Dodaj do ulubionych

Glyco-A - jak stosować

13.01.11, 18:32
Korzystając z promocji w Superpharmie kupiłam dwa opakowania tego kremu i zwaracam się teraz z pytaniem: czy stosujecie go tak jak zaleca ulotka, tzn. nakładanie na kilka minut i zmywanie? Ile razy tygodniowo? Ja aktualnie kończę Diacneal (któreś z rzędu opakowanie), toleruję go bardzo dobrze, ostatnio nawet zaczęłam nakładać pod oczy, więc skórę mam raczej przygotowaną. Co stosować po zmyciu Glyco-A? Czy stosować go pod oczy? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady.
Obserwuj wątek
    • lovecosmetics Re: Glyco-A - jak stosować 13.01.11, 19:03
      Ja stosowałam tak jak pisali w ulotce, stopniowo wydłużając czas trzymania na twarzy. Pod oczy nie - przecież to jednak kwas! Po zmyciu nakładalam swoj normalny krem na noc, a następnego dnia krem na dzień + podklad Biodermy z 50 SPF.

Więcej o kwasach na twarz (nie tylko Glyco-A) tu:
      www.nowekosmetyki.pl/a/przeciwtradzikowe/kwasy-zlikwiduja-blizny-po-tradziku
    • issey_miyake Re: Glyco-A - jak stosować 13.01.11, 20:05
      fiorentina-due napisała:

> Ja aktualnie kończę Diacnea
      > l (któreś z rzędu opakowanie), toleruję go bardzo dobrze, ostatnio nawet zaczęł
      > am nakładać pod oczy, więc skórę mam raczej przygotowaną. Co stosować po zmyciu
      > Glyco-A? Czy stosować go pod oczy?

Jeśli stosujesz Diacneal (Triacneal) już jakiś czas i dobrze go tolerujesz, przy stosowaniu go codziennie to możesz przejść jak najbardziej na Glyco A stosując go w ten sam sposób jak każde poprzednie opakowanie o mniejszym stężeniu. Jeśli okolice oczu nie będą podrażnione po zastosowaniu kremu z kwasami to możesz stosować, ale ostrożnie.

Wieczorem po nałożeniu kremu z kwasami, nie nakładasz już nic więcej. To ostatni etap. Ewentualnie przed.
    • hankaanka11 Re: Glyco-A - jak stosować 13.01.11, 20:16
      >czy stosujecie go tak jak zaleca ulotka, tzn. nakłada
      > nie na kilka minut i zmywanie?

Nie, po wczesniejszym przygotowaniu twarzy słabszymi kwasami (w moim przyp. był to Triacneal) Glyco nakładałam od razu na godzinę. Potem na dwie, a od kilku dni, po rozpoczęciu drugiej tubki, zastawiam na całą noc.
      Stosuję w zasadzie codziennie, kilka razy robiłam jednodniową przerwę, kiedy twarz była mocniej podrażniona i przesuszona.
      Po zmyciu kwasów nakładałam na noc Cicabio. Początkowo próbowałam Cetaphil, ale koszmarnie mnie zapychał.
    • agas301 Re: Glyco-A - jak stosować 13.01.11, 20:52
      W zasadzie jeżeli masz już wcześniej przygotowaną skórę nie musisz zmywać chyba, że bardzo Cię podrażni. Na początku rób przerwy np. nakładaj co drugą noc na przemian z Cicabio, który działa niczym plaster.
      I najważniejsze nic na siłę, nałóż sobie odpowiednio wcześniej przed snem (przy wykonywaniu zajmujących czynności łatwiej zapomnieć o dyskomforcie) bo możesz nabawić się ran a nie o to chodzi.
      • fiorentina-due Re: Glyco-A - jak stosować 13.01.11, 21:15
        Dziękuję, dziewczyny. No, to rozpoczynam swoją przygodę z Glyco-A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka