Dodaj do ulubionych

kreska na górnej powiece

24.03.11, 20:32
Postanowiłam nauczyć się ją wykonywać. Co będzie najlepsze dla początkującej? Kredka? Eyeliner? (w pisaku, żelu, kremie?, jaki pędzel do tego?) Jaki kolor dla małookich? Poproszę o podpowiedzi, także ze wskazaniem konkretnych produktów. Dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • rita75 Re: kreska na górnej powiece 24.03.11, 20:48
      www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~179.htm

Polecam to plus taki sciety pedzelek do tego. Kreski mozna zrobic w bardzo prosty sposob.
      • lonely.stoner Re: kreska na górnej powiece 24.03.11, 21:29
        tez mi sie wydaje ze ten w zelu (co ktos wkleil wyzej) i pedzelek bedzie najlepszy i najlatwiejszy. Ja mam taki tylko z Elizabeth Arden i pedzelek nie sciety a taki po porstu ze szpicem na koncu. Kolor dobierz do urody, stylu reszty makijazu, mozesz kupic kilka kolorow. Jak ja bym miala niebieskie oczy to bym poszalala z niebieskim/granatowym, ale nie mam, wiec ja uzywam czarnego lub brazowego.
        • kasha77 Re: kreska na górnej powiece 24.03.11, 21:47
          najlepszy będzie w żelu,pędzelek na początek to takie krótki lekko ścięty.
          Jak ja bym miala niebieskie oczy to bym posza
          > lala z niebieskim/granatowym,
          reguła jest taka,że nie używa się kolorów takich samych jak tęczówka-dla podbicia koloru oka.wiec dla niebieskich najlepszy bedzie brąz.
          jednak kreskę najczęsciej robi się kolorem czarnym.
          • anaiss Re: kreska na górnej powiece 24.03.11, 21:58
            dzięki, dziewczyny, będę się wprawiać :)
            • orkuenna [...] 25.03.11, 16:05
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • lowcatroli Re: kreska na górnej powiece 27.03.11, 03:00
                Ta "koleżanka" to dość intensywnie ich tutaj (i nie tylko tutaj) "poleca":
                LINK

Spam znaczy się, mościa panno.
          • lonely.stoner Re: kreska na górnej powiece 25.03.11, 20:11
            kasha77 napisała:
            > Jak ja bym miala niebieskie oczy to bym posza
            > > lala z niebieskim/granatowym,
            > reguła jest taka,że nie używa się kolorów takich samych jak tęczówka-dla podbic
            > ia koloru oka.wiec dla niebieskich najlepszy bedzie brąz.
            > jednak kreskę najczęsciej robi się kolorem czarnym.

a to jakas przestarzala regula sprzed wojny jeszcze, tak samo jak ta ze pomadka i lakier do paznokci powinny byc w tym samym kolorze.
            Obejrz sobie zdjecia niebieskookich z niebieskim granatowym cieniem- robi wrazenie, wow. Moja kolezanka ma niebieskie oczy i majuje je takim granatowym cieniem, wyglada niesamowicie!!!!!wlasnie ten kolor jeszcze bardziej podkresla ten jej kolor.
            • kasha77 Re: kreska na górnej powiece 25.03.11, 22:25
              sangmaestro.com/2010/11/eye-makeup-tips-for-blue-eyes-and-pictures/brown-hair-blue-eyes-makeup/
              www.elle.com/Beauty/Makeup-Skin-Care/Blue-Eye-Shadow
              przy którym make-upie bardziej wybija się kolor oczu?
              • lonely.stoner Re: kreska na górnej powiece 26.03.11, 15:00
                ta modelka na zdjeciu z elle nie ma niebieskich oczu i makijaz w ogole kiepsko zrobiony, no ale ja swoje ty swoje, nie chce mi sie szukac zdjec, ale ze brak ci wyobrazni to tu jest efekt - niebieski cien/niebieskie oko: Tekst linka

pierwsza z gory, paris hilton of course :)
                • kasha77 Re: kreska na górnej powiece 26.03.11, 21:30
                  hehe,no to zdjęcie tylko utwierdziło mnie w moim przekonaniu.
                  i bez nerwów,bo to tylko makijaz.
                  ps. a makijaz z elle jest super tylko kolory słabe na tej modelce.
                  • razlemongrass Re: kreska na górnej powiece 26.03.11, 22:49
                    Dziewczyny nie ma się o co spierać ;) Niebieski/turkusowy/granatowy cień czy eyeliner pasuje i do brązowych oczu i do błękitnych. Kilka przykładów poniżej, wydaje mi się, że niebieska kreska/cień podkreśla obie tęczówki ale zależy to od rodzaju i wykonania makijażu (i zdjęcia):
                    i.ytimg.com/vi/9iTYjMPRtEE/0.jpg
                    bi.gazeta.pl/im/5/6037/z6037565X.jpg
                    e.snobka.pl/sn319/b05295030015eb124b99587f
                    static.fashionnow.pl/upload/articles/320x300/2009-10/gucci-high-quality-spring-summer-2009-womens-backstage-pictures-67_jpg.jpg
                    e.snobka.pl/sn198/14b64782001010994b3ccb23
                    bi.gazeta.pl/im/9/6957/z6957689X.jpg
                    i.pinger.pl/pgr130/7486d597001fa3bd4c567101
                    e.snobka.pl/sn879/7cb9cc87002391654c69741e
                    Czarna kreska też równie dobrze wygląda przy brązowych jak i niebieskich oczach.
                    • lonely.stoner Re: kreska na górnej powiece 26.03.11, 23:02
                      wow, ten jest super: bi.gazeta.pl/im/9/6957/z6957689X.jpg

ja moze kiedys sobie kupie niebiskie soczewki i poeksperymentuje z takimi cieniami, zawsze chcialam sie tak malowac.
                      • notsoougly Re: kreska na górnej powiece 26.03.11, 23:46
                        Ja kupiłam eyeliner w pisaku z essence i jestem bardzo zadowolona,robi się o wiele łatwiej niż pędzelkiem. Na początek myślę,że czarny będzie dobry. Gdzieś czytałam, że cień/liner/kredka w takim samym kolorze jak oczy podkreśla je,ale wtedy,gdy np.jest to jasnoniebieskie oko i granatowy cień..
                      • michunia Re: kreska na górnej powiece 27.03.11, 08:24
                        a to czasem nie jest zielona teczowka?
                        • niebieskaa1 Re: kreska na górnej powiece 27.03.11, 10:46
                          jako wlascicielka oczu w intensywnie niebieskim kolorze potwierdzam reguly makijazowe.
                          niebieskie cienie nie sprawdzaja sie, kontrastowe- lila, braz, pomarancz podkresla kolor.
                          do autorki watku- przy malych oczach uwazaj z wyrazista kreska, bo jeszcze je optycznie pomniejszysz.
                          moze lepiej podkreslic oko roztartym cieniem.
    • ofelia1982 Re: kreska na górnej powiece 27.03.11, 14:16
      Ja nauczyłam się w ten sposób, że najpierw kupiłam taki ścięty pędzelek, lekko go moczyłam (np. psik wodą termalną, a jak nie miałam pod ręką to kropelką wody) i nabierałam nim cień do powiek, po czym robiłam nim kreskę. Kreska nie jest taka ostra jak w przypadku eyelinera, ma miękką linię.
      POlecam też tutoriale na youtube, gdzie dziewczyny pokazują jak robić kreskę.
      • anaiss Re: kreska na górnej powiece 28.03.11, 18:24
        Dzięki wszystkim za rady, choć jak zobaczyłam te filmiki, to sądzę, że z tymi moimi kreskami to przez pierwsze pół roku będę mogła jedynie wyprawić się do kopania ogródka, a nie ludziom pokazywać ;)
        • fiorilavoie Re: kreska na górnej powiece 28.03.11, 21:24
          Ja polecam eyeliner w pisaku. Sama taki stosuję od początku i jestem zadowolona. Bardzo prosto się nim rysuje kreskę. A co do koloru to wydaje mi się że najlepszy będzie czarny.
    • qlala Re: kreska na górnej powiece 28.03.11, 23:26
      A ja tam jestem wierna tradycyjnej kredce :) I właśnie nią najłatwiej i najrówniej robi mi się kreski na powiekach. Co do konkretnej marki to lubię np automatyczną konturówkę do powiek Heana. Mam grafitową i czarną - obydwie bardzo fajne :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka