Dodaj do ulubionych

Botoks i kwas plus mezo?

26.10.10, 13:15
Wiem, ze temat ostatnio sie powtarza i moglabym sie dopisac, ale zalezy mi na tym zeby post byl widoczny, bo jutro bede rozmawiac z lekarka.
Jutro robie sobie botoks w czolo i kwas w policzki, jestem przerazona, bo to pierwszy raz i jakos nigdy nie myslam, ze mnie to dopadnie:)
Lekarka zasugerowala, ze po tym powinnam zrobic rowniez mezoterapie, az 5 zabiegow, co rok. Czy to przypadkiem nie za duzo na raz, botoks, kwas i mezo? Zabiegi te sa dosyc drogie w dodatku i zastanawiam sie czy przypadkiem nie jest to troche naciaganie. Moja skora potrzebuje troche pomocy, ale ostatni rok byl dla mnie dosyc trudny, ciagly stres i wiem, ze to widac, ale moze nie musze sie ostrzykiwac co dwa tygodnie zeby poprawic stan skory?:)
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Botoks i kwas plus mezo? 26.10.10, 15:15
      greentea2 napisała:

> Wiem, ze temat ostatnio sie powtarza i moglabym sie dopisac, ale zalezy mi na t
      > ym zeby post byl widoczny, bo jutro bede rozmawiac z lekarka.
      > Jutro robie sobie botoks w czolo i kwas w policzki, jestem przerazona, bo to pi
      > erwszy raz i jakos nigdy nie myslam, ze mnie to dopadnie:)
      > Lekarka zasugerowala, ze po tym powinnam zrobic rowniez mezoterapie, az 5 zabie
      > gow, co rok. Czy to przypadkiem nie za duzo na raz, botoks, kwas i mezo? Zabieg
      > i te sa dosyc drogie w dodatku i zastanawiam sie czy przypadkiem nie jest to tr
      > oche naciaganie. Moja skora potrzebuje troche pomocy, ale ostatni rok byl dla m
      > nie dosyc trudny, ciagly stres i wiem, ze to widac, ale moze nie musze sie ostr
      > zykiwac co dwa tygodnie zeby poprawic stan skory?:)
      >

nie robiłabym mezoterapii, wystarczy botoks i kwas i odpowiednia domowa pielęgnacja
      • greentea2 Re: Botoks i kwas plus mezo? 26.10.10, 18:15
        Tez tak mysle, mialam wrazenie, ze pani doktor troche sie rozpedzila.
        Znasz kosmetyki Environ moze? Maja tam kosmetyczke, ktora na tym pracuje.
        • issey_miyake Re: Botoks i kwas plus mezo? 26.10.10, 20:31
          greentea2 napisała:

> Tez tak mysle, mialam wrazenie, ze pani doktor troche sie rozpedzila.
          > Znasz kosmetyki Environ moze? Maja tam kosmetyczke, ktora na tym pracuje.
          >

Pani doktor pewnie kręci biznes :).
          Environ mają rewelacyjne kosmetyki, ale z wyższej półki.
          • greentea2 Re: Botoks i kwas plus mezo? 26.10.10, 21:22
            Biznes kreci na pewno:)
            Jak juz "ogasne" po tych zabiegach to wybiore sie do tej kosmetyczki, ale najpierw sprawdze ceny, bo tez pewnie zaproponuje mi mase uslug:)
            • issey_miyake Re: Botoks i kwas plus mezo? 26.10.10, 21:27
              greentea2 napisała:

> Biznes kreci na pewno:)
              > Jak juz "ogasne" po tych zabiegach to wybiore sie do tej kosmetyczki, ale najpi
              > erw sprawdze ceny, bo tez pewnie zaproponuje mi mase uslug:)
              >

ceny na pewno będą niemałe :)
              • babiloniaa Re: Botoks i kwas plus mezo? 27.10.10, 09:54
                Greentea czy zdecydowałaś się na oba zabiegi, I JAK?
                • greentea2 Re: Botoks i kwas plus mezo? 27.10.10, 12:08
                  Wrocilam wlasnie po zabiegach. Czolo sparalizuje dopiero za tydzien, a policzki mam opuchniete poki co wiec trudno zobaczyc efekt, mialam mala dawke i prawdopodobnie w piatek dorzuce, lekarka nie chciala ladowac duzej ilosci na poczatek, lepiej stopniowo. Balam sie strasznie, ale to nic takiego, botoks w czolo jest zupelnie bezbolesny, a policzki nawet spuchniete nie wygladaja bardzo nienaturalnie.
                  Z mezo poczekam sobie.
    • trel Re: Botoks i kwas plus mezo? 22.11.10, 23:23
      Proszę Cię, nie rób już botoksu. Przeczytałam wstrząsający artykuł:

kobieta.wp.pl/kat,26369,title,Zabojcze-piekno,wid,12865553,wiadomosc.html

Zdarzało się, że kobiety stosujące botoks wciągały się w botoks parties.
      [...] frag. "Wstrzykiwanie toksyny botulinowej to co prawda jest to prosty zabieg, ale powinien być przeprowadzany w odpowiednich warunkach. Nie może być mowy o żadnym alkoholu, ponieważ rozszerzają się naczynia krwionośne i botoks z jednego mięśnia, w którym powinien zostać, może przejść do drugiego. Efekt jest taki, że będziemy uśmiechać się krzywo albo w ogóle”, mówi. „Wykonywanie zabiegu w miejscu, gdzie jest alkohol, jest niezgodne z etyką lekarską. Decyzja pacjenta, który mógł coś wypić, nie jest decyzją odpowiedzialną i świadomą” – dodaje Norbert Górski, specjalista chirurgii plastycznej twarzy."

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka