mila25 07.04.04, 22:01 No własnie, mam pytanie. Chodzi mi o to,dlaczego po zastosowaniu naturalnego barwnika czyli Henny nie mozna już na takie włosy nałozyć zwykłej, chemicznej farby? Nie zadziała? Bardzo proszę o odpowiedź Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cordosa Re: Henna-DLACZEGO? 11.04.04, 00:04 podciągam wątek!! też mnie to ciekawi!! pisze wszedzie na farbach (loreal itp. te do farbowania w domu) ze nie stosować po chnie, ale nie pisze dlaczego?? proszę panią doktor o odp :) Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Henna-DLACZEGO? 19.04.04, 22:52 Witam Farby chemiczne można zastosować na włosy farbowane uprzednio Henną dopiero po kilku tygodniach lub nawet miesiącach od jej zastosowania (zależy to od preparatu, zawierającego Hennę). Chodzi o całkowite wypłukanie jej z włosów. W przeciwnym razie efekt farbowania farbą chemiczną jest trudny do przewidzenia ponieważ może dojść do nieprzewidzianych przez producenta reakcji chemicznych, od których zależy efekt końcowy. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
nik_i Re: Henna-DLACZEGO? 21.04.04, 12:36 Poza nieoczekiwanym kolorem, jak to napisała p.Doktor Henna uszczelnie włosy, tzn. farba wnika w b.małym stopniu do wnętrza włosa, więc włosy się nie zabarwią w wystarczającym stopniu, a jak jeszcze składniki z farby przereagują z henną... Zawsze mi się przypomina jak Ania z Zielonego Wzgórza farbowała włosy. Z rudymi też podobną są podobne problemy jak z włosami farbowanymi henną. Odpowiedz Link Zgłoś