Dodaj do ulubionych

Chłodny blond domowym sposobem?

02.04.11, 15:04
Hej, mam dylemat.
Zrobiłam sobie u fryzjera fantastyczny, bardzo jasny, zimny blond. Moje włosy mają naturalną tendencję do dekoloryzowania się na żółto, więc potrzebne było tzw. zapienie fioletową farbą, żeby nabrały chłodnego odcieniu. Taki zabieg starcza na kilka/kilknaście myć, potem włosy robią się coraz bardziej żółtawe.
Myślicie, że da się wykonać takie zapienienie w domu? Czytałam, że polega to na wymieszaniu farby z szamponem. Zastanawiam się, czy wymieszanie takiej tradycyjnej fioletowej płukanki z szamponem mogłoby dać podobny efekt, co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • baba-baba Re: Chłodny blond domowym sposobem? 02.04.11, 15:59
      Polecam szampon tani a niebywale skuteczny w temacie z Joanny.Utrzymuje ten chłodny odcień a eliminuje żółty.Jest wściekle fioletowy ,myjesz normalnie włosy a nawet wystarczy ze 2-3 razy w tyg.a pozostałe dni innym.Ja zostawiam go minutę na włosach.,Jest też odżywka ale nie testowałam.
    • olcia_olinka Re: Chłodny blond domowym sposobem? 02.04.11, 16:01
      ja myślę, że po wymieszaniu płukanki z szamponem uzyskasz szampon podobny do tych niebieskich czy fioletowych jakie są w sklepach. No i mi one z resztą tak samo jak płukanki średnio pomagają w uzyskaniu chłodnego odcienia ale sporo dziewczyn jest z nich zadowolonych. Ech, chłodne blondy są najładniejsze, szkoda tylko, że trudne do zrobienia i w utrzymaniu :)
      • olewka100procent Re: Chłodny blond domowym sposobem? 02.04.11, 17:43
        ja polecam szampon loreal silver, dostaniesz na allegro lub we fryzjerskim. Włosy są po nim niemal białe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka