Dodaj do ulubionych

Kabuki czy Flat Top?

25.11.10, 14:22
Hej Dziewczyny!
chce kupic pedzel Everyday Mineral do podkladu mineralnego,sypkiego EDM. zastanawiam sie nad kabuki i falt top-KTORY??? podobnko kabuki lepuej do rozu czy bronzera a flat do podkladu bo jest wieksze krycie przy jego uzyciu.HELP:) gdzies czytalam ze kabuki moze miec zbyt dlugie wlosie do nakladania podkladu,ale myslalam ze kabuki moze by bardziej uniwersalny. a obawiam sie ze flat top bedzie robil maske;/sama juz nie wiem....
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: Kabuki czy Flat Top? 25.11.10, 14:46
      moim zdaniem do sypkiego mineralnego lepszy bedzie kabuki,flat top dobry jest to zwyklych podkładów-ja nimi "blenduję"make up żeby nie było linii na szczęce np.
      • jut-ra Re: Kabuki czy Flat Top? 25.11.10, 15:25
        Nieprawda. Flat top jest rewelacyjny jeśli chodzi o nakładanie minerałów (nie znam nie-sypkich podkładów prawdziwie mineralnych, tak na marginesie).

Kabuki jest być może bardziej uniwersalny - dobrze nakłada primery i pudry wykończeniowe, niektóre dziewczyny aplikują nim nawet bronzery i róż. Ale do podkładów wolę Flat Topa.
        Tak więc najlepiej jeden i drugi :)
        • dolce_bacio Re: Kabuki czy Flat Top? 25.11.10, 15:35
          no wlasnie-najlepiej oba...ale jeden kosztuje az 40 zl i raczej dwoch na raz nie kupie...na youtube widzialam filmik-i rzeczywiscie flat topem uzyskuje sie pelne krycie od razu,a kabuki stopniowo-im wiecej "warstw" nalozysz,tym lepsze krycie zapeniasz-od "light"-przez medium-do pelnego krycia.ale to wiaze sie ze zuzywamy wiecej pudru. znow nie chce nakladac tapety na twarz,choc nie ukrywam ze masz troche niedoskonalosci do ukrycia ale raczej preferuje naturalny look.niektore dziewczyny pisze ze kabuki ma dosc dlugie wlosie i ciezko nalozyc nim precyzyjnie podklad wiec chyba sklaniam sie do flata...:))
          • jut-ra Re: Kabuki czy Flat Top? 25.11.10, 16:29
            Ja też nie lubię tapety na twarzy, ale mam kilka "problematycznych" miejsc do ukrycia - i niestety, kabuki sobie z tym nie radzi. Faktem jest, że nigdy nie próbowałam nakładać nim wielu warstw - szkoda mi było czasu i atłasu ;). Wolę dwie-trzy cieniutkie warstwy nałożone flatem. Dlatego radziłabym Ci mimo wszystko flata, jeśli musisz wybierać.
            • dolce_bacio Re: Kabuki czy Flat Top? 25.11.10, 16:46
              Dziękuję Kochane :* myślę,że na początek zainwestuję we Flat Top :)) a potem może będę mogła rozszerzac kolekcję :)) miłego wieczorka!
        • kasha77 Re: Kabuki czy Flat Top? 25.11.10, 15:55
          co jest nieprawdą w tym co napisałam?:)że ja używam falt topa do blendowania czy że uważam,że kabuki jest lepszy do sypkich?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka