Dodaj do ulubionych

BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!!

30.03.04, 13:57
BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!!dziewczyny niesamowicie wypadaja mi
wlosy,zawsze mi wypadaly,i zawsze mialam zniszczone i oslabione,ale to co
zaobserwowalam dzisiaj rano po umyciu glowy przerazilo mnie!! naprawde sie
przestraszylam!! blagam pomozcie,co mam zrobic!!!!!!!!!!!!!! co stosowac????!!
Obserwuj wątek
    • karolinach3 Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! 30.03.04, 14:21
      Kotku, przede wszystkim spokojnie. S P O K O J N I E. Paniką sytuacji nie
      poprawiesz a właosy zaczną Ci wypadać bardziej - uwierz mi - znam to - to
      zamknięte koło. Napisz cos więcej - co to znaczy że Ci zawsze wypadały??? Jak
      żyjesz, jakie jest Twoje zdrowie i te wszystkie sprawy które mogą miec
      znaczenie - Pani Doktor tez Cie o to zapyta, więc lepiej napisz od razu. Poza
      tym może się mieścisz w dziennej normie - 100 szt????
      nie denerwuj się - tu na forum jest masa rad co zrobic i sporo mądrych kobiet
      które też przez to przeszły.
      • kathy20 Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! 30.03.04, 14:34
        dziekuje jestes kochana,i niezwykle mila,szkoda,ze nie wszystkie dziewczyny na
        tych forach sa takie,ale to nic wrocmy do problemu... mam bardzo zniszczonei
        slabe wlosy(ciagle farbowanie,non stop zelazko do wlosow,suszarka itp,itd),ale
        starm sie o nie dbac jak tylko moge,na produkty do wlosow wylozylam juz
        majatek,i faktycznie poprawily sie,ostawilam zelazko!zrobilam kuracje vichy
        (takie ampulki na wypadanie)niedawno ja zakonczylam,a tu co???dzis rano po
        umyciu glowy wyciagam 4 garscie wlosow:((( i grzebien caly pokryty
        wlosami,koszmar!! naprawde sie przerazilam;(( myslisz ze moze to byc od zlego
        odzywiania?? tydzien tmu robilam sobie kompleksowe badania i wszystko wyszlo
        ok!! moze to po prostu skutki mojego odzywiania,juz sama nie wiem...co mam
        stosowac???
        • karolinach3 Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! 30.03.04, 15:15
          Kathy, wiec tak - żelazko i wszystkie inne dziwne zabiegi fryzjerskie odstaw
          natychmiast. Dobrez by było zrezygnowac z suszarki i męczenia włosów układaniem
          ale biorąc pod uwagę porę roku to ciężko maszerować z mokrą głową.
          Jasne że wypadanie może być od złego odżywiania!!!!! Zacznij jeść zdrowo - co
          dokładnie masz jesc dla poprawy włosów - tego Ci nie powiem bo sama dokładnie
          nie wiem, ale zdrowo oznacza regularnie, nie za dużo i nie za mało, odżywczo -
          sama na pewno wiesz.
          stres - to tez morderca włosów - dużo relaksowania się i POZYTYWNEGO MYSLENIA.
          Brzmi to moze idiotycznie ale cuda potrafi zdziałac powtarzanie sobie :wszystko
          jest dobrze!!!
          Nie przemuj sie - mi Vichy tez nie pomogło specjalnie, ale sa inne tańsze
          specyfiki. Szampony Dermena (w aptece) 27 zł, Radical - cała seria szampon,
          odzywki itp (tez a aptece) na bazie skrzypu - za szampon i tonik do wcierania
          zapłaciłam chyba 23,- zł, odzywka WAX Treatment - bardzo fajna (tez w aptece) w
          zaleznosci od wielkosci to od 10-25 zł. Pamietaj ze włosy lubią skrzyp - jest
          milion sposobów - mozna pic herbatki skrzypowe, można naparem płukać głowę,
          można łykać tabletki - 100 szt. około 20 zł, można używac nawet szamponu
          skrzypowego :) Poza tym jest masa innych preparatów. Jesli jestes cierpliwa to
          pomyśl o kuracjach ziołowych - sporo rad na forum na temat ziół udzieliła MIla.
          i najważniejsze - niech sie Toba jakis lekarz zaopiekuje - choc z tym trudno -
          gdyby nie Dr Oksana - to tez bym nic nie wiedziała :) a badania hormonalne -
          ok???
          aaaa poza tym Rybeczko 4 garście to bardzo niewymierna sprawa - to moze byc
          włosków 20, 50, 70 zalezy jakie długie itp.
          i jesli to tylko dzis taki wybryk - to wiesz tak czasem bywa.... mi sie jako
          tako wypadanie uspokoilo a tez miewam takie dni kiedy wypadaja jak szalone.
          trzymaj sie!!!!
          jakby co - pisz.
          bede jutro od rana

• oksana.zarewicz Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! 18.04.04, 17:03
      Witam
      Obecne problemy z włosami są raczej skutkiem długotrwałej nieprawidłowej
      pielęgnacji i narażenia włosów na mocne czynniki uszkadzające, pochodzenia
      zewnętrznego (farby chemiczne, suszarka, prostownica itp.) To, że teraz
      wypadają w zwiększonej ilości może być potęgowane wiosennym deficytem
      materiałów budulcowych dla włosów (witaminy, minerały) zawartych w produktach
      naturalnych. Zgadzam się z Karolinach i zachęcam do zachowania spokoju w tej
      sytuacji, żeby nie pogłębić stresu. Nie dziwię się, że po kuracji ampułkami
      Vichy nie zaobserwowała Pani poprawy, ponieważ przyczyna wypadania włosów tkwi
      w czym innym. Wypadające włosy, które Pani obserwuje, są po prostu „martwe” i
      wypadają te włosy, które powinny wypaść. Radzę teraz skupić się na regeneracji
      całego organizmu, wprowadzeniu delikatnej pielęgnacji włosów, unikając
      wcierania w nie ciężkich, gęstych odżywek i balsamów oraz całkowicie unikać
      uszkadzających czynników zewnętrznych (patrz wyżej). Dieta powinna być
      urozmaicona, koniecznie zawierać białko zwierzęce oraz nabiał i orzechy. Do
      pielęgnacji włosów w tym okresie radzę używać tylko szamponów typu „2w1”
      lub „1w1” z serii regeneracyjnej (np.Pantene, Vichy lub Radical, itd.). Może
      Pani dołączyć kurację doustną witaminowym preparatem, zawierającym skrzyp polny
      lub droższymi preparatami typu Beauty (Vision) lub Revalid. Zapraszam również
      do wątku 925.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka