Gość: Nikita IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 21.03.04, 20:38 Jestem za szczupła, tak mi się wydaje.(164 i ok 47 kg)Chciałabym trochę przytyć i mieć bardziej kobiece kształty. Niestety mam słaby apetyt. Macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nikita Re: Jak przytyć? IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 21.03.04, 21:39 A czy to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: Jak przytyć? 21.03.04, 21:52 ma! tez mialam ten problem w wieku 20 lat. teraz tez jestem szczupla, ale nie przypominam wieszaka na ubranie (bez obrazy prosze, wiem co czujesz). Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: Jak przytyć? 22.03.04, 15:17 wszelkiego rodzaju jogurty i serki homogenizowane na kolację i przed snem Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: Jak przytyć? 22.03.04, 18:18 Nie wiem czy to rzeczywiscie pomoze. Tez mam 164 wzrostu i przy tym waze 48 kg. Uwielbiam wlasnie wszelkiego rodzaju jogurty i serki. Czesto potrafie zjesc po kilka wieczorem a waga pozostaje bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: Jak przytyć? 23.03.04, 14:29 to tylko propozycja, rzeczywiście nie musi pomóc, a może dziewczyny za mało jecie, bo macie małe żołądki? znam jedną osobe króra chciała bardzo przytyć, a obiektywnie mało jadła bo nie czuła głodu, więc zaczęła jeść na siłę i przytyła. Moja siostra cioteczna jest malutka i chudziutka, ale jak ma przytyć skoro prawie nic nie je? Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: Jak przytyć? 23.03.04, 16:27 Mi tam za bardzo moja waga nie przeszkadza. Bardziej przeszkadzaja mi ludzie ktorzy gadaja ze powinnam przytyc. Jesc na sile bym nie mogla. Zawsze jem bardzo wolno i akurat tyle co potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Jak przytyć? IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 22.03.04, 20:43 No cóż ja już przekroczyłam trzydziestkę. A jogurty i serki to chyba żeby stracić na wadzę?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: Jak przytyć? 22.03.04, 20:54 a jestes pewna, ze nie jest to spowodowane choroba??? czy zawsze nie masz apetytu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Jak przytyć? IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 22.03.04, 21:04 Nie zawsze nie mam apetytu, czasami potrafię sporo zjeść, choć moja mama mawia, że mam skórczony żołądek. Teraz próbuje jeść mało a często. A o jakiej chorobie myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: navia Re: Jak przytyć? IP: 212.33.92.* 22.03.04, 22:52 jest wiele chorób, których objawem jest m. in. chudnięcie, np. problemy z tarczycą, cukrzyca, nowotwór. Ale jezeli czujesz sie dobrze i regularnie kontrolujesz stan zdrowia, nie ma powodu do obaw. Moim zdaniem oprócz pełnowartosciowej diety powinnaś właczyć do programu sport - nie po to, zeby spalić tłuszczyk, bo go nie masz, ale po to, zeby wyrzeźbić sylwetkę, dzięki czemu nie będzie wydawała sie chuda. Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: Jak przytyć? 23.03.04, 06:50 navia z calym szacunkiem... udalam sie kiedys do fitness center, poniewaz przy wzroscie 175 cm wazylam 50 kg. wygladalam przerazliwie chudo, nic na mnie lezalo (notabene modelki podaja czesto taka wage, co mnie strasznie rozsmiesza). trener bardzo sie przejal, napisal plan treningowy specjalnie dla mnie (na rozwoj miesni, zalecil diete wysokobialkowa). efekt byl taki, ze pieknie sie wyrzezbilam, ale sylwetke mialam ujmijmy to delikatnie mowiac "atletyczna", czyli bardzo wyzylowana... nikita, bardzo chcialabym ci pomoc, bo ja teraz jestem +-9 kg ciezsza jak wtedy i bardzo szczesliwa z tego powodu. ps. jest bardzo duzo chorob. czesto nawet ukrytych. nie chce cie straszyc oczywiscie, bo ty w sumie piszesz o braku laknienia...moze jest to spowodowanem stresem??? ciezko tak gdybac...napisz wiecej o sobie, jesli nie chcesz tutaj to na priva. pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: navia Re: Jak przytyć? IP: 212.33.92.* 23.03.04, 12:25 marijohanna napisała: efekt byl taki, ze pieknie sie wyrzezbilam, ale sylwetke > mialam ujmijmy to delikatnie mowiac "atletyczna", czyli bardzo wyzylowana... No cóż, mimo wszystko to chyba lepiej niz mieć sylewtkę jak wieszak lub wałeczki tłuszczu umiejscowione w nieodpowiednich miejscach. Klasyczne kobiece kształty "klepsydry" ma niewiele dziewczyn; uważam, ze trzeba starac sie zrobić co sie da, z tym co nam Bozia dała ;) pzdrv Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: Jak przytyć? 23.03.04, 14:26 pozory mylą, każdy specjalista w przypadku odchudzania zaleca odstawienie produktów mlecznych, a szczególnie jogurtów i serków, które mają stosunkowo dużo kalorii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jak przytyć? IP: 81.15.254.* 23.03.04, 15:32 no to ja juz chyba powinnam udac sie do spzitala,bo ja mam 172cm/47kg!jestem chuda,w sumie nie wyglada to przerazliwe,ale etz chce przytyc!nie mam zadnej choroby,nigdy nei wazylam wiecej niz 50 kg!! [pije jakies syropki na popraiwenie apetytu ale to nic nei daje!! mama tez mi mowi ze mam skurczony zoladek i wciska we mnie jedzenie na sile,no i muse jesc,ale to nadal nic nei pomaga!! wiec tez bym prosila o jakas rade,jezeli taka istnieje:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikita Re: Jak przytyć? IP: 217.153.194.* / 217.153.194.* 23.03.04, 15:43 Cóż, co do chorób to nie wiem, szczególnie jeśli są ukryte, np taki nowotwór brrr. A le podejrzewam, że mogę mieć zespół jelita drażliwego. Tyle, że boję się iść do gastrologa, bo się boję gastroskopii. Na razie zaopatrzyłam się w biowital, bioaron i biostyminę. (na poprawę apetytu i wzmocnienie. A ztm sportem to nie głupi pomysł. Chyba zacznę regularnie chodzić na basen (tylko ten wieczny brak czasu.) A jeśli chodzi o stres... niestety pracę mam stresującą i na razie żadnej perspektywy na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: Jak przytyć? 23.03.04, 16:33 Sluchajcie, cos mi sie wlasnie przypomnialo. Probowalyscie diety na podstawie grupy krwi? Poszukajcie w necie info na ten temat. Widzialam teksty w stylu "kiedy osoba z grupa krwi taka i taka tyje". Niedawno byla ta metoda krytykowana tutaj i nawet ktos pisal cos w stylu ze trzeba byc glupim zeby w to wierzyc ale ja sadze inaczej. Bo skoro grupy krwi powstaly gdy czlowiek zaczal sie przemieszczac i w zwiazku z tym zmieniac swoj jadlospis to moze jest jakas zaleznosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Jak przytyć? IP: *.pl / 212.244.43.* 23.03.04, 19:02 Ja też kiedyś byłam przeraźliwym chudzielcem. Znajomi podsuneli mi preparat węglowodanowo-białkowy z żeń-szeniem o nazwie BULK firmy Naturell (to ta od Silici i chromu organicznego). I w końcu wyglądam jak kobieta ,a nie szkielecik obciągnięty skórą. Trzeba tylko systematyczności i trochę cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Jak przytyć? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 20:35 a ten preparat BULK to gdzie mozna kupic , w aptece?I czy jest bezpieczny do stosowania ? bede wdzieczna za info:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Jak przytyć? IP: *.pl / 212.244.43.* 23.03.04, 22:22 Jest on bezpieczny, bez żadnych świństw,zawiera też witaminy i minerały. Naturell sprzedaje swoje produkty w aptekach. Możesz wejść na ich stronę www.naturell.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Jak przytyć? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 12:54 dzieki bardzo , powiedz mi jak szybko udało ci sie przytyc , i jak czesto stosowałas preparat ? Tam pisza ze 2 razy dziennie , wystarczy ? z pdr :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Jak przytyć? IP: *.pl / 212.244.43.* 24.03.04, 22:59 Rozpuszczałam ten proszek w szklance mleka 1-2x dziennie. Po zużyciu 1 opakowania ( dość duży kubełek ) wyglądałam znacznie lepiej, nabrałam apetytu. Potem wyjechałam do USA na pół roku i tam znowu bardzo schudłam, ale po przylocie już bardzo szybko wróciłam dzięki Bulkowi do formy. Teraz wcale go nie używam ,a waga pozostała dobra(170 wzrost/59kg). Cała "kuracja" u mnie to 2 opakowania Bulka.Teraz nie jestem ani chuda ,ani gruba.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: navia Re: Jak przytyć? IP: 212.33.92.* 23.03.04, 20:27 No cóz, ja mam grupę 0 więc powinnam byc mięsożerna. A jestem jaroszką ;) Poza tym według tej diety powinnam chyba zrezygnowac z nabiału a tego sobie nie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: Jak przytyć? 23.03.04, 22:56 ja też mam grupę 0, a nie mogę patrzeć na mięso, ewentualnie od czasu do czasu, uwielbiam za to potrawy z ziemniaków (kopytka, placki ziemniaczane...) Odpowiedz Link Zgłoś
elf Re: Jak przytyć? 24.03.04, 19:59 Dziewczyny drogie, to wątek dla mnie (50 kg/170 cm), i tez mam dosyć ciągłych uwag o anoreksji, zwłaszcza rodziny:((( Ale jeść na siłę nie potrafię. Obiektywnie patrząc niestety nie jem za dużo - chyba tez mam nieco skurczony żołądek, bo bywam straszliwie głodna, ale bardzo szybko się najadam i mam dosyć: ( A poza tym uważam, że z tymi słodyczami to bzdura, bo mi się jakoś nie udaje przytyć pomimo ciastek i cukierków:) W moim przypadku, i być może w Waszym też, to chyba jednak stres. Bo ja odbieram stres bardzo "żoładkowo", tzn. jak się bardzo denerwuję to potrafię nie jeść wcale albo robi mi się niedobrze. Do psychologa juz chodze:), ale to długa i trudna droga. Moze tez spróbuje z tym preparatem. Ale mogę Wam opowiedzieć, kiedy udało mi się bez wysłku tyć, i to duzo (rekord to 10 kg w 2 miesiące!) Podczas studiów jeździłam do pracy do Szwajcarii i do Francji jako au pair i tam: - jadłam BARDZO regularnie (zwłaszcza we Francji godziny posiłków są świete) - nie musiałam gotować, bo gotowała pani domu i to przepyszne rzeczy (uwielbiam francuską kuchnię) - dużo przebywałam na świeżym powietrzu - prawie w ogóle się nie denerwowałam, no bo nie było czym. I tyłam tak za każdym razem, w każde wakacje. Ech, piekne czasy... A potem wracam do akademika i znowu chudłam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honeytea Re: Jak przytyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 20:34 z mojego doswiadczenia wynika, ze najbardiej tuczace sa produkty maczne : ciasta, makarony, biale pieczywo oraz bialy ryz, ziemniaki, slodycze :) odnosnie laknienia - moze pomoze porzadne przyprawianie potraw? Odpowiedz Link Zgłoś