lola_kr 30.11.10, 11:43 cera mieszana, wyskakuja od czasu do czasu pryszcze. co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: krem na zimę dla 25+ 30.11.10, 20:48 lola_kr napisała: > cera mieszana, wyskakuja od czasu do czasu pryszcze. co polecacie? Maść z olejkiem migdałowym, Excipial (nie zawiera wody, chroni mocno przed mrozem, minusowymi temperaturami). Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: krem na zimę dla 25+ 30.11.10, 21:18 a jest coś podobnego tylko z filtrem?? bo ja bym chciała coś na mróz ale jak Ci wiadomo Issey kwaszę się wiec potrzebuję z filtrem.... Odpowiedz Link Zgłoś
lola_kr Re: krem na zimę dla 25+ 01.12.10, 09:13 kupiłam Lirene aktywny krem na zimę 20 spf 17,50zl Odpowiedz Link Zgłoś
lola_kr Re: krem na zimę dla 25+ 02.12.10, 10:56 podrażnił mnie, odstawiam go :( i szukam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: krem na zimę dla 25+ 01.12.10, 10:35 kasha77 napisała: > a jest coś podobnego tylko z filtrem?? bo ja bym chciała coś na mróz ale jak Ci > wiadomo Issey kwaszę się wiec potrzebuję z filtrem.... nie ma nic podobnego z filtrem, jedynie bielące tłuste kremy z filtrem. Czasami jeśli jest temperatura mocno minusowa, większe znaczenie ma ochrona przed niską temperaturą niż ochrona przed promieniowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: krem na zimę dla 25+ 01.12.10, 10:47 czyli jak rano zawoże małe do przedszkola a na dworze -15 to mogę sobie ten walnąc ten krem a filtr to jak wróce do domu pod makijaż? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: krem na zimę dla 25+ 01.12.10, 17:54 kasha77 napisała: > czyli jak rano zawoże małe do przedszkola a na dworze -15 to mogę sobie ten wal > nąc ten krem a filtr to jak wróce do domu pod makijaż? dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_kowal [...] 01.12.10, 12:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: krem na zimę dla 25+ 01.12.10, 12:07 Kupiłam oliwkowy [Ziaja] a mam podobnie jak Ty z cerą :) zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
beata320 Re: krem na zimę dla 25+ 01.12.10, 15:25 Szczerze polecam Daxa krem, o nazwie Sopelek. Jest genialny, dla cer dziecięcych i dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: krem na zimę dla 25+ 05.01.11, 09:43 nuova napisała: > Kupiłam oliwkowy [Ziaja] a mam podobnie jak Ty z cerą :) zobaczymy... No i moja cera go nie zniosła - zaczęły robić się zaskórniki, zmieniłam na Lirene dermoprogram (w niebieskiej tubce), oliwkowy używam na przesuszone miejsca. Nabyłam jeszcze jakiś zimowy Farmony, nazwy nie pomnę, taki w niebieskiej tubce a napiszę szerzej jak Lirene się skończy. Ogólnie Lirene jest ok, nie jest tłusty, ma fajny zapach, ale mimo iż smaruję się nim 30 min przed wyjściem, jak zawieje lodowaty wiatr to twarz mnie 'szczypie'... Na takie warunki atmosferyczne lepszy był oliwkowy... Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: krem na zimę dla 25+ 31.01.11, 17:48 nuova napisała: > Nabyłam jeszcze jakiś zimowy Farmony, nazwy nie pomnę, taki w niebieskiej tubce > a napiszę szerzej jak Lirene się skończy. Do cery tłustej nie jest najlepszy krem Farmona -20'C protect sport, bo pozostawia tłustą warstwę. Zapach jest też taki sobie. Jedyny plus to fajna jakby musowa konsystencja = łatwość w smarowaniu. Na minusowej temp. zachowuje sie przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: krem na zimę dla 25+ 31.01.11, 18:33 nuova napisała: > Do cery tłustej nie jest najlepszy krem Farmona -20'C protect sport, bo > pozostawia tłustą warstwę. Zapach jest też taki sobie. Jedyny plus to fajna jak > by musowa konsystencja = łatwość w smarowaniu. Na minusowej temp. zachowuje sie > przyzwoicie. Nie ma kremu do skóry tłustej, na mróz, który nie pozostawia tłustej warstwy. Jak sobie to wyobrażasz? Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: krem na zimę dla 25+ 01.02.11, 10:17 Po Farmonie buzia świeci się, po Lirene - nie. Można? można... Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: krem na zimę dla 25+ 01.02.11, 11:34 nuova napisała: > Po Farmonie buzia świeci się, po Lirene - nie. > Można? można... Kwestią też jest pojęcie "świecenia się". Pozostaje na skórze? Czy całkowicie znika? Odpowiedz Link Zgłoś
diamondlady Re: krem na zimę dla 25+ 01.12.10, 17:57 całe życie używam zwykłego kremu nivea :) nie jest wodnisty, weic nie zamaraznie Ci na dworzu. Używam go na narty czy deske i sprawdza się w 100% :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: krem na zimę dla 25+ 01.12.10, 18:17 diamondlady napisała: > całe życie używam zwykłego kremu nivea :) > nie jest wodnisty, weic nie zamaraznie Ci na dworzu. to że nie jest wodnisty to nie znaczy, że wody nie ma w składzie Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: krem na zimę dla 25+ 02.12.10, 02:28 Co wy z tą wodą w składzie? Woda w składzie kremu nic nie szkodzi, jeśli ktoś się nie smaruje NA mrozie albo 3 minuty przed wyjściem. Przeca to ma odparować z paszczy, ZANIM się wyjdzie na mróz! Woda przez skórę absolutnie nie przenika, skóra jest wręcz do tego celu zrobiona :) Woda w kosmetykach ma tylko ułatwiać rozprowadzenie kremu, a potem zniknąć drogą parowania. Przy wielkim mrozie wystrzegać się natomiast należy substancji, które wnikają w skórę i wyciągają wodę z warstw głębokich bliżej naskórka. Czyli np. gliceryny, sorbitolu i tym podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika.zurawina podepnę się :) 01.12.10, 22:10 Czy na taki mróz jest dobrym pomysłem dwufazowy nawilżacz (olejek -akurat mam z pestek malin + kwas hialuronowy z BU)? Zazwyczaj stosuje go na noc, ale przy tej temperaturze moja cera zamarza przy zwykłym kremie nawilżającym Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: podepnę się :) 02.12.10, 13:21 dzika.zurawina napisała: > Czy na taki mróz jest dobrym pomysłem dwufazowy nawilżacz (olejek -akurat mam z > pestek malin + kwas hialuronowy z BU)? tak Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Nutritic 03.12.10, 22:01 2,5% Mam cerę mieszaną, ale ten krem jest dla mnie jak znalazł. Używam już trzeci sezon, nie jest tani (ok. 60 zł), ale bardzo wydajny. Można go używać do -15 st. Celcjusza. Odpowiedz Link Zgłoś
serwisuroda Re: krem na zimę dla 25+ 04.02.11, 09:25 Z wiatrem i chłodem najlepiej radzi sobie skóra tłusta, mieszana i normalna. Tego rodzaju cery mają naturalną barierę ochronną w postaci warstwy wytwarzanego sebum. Do ich pielęgnacji, jako ochrona na dzień wystarczy krem nawilżający lub krem półtłusty o lekkiej konsystencji. Cera sucha i cera wrażliwa są pozbawione warstwy ochronnej, dlatego są bardziej podatne na podrażnienia, szybko ulegają odwodnieniu i tracą elastyczność. Wymagają kremów odżywczych np. z olejem makadamia lub tłustych np. z masłem Shea, które pozostawia na skórze cienki film. Obecność np. kwasu hialuronowego dodatkowo pomoże zatrzymać wodę i zabezpieczyć skórę przed jej utratą. Odpowiedz Link Zgłoś