Dodaj do ulubionych

Hydradermabrazja vs mikrodermabrazja

18.12.10, 12:56
Ktoraś z Was miała robioną hydradermabrazje(hydrafacial)? czy efekty są lepsze od zwyklej mikrodermabrazji diamentowej? Na czym to polega?
mam cere mieszaną + zaskórniki + male ślady po tradziku+ małe przebarwienia. Co bedzie lepsze? wiem, ze cenowo dosyć się różnią ale mam możliwość zrobienia hydro troche taniej i się zastanawiam... Pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Hydradermabrazja vs mikrodermabrazja 18.12.10, 22:36
      california_rose napisała:

> mam cere mieszaną + zaskórniki + male ślady po tradziku+ małe przebarwienia. Co
      > bedzie lepsze?

Żadna z wymienionych opcji nie będzie lepsza.

Jeśli nie masz zbyt dużo pieniędzy lepiej kup sobie jakiś mocny retinoid i tym tęp blizny potrądzikowe/,mieszaną/zaskórniki/przebarwienia.
      • california_rose Re: Hydradermabrazja vs mikrodermabrazja 19.12.10, 13:47
        ok, nie napisałam wszystkiego. Mój błąd. Stosuje od 2 tyg. triacneal na noc. Na dzień filtry. moja pielegnacja wyglada mniej wiecej tak :
        rano - mycie micel bioderma sensibo, flavo c + filtr avene + makijaż.
        po poludniu - mycie bioderma, woda termalna uriage/ avene, cetaphil md
        wieczór - bioderma sensibo, triacneal.

1-2 razy w tyg. wieczorem myje buzie metodą OCM(olej rycynowy + olej słonecznikowy) z przegotowaną wodą.

Poki co buzia troche sie oczyszcza, zero przesuszenia mimo ze stosuje triacneal codziennie ( też pod oczy). ogolem jest chyba ok ale chcialam troche "ulepszyć" i zrobic serie mikrodermabrazji dla lepszych efektów. Zdaje sobie sprawe, ze to jest pielegnacja dlugofalowa, a nie na szybko...

stad pytanie czy hydradermabrazja czy mikrodermabraza daje widoczne lepsze efekty.. np w połączeniu z kwasem migdałowym? czy to strata pieniedzy w ogole i lepiej zostac tylko przy pielegnajcji domowej?
        • issey_miyake Re: Hydradermabrazja vs mikrodermabrazja 19.12.10, 23:37
          california_rose napisała:

> stad pytanie czy hydradermabrazja czy mikrodermabraza daje widoczne lepsze efek
          > ty.. np w połączeniu z kwasem migdałowym? czy to strata pieniedzy w ogole i lep
          > iej zostac tylko przy pielegnajcji domowej?

wszystko jest kwestią tego ile takich zabiegów chcesz zrobić, bo jeśli jeden to szkoda pieniędzy. Efekty warte uwagi są po 4 zabiegu (łączenie z migdałem będzie delikatne), jeśli nie masz problemów wrażliwości skóry, naczyniowych spraw pomyśl o innym kwasie na dokładkę do mikrodermabrazji. Z dwojga w/w wybrałabym mikro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka