madllen 16.04.04, 14:17 Wczoraj przy okazji zakupów w aptece zostałam obdarowana próbeczkę tegoż i przyznaję, nie wiem co to:) Pierwszy raz spotykam się z owym preparatem. Jeśli ktoś z Was kojarzy bądź używa bardzo proszę o odzew:) Wielkie dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: Effaclar A.I. 16.04.04, 14:33 Przejrzalam w lazience "moje effaclary" i pasuje mi tylko do płynu micelarnego- pod nazwa Effaclar jest napis, ktorego skrót to wlasnie A.l., ale to tylko moje domysly. To płyn do demakijazu. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: Effaclar A.I. 16.04.04, 15:03 To jest nowosc. Cos do stosowania punktowo na wypryski do cery wrazliwej ze sklonnoscia do tradziku/pryszczy. Dostepny w tubce 15 ml. Ma inny sklad niz effaklar K np. zawiera niacinamide i octopirox Tu macie pelny sklad: AQUA, CYCLOHEXASILOXANE, ISONONYL ISONONANOATE, PROPYLENE GLYCOL, ISOHEXADECANE, NIACINAMIDE, PEG-100 STEARATE, GLYCERYL STEARATE, CETYL ALCOHOL, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, KAOLIN, SALICYLIC ACID, PIROCTONE OLAMINE, ACRYLATES COPOLYMER, PEG-4, PEG-4 DILAURATE, PEG-4 LAURATE, SODIUM CARBOMER, CAPRYLOYL GLYCINE, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, XANTHAN GUM, ISOBUTANE, SODIUM SULFATE, IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE, CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE, PARFUM Mialam wczesniej cos do stosowania punktowo z Clerasil i ten effaklar A.I. podobnie. Jedyna roznica ze ten Effaklar A.I. moznaby np. stosowac pod makijaz bo ma konsystencje lekkiej emulsji i sie szybko wchlania. Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: Effaclar A.I. 16.04.04, 17:31 Nie nie, płyn jest mi doskonale znany:) To musi być krem o którym wspomina Ula i zaiste nowość, bo bym wcześniej wyniuchała(mam fioła na punkcie LRP:)) Dziękuję, będę próbować jak pojawi się "obcy", póki co mam spokój. Życzę fantastycznego-zapowiada się śliczny i ciepły- weekendu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonique Re: Effaclar A.I. IP: 195.205.76.* 17.04.04, 20:29 Ja tez dostalam te probeczke. To jest nowosc na pryszcze. Akurat zaraz po tym wyskoczyl mi maly pryszcz na policzku i krem ten nic mi nie pomogl:( Tak wiec nie spodobal mi sie w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Effaclar A.I. 18.04.04, 23:55 on ma bardziej redukować stan zapalny (zaczerwienienie, opuchlizna) niż samego pryszcza Odpowiedz Link Zgłoś