Gość: piateczka IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 29.03.04, 23:22 poradzcie czego uzywac na olbrzymie rozszezone pory na twarzy bo wstyd wychodzic bez fluidu blagam o porade pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piateczka Re: pory IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 30.03.04, 00:08 poradzcie mi cos na te pory prosze jakis moze dobry krem??? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: pory 30.03.04, 08:57 tak na serio, to dużo się nie da zrobić, bo to kwestia uwarunkowana genetycznie. pewną poprawę przynosi złuszczanie kwasami, retinoidy (u lekarza) oraz dbanie, by pody były "czyste"- w sensie, zeby nie zozszerzyłu się jeszcze bardziej np. od zalegajacego w nich łoju (zaskórniki)- tu pomagają kosmetyki kwasowe, glinka, babcie zalecały też maseczki z białka jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piateczka Re: pory IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 30.03.04, 14:07 dzieki szkoda tylko ze tak juz mam i nigdy nie bede miala ladnej skory na twarzy ale dalej łudze sie nadzieja ze jeszcze cos da sie zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: pory 30.03.04, 15:55 Gość portalu: piateczka napisał(a): > dzieki szkoda tylko ze tak juz mam i nigdy nie bede miala ladnej skory na > twarzy ale dalej łudze sie nadzieja ze jeszcze cos da sie zrobic Tak do końca to nieprawda że nic już nie pomoże,aby poprawić wygląd.Maseczki typu ,,peel off..Bardzo ładnie ściągają skórę,pory są mniej widoczne i makijaż dużo lepiej wygląda.Są też inne maseczki ćciągające,które regularnie stosowane dają fantastyczne efekty.Np.maseczka dwuskładnikowa ściągająca.Po niej makijaż wygląda naprawdę dużo lepiej.Pory może nie znikną zaraz,ale komfort psychiczny z polepszenia wyglądu też bardzo ważny.Działa liftingująco i nawijżająco.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: pory IP: *.milejow.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 20:08 A mozesz polecic maseczki "peel off" jakiejs konkretnej firmy? Moze cos polskich producentow? Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: pory 30.03.04, 21:01 Zapytaj dziewczyn z Avonu ,bo tam jest ,,peel off,,Słyszałam że dobra i w Nu Skin też mają. O polskich nie wiem niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kaldko Re: pory 30.03.04, 21:14 A krem normaderm Vichy, nie wiecie, ćzy pomaga na ten kłopot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annia Re: pory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 22:01 normaderm nie pomaga na pory zupelnie , jest do bani , nie polecam , za to ja uzywalam glyco-a i ten krem dopiero mi pomgl , kwasy aha sa dla starszych osob a czy glyco to wlasnie kwasy aha czy bha <czy jakos inaczej> ? jesli glyco-a to aha to czy nie mozna go stosowac w wieku 22 lat ? znam osoby ktore maja nawet 18 lat i je stosuja i sa bardzo zadowolone , mi w kazdym razie glycvo pomogl bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: pory 30.03.04, 22:06 > kwasy aha sa dla > starszych osob skąd ta bzdura? AHA i BHA można stosowac niezależnie od wieku. > a czy glyco to wlasnie kwasy aha czy bha <czy jakos inaczej zawiera kwas glikolowy zaliczany do AHA > jesli glyco-a to aha to czy nie mozna go stosowac w wieku 22 lat ? oczywiście, że można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piateczka Re: pory IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 30.03.04, 22:19 dzieki za odzew a juz tracilam nadzieje co to jest ten glycro gzdie mozna go kupic i ile kosztuje pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: pory 30.03.04, 22:35 Można go kupić w aptece (ceny nie pamiętam).Kurację lepiej przeprowadzić na jesieni,gdyż podrażnionej tym kwasem skóry nie należy narażać na promieniowanie słoneczne (na jesieni i tak trzeba używać wysokich filtrów).Mogą pojawić się trwałe przebarwienia.Na teraz mogę Ci polecić kurację kwasem azelainowym (Acne- derm 20g-16 zł , Skinoren 30g-43 zł).Ten nie jest fotouczulający.Na efekty trzeba jednak poczekać 3-4 miesiące(przy Glyco A również).Co prawda stosuje się go na trądzik ,ale świetnie rozjaśnia cerę (także blizny po wypryskach).Działa na tyle silnie przeciwbakteryjnie,że po odblokowaniu porów rzadziej tworzą się zaskórniki,zmniejsza się rogowacenie naskórka i łojotok.Po 4 miesiącach stosowania znacznie zmniejszyły mi się pory (że nie wspomnę o pozostałych zaletach przeciwtrądzikowych).Mam go w domu od zawsze i stosuję regularnie od 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skapula Re: pory IP: *.euromedicare.pl / *.euromedicare.pl 30.03.04, 22:47 ja acne-derm stosuje od około 8 miesiecy (tylko raz dziennie na noc, nakładam na krem nawilżający). Bardzo dobrze działa na moją skóre, jednak zaczynam miec obawy, czy aby nie za długo sobie go używam...beba2 konsultowałas z lekarzem czas uzywania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beba2 Re: pory IP: *.autocom.pl 31.03.04, 21:04 Skapulo! kiedy lekarka zaleciła mi to po raz pierwszy powiedziała,żebym używała kilka miesięcy dopóki nie zobaczę zadowalających efektów.Po pół roku proponowała zrobić przerwę miesięczną i poczekać co się będzie działo ,tzn.czy znów pojawią się wypryski.Nawet jeśli się nie pojawią ,a ja będę chciała powtórzyć kurację dla lepszego efektu, to można bez obaw.Zapewniła (a ja sprawdziłam w kilku źródłach:) ),że kwas azelainowy jest całkowicie bezpieczny. Myślę,że nie będę robić tej przerwy ,tylko doprowadzę skórę do normalności jednym ciągiem,bo trochę przeraża mnie powtórne przyzwyczajanie twarzy do tego leku ( przez pierwsze dwa tygodnie skóra mi się łuszczyła i staszliwie piekła,ale wytrzymałam i teraz się cieszę).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: pory IP: *.wroclaw.mm.pl 30.03.04, 23:19 pomógł mi krem z 8% AHA NeoStraty, pory sie zwęziły, cera mniej mi się przetłuszcza i jest zdecydowanie bardziej gładka Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: pory 31.03.04, 09:45 Z kremow z kwasami chyba jeszcze nie byl wymieniony Lysanel. Ten ma AHA i BHA. Z Neostraty polecam mleczko do twarzy i ciala - AHA 10% (ok. 100 zl). Lysnale jest tanszy ale objetosciowo to mleczko lepiej sie oplaca. Za dziewczynami powtorze - lepiej przeprowadzic kuracje na przelomie jesieni i zimy. Wtedy tez trzeba stosowac filtry na dzien (min. 25) ale generalnie ryzyko trwalych i glebokich przebarwien jest mniejsze. Tak naprawde kremy z filtrami zeby byly skuteczne powinny byc nakladane co 2 godz. Tylko kto moze sobie na to pozwolic? Wiekszosc osob naklada kremy z filtrami raz dziennie, a to niekoniecznie musi wystraczyc zeby sie ustrzec przed przebarwieniami.Dlatego lepiej nie zaczynac kuracji gdy trudno uniknac wystawienia twarzy na slonce. Naprade lepiej nie ryzykowac. Przebarwien sie bardzo trudno pozbyc, jak ktos nie wierzy to polecam felietony na wizazu (www.wizaz.pl) z serii "myszka zwalcza przebarwienia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULKAULA Re: pory IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 31.03.04, 20:36 CLEAR PORE NEUTROGENA POLECAM, WYPROBOWANY NA SOBIE ZEL KTORY NAKLADA SIE CIENKA WARSTWA NA CZYSTA SKORE NA NOC, POLECAM ABYS UZYWALA CALA SERIE NEUTROGENY KREM ORAZ MLECZKO TONIK ITD, NIE PODRAZNIA CERY JAK TO BYWA Z INNYMI I JEST NIEDROGI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilka Re: pory IP: *.243.81.pwd-by.belgacom.net 31.03.04, 22:06 Clinique Pore Minimizer. Swietnie dziala pod krem nawilzajacy na dzien np Oligo 25 zielone. Albo Estee Lauder Idealist - tez pod krem nawilzajacy. Na noc cos z kwasami - moze Cleanance K a na to np Clinique Total Tunnaroud. Raz na jakis czas polecam dokladne wyczyszczenie porow Clinique Deep Cleansing Mask. Na mnie taka kuracja zaproponowana przez znajoma kosmetyczke podzialala w trzy tygodnie. Zero rozszerzonych porow! Odpowiedz Link Zgłoś