Jego największą zaletą jest to, że nie wysusza skóry.
      Kiedyś używałam żelu Neutralia, ale firma zrobiła mi brzydki kawał i go
      wycofali. Teraz się boję, żeby nie wycofali Hydrafresha :-) Ale skoro tyle osób
      go używa to chyba nie mam się co martwić :-))
      • Gość: agus7 Re: żele do mycia twarzy IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 25.02.02, 15:09
        A ja wlasnie wrocilam z nart :))) i nadrabiam zaleglosci na tym forum...

Używam Estee Lauder Splash Away - już od 1,5 roku ta sama tubka!!! A kosztował
        chyba z 70 zł, więc się opłaciło. Jestem zadowolona z efektów.
        • Gość: Ewa Re: żele do mycia twarzy-Do agus7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 19:14
          Mam pytanie dot.tego żelu Estee Lauder do mycia buzi ,do jakiej cery on jest.Ja
          mam sucha,czy ten właśnie będzie się nadawał?
          • agus7 Re: żele do mycia twarzy-Do agus7 26.02.02, 08:53
            Nie wiem co tam jest na nim napisane, ale myślę że jest uniwersalny (tj. cera
            normalna, mieszana i sucha, na pewno nie tłusta). Ja też mam raczej suchą cerę
            i mi jej nie wysusza, za to ładnie się pieni, ma konsystencję jakby bardzo
            gęstej piany no i naprawdę jest bardzo wydajny. Nie daje jakichś
            spektakularnych efektów, ale na pewno nie szkodzi, jest milutki w użyciu i
            prawie bezzapachowy.
            • Gość: em Re: żele do mycia twarzy-Do agus7 IP: 62.148.83.* 26.02.02, 09:40
              żel LRP i żel Cleanance Avene + woda termalna w aerozolu Avene
      • goga.74 Re: żele do mycia twarzy 01.05.02, 17:42
        A ja uzywalam super zelu z Yves Rocher z serii
        witaminowej i tez mi go wycofali. Potem znalazlam
        anasowy z The Body Shop- i wczoraj sie dowiedzialm, ze
        tez go wycofali.
        Wiec musze znalesc tez znalezc cos innego, dzieki
        fajnie ze jest ten watek.
    • Gość: egi Re: żele do mycia twarzy IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 16:25
      A ja po wypróbowaniu wielu różnych rzeczy, za różne (z reguły spore ceny)
      stosuję od jakich dwóch lat pewien bardzo tani i fajny żel, do którego po
      kolejnych eksperymentach wracam. Dała mi go kiedyś moja kosmetyczka, która
      zdziałała cuda z moją twarzą i tak mi zostało. Żel Ban Di do cery wrażliwej, z
      oczarem wirgijskim czy czymś takim. Naprawde polecam. Kosztuje niecałe 10 zł,
      starcza na miesiąc, chociaż objętość nie jest powalająca. Do kupienia w
      podziemiach pod rotundą, w sklepiku w okolicach Metropolu.
    • Gość: satiaa Re: żele do mycia twarzy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 00:23
      obecnie uzywam pianki do mycia twarzy i demakijaz Inter fragence, super
      wydajna , niedroga 12/220ml!!!!, idealna dla mojej mieszanej cery, no i pieknie
      pachnie polnymi kwiatami:)))
      • Gość: katrina Re: żele do mycia twarzy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 00:57
        wieczorem przed 3 krokami Clinique używam Rinse-off foaming cleanser tej firmy.
        Genialny! miły w użyciu, skuteczny i kosmicznie wydajny - używam ponad rok i
        zużyłam może połowę tubki. To właśnie wyższośc wyższej półki nad średnią i
        niską - tak naprawde to ta pierwsza jest najtańsza. Oczywiście nie dotyczy to
        wszystkich kosmetyków.
        • Gość: rossa Re: żele do mycia twarzy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.05.02, 09:38
          Mam podobne odczucia jak Katrina. Myję twarz żelem do demakijażu Shiseido też
          chyba z rok i zużyłam połowę, a tubka ma zaledwie 125ml. Ten żel jest cudny, bo
          po zetknięciu z ciepłą skórą zamienia się w olejek, który w trakcie
          wmasowywania wchłania makijaż i wszelkie zanieczyszczenia. Mam tłustą cerę, ale
          to rozwiązanie jest dla mnie idealne.
          Smutne jest tylko to, że jak się taki kosmetyk kończy, to zwykle okazuje się,
          że właśnie 10 miesięcy temu linia została wycofana- jak na przykład właśnie
          Vital-Perfection z Shiseido :((
          • Gość: kasica Re: żele do mycia twarzy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 14:47
            A propos Shiseido, wlascicielkom tlustej mordki polecam Cleansing Foam z serii
            Pureness, pieknie oczyszcza i nie wysusza, jest _niesamowicie_ wydajny
            (wystarczy odrobinka na opuszku palca na cale mycie), tubka starcza co najmniej
            na pol roku, a przypuszczam, ze na dluzej (uzywalam wspolnie z mezem, wiec
            trudno mi dokladnie oszacowac). Oprocz tego uzywalam zelu Eris normamat
            (fatalnie wysusza), teraz Freeman - tez wysusza, choc jest znacznie
            przyjemniejszy od Erisu. Jednak Shiseido jak dotad nic nie pobilo.
            • Gość: Zuzka Re: żele do mycia twarzy IP: *.chello.pl 01.05.02, 15:09
              A ile kosztuje to cudo?
              • Gość: kasica Re: żele do mycia twarzy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 15:18
                Dokladnie nie pamietam, bo kupowalam dawno, ale chyba nie wiecej niz
                160 zl, a moze mniej. Tani nie jest, ale naprawde wydajny.
    • Gość: lenya Re: żele do mycia twarzy IP: *.ltk.com.pl 01.05.02, 17:00
      uzywałam Johnsona z mikrogranulkami, potem przeszłam na tańszy i równie dobry
      Dax Cosmetics (zielony, tez z mikrogranulkami). Probowałam tez Deep Clean
      Neutrogeny, ale nie lubie za bardzo takiej konsystencji, jak krem. Wole
      granulki i delikatny peeling ;-)
      • Gość: damona Re: żele do mycia twarzy IP: 62.233.167.* 02.05.02, 00:33
        zel LRP Effaclar - bardzo wydajny, starcza mi na pol roku i dobrze zmywa makijaz
        uzywalam tez Yves Rocher - zielony dla kazdej cery - pieknie pachnial, dobrze
        myl ale strasznie szybko sie skonczyl...
        • agniechaa Re: żele do mycia twarzy 03.05.02, 07:27
          Yves Rocher - zielony - jest rzeczywiscie niezly. I stosunkowo niedrogi.
        • Gość: elka Re: żele do mycia twarzy IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 08:25
          Damona, do jakiej cery przeznaczony jest ten zel LRP Effeclear? Chętnie bym się na niego skusiła,
          aha i jeszcze jedno: od jakiego wieku jest polecany i ile kosztuje?
    • Gość: justy Re: żele do mycia twarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 10:56
      1. Pianka Inter-Fragrances
      2. Pianka Vichy do cery normalnej i mieszanej
      Obie są bardzo fajne i skuteczne, chociaż Vichy jest mało wydajna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka