Dodaj do ulubionych

Effaclar A.I.

16.04.04, 14:17
Wczoraj przy okazji zakupów w aptece zostałam obdarowana próbeczkę tegoż i
przyznaję, nie wiem co to:) Pierwszy raz spotykam się z owym preparatem.
Jeśli ktoś z Was kojarzy bądź używa bardzo proszę o odzew:)

Wielkie dzięki:)
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Effaclar A.I. 16.04.04, 14:33
      Przejrzalam w lazience "moje effaclary" i pasuje mi tylko do płynu micelarnego-
      pod nazwa Effaclar jest napis, ktorego skrót to wlasnie A.l., ale to tylko moje
      domysly.
      To płyn do demakijazu.
    • ula_s Re: Effaclar A.I. 16.04.04, 15:03
      To jest nowosc. Cos do stosowania punktowo na wypryski do cery wrazliwej ze
      sklonnoscia do tradziku/pryszczy. Dostepny w tubce 15 ml. Ma inny sklad niz
      effaklar K np. zawiera niacinamide i octopirox
      Tu macie pelny sklad:
      AQUA, CYCLOHEXASILOXANE, ISONONYL ISONONANOATE, PROPYLENE GLYCOL, ISOHEXADECANE,
      NIACINAMIDE, PEG-100 STEARATE, GLYCERYL STEARATE, CETYL ALCOHOL, MAGNESIUM
      ALUMINUM SILICATE, KAOLIN, SALICYLIC ACID, PIROCTONE OLAMINE, ACRYLATES
      COPOLYMER, PEG-4, PEG-4 DILAURATE, PEG-4 LAURATE, SODIUM CARBOMER, CAPRYLOYL
      GLYCINE, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, XANTHAN GUM, ISOBUTANE, SODIUM SULFATE,
      IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE, PARFUM

Mialam wczesniej cos do stosowania punktowo z Clerasil i ten effaklar A.I.
      podobnie. Jedyna roznica ze ten Effaklar A.I. moznaby np. stosowac pod makijaz
      bo ma konsystencje lekkiej emulsji i sie szybko wchlania.
      • madllen Re: Effaclar A.I. 16.04.04, 17:31
        Nie nie, płyn jest mi doskonale znany:) To musi być krem o którym wspomina Ula
        i zaiste nowość, bo bym wcześniej wyniuchała(mam fioła na punkcie LRP:))
        Dziękuję, będę próbować jak pojawi się "obcy", póki co mam spokój.

Życzę fantastycznego-zapowiada się śliczny i ciepły- weekendu:)
        • Gość: sonique Re: Effaclar A.I. IP: 195.205.76.* 17.04.04, 20:29
          Ja tez dostalam te probeczke. To jest nowosc na pryszcze. Akurat zaraz po tym
          wyskoczyl mi maly pryszcz na policzku i krem ten nic mi nie pomogl:( Tak wiec
          nie spodobal mi sie w ogole.
          • justy1 Re: Effaclar A.I. 18.04.04, 23:55
            on ma bardziej redukować stan zapalny (zaczerwienienie, opuchlizna) niż samego
            pryszcza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka