23.02.11, 11:16
Mozesz mi napisac jaka jest roznica miedzy Flavo C flash a Flavo C serum? Wyczytalam ze serum flash pomaga natychmiast, znaczy to ze nic innego nie daje tylko lepszy wyglad na pare godzin?
Bede bardzo wdzieczna za podpowiedz. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Do Issey 23.02.11, 11:53
      hal65 napisała:

> Mozesz mi napisac jaka jest roznica miedzy Flavo C flash a Flavo C serum? Wyczy
      > talam ze serum flash pomaga natychmiast, znaczy to ze nic innego nie daje tylko
      > lepszy wyglad na pare godzin?

Lepszy efekt liftingu daje prawidłowa codzienna pielęgnacja, niż taki szał co jakiś czas. Efekty nie są spektakularne.
      • hal65 Re: Do Issey 23.02.11, 12:12
        Ok, dziekuje. Wybieram sie na pare dni do Polski i chcialam zamowic Flavo C z Bio-med ale nie wiem czy zdaze odebrac, jak dlugo trzeba czekac na przesylke? Wiesz czy moze wysylaja do Niemiec?
        • issey_miyake Re: Do Issey 23.02.11, 12:40
          hal65 napisała:

> Ok, dziekuje. Wybieram sie na pare dni do Polski i chcialam zamowic Flavo C z B
          > io-med ale nie wiem czy zdaze odebrac, jak dlugo trzeba czekac na przesylke? Wi
          > esz czy moze wysylaja do Niemiec?

Tak, przesyłka zagraniczna w Europie - 70zł. W jakim mieście będziesz na te kilka dni w Polsce?
          • hal65 Re: Do Issey 23.02.11, 13:44
            O nie, to ja dziekuje. W Polsce bede w Pszczynie woj. Slaskie. A moze popytam w aptekach, powinni to zamowic jesli bedzie w hurtowni.
            • hal65 Re: Do Issey 23.02.11, 22:41
              Jaka jest roznica stosowania kwasow miedzy retoidami?
              • issey_miyake Re: Do Issey 23.02.11, 22:55
                hal65 napisała:

> Jaka jest roznica stosowania kwasow miedzy retoidami?

w efektach
                • hal65 Re: Do Issey 23.02.11, 23:09
                  Dziekuje
              • hal65 Re: Do Issey 23.02.11, 23:01
                Okna juz masz wypucowane ale ja zapraszam Cie do mojej restauracji.
                • issey_miyake Re: Do Issey 23.02.11, 23:09
                  hal65 napisała:

> Okna juz masz wypucowane ale ja zapraszam Cie do mojej restauracji.

w jakim mieście (niemieckim)?
                  • hal65 Re: Do Issey 23.02.11, 23:15
                    W Polsce woj. Slaskie, jeszcze restauracja nie istnieje ale zapraszam w lecie.
                    • issey_miyake Re: Do Issey 23.02.11, 23:15
                      hal65 napisała:

> W Polsce woj. Slaskie, jeszcze restauracja nie istnieje ale zapraszam w lecie.

A jaka będzie istnieć, i skąd pomysł na nią, jeśli można?
                      • hal65 Re: Do Issey 25.02.11, 12:08
                        To bedzie restauracja z kuchnia polska oraz grylem. A pomysl wzial sie troche z marzen.
                        • issey_miyake Re: Do Issey 25.02.11, 12:29
                          hal65 napisała:

> To bedzie restauracja z kuchnia polska oraz grylem. A pomysl wzial sie troche z
                          > marzen.

Fajnie, czyli będziesz więcej bywać w Polsce. Powodzenia!!
                          • hal65 Re: Do Issey 25.02.11, 12:50
                            Dziekuje.
                            • hal65 Re: Do Issey 25.02.11, 21:20
                              Isseyuniu kochana, jak wiesz jade juz jutro do naszej ukochanej Polski i kupuje tam troche kosmetykow bo mam duzo taniej a poza tym w Niemczech poprostu ich nie ma. Potrzebuje filtra, do tej pory uzywalam Biodermy AR Teintee, jest dobry bo nie podraznia mojej skory ale strasznie sie swieci, moglabys mi cos innego polecic?
                              A maseczki pod oczy sa potrzebne, jesli tak to jakie.
                              Jesli chodzi o Flavo C to zadzwonilam do pierwszej lepszej apteki i mozna zamowic.
                              • issey_miyake Re: Do Issey 26.02.11, 09:03
                                hal65 napisała:

> Isseyuniu kochana,

jakie urocze odmiany słowne

> jak wiesz jade juz jutro do naszej ukochanej Polski i kupuje
                                > tam troche kosmetykow bo mam duzo taniej a poza tym w Niemczech poprostu ich n
                                > ie ma. Potrzebuje filtra, do tej pory uzywalam Biodermy AR Teintee, jest dobry
                                > bo nie podraznia mojej skory ale strasznie sie swieci, moglabys mi cos innego p
                                > olecic?

ciężko, jako że spf 50+ wszystkie się świecą, fajne są kolorowe, bo nie bielą dodatkowo. Mówisz, że kolorystycznie odpowiada Tobie AR, jest jeszcze Max Teintee, ale kolor jest prawie brązowy, możesz spróbować, maskując do później, ale nie wiem czy chcesz się w to bawić. Jedynie spf 30 (ale tam jest marna ochrona przed uva).

> A maseczki pod oczy sa potrzebne, jesli tak to jakie.

Maseczki tak, ale głównie z zakresu gabinetowego, nie ma nic wartego uwagi w sprzedaży drogeryjno aptecznej. Lepiej kupić sobie coś na okolice oczu i np. 1-2 w tygodniu aplikować. coś z dmae, witamina C, retinolem.

> Jesli chodzi o Flavo C to zadzwonilam do pierwszej lepszej apteki i mozna zamow
                                > ic.

I dobrze.
                                • hal65 Re: Do Issey 07.03.11, 22:44
                                  Moja droga Issey, kupilam sobie w Polsce Flavo C serum i go pokochalam, nastepnie wlasciwie chcialam kupic Bioderma AR ale nie mieli i skusilam sie na LRP Anthelios XL i to byl strzal w dziesiatke jesli chodzi o moja cere, nie swieci sie, nie podraznia, a kolor jeszcze bardziej mi pasuje. Tak mysle czy nie kupic sobie jeszcze Flavonex, czy to nie bedzie za duzo?
                                  • issey_miyake Re: Do Issey 08.03.11, 00:49
                                    hal65 napisała:

> Moja droga Issey, kupilam sobie w Polsce Flavo C serum i go pokochalam, nastepn
                                    > ie wlasciwie chcialam kupic Bioderma AR ale nie mieli i skusilam sie na LRP Ant
                                    > helios XL

LRP dużo ciemniejszy od Biodermy, dobrze, że pasuje, konsystencję też ma fajną :)

> i to byl strzal w dziesiatke jesli chodzi o moja cere, nie swieci sie
                                    > , nie podraznia, a kolor jeszcze bardziej mi pasuje. Tak mysle czy nie kupic so
                                    > bie jeszcze Flavonex, czy to nie bedzie za duzo?

Kup. Stosuj na szyję, dekolt, biust.
                                    • hal65 Re: Do Issey 13.03.11, 19:34
                                      Dziekuje za Twoje rady z ktorych zawsze korzystam.Znasz moze dobrego kucharza?
                                      • issey_miyake Re: Do Issey 14.03.11, 11:35
                                        hal65 napisała:

> Znasz moze dobrego kucharza?

Niestety nie. Poszukujesz owego do siebie?
                                        • hal65 Re: Do Issey 15.03.11, 22:40
                                          Tak potrzebuje kucharza dla gosci w mojej restauracji.
                                          I znowu nasunelo mi sie pytanie, czy moglabym sama robic pillingi w domu np. z watku "Kwas migdalowy" jesli stosuje Differin?
                                          • issey_miyake Re: Do Issey 15.03.11, 23:07
                                            hal65 napisała:

> I znowu nasunelo mi sie pytanie, czy moglabym sama robic pillingi w domu np. z
                                            > watku "Kwas migdalowy" jesli stosuje Differin?

Jak najbardziej. Wszystkie inne kwasy również dozwolone, tylko ostrożnie i po wnikliwej konsultacji, by krzywdy sobie nie zrobić.
                                            • hal65 Re: Do Issey 15.03.11, 23:24

-Jak najbardziej.
                                              To super
                                              - Wszystkie inne kwasy również dozwolone, tylko ostrożnie i po wnikliwej konsultacji,
                                              rozumie i prosze Cie o szczegoly i jakiej firmy polecasz kwas migdalowy,
                                              - by krzywdy sobie nie zrobić
                                              Juz sama nie wiem, kogo bardziej kocham, Ciebie czy mojego meza, ha, ha
                                              • hal65 Re: Do Issey 17.03.11, 12:49
                                                Czy ten kwas migdalowy bylby dobry : mediderma.de/contents/de/d339_Mandelsaeure_Kosmetik.html
                                                jesli nie to ktory?
                                                • hal65 Re: Do Issey 17.03.11, 22:02
                                                  hal65 napisała:

> Czy ten kwas migdalowy bylby dobry : mediderma.de/contents/de/d339_Mandelsaeure_Kosmetik.html
                                                  > jesli nie to ktory?

Nie doczytalam, ten kwas jest inny bo stosuje go sie 2 razy dziennie a mi chodzi co jakis czas.
                                                  • issey_miyake Re: Do Issey 17.03.11, 23:03
                                                    hal65 napisała:

> Nie doczytalam, ten kwas jest inny bo stosuje go sie 2 razy dziennie a mi chodz
                                                    > i co jakis czas.

Dokładnie, wtedy nabywasz coś profesjonalnego i stosujesz sama w domu lub coś ze sklepów z półproduktami.
                                                • issey_miyake Re: Do Issey 17.03.11, 23:01
                                                  hal65 napisała:

> Czy ten kwas migdalowy bylby dobry : mediderma.de/contents/de/d339_Mandelsaeure_Kosmetik.html
                                                  > jesli nie to ktory?

Wybierając coś z tych propozycji, które podałaś - można zastosować coś w formie kosmetyku, do stosowania na co dzień. Można też zakupić kwas migdałowy i stosować jako "zabieg" domowy.
                                              • hal65 Re: Do Issey 17.03.11, 22:47
                                                hal65 napisała:

>
                                                > -Jak najbardziej.
                                                > To super
                                                > - Wszystkie inne kwasy również dozwolone, tylko ostrożnie i po wnikliwej konsul
                                                > tacji,
                                                > rozumie i prosze Cie o szczegoly i jakiej firmy polecasz kwas migdalowy,
                                                > - by krzywdy sobie nie zrobić
                                                > Juz sama nie wiem, kogo bardziej kocham, Ciebie czy mojego meza, ha, ha

Obrazilas sie na mnie, to byl glupi zart, myslam ze znasz sie na zartach, pozdrowienia.
                                                • issey_miyake Re: Do Issey 17.03.11, 23:04
                                                  hal65 napisała:

> Obrazilas sie na mnie, to byl glupi zart, myslam ze znasz sie na zartach, pozdr
                                                  > owienia.

To nie był głupi żart, to było urocze :).
                                              • issey_miyake Re: Do Issey 17.03.11, 23:12
                                                hal65 napisała:

> Juz sama nie wiem, kogo bardziej kocham, Ciebie czy mojego meza, ha, ha

możemy Męża kochać razem :), joke
                                                • hal65 Re: Do Issey 17.03.11, 23:20
                                                  issey_miyake napisała:

> hal65 napisała:
                                                  >
                                                  > > Juz sama nie wiem, kogo bardziej kocham, Ciebie czy mojego meza, ha, ha
                                                  >
                                                  > możemy Męża kochać razem :), joke
                                                  >
                                                  >
                                                  Jasne
                                                  • hal65 Re: Do Issey 17.03.11, 23:40
                                                    hal65 napisała:

> issey_miyake napisała:
                                                    >
                                                    > > hal65 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > Juz sama nie wiem, kogo bardziej kocham, Ciebie czy mojego meza, ha
                                                    > , ha
                                                    > >
                                                    > > możemy Męża kochać razem :), joke
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > Jasne
                                                    Milosc miloscia a i tak nie odpowiedzialas mi
                                                  • hal65 Re: Do Issey 19.03.11, 12:28
                                                    Moglabys mi podac jakis dobry kwas migdalowy bo nie chce mi sie bawic z polproduktami?
                                                  • issey_miyake Re: Do Issey 21.03.11, 00:19
                                                    hal65 napisała:

> Moglabys mi podac jakis dobry kwas migdalowy bo nie chce mi sie bawic z polprod
                                                    > uktami?

na początek - Bandi, Natinuel
                                                  • hal65 Re: Do Issey 21.03.11, 12:02
                                                    Dziekuje za odpowiedz ale ja tutaj nie mam szans na zakup tych kosmetykow. Dzwonilam troche po polskich internetowych sklepach ale tam mi mowili ze sprzedawaja kwas migdalowy dla gabinetow kosmetycznch. Znasz moze jakis sklep gdzie mozna kupic indywidualnie?
                                                  • issey_miyake Re: Do Issey 21.03.11, 12:11
                                                    hal65 napisała:

> Dziekuje za odpowiedz ale ja tutaj nie mam szans na zakup tych kosmetykow. Dzwo
                                                    > nilam troche po polskich internetowych sklepach ale tam mi mowili ze sprzedawaj
                                                    > a kwas migdalowy dla gabinetow kosmetycznch. Znasz moze jakis sklep gdzie mozna
                                                    > kupic indywidualnie?

nie ma takiej opcji, byś dostała te produkty "detalicznie/indywidualnie". Jedynie na allegro, ale osobiście - w kwestii kosmetyki nie ryzykowałabym.
                                                  • hal65 Re: Do Issey 21.03.11, 12:18
                                                    No wlasnie na allegro nie chce ryzykowac, moze Ty masz? To chyba pozostaly mazidla ale to dopiero jak bede nastepnym razem w Polsce.
                                                  • issey_miyake Re: Do Issey 21.03.11, 22:57
                                                    hal65 napisała:

> No wlasnie na allegro nie chce ryzykowac, moze Ty masz? To chyba pozostaly mazi
                                                    > dla ale to dopiero jak bede nastepnym razem w Polsce.

odbierz e-mail

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka