Gość: monia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 13:31 Dziewczyny! napiszcie czym myjecie buziaki,ja teraz używam żelu Synergi,ale nie jest rewelacyjny,może używacie czegoś lepszego i wydajniejszego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Helena Re: żele do mycia twarzy IP: *.waw.cdp.pl 20.02.02, 13:38 Ja uzywam na zmiane L'Oreal Plenitude zielonego i Synerigie Clear (chyba tak to sie nazywa???) w niebieskiej tubie do tlustej cery z jakby drobniutkim peelingiem. W zaleznosci od kondycji skory, oba sa naprawde niezle i wystarczaja na ok 2 miesiace. Swego czsu uzywalam tez AA, ale on byl nieszczegolnie wydajny, podobnie bylo z Erisem. Pozdrawiam H. Odpowiedz Link Zgłoś
conti Re: żele do mycia twarzy 20.02.02, 13:53 Ja uzywam: Physiogel(żel myjący do skóry wrazliwej),Stiefel albo Effaclar(żel oczyszczający do mycia),La Roche Posay. Oba gorąco polecam. pozdrawiam, Conti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: żele do mycia twarzy IP: *.waw.cdp.pl 20.02.02, 14:01 Ja uzywam na zmiane L'Oreal Plenitude zielonego i Synerigie Clear (chyba tak to sie nazywa???) w niebieskiej tubie do tlustej cery z jakby drobniutkim peelingiem. W zaleznosci od kondycji skory, oba sa naprawde niezle i wystarczaja na ok 2 miesiace. Swego czsu uzywalam tez AA, ale on byl nieszczegolnie wydajny, podobnie bylo z Erisem. Pozdrawiam H. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: żele do mycia twarzy 20.02.02, 14:22 Mnie kiedys bardzo pasowal Eris, bo jest bezzapachowy i dobrze zmywal, pozniej uzywalam Soin Clarifiant na zmiane z Purete de Nymphea Yves Rocher, a teraz nabylam droga kupna Gel Clarte Lancome (w Niemczech takie 'lepsze' kosmetyki kosztuja naprawde mniej niz w Polsce!) do cery mieszanej i normalnej i jestem BARDZO zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Re: żele do mycia twarzy IP: *.wcp.pl 20.02.02, 14:58 1. dax minerały (bdb) 2. L'oreal różowy/Synergie Fresh (oba do suchej, podobne, bdb, może L'oreal trochę lepszy...) 3. Physiogel, Stiefel, apteki 4.Eris - za bardzo płynny 5. Vichy - bardzo podobne do L'oreala, można kupić tańszą opcję 6. Yves Rocher - Calmille, Purete de Nymphea - oba OK Odpowiedz Link Zgłoś
conti Re: żele do mycia twarzy 20.02.02, 15:41 Ja uzywam: Physiogel(żel myjący do skóry wrazliwej),Stiefel albo Effaclar(żel oczyszczający do mycia),La Roche Posay. Oba gorąco polecam. pozdrawiam, Conti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Re: żele do mycia twarzy IP: *.wcp.pl 20.02.02, 15:41 Ja używam w tej chwili Dax Cosmetics z minerałami, o kórym już pisałam i jestem b. happy. Wcześniej używałam Synergie fresh i Plenitude różowego (oba do suchej), Physiogel też jest bdb. Erisu nie pasuje mi konsystencja (za płynne). Soraya do wrażliwej była też OK, aha, i raz uzywałam Vichy, bardzo podobny do L'oreala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: żele do mycia twarzy-do Ptasi IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 20.02.02, 19:13 Przez bardzo długi czas używałam Erisu z serii Pharmaceris do cery wrażliwej,ale teraz przerzuciłam się na Hydrafresh Loreala-zielony i jestem bardzo zadowolona.Ptasia-czy mogłabyś mi powiedzieć czy ten żel Dax Cosmetics usuwa makijaż i czy się pieni ?Przymierzam się do jego kupna,ale chciałabym wiedzieć coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Re: żele do mycia twarzy-do Ptasi IP: *.wcp.pl 20.02.02, 19:53 Tak, usuwa makijaż, bdb oczyszcza (trochę chyba działa jak peeling, bo ma mikrogranulki), pieni się przyzwoicie (bardziej niż Synergie - tak mi się wydaje) i ślicznie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: żele do mycia twarzy-do Ptasi IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 20.02.02, 21:43 Dzięki.Jak wykończę Loreala to sobie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralik Re: żele do mycia twarzy IP: 195.95.19.* 20.02.02, 15:53 a ja myje buzie mydlem DOVE, bo nie znalazlam nic lepszego Koralik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saga Re: żele do mycia twarzy IP: *.bratniak.krakow.pl 20.02.02, 22:37 Ja używam Hydrafresh L'oreala, tego do cery normalnej i mieszanej (zielonego). Jego największą zaletą jest to, że nie wysusza skóry. Kiedyś używałam żelu Neutralia, ale firma zrobiła mi brzydki kawał i go wycofali. Teraz się boję, żeby nie wycofali Hydrafresha :-) Ale skoro tyle osób go używa to chyba nie mam się co martwić :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus7 Re: żele do mycia twarzy IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 25.02.02, 15:09 A ja wlasnie wrocilam z nart :))) i nadrabiam zaleglosci na tym forum... Używam Estee Lauder Splash Away - już od 1,5 roku ta sama tubka!!! A kosztował chyba z 70 zł, więc się opłaciło. Jestem zadowolona z efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: żele do mycia twarzy-Do agus7 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 19:14 Mam pytanie dot.tego żelu Estee Lauder do mycia buzi ,do jakiej cery on jest.Ja mam sucha,czy ten właśnie będzie się nadawał? Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: żele do mycia twarzy-Do agus7 26.02.02, 08:53 Nie wiem co tam jest na nim napisane, ale myślę że jest uniwersalny (tj. cera normalna, mieszana i sucha, na pewno nie tłusta). Ja też mam raczej suchą cerę i mi jej nie wysusza, za to ładnie się pieni, ma konsystencję jakby bardzo gęstej piany no i naprawdę jest bardzo wydajny. Nie daje jakichś spektakularnych efektów, ale na pewno nie szkodzi, jest milutki w użyciu i prawie bezzapachowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: żele do mycia twarzy-Do agus7 IP: 62.148.83.* 26.02.02, 09:40 żel LRP i żel Cleanance Avene + woda termalna w aerozolu Avene Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: żele do mycia twarzy 01.05.02, 17:42 A ja uzywalam super zelu z Yves Rocher z serii witaminowej i tez mi go wycofali. Potem znalazlam anasowy z The Body Shop- i wczoraj sie dowiedzialm, ze tez go wycofali. Wiec musze znalesc tez znalezc cos innego, dzieki fajnie ze jest ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egi Re: żele do mycia twarzy IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 16:25 A ja po wypróbowaniu wielu różnych rzeczy, za różne (z reguły spore ceny) stosuję od jakich dwóch lat pewien bardzo tani i fajny żel, do którego po kolejnych eksperymentach wracam. Dała mi go kiedyś moja kosmetyczka, która zdziałała cuda z moją twarzą i tak mi zostało. Żel Ban Di do cery wrażliwej, z oczarem wirgijskim czy czymś takim. Naprawde polecam. Kosztuje niecałe 10 zł, starcza na miesiąc, chociaż objętość nie jest powalająca. Do kupienia w podziemiach pod rotundą, w sklepiku w okolicach Metropolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satiaa Re: żele do mycia twarzy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 00:23 obecnie uzywam pianki do mycia twarzy i demakijaz Inter fragence, super wydajna , niedroga 12/220ml!!!!, idealna dla mojej mieszanej cery, no i pieknie pachnie polnymi kwiatami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: żele do mycia twarzy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 00:57 wieczorem przed 3 krokami Clinique używam Rinse-off foaming cleanser tej firmy. Genialny! miły w użyciu, skuteczny i kosmicznie wydajny - używam ponad rok i zużyłam może połowę tubki. To właśnie wyższośc wyższej półki nad średnią i niską - tak naprawde to ta pierwsza jest najtańsza. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossa Re: żele do mycia twarzy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.05.02, 09:38 Mam podobne odczucia jak Katrina. Myję twarz żelem do demakijażu Shiseido też chyba z rok i zużyłam połowę, a tubka ma zaledwie 125ml. Ten żel jest cudny, bo po zetknięciu z ciepłą skórą zamienia się w olejek, który w trakcie wmasowywania wchłania makijaż i wszelkie zanieczyszczenia. Mam tłustą cerę, ale to rozwiązanie jest dla mnie idealne. Smutne jest tylko to, że jak się taki kosmetyk kończy, to zwykle okazuje się, że właśnie 10 miesięcy temu linia została wycofana- jak na przykład właśnie Vital-Perfection z Shiseido :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: żele do mycia twarzy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 14:47 A propos Shiseido, wlascicielkom tlustej mordki polecam Cleansing Foam z serii Pureness, pieknie oczyszcza i nie wysusza, jest _niesamowicie_ wydajny (wystarczy odrobinka na opuszku palca na cale mycie), tubka starcza co najmniej na pol roku, a przypuszczam, ze na dluzej (uzywalam wspolnie z mezem, wiec trudno mi dokladnie oszacowac). Oprocz tego uzywalam zelu Eris normamat (fatalnie wysusza), teraz Freeman - tez wysusza, choc jest znacznie przyjemniejszy od Erisu. Jednak Shiseido jak dotad nic nie pobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: żele do mycia twarzy IP: *.chello.pl 01.05.02, 15:09 A ile kosztuje to cudo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: żele do mycia twarzy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 15:18 Dokladnie nie pamietam, bo kupowalam dawno, ale chyba nie wiecej niz 160 zl, a moze mniej. Tani nie jest, ale naprawde wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenya Re: żele do mycia twarzy IP: *.ltk.com.pl 01.05.02, 17:00 uzywałam Johnsona z mikrogranulkami, potem przeszłam na tańszy i równie dobry Dax Cosmetics (zielony, tez z mikrogranulkami). Probowałam tez Deep Clean Neutrogeny, ale nie lubie za bardzo takiej konsystencji, jak krem. Wole granulki i delikatny peeling ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damona Re: żele do mycia twarzy IP: 62.233.167.* 02.05.02, 00:33 zel LRP Effaclar - bardzo wydajny, starcza mi na pol roku i dobrze zmywa makijaz uzywalam tez Yves Rocher - zielony dla kazdej cery - pieknie pachnial, dobrze myl ale strasznie szybko sie skonczyl... Odpowiedz Link Zgłoś
agniechaa Re: żele do mycia twarzy 03.05.02, 07:27 Yves Rocher - zielony - jest rzeczywiscie niezly. I stosunkowo niedrogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: żele do mycia twarzy IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 08:25 Damona, do jakiej cery przeznaczony jest ten zel LRP Effeclear? Chętnie bym się na niego skusiła, aha i jeszcze jedno: od jakiego wieku jest polecany i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: żele do mycia twarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 10:56 1. Pianka Inter-Fragrances 2. Pianka Vichy do cery normalnej i mieszanej Obie są bardzo fajne i skuteczne, chociaż Vichy jest mało wydajna. Odpowiedz Link Zgłoś