Dodaj do ulubionych

Herbatki Bio-active

16.04.04, 13:02
Witajcie!
Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tych herbatek. M.in. że niektóre
z nich korzystnie działają na przemianę materii (działaja również
odchudzjąco). Niektóre mają doroczynny wpływ na stan naszej cery. A jakie Wy
macie doświadczenia z tymi herbatkami. Jakie pijecie, i które byście polecili
i dlaczego?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: zen Re: Herbatki Bio-active IP: 212.182.114.* 16.04.04, 14:50
      Piłam kiedyś herbatę Pu-erh, sypaną w szaro-niebieskim opakowaniu. Trudno
      powiedziać z jakim skutkiem (miała być odchudzająca), ale później skusiłam się
      na ta samą herbatkę w torebkach i muszę przyznać, że jej działaniem ubocznym
      jest agresja i ogólne zdenerwowanie. Niezłe śmieci tam muszą sypać...
      • Gość: kragmel Re: Herbatki Bio-active IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 15:03
        Gość portalu: zen napisał(a):

> Piłam kiedyś herbatę Pu-erh, sypaną w szaro-niebieskim opakowaniu. Trudno
        > powiedziać z jakim skutkiem (miała być odchudzająca), ale później skusiłam
        się
        > na ta samą herbatkę w torebkach i muszę przyznać, że jej działaniem ubocznym
        > jest agresja i ogólne zdenerwowanie. Niezłe śmieci tam muszą sypać...

hmm ja piłam chyba wszystkie rodzaje czerwonej herbaty bio-active i nic się ze
        mną złego nie działo. ciężko mi stwierdzić, czy działają odchudzająco, ja piję,
        bo lubię.
        imho agresja i zdenerwowanie mogą być spowodowane piciem zbyt mocnej herbaty.
        to jak z kawą - co za dużo to niezdrowo i ręce się trzęsą.
        • Gość: zen Re: Herbatki Bio-active IP: 212.182.114.* 16.04.04, 15:47
          Sprostowanie: po herbatce sypanej wszystko było ok. chodzi o to że moim zdaniem
          herbata w torebkach jest gorszej jakości (nie widzisz co tam w środku jest...)
          Tylko tyle. Nie tylko ja miałam objawy typu zdenerwowanie...
          • nuskinix Re: Herbatki Bio-active 16.04.04, 22:33
            Gość portalu: zen napisał(a):

> Sprostowanie: po herbatce sypanej wszystko było ok. chodzi o to że moim
            zdaniem
            >
            > herbata w torebkach jest gorszej jakości (nie widzisz co tam w środku
            jest...)
            Herbatki te zawierają niestety kofeinę i mogą działać pobudzająco.nie na
            każdego jednakowo ,ale najwidoczniej na ciebie tak .
            > Tylko tyle. Nie tylko ja miałam objawy typu zdenerwowanie...
      • Gość: hopik Re: Herbatki Bio-active IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 15:06
        huhuhuuuu, to dobre, ze herbatka wywołuje agresje, naprawde myslisz, ze to
        przez herbatke?
        powiem oględnie - nie od dzis wiadomo, ze herbata czerwona (pu-erh), zielona i
        biala są duzo zdrowsze niz herbata czarna i kawa. probowalam odchudzic sie pu-
        erh ale bez wiekszych rezultatow, piszą co prawda ze to dziala na osoby po 35
        roku zycia, a mi jeszcze chwilka zostala. ale z rozpedu pije wlasnie pu-erh i
        zielona i jest mi z tym dobrze. mam niezla cere, nie wiem, czy dzieki tym
        magicznym naparom, a moze dlatego, ze stosuje rozmaite maseczki i peelingi, a
        najpewniej jedno i drugie.
        reasumując - nie licz na schudnięcie dzieki herbatce, ale pij, bo sa zdrowe.
    • Gość: Fema Re: Herbatki Bio-active IP: *.dial.de.easynet.net 16.04.04, 15:50
      a ja pilam puerh i schudlam pare kilo bez diety i cwiczen. To jedyny cud, ktory
      przytrafil mi sie przy odchudzaniu:) normalnie nie wierze w cudowne herbatki, a
      tu sie srodze "zawiodlam" ,bo podzialala.
    • gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: Herbatki Bio-active 16.04.04, 21:54
      To nie tylko herbatki ale takze najrozniejsze ekologiczne substancje w
      tabletkach! Np. spirulino. A nawet herbatki w tabletkach! Firma ma strone
      internetowa i bardzo wyczerpujace ulotki, wiec sama najlepiej ocenisz co Ci
      jest potrzebne. ja probowalam juz wszystkiego. Najbardziej lubie zielona
      herbate w tabletkach, gdzyz nie znosze jej pic.
      • livett Re: Herbatki Bio-active 17.04.04, 22:22
        Witaj!
        My to chyba niedawno spotkałayśmy się na forum vege :), czyż nie?
        A co do herbatek, to owszem ulotki czytałam co zainspirowało mnie do
        przejrzenia strony internetowej , ale jak ze wszystkim jestem dosyć ostrożna i
        wolałabym poznać opinie osób, które już wypróbowały owe produkty na "własnej
        skórze" i w związku z tym mogą coś na ten temat powiedzieć. Niestety każda
        firma stara się dobrze zareklamować produkty a mi nie chodzi o reklamę....
        Pzdr
    • marialu Re: Herbatki Bio-active 17.04.04, 23:12
      witam !
      po zielonej ze zwijanych w granulki listkow ( juz jej nie ma w sprzedazy) nic
      spejcalnego sie nie dzialo.ot cos przyjemnego do wypicia
      po pu-erh nie zauwazylam zebym schudla
      ODRADZAM mieszanke czerwonej z milorzebem !!! mam z natury bardzo niskie
      cisnienie a po ok tygodniu picia po 1-2 slabe kubki dziennie dostalam
      potwornych krwotokow z nosa ( wiadomo ze milorzab rozszeza naczynka min w mozgu
      i stad jego dzialanie).Natychmiast odstawilam i jak reka odjal :) Az boje sie
      pomyslec co jeszcze mogloby sie po niej stac :((((( Wynikaloby chyba z tego ze
      polaczenie tych 2 skladnikow bardzo podnosi cisnienie
      pozdrawiam
      marialu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka