Dodaj do ulubionych

trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny

22.07.10, 10:22
dziewczyny,

bez czego nie możecie się obejść mając problemy skórne?
mam 28 lat, dwójkę dzieci, a skóra nadal pokryta tradzikiem, wągrami, itp.

mój niezbędnik od niedawna KAMUFLAŻ ART DECO (wcześniej używałam dermacolu) jako korektor; do tego BIBUŁKI MATUJĄCE; numer jeden to krem na noc IWOSTIN PURRITIN - rewelacja
Obserwuj wątek
    • przyszla_mama1 Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 28.07.10, 15:45
      ja nakladam maseczke z dax cosmetics maseczka oczyszczajaca..
      nakladam 2 razy w tygodniu, na jesien robie zabiegi oczyszczajaco-
      zluszczajace jak kwasy czy mikrodermabrazje.. tonik lubie z bielendy
      do cery mieszanej taki ziolowy na to krem matujacy do cery mieszanej
      i puder mineralny po nim mam mniej wagrow niz po podkladach w
      kremie..
      • 1jessica1 Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 10.11.10, 13:49
        Ja mam nadal trądzik i używam Zinerytu , on mi bardzo pomaga.
        Nakładaj go rano i wieczorem. Tani on nie jest ,bo w aptece kupowałam go ostatnio i zapłaciłam ok.50 zł
    • menesa Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 28.07.10, 19:25
      Zielona glinka!
      Polecam tę z firmy Delia, tania a b.dobra.
      Moją mieszaną cerę wręcz za bardzo wysusza, ale dobrze oczyszcza i wygładza (coś
      za coś).
    • issey_miyake Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 28.07.10, 20:10
      retinoidy, krem z filtrem 50+, płyn micelarny bioderma, krem antyperspiracyjny,
      antybiotyk do stosowania miejscowego, maska plante system aknorm, woda termalna,
      peelingi chemiczne, laktocer
      • eliszon Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 11.11.10, 11:33
        Dokładnie, micelar biodermy rządzi, do tego albo kwasy (np. w effaclar duo LRP) albo kwas+retinol (w triacneal avene). Mam 26 lat, wreszcie całkowicie pozbyłam się trądziku i wągrów, teraz ładnie schodzą wszelkie ślady mojej "działalności" na twarzy. Kwasy na noc, na dzień krem z filtrem, teraz używam Ecran Prodigieux Nuxe z SPF 30, który jest bardzo lejący, przez co nie zapycha mi porów.
    • greentea2 Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 28.07.10, 20:34
      Jestem starsza i mam wieczny tradzik. Ale jakos specjalnie nie
      pielegnuje skory od tym katem, bo musze juz myslec o zmarszczkach,
      itp. Uwazam tylko na kremy, wybieram te, ktore nie zapychaja porow.
      Raz w tygodniu peeling i maska oczyszczajaca.
      Odkrylam niedawno krem, ktory wyleczyl mi wszystkie wypryskie na
      twarzy, mialam jakis wyjatkowo kiepski okres i wysypalo mnie
      strasznie, po tygodniu nie zostalo nic, krem firmy Louis Widmer -
      acneplus creme, wiem, ze nie jest dostepny w Polsce, ale moze masz
      kogos kto moglby ci go podeslac. Zaloze sie, ze to prawie to samo co
      benzacne, ale sprawdzil sie najlepiej.
    • nessie-jp Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 28.07.10, 21:20
      Retinoidy (Isotrex) + filtr mineralny Avene 50+. Do mycia twarzy --
      nieoczekiwanie skuteczny żel do higieny intymnej Bielendy*. Nie używam żadnych
      kremów na najtłustsze partie skóry (czoło).

*(Wydaje mi się, że mój trądzik jest zaostrzany przez jakieś niezidentyfikowane
      grzybki: mam wieczny problem z ŁZS, więc pewnie i inne, normalnie niegroźne
      grzyby bytujące na skórze pogarszają stan tego trądziku. Płyn do h.i. zamiast
      typowego w produktach przeciwtrądzikowych środka antybakteryjnego zawiera środek
      przeciwgrzybiczy i zdecydowanie mi służy. Zwykłe antybakteryjne nie dają mi nic,
      antybiotyki też były nieskuteczne.)
    • batutka pamplemousse 28.07.10, 22:38
      pamplemousse1 napisała:

> mój niezbędnik od niedawna KAMUFLAŻ ART DECO (wcześniej używałam dermacolu) jak
      > o korektor; do tego BIBUŁKI MATUJĄCE; numer jeden to krem na noc IWOSTIN PURRIT
      > IN - rewelacja

a ten krem iwostin na noc nie wysusza cery? zauwazylam, ze kremy do cery
      tłustej, tradzikowej niestety wysuszają i problem się nasila
      • pamplemousse1 Re: pamplemousse 08.10.10, 00:29
        właśnie ten szczególnie nie wysusza, używałam go na początku co wieczór, a następnie co drugi lub w miarę potrzeby (jak np przed okresem krostki wyskakiwały)
      • issey_miyake Re: pamplemousse 07.11.10, 00:24
        batutka napisała:

> numer jeden to krem na noc IWOSTIN
        > PURRIT
        > > IN - rewelacja
        >
        > a ten krem iwostin na noc nie wysusza cery? zauwazylam, ze kremy do cery
        > tłustej, tradzikowej niestety wysuszają i problem się nasila

Seria Iwostinu Purritin jest naprawdę dobra, nie wysusza skóry tak jak cała reszta.
    • katarzyna-szymanska Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 29.07.10, 17:09
      moje absolutne hity:
      1. zielona glinka
      2. mydło biały jeleń do mycia twarzy
      3. i ostatnio żel do cery tłustej floslek
      • pretensjaa Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 30.07.10, 00:37
        > 2. mydło biały jeleń do mycia twarzy

Które? Jest kilka rodzajów.
        • nessie-jp Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 30.07.10, 01:48
          > Które? Jest kilka rodzajów.

Naprawdę? Pojawiło się coś nowego z Jeleni? Znam tylko mydło zwykłe, sodowe
          "Biały Jeleń", mydło w płynie (potasowe bodajże, chociaż nie przysięgnę, czy to
          nie rozpuszczone zwykłe sodowe) oraz syntetyczny detergent pod tą nazwą,
          niemający z mydłem nic wspólnego (żel pod prysznic). Jakie jeszcze wypuścili?

Ja zresztą i tak wolę Białego Wielbłąda :)
          • mamabasia Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 09.11.10, 14:15
            Bialy wielbłąd jest fajniejszy. Z Białego jelenia miałam żel do mycia ciała, szampon i płyn do higieny intymnek. Zupełnie ok.
      • przeciwcialo Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 08.11.10, 13:15
        Acnederm na krostki.
      • martynawicher2 Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 10.11.10, 13:55
        Sądze, że najlepszy jest IWOSTIN ;)
        Polecam
    • olewka100procent Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 09.11.10, 15:41
      mi tam nic nie pomaga, żadne vichy,biodermy , mam 28 lat i dzieci sztuk 1. Z pryszczami walcze od 14 roku życia, co moge powiedzieć ? chyba będe walczyć do pięćdziesiątki . Pryszcze tylko zmieniają swoją lokalizacje, za małolata miałam na czole i kolo nosa, teraz mam na żuchwie i policzkach , nie pomaga nawet maść z antybiotykiem
      • kamila_dmk Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 10.11.10, 11:25
        Dziewczyny, polecam wam bardzo zabiegi w gabinetach kosmetycznych - nie mowie tu o tradycyjnym "wyciskaniu", które tylko pogarsza sprawę, ale o całym programie naprawczym, które oferują gabinety współpracujące z marką Danne Montague-King. Zabiegi oparte są na metodzie farmakologii naturalnej - oznacza to, że kosmetyki stosowane w zabiegach (i też w domu) nie działają tradycyjnie NA skórę, ale ZE skórą, prowadząc do usunięcia problemów z trądzikiem. Jest to bardzo innowacyjna metoda, która daje świetne rezultaty - zapytajcie się swojej kosmetyczki albo sprawdźcie na stronie dannepoland.pl
    • jagoda_pl Re: trądzik skóra tłusta...niezbędnik kosmetyczny 10.11.10, 14:05
      Brevoxyl na ropne krostki i Acnederm na wszelkie nierówności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka