mama-magda76 26.01.11, 12:49 Czy macie swoje, sprawdzone naprawdę dobre kremy pod oczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarka63 Re: Kremy... 26.01.11, 14:41 Shiseido Benefiance Dermika Gold24K Dermika StemLift Odpowiedz Link Zgłoś
magdafront Re: Kremy... 26.01.11, 15:36 Vital C - na noc; na moja skore najlepiej dziala wit.C dlatego pod oczy tez szukalam takiego kremu, rzeczywicie mi pomaga na zmarszczki (mam smiechowe przy wewn. kacikach oczu) Eye Contour Gel Clarins - to rano; nawet po nieprzespanej nocy usuwa cienie i wory; uzywam tylko tego, zaden inny krem jak dotad do piet mu nie dorosl Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Kremy... 27.01.11, 14:47 mama-magda76 napisała: > Czy macie swoje, sprawdzone naprawdę dobre kremy pod oczy? Retises Eye Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: Kremy... 27.01.11, 21:10 polecany tutaj na forum przez Issey (dzieki!) avene ystheal eye contour care u mnie sie sprawdzil (36l, cera sucha, sklonna do podraznien, lekko naczynkowa), teraz juz nie uzywam kremow po oczy (kwasy + kremy z retinolem, ktore klada na cala twarz, klade rowniez pod oczy).. i jest super :-) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Kremy... 29.01.11, 14:36 Od kilku lat nie używam, bo stosuję te do twarzy. Jeśli ktoś ma nadwrażliwą skórę wokół oczu to specjalne kremy na te okolice są potrzebne, ale warto pamiętać, że działają one słabiej niż te do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Kremy... 30.01.11, 11:38 Ja podobnie, jak Coralin. I zmarszczek wokół oczu jakoś nie mam :) (nawet gdy się uśmiecham :P :) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Kremy... 30.01.11, 12:37 Wiele kobiet nadal wierzy, że kremy pod oczy są mocniejsze w działaniu niż te do twarzy. A jest odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: Kremy... 30.01.11, 13:48 Są delikatniejsze, bo są do delikatniejeszej skóry okolic oczu. Logiczne. Nie bez powodu producenci kremów do twarzy czasem zaznaczają "avoid eye area". Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Kremy... 30.01.11, 13:55 Producenci to zaznaczają, bo chcą, by kupić 2 pudełka zamiast 1. Ta delikatniejsza skóra szybciej się starzeje zatem dla osób, które nie mają nadwrażliwych okolic oczu skuteczniejsze będą kremy takie stosowane do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Kremy... 30.01.11, 16:36 coralin napisała: > Producenci to zaznaczają, bo chcą, by kupić 2 pudełka zamiast 1. > Ta delikatniejsza skóra szybciej się starzeje zatem dla osób, które nie mają na > dwrażliwych okolic oczu skuteczniejsze będą kremy takie stosowane do twarzy. Oczywiście, że to marketing. W większości jednak niemożliwe jest stosowanie jednego do twarzy i okolic oczu, jako że ta strefa jest wyjątkowo wrażliwa (u mnie). Odpowiedz Link Zgłoś