Dodaj do ulubionych

Silne włosy

15.02.11, 23:39
Intryguje mnie takakwestia - kiedyś miałam gęste mocne włosy jednak wskutek odchudzania zmizerniały... teraz lepiej się odżywiam. Co mogę zrobić by wróciły? Tak się zastanawiam czy gdybym ostrzygła się baaardzo krótko wpłynęłoby to na ich stan?
Obserwuj wątek
    • poczatkujaca_travellerka Re: Silne włosy 16.02.11, 09:40
      Zdrowe odżywianie, suplementy diety (np. Revalid z aminokwasami), masaż skóry głowy i tzw. wcierki (np. Joanna Rzepa).
      Ścięcie nie wpłynie na to co się dzieje w organizmie i cebulkach.
      • joanna198017 Re: Silne włosy 17.02.11, 12:56
        Przepis prababci.
        Zetrzeć cebulę wycisnąć sok i wetrzeć we włosy nakryć folią i ręcznikiem po pół godziny zmyć normalnie szamponem. Powtarzać dwa razy na tydzień. Włosy są mocniejsze nie wypadają i sa grubsze. Efekt widać po miesiącu przekonałam się na swoich włosach tez miałam problemy.
        • hermina5 Re: Silne włosy 17.02.11, 13:21
          No ten sposób to ja jednak odradzam. Wypróbowałam to dwa razy i myslałam , ze szlag mnie trafi - umyłam głowę chyba trzy razy, a i tak, kiedy tylko sie lekko spociłam skóra całymi porami produkowała odor cebuli. Koszmar, koszmar i jeszcze raz koszmar. To już tysiac razy lepeij płukać sobie włosy w naparze siemienia lnianego , pokrzywy i łopianu. Wzmacnia, a nei cuchnie tak nieludzko.
          • nessie-jp Re: Silne włosy 17.02.11, 15:53
            > skóra całymi porami produkowała odor cebuli. Koszmar, koszmar i jeszcz
            > e raz koszmar.

Może wystarczyłoby użycie szamponu siarkowego? W końcu dobroczynnym dla włosów składnikiem cebuli jest chyba głównie siarka, a szampon przynajmniej nie cuchnie :)

Zapach "przetrawionej" przez skórę cebuli to jedna z najgorszych rzeczy na świecie...
          • brak.slow Re: Silne włosy 21.02.11, 17:29
            na jednym z for laski podawały sposoby na pozbycie się tego zapachu- trzeba wyplukać glowę w wodzie z dodatkiem olejkow eterycznych np herbacianego. ale w jakich proporcjach co mieszac nie wiem/. ja bym jeszcze probowala z octem- bo to pogromca wszelakiego smrodu..
            sama cebulę wypróbowałąm na razie tylko raz, wlasnie z tego względu, ze nie moglam znieść tego jaki wydzielałam zapach-glownie po myciu wlosow, ale i to mnie dobijało.
            z tą cebulą sporo czytalam i wszyscy sobie chwalą. przede wszystkim nie chodzi tylko o siarkę ale o dwa inne skladniki, nie pamietam nazwy..
    • code.red Re: Silne włosy 21.02.11, 20:29
      Ja przez długi czas miałam problem w wypadaniem włosów i próbowałam chyba wszystkiego, w większości ze średnim skutkiem. W moim przypadku najlepiej sprawdziło się siemię lniane - codziennie rano czubatą łyżkę mielonego lnu zalewam wrzątkiem, robi się z tego lekko glutowaty, prawie bezsmakowy napój, wypijam. Nie jest to może najsmaczniejsze, ale bez przesady. Len mielę w młynku do kawy raz w tygodniu i przechowuję w słoiczku w lodówce. Przeczytałam gdzieś, że ten mielony, odtłuszczony, który jest dostępny w aptekach, nie ma tak cudownych właściwości.
      Co najważniejsze, pierwsze efekty zauważyłam już po tygodniu stosowania. Włosy zrobiły się błyszczące i gęściejsze.
      Od paru tygodni zaczęłam też codziennie zjadać porcję płatków owsianych z dodatkami w postaci orzechów, owoców (świeżych i suszonych) i jogurtem naturalnym, i mam wrażenie, że ogólny wygląd włosów i skóry się poprawił.
    • malwina_wawa Re: Silne włosy 24.02.11, 11:02
      Ja na twoim miejscu nie ścinałabym włosów na bardzo krótko, co najwyżej do połowy ucha. Możesz zafundować sobie spa do włosów. Poza tym zainwestuj w odpowiednie odżywki oraz maseczki do włosów. polecam ci także odstawienie na pewien czas suszarki, prostownicy, lokówki i kosmetyków do stylizacji. Daj odpocząc swoim włosom. I pamiętaj o diecie dobrej, a wzystko będzie oki.
      • ybra Re: Silne włosy 27.02.11, 10:35
        Też kiedyś szłam taką drogą i obcięłam włosy, ale to tylko uśpiło moją czujność, bo włosy były krótsze, mniej widoczne jak wypadały itd. no taką iluzję sobie załatwiłam, ze niby lepiej.
        Jak podrosły to się okazało, że jest tak samo. pomogły mi dopiero naturalne środki - płukanki ziołowe, maseczki itd.
        Oczywiscie próbowąłam też - za poradą koleżanki - zainwestować we włosy czyli: najlepsze (najdroższe) odzywki, kuracje u fryzjera, pigułki - efekt mierny. Efekty vs wydane pieniądze - nie były zadowalajace.
    • stokrotka534 Re: Silne włosy 28.03.11, 11:57
      Proponuje dietę + suplementy diety.
      Zaczęłam sama stosować Megakrzem i w połowie kuracji zauważyłam że włosy są mocniejsze i szybciej rosną i są gęste(to naprawdę działa).
      • issey_miyake Re: Silne włosy 28.03.11, 12:50
        stokrotka534 napisała:

> Proponuje dietę + suplementy diety.
        > Zaczęłam sama stosować Megakrzem i w połowie kuracji zauważyłam że włosy są moc
        > niejsze i szybciej rosną i są gęste(to naprawdę działa).

Czyli jednak suplementy do Ciebie przemawiają? Tu Autor: stokrotka534 18.02.11, 18:43 napisała:

"Suplementy diety to tabletki które do mnie nie przemawiają"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka