Dodaj do ulubionych

Ranking fluidów.

06.01.11, 11:34
Czy możecie Panie podzielić się swoimi doświadczeniami, który podkład uważacie za najlepszy?
Dla mnie ważne jest długość utrzymywania się na twarzy, ładne pokrycie, wygładzenie i ujednolicenie skóry.
Moim jedynym jak do tej pory ideałem jest Double Wear Estee Lauder, ale zastanawiam się czy nie zacząć poszukiwań za czymś nowym? może istnieje jeszcze coś lepszego?
Obserwuj wątek
    • anmaja76 Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 11:50
      Dla mnie najlepszy to Aera Tient Pure kremowy a przetestowałam już bardzo dużo podkładów.
    • wrednajestembylambede Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 13:43
      dla mnie numerem jeden jest chanel vitalumiere aqua, na wiosne i jesien bo jest lekki, powazniejszych problemow z cera nie mam wiec maski na twarzy nie potrzebuje,zima uzywam el double wear czasami.
      • sloneczna.dziewczyna Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 15:45
        Lancome Teint Idole Ultra, ale następny w kolejce będzie MAC.
        • kasha77 Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 18:35
          Chanel Mat Lumier.
          • alex_200 Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 20:17
            Anty Stress Astor
            • korculaa Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 20:45
              dla mnie jak do tej pory jedyny to EL Double Wear,
              też bym chętnie go zmienila już, ale na co?

(probowałam różne-Lancome, HR, Vichy)
              jeszcze z tych próbowanych ,,uszedl'' Clinique Superbalanced
              mi polecano ostatnio w Sephorze i kasha Guerlain Parure Extreme
              (ale bez próbki nie kupię, a nie miały)
              • cdnastapi Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 20:57
                Clinique Superbalanced jak dla mnie do niczego, niestety, szybko znika z twarzy.
              • lola211 Re: Ranking fluidów. 08.01.11, 15:52
                Ja wymienilam na GUERLAIN LINGERIE DE PEAU i jestem bardzo zadowolona.
        • variovorax Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 20:52
          sloneczna dziewczyno, ktory MAC?
          • sloneczna.dziewczyna Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 22:23
            varovax, MAC Pro Longwear.
    • jarka63 Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 20:44
      Diorskin Forever. A kiedyś go nie lubiłam. Choć nadal twierdzę, że nazwa kojarzy się raczej z warsztatem pracy tanatopraktyka ;)
      • sabriel Re: Ranking fluidów. 06.01.11, 22:21
        Wiele zależy od rodzaju cery,jej stanu i pory roku.
        Ja ma mieszaną, raczej ładną i bezproblemową.
        Obecnie używam Mac studio fix na przemian z Bourjois Healthy mix.
        Oba mi odpowiadają choć to 2 różne podkłady. Po tym drugim trochę się później świecę, ale efekt zaraz po nałożeniu jest świetny-zdrowa, wypoczęta cera.
        Ma jest bardziej kryjący(zasadniczo tego nie potrzebuje), cięższy, ma świetny kolor.
        • tigrerra Re: Ranking fluidów. 07.01.11, 13:53
          Rhea- mineralny, na mojej tłustej cerze sprawdza się, dobrze kryje, nie daje maski
    • greentea2 Re: Ranking fluidów. 09.01.11, 12:58
      Ten:
      www.spacenk.co.uk/product/shop+by+brand/by+terry/200001382+light+expert.do
      Mam cere mieszana bardzo przetluszczajaca sie z zaczerwieniami, wypryskami, szara. Ten podklad sprawdza sie znakomicie, roznica jest ogromna po nalozeniu.
    • misia33 Re: Ranking fluidów. 10.01.11, 13:35
      Ja mam z Ingrid Cosmetics tani bo ok 15 zł i bardzo wydajny.
    • aga.pier Re: Ranking fluidów. 10.01.11, 13:56
      na lato słabo kryjący Tient eclat soie lub matujący, zimą perfect touch - wszystki YSL. Kiedyś chwaliłam sobie H. Rubinstein ale nie pamietam jaki
    • agas301 Re: Ranking fluidów. 10.01.11, 16:56
      Teint Idole Ultra jak do tej pory najlepszy ale latem, zimą wolę cos treściwszego
      • biedrona999 Re: Ranking fluidów. 13.01.11, 22:32
        Tez kiedys stosowalam EL Double Wear ale to straszna maska. Clinique tez jest ok ale bez rewelacji i dosc szybko znika.

Od kilku lat uzywam Luminous Fluid Foundation Giorgio Armani 4.5. Jest najlepszy! Wiem jest drogi ale buteleczka wystarcza mi na 6 miesiecy.
        • ladydidi Re: Ranking fluidów. 14.01.11, 13:26
          dla mnie zdecydowanie wszystkie rodzaje lumiere Chanel - jedne nadają się do dojrzaszych cer - wypróbowane przez moją mamę, jedne są lżeszje na lato np prolumiere, w tej chwili używam vitalumiere i jest idealny jak na moją przesuszoną cerę mieszaną ;) ale fakt, po jakiś sześciu godzinach trzeba się lekko "poprawić". Za to jest wydajny, a buteleczka wystarczy mi na ok 5 miesięcy. Czy zakup tylko dwa razy w roku.
    • wredna.zmija Re: Ranking fluidów. 14.01.11, 15:02
      se koleżanka colorstay Revlonu oraz true match Loreala sprobuje bo oba niezłe i za niewydumaną cenę. Jak koleżanka sprobuje to podziękuje.
    • mizinke Re: Ranking fluidów. 14.01.11, 15:03
      Babor de lux foundation - dla mnie lepszy do Mac - ów, EL Double Wear i innych.
    • drzewko_szczescia Re: Ranking fluidów. 14.01.11, 16:43
      Max Factor Colour Adapt Skin- głównie za lekką konsystencję, która się świetnie nakłada. Ale i efekt jest fajny, bez maski.
    • neith87 Re: Ranking fluidów. 14.01.11, 17:22
      Dla mnie podkłady z Revlonu. Ostatnio Revlon Color Stay do skóry suchej/normalnej.
      Najważniejsze jest dla mnie, żeby było w miarę dobre pokrycie przebarwień, dobre nawilżenie, ale nie doprowadzenie do świecenia, lekka konsystencja, trwałość i brak efektu maski na twarzy.
      I najważniejsze - nie może ciemnieć na twarzy. Mam bardzo bladą cerę, anemicznie wręcz wyglądam dzięki temu i większość fluidów (nawet najjaśniejszych) ciemnieje mi na twarzy po nałożeniu. Muszę brać sporo jaśniejsze od koloru skóry (a takie bardzo trudno znaleźć) i nawet to nie zawsze daje mi pewność, że nie fluid nie ściemnieje za bardzo.
      • tikula226 Re: Ranking fluidów. 14.01.11, 18:16
        Do neith87:
        Możesz mi powiedzieć jaki kolor wybrałaś tego podkładu, bo nie mam zielonego pojęcia na jaki się zdecydować, a po tym co piszesz o swojej skórze mam podobną.
        • neith87 Re: Ranking fluidów. 14.01.11, 19:24
          110 Ivory - jest bardzo jasny, ale nie "prawie biały" i ani trochę mi nie ciemnieje na twarzy :) Dobrze nawilża, jest lekki i nie robi pudrowej maski. Nie trzyma się rewelacyjnie długo, ale kilka godzin spokojnie wytrzymuje na twarzy i ładnie kryje.
          Najlepiej wybierz się w wolnej chwili do perfumerii Douglas i poproś o próbkę - dają w malutkim pudełeczku, którego zawartość wystarcza na kilka nałożeń (mi wystarczyła na około 4-5 razy) :)
          • tikula226 Re: Ranking fluidów. 14.01.11, 22:26
            Wielkie dzięki za info :) Douglasa nie ma u mnie w mieście, ale przy najbliższej okazji jak będę w większym mieście to na pewno zajrzę :)
    • baba06 Re: Ranking fluidów. 14.01.11, 22:34
      od lat Lancome Teint Idole Ultra:)
      double wear na mojej twarzy wygląda jak maska:(
    • salem24 Re: Ranking fluidów. 15.01.11, 13:37
      Max Factor Lasting Perfomance. Wersja dla bledziocha, nr 102. jedyny ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka