Dodaj do ulubionych

micele a tonik

08.02.11, 20:41
Czy po użyciu płynu micelarnego używacie toniku? Tak z ciekawości pytam. Ja od niedawna używam tego wynalazku:wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24621 - nawiasem mówiąc jest świetny. Wiem, że po tego rodzaju kosmetykach nie muszę używać toniku- to chyba siła nawyku. A Wy? Pytam osoby sposa sekty issey :)
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: micele a tonik 08.02.11, 20:47
      ja czasami używam.zwlaszcza wieczorem.tylko ja wylewam troszkę na dłonie i wklepuje w twarz:)
      • pretensjaa Re: micele a tonik 08.02.11, 21:34
        o matko, a czemu tak dziwnie?
        • kasha77 Re: micele a tonik 08.02.11, 21:47
          bo mam tonik Clarinse na którym napisali zeby tak używac,zreszta na tonikach Kanebo podobnie jest napisane,bo tonik ma tonizowac skóre a nie oczyszczac:)
    • anaiss Re: micele a tonik 08.02.11, 20:53
      używam często jakiegoś hydrolatu z BU
    • nessie-jp Re: micele a tonik 08.02.11, 22:17
      Nie wierzę w płyny niewymagające zmywania, a przeznaczone do cery wrażliwej. Takie rzeczy to tylko w Erze.

Płyn micelarny zmywam przefiltrowaną i przegotowaną, chłodną wodą (taką, jak do picia, to co zostaje w czajniku po zrobieniu rano herbaty odlewam do dzbanuszka i zostawiam do ostygnięcia).

Rzadko używam miceli, bo do cery wrażliwej nie są one najdoskonalszym wynalazkiem.

• pretensjaa Re: micele a tonik 08.02.11, 23:22
        > Rzadko używam miceli, bo do cery wrażliwej nie są one najdoskonalszym wynalazkiem

nie wiem, ciężko mi się ustosunkować, bo raczej nie mam wrażliwej cery. no, poza dłońmi, bo mam azs.
      • adwarp Re: micele a tonik 09.02.11, 08:36
        "> Rzadko używam miceli, bo do cery wrażliwej nie są one najdoskonalszym wynalazkiem."

z ciekawości zapytam, a co one robią cerze wrażliwej? i czym zmywasz twarz?
        • jagoda_pl Re: micele a tonik 09.02.11, 11:17
          Prawdopodobnie chodzi o pocieranie wacikami - my z Nessie pod tym względem jakieś nietypowe;)
          • nessie-jp Re: micele a tonik 10.02.11, 05:17
            jagoda_pl napisała:

> Prawdopodobnie chodzi o pocieranie wacikami - my z Nessie pod tym względem jaki
            > eś nietypowe;)

No właśnie :) Jakoś nie zauważyłam twojego posta i sama się naprodukowałam :)

• nessie-jp Re: micele a tonik 09.02.11, 19:50
          > z ciekawości zapytam, a co one robią cerze wrażliwej? i czym zmywasz twarz?

Podrażniają jak diabli
    • mechantloup Re: micele a tonik 09.02.11, 13:07
      A nie macie wrażenia, że po micelach twarz jest jakaś taka lepko- brudna? Bo ja tak mam. Niezależnie od firmy.
      Po krótkim epizodzie z micelami wróciłam do Białego Jelenia.
    • hankaanka11 Re: micele a tonik 09.02.11, 13:17
      Uzywam płynu micelarnego Biodermy- Sensibio H2O, rano wklepuję jeszcze tonik kojący LRP, bo mam wrażenie, że skora po nim "młodnieje" ;) i nabiera blasku.
      • pretensjaa Re: micele a tonik 09.02.11, 23:28
        Kiedyś używałam wyłacznie preparatów LRP, Bioderma i innych aptecznych, teraz używam drogeryjnych i nie widzę żadnej różnicy. Więc nie przepłacam;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka