zielonakoniczyna kwasy,olejki- od czego zaczac? 26.10.11, 23:29 Witam! Zadalam pytanie a raczej prosbe o wprowadzenie w swiat kwasow, olejkow itd na forum i tam Dziewczyny doradzily mi abym zapytala Pania. Zaczne od tego, ze zawsze wydawalo mi sie, ze znam sie na kremach i dobrze dbam o swoja skore, ale gdy niedawno odkrylam forum... okazalo sie, ze nie wiem nic- nie znam nazw, o ktorych pisza forumki, nie mam pojecia o kwasach(nigdy ich nie stosowalam), pierwszy raz tutaj dowiedzialam sie o olejku migdalowym itd Chcialabym prosic Pania o pomoc w odnalezieniu sie w tym wszystkim, od czego mam zaczac? Jak stosowac? Co stosowac? itd Obecnie wychowuje dwojke malych dzieci, jestem na wychowawczym, duzo czasu spedzam na swiezym powietrzu, ale malo spie. Nie pale, nie pije kawy, nie pije alkoholu, nie przebywam w pomieszczeniach dla palacych, ale pije duzo czarnej herbaty i praktycznie tylko taka herbate z cytryna- zadnej wody mineralnej, chyba, ze w upaly i tylko gazowana. Odzywiam sie od zawsze monotonnie- chleb-wedlina, ziemniaki-mieso, malo owocow i jeszcze mniej warzyw, duzo slodyczy- tak lubie, dobrze mi z tym i raczej nie da sie tego zmienic. Nigdy na nic nie chorowalam, nie choruje, nie bralam ani nie biore zadnych lekow. Obecnie karmie piersia i dlatego przyjmuje Falvit Mama. Jesli chodzi o moje oczekiwania to po prostu chcialabym dobrze pielegnowac moja cere, aby jak najdluzej zachowac mlody,zdrowy wyglad. jesli chodzi o pieniadze to moge zainwestowac w drozszy krem(powiedzmy 200zl), ale nie bardzo w obecnej chwili na wizyty u kosmetyczki. Od dluzszego czasu stosuje kremy Living Dimension(zamiennie 2,4,6,8,74),pod oczy 23 tej samej firmy. Maseczki i peelingi w domu- saszetki Perfecta, do demakijazu jakis zel, zmianiam co rusz, od pewnego czasu stosuje jakies najtansze, wczesniej dluuugo plyn micelarny Biodermy, do tego tonik- tez z tanich, obecnie Celia nagietkowy.Przed porodami odwiedzalam kosmetyczke raz w miesiacu(oczyszczanie, algi- taki podstawowy zabieg), odkad jestem mama nie mam na to czasu ani funduszy( moglabym raz ale nie regularnie, wiec narazie dalam sobie spokoj). Poza tym nigdy nie mialam zadnych zabiegow. Mam 35lat, skore z rozszerzonymi porami glownie na policzkach, sklonna do blyszczenia, duze cienie pod oczami(od zawsze, bez wzgledu na ilosc snu), raczej nie mam zmarszczek, zaczynaja byc troche widoczne bruzdy od nosa do ust. Poza tym nie mam sklonnosci do alergii. Jesli mozna to prosze mi doradzic co powinnam kupic i prosze wybrac najlepsza wersje. Domyslam sie, ze karmienie piersia blokuje pewne rzeczy, ale prosze doradzac jakbym juz nie karmila, bo zamierzam powoli dziecko od piersi odstawiac. Bede wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam serdecznie. Aha, dodam jeszcze, ze kosmetyki BU, sa raczej nie dla mnie- nie chcialoby mi sie mieszac, robic itp- gustuje w gotowych preparatach. Odpowiedz Link Zgłoś
nikulenka Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 28.10.11, 09:40 Witam serdecznie korzystając z uprzejmości eksperta na tym forum uprzejmie proszę o pomoc w moim przypadku Problem mojej skóry: liczne przebarwienia, rozszerzone pory grudki, zaskórniki i głębokie widoczne zmarszczki mimiczne wokół oczu. Skóra bez innych problemów ale przetłuszczająca się na nosie i czole, policzki suche i wrażliwe. jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Mam 29lat. Tryb życia średnioumiarkowany, praca siedząca, biurowa z minimalną ilością ruchu w pomieszczeniach bez klimatyzacji, przebywanie na świeżym powietrzu ok. 2H dziennie. Piję 2 filiżanki kawy dziennie i reszta to woda, innych używek nie stosuję, nie piję alkoholu - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Przewlekle nie choruję, suplementy magnez - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Zlikwidowanie przebarwień, zwężenie porów skóry, zlikwidowanie grudek oraz działania antyzmarszczkowe, budżet 200 pln Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Oczyszczanie – to głównie żele i peelingi (oczywiście przy użyciu wody) Vichy Normaderm, garnier czysta skóra (tak też zmywałam makijaż), krem dax perfecta - czysty retinol na dzień i na noc, czasem maseczka kolagenowa. Stosuję filtr soraya 45 (od niedawna). Stosuję makijaż tylko mineralny. - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Nie korzystam, póki co nie chce korzystać - Zdjęcia obszarów skóry na których jest problem - mile widziane (we wiadomościach e-mailowych). Bardzo proszę o kompleksowy plan działania budżet ok 200 pln miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
shila330 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 28.10.11, 22:45 Dziękuję Issey za polecenie Locacidu. Już kupiłam i się smaruję, tylko mam dylemat: czy mogę smarować nim okolice oczu i szyję? Czekam na odpowiedź, bo na razie omijam te obszary. Jeszcze mam jedną prośbę. Dzięki Twoim poradom zdecydowanie poprawiła mi się cera, jakiej nie miałam nawet mając 17 lat! Ale w tyle za nią pozostały włosy, które tak samo przetłuszczają się jak twarz... Proszę poleć mi jakiś szampon, jeśli również Twoja rozległa wiedza obejmuje tą dziedzinę. Wiem, że to nie forum fryzjerskie, ale już szukałam wszędzie i ZONK. Pomóż mi proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia4 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 29.10.11, 23:15 Witaj Issey, Nieśmiało się przypominam. Napisałam do Ciebie na e-mail gazetowy. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
opokat Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 30.10.11, 11:57 Witam Issey, pisałam już do Ciebie jeszcze na poprzednim wątku, tak w skrócie: 35 lat, cera mieszana, zaskórniki i rozszerzone pory na brodzie, nosie i policzkach, trochę przebarwień, zmarszczki na czole. Stosuję płyn micelarny rano i wieczorem (ostatnio SVR, przedtem avene i plante system), rano flavo C z BU, bioderma 50spf. Wieczorem stosowałam w kolejności: young care z Bandi, Neostrata Bionic 12pha (latem), teraz Triacneal. Cera zdecydowanie lepsza, nie świeci się, znacznie rzadziej wyskakują zaskórniki. Powalczyłabym z przebarwieniami (głównie blizny po ręcznych "operacjach") i poszerzonymi porami. Co proponujesz? Pozdrawiam i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 30.10.11, 22:11 opokat napisał: > Witam Issey, pisałam już do Ciebie jeszcze na poprzednim wątku, tak w skrócie: > 35 lat, cera mieszana, zaskórniki i rozszerzone pory na brodzie, nosie i policz > kach, trochę przebarwień, zmarszczki na czole. Stosuję płyn micelarny rano i wi > eczorem (ostatnio SVR, przedtem avene i plante system), rano flavo C z BU, biod > erma 50spf. > Wieczorem stosowałam w kolejności: young care z Bandi, Neostrata Bionic 12pha ( > latem), teraz Triacneal. Cera zdecydowanie lepsza, nie świeci się, znacznie rza > dziej wyskakują zaskórniki. Powalczyłabym z przebarwieniami (głównie blizny po > ręcznych "operacjach") i poszerzonymi porami. > Co proponujesz? Pozdrawiam i z góry dziękuję wprowadź albo Glyco A (jeśli boisz się podrażnień), a jeśli nie np. Differin krem (retinoid, recepta) + hydrochinon 2% Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 30.10.11, 22:22 nikulenka napisała: > Witam serdecznie korzystając z uprzejmości eksperta na tym forum uprzejmie pros > zę o pomoc w moim przypadku wyślij fotkę twarzy na e-mail gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
nikulenka Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 11.11.11, 11:30 wysłana w tym samym dniu co post Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni plamy wątrobowe 01.11.11, 11:57 Issey, co mogłabyś polecić dla mojej mamy w wieku 71 lat, której zaczynają się robić plamy wątrobowe na twarzy? Cera sucha, mama niepaląca. Mama nigdy jakoś specjalnie się nie opalała, ale 70+ lat ekspozycji na słońce robi swoje (kto kiedyś słyszał o filtrach), a do tego też dochodzą czynniki genetyczne (jej mama miała na starość plamy w tym samym miejscu). Odpowiedz Link Zgłoś
camisa_negra123 peeling Citriate 20% AHA Neostraty 04.11.11, 10:36 Issey, zachęcona efektami peelingów w gabinecie lekarskim postanowiłam przedłużyć działanie zestawami do kuracji domowej. Na początek wybrałam polecany przez Ciebie Citriate 20% AHA Neostraty. Ponieważ pierwszy raz będę eksperymentowała z kwasami w domu, mam kilka pytań. Na ulotce zaznaczone jest, że wskazane jest robienie peelingu "po wcześniejszej, przynajmniej jednomiesięcznej kuracji kremami: NeoStrata® Skin Smoothing Cream lub NeoStrata® Face Cream". Nie miałam wcześniej do czynienia z tymi produktami, co się stanie, jeśli nałożę peeling bez tego przygotowania? Od ponad 2 miesięcy stosuję na noc Mandelac 5%, czy to wystarczy? Właśnie kupiłam Bionic 12%, czy można go zastosować w zastępstwie tamtych kremów, a jeśli tak,to jak długo? Jak wygląda łuszczenie po tym zabiegu: czy jest widoczne, kiedy jest największy wysyp? Czy występuje jakieś zaczerwienienie, podrażnienie? Chciałabym wybrać odpowiedni dzień na przeprowadzenie zabiegu i nie musieć pokazywać się publicznie z łuszczącą się twarzą. Po peelingach w gabinecie miałam zakaz korzystania z basenu przez tydzień, czy przy przeprowadzeniu tej kuracji (1 peeling na tydzień przez 4 kolejne tygodnie) oznacza, że przez najbliższy miesiąc jestem wyłączona z pływania? Po jakim czasie od ostatniego zabiegu można korzystać ze słońca (planuję wyjazd cieplejsze miejsce na przełomie roku)? Odpowiedz Link Zgłoś
omt4 co po neostrata 10 pha 04.11.11, 11:23 Issey - bardzo proszę o wskazówkę. Najpierw był bandi aha/pha, potem neostrata 10 pha, który to właśnie wykańczam, nie wiem co dalej. Myślę o neostrata 15pha, neostrata bionic lotion 15pha lub neostrata 10 aha - ewentualnie może zakupić dwa z nich i stosować naprzemiennie (gdyby ten z aha za bardzo podrażniał). Wiek 35, chodzi o wygładzenie, działanie przeciwzmarszczkowe, trądziku brak, na brodzie i nosie zaskórniki i czasami jakieś niespodziewanki;) Karmię jeszcze piersią ale mam nadzieje, że stężenia podanych przeze mnie kremów są dopuszczalne tej sytuacji. z góry dziękuje! i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: co po neostrata 10 pha 04.11.11, 12:22 omt4 napisała: > Issey - bardzo proszę o wskazówkę. Miewasz podrażnienia na skórze? Odpowiedz Link Zgłoś
omt4 Re: co po neostrata 10 pha 04.11.11, 12:45 pamiętam, że po bandi miałam delikatne podrażnienie na początku (zaczerwienienie plus jakby taka podskórna kaszka nie wiem czy to uczuleniowe, to się potem troszkę złuszczyło, używałam więc tego bandi co drugi dzień, ale szybko było ok więc aplikowałam codziennie), po neostracie 10 pha nic się nie działo Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: co po neostrata 10 pha 04.11.11, 13:57 omt4 napisała: > pamiętam, że po bandi miałam delikatne podrażnienie na początku (zaczerwienieni > e plus jakby taka podskórna kaszka nie wiem czy to uczuleniowe, to się potem tr > oszkę złuszczyło, używałam więc tego bandi co drugi dzień, ale szybko było ok > więc aplikowałam codziennie), po neostracie 10 pha nic się nie działo Kup 12 PHA Bionic Face Cream. 40g Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: peeling Citriate 20% AHA Neostraty 04.11.11, 12:18 camisa_negra123 napisała: > Nie miałam wcześniej do czynienia z tym > i produktami, co się stanie, jeśli nałożę peeling bez tego przygotowania? Od po > nad 2 miesięcy stosuję na noc Mandelac 5%, czy to wystarczy? Napisz e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia4 Prośba o odpowiedź 04.11.11, 13:08 Issey, czy mogłabyś odpowiedzieć na moje pytania ponieważ wszystko już mi się pokończyło i chciałabym już zamówić nowe kosmetyki. Z góry dziękuję Pozd Odpowiedz Link Zgłoś
ulagra63 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 06.11.11, 19:43 Issey, Zaczęłam stosować Isispharma Glyco A, dopiero jeden raz. I teraz pytanie: jeśli nie mam po tym pierwszym razie żadnych podrażnień, to mogę stosować każdego dnia, czy raczej na początek co drugi dzień? Kiedy używać Cetaphil balsam przed glyco czy po? Ile minut odstępu powinnam zachować? Dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 06.11.11, 23:17 ulagra63 napisała: > Issey, > Zaczęłam stosować Isispharma Glyco A, dopiero jeden raz. I teraz pytanie: jeśli > nie mam po tym pierwszym razie żadnych podrażnień, to mogę stosować każdego dn > ia, czy raczej na początek co drugi dzień? > Kiedy używać Cetaphil balsam przed glyco czy po? Ile minut odstępu powinnam zac > hować? Dziękuję bardzo. Możesz codziennie, najwyżej jak będziesz miała podrażnienie poradzisz sobie z nim jak zaistnieje. cetaphil przed glyco a (ok. 45 minut). Odpowiedz Link Zgłoś
wroblica Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 07.11.11, 08:22 To teraz ja bardzo grzecznie proszę o pomoc. Jestem właścicielką cery mieszanej? Bardzo zanieczyszczonej, z porozszerzanymi porami. Zwykle mam na twarzy 2,3 wypryski. Cera jest wyraźnie "zmęczona", o szarym kolorycie. Mam zmarszczki -poziome na czole i wokół oczu, które uwidoczniły się po drugiej ciązy ( bardzo schudłam) i cienie pod oczami. Rano skóra jest zwykle błyszcząca, budzę sie z tłustą warstewką, w ciągu dnia sprawie wrażenie ściagniętej. Reaguje podrażnieniem na niektóre maseczki, kremy pod oczy. Robi się wtedy czerwona i piecze. Po przejrzeniu forum mam w głowie okropny mętlik. Wiem, że powinnam zacząć od kwasów. Myślałam o Bandi z kwasem migdałowym na noc, serum z wit. C na dzień i do tego jakiś filtr? ( 30 wystarczy?, kiedyś stosowałam 50+ i to była porażka). Do tego płyn micelarny/tonik i coś do mycia twarzy. Czy taki program na początek będzie odpowiedni? Jak długo może trwać wysyp niedoskonałości? Czy w czasie jego trwania wypryski należy "ignorować" czy czymś smarować? - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? 33 lata, dwoje dzieci ( w związku z tym jestem wiecznie niewyspana). Pracuję w domu, przy komputerze około 4 h dziennie. Nie palę, od czasu do czasu wypijam lampkę wina. Raz dziennie kawa zbożowa, w ciągu dnia bardzo słaba herbata lub melisa. >- Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Zdrowa, nie choruje, pije tran :) - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na c omiesięczną kurację? Chciałabym pozbyć się zanieczyszczeń i wyprysków, ujednolicić kolor cery. I zatrzymać upływ czasu :D Na pielęhgnację moge przeznaczyć 200 zł ( na pierwszy zakup), potem do 100 zł miesięcznie. > - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Obecnie : Alterra- krem wyrównujący koloryt skóry- na dzień Alterra -krem sensitive - na noc Oeparol krem regenerujący pod oczy, Płyn micelarny AA, żel do mycia twarzy AA ( seria nawilżająca) Kiedyś próbowałam stosować filtry, ale bardzo zapychały mi cerę, wyglądałam po nich okropnie. > > - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, > korzystasz? Z żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowa_owca Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 08.11.11, 11:44 Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Wiek 27 lat, kobieta, mieszkam w Warszawie. Praca siedząca, zazwyczaj 8 godzin dziennie, ale okresowo dłużej. Stres - zależy od tego co dzieje się w pracy, długie spokojne okresy przeplatane krótką ale intensywną nerwówką. Kawa - tak codziennie kilka, ale raczej dla smaku niż dla efektu. Papierosy - nigdy. Alkohol - 1-3 razy w miesiącu. Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Żadnych schorzeń długotrwałych, ale mam nadwagę. Regularnie łykam omega-3, Vitapil, magnez. Ostatnio mocno wypadają mi włosy i drga mi jedna z powiek. Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Zmniejszenie zaczerwienienia twarzy (które zazwyczaj występuje rano), zlikwidowanie krostek które pojawiają się od czasu do czasu (ciężko mi jest powstrzymać się od ich wyciskania), zwężenie porów, rozświetlenie cery. Miesięcznie mogę wydać około 150-200 zł (na regularną pielęgnację) + ewentualnie wizyty u kosmetyczki. Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Na co dzień stosuje rano: Flavo C + Avene tolerance extreme, wieczorem: Glyco A + Avene tolerance extreme. Do mycia twarzy żel Garnier czysta skóra. Używam wody termalnej Avene. Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Mam kupon na 3 peelingi migdałowe, raz byłam na mikrodermabrazji, ale kosmetyczka stwierdziła, że mnie wielkich efektów po tym zabiegu nie będzie. Fotki podeślę ma maila dziś wieczorem. Będę bardzo wdzięczna za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
monika451 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 08.11.11, 14:47 - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? 38 lat, praca siedząca 8 godzin, herbata 3-4 dziennie: zielona i czerwona, kawy nie pijam, nie palę, rzadko pijam alkohol - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? hashimoto, nietolerancja glukozy, biorę tabletki antykoncepcyjne - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? cera mieszana, z bliznami potrądzikowymi, rozszerzone pory, nierówności, błyszcząca się kwota miesięczna ok. 200 zł - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? żel do mycia garniera, płyn miceralny ziaja, krem garniera do cery mieszanej nawilżajacy, 1 raz w tygodniu maseczka z glinki zielonej - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? 1-2 razy w roku oczyszczanie twarzy proszę o informację jak profesjonalnie pielęgnować swoją cerę Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 11.12.11, 01:30 monika451 napisała: > 38 lat, praca siedząca 8 godzin, herbata 3-4 dziennie: zielona i czerwona, kawy > nie pijam, nie palę, rzadko pijam alkohol > hashimoto, nietolerancja glukozy, biorę tabletki antykoncepcyjne > cera mieszana, z bliznami potrądzikowymi, rozszerzone pory, nierówności, błyszc > ząca się > kwota miesięczna ok. 200 zł > 1-2 razy w roku oczyszczanie twarzy > > proszę o informację jak profesjonalnie pielęgnować swoją cerę Jakie są Twoje priorytety, wymień w punktach. Odpowiedz Link Zgłoś
presyja Co po Triacnealu? 09.11.11, 10:19 Moja pielęgnacja - do mycia Sopot Ziai, rano Flavo C, na to filtry i makijaż. Po południu krem przywracający nawilżenie Iwostin. Na noc Triacneal. Dwa razy w tygodniu maseczka nawilżająco-odżywcza Iwostinu. Przetrwałam okres pogorszenia i teraz wreszcie, nareszcie, po około 2 miesiącach Triacneal zaczął działać! Mam gładszą cerę, mniej się świeci i w ogóle robi się taka fajniejsza. Tylko że zbliżam się już do końca tubki tego Triacnealu i teraz pytanie co dalej - kupić drugie opakowanie czy coś mocniejszego? Jeśli poradzisz coś mocniejszego, to nie na receptę poproszę. Martwi mnie też, czy w przypadku mocniejszego kremu nie trzeba będzie znowu odczekać pogorszenia, bo wyjdzie na to, że częściej jest gorzej, niż lepiej:) Mam 32 lata, cel - profilaktyka przeciwzmarszczkowa oraz pozbycie się zaskórników i świecenia. Stosuję to wszystko też pod oczy, bo nie są w ogóle wrażliwe i znoszą to świetnie. I jeszcze pytanie o szyję, która nie toleruje wit. C - traktuję ją więc Synchroelastem na noc, na dzień jakimś zwykłym balsamem do ciała zimą, bo i tak osłonięta, latem na dzień filtry. Czy taka pielęgnacja jest wystarczająca jako profilaktyka przeciwzmarszczkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Co po Triacnealu? 09.12.11, 23:54 presyja napisała: > Moja pielęgnacja - do mycia Sopot Ziai, rano Flavo C, na to filtry i makijaż. > Czy taka pi > elęgnacja jest wystarczająca jako profilaktyka przeciwzmarszczkowa? Masz możliwość zdobycia recepty, czy wolisz coś bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś
presyja Re: Co po Triacnealu? 26.01.12, 10:02 Bez recepty, i poproszę też o info czy się nadaje na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Co po Triacnealu? 28.01.12, 00:45 presyja napisała: > Bez recepty, i poproszę też o info czy się nadaje na lato. NeoStrata Krem ultra nawilżający AHA 10% 40g (do stosowania na noc). Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 co dalej? 09.11.11, 11:39 Issey, stoje przed kupnem kremu na noc i prosze o pomoc Do tej pory (od wczesnej wiosny tego roku) chronologicznie:) flavo C na dzień + filtr + po południu Cetaphil MD + diroseal na noc flavo C na dzień + filtr + po południu Cetaphil MD/olejek jojoba/olejek arganowy + acne derm na noc od wrzesnia wprowadziłam jeszcze po południu Aurierm XO natłuszczam i nawilżam tymi trzema jak wyzej po nałożeniu acne derm nadal szczypie, ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, po chwili mija no i co teraz? chcę coś mocniejszego na noc, myslę o diacnealu... cera lekko zanieczyszczona zaskórnikami, rozrzerzone pory, 39 lat (prawie:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: co dalej? 09.11.11, 12:21 oczywiście specyfik ma też działać przeciwzmarszczkowo Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: co dalej? 15.11.11, 16:42 mieszko02 napisała: > Issey, stoje przed kupnem kremu na noc i prosze o pomoc > Do tej pory (od wczesnej wiosny tego roku) chronologicznie:) > flavo C na dzień + filtr + po południu Cetaphil MD + diroseal na noc > flavo C na dzień + filtr + po południu Cetaphil MD/olejek jojoba/olejek arganow > y + acne derm na noc > od wrzesnia wprowadziłam jeszcze po południu Aurierm XO > natłuszczam i nawilżam tymi trzema jak wyzej > po nałożeniu acne derm nadal szczypie, ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, > po chwili mija > no i co teraz? chcę coś mocniejszego na noc, myslę o diacnealu... > cera lekko zanieczyszczona zaskórnikami, rozrzerzone pory, 39 lat (prawie:) > > pozdrawiam > czy dalej miewasz skłonności do zaczerwienień i naczynka? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: co dalej? 15.11.11, 19:23 tak, nadal naczynka, głównie skrzydełka nosa i broda, diroseal dobrze tolerowałam, Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: co dalej? 16.11.11, 00:11 mieszko02 napisała: > no i co teraz? chcę coś mocniejszego na noc, myslę o diacnealu... > cera lekko zanieczyszczona zaskórnikami, rozrzerzone pory, 39 lat (prawie:) NeoStrata Renewal 12% PHA + SesDerma - Retises 0.25 Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: co dalej? 16.11.11, 10:39 dziekuję bardzo dostałam kiedyś od Ciebie listę aptek, rozumiem, że tam mogę szukać? a, podejrzewam, że te kosmetyki są w cenach powyżej 100 zł, czy ewentualnie jakieś zamienniki polecasz, czy nie warto sie rozdrabniać? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: co dalej? 16.11.11, 13:00 mieszko02 napisała: > dziekuję bardzo > dostałam kiedyś od Ciebie listę aptek, rozumiem, że tam mogę szukać? tak, ale Neostraty nie uświadczysz > a, podejrzewam, że te kosmetyki są w cenach powyżej 100 zł, czy ewentualnie jak > ieś zamienniki polecasz, czy nie warto sie rozdrabniać? warto, nie uświadczysz nic innego w lepszej cenie o lepszej jakości, zwłaszcza jeśli masz skłonność do zaczerwienień, chyba że kupisz Bionic Lotion 100ml za ok. 95zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: co dalej? 16.11.11, 14:24 dziękuję Ci bardzo a mozesz podesłac mi namiar na Neostratę? Odpowiedz Link Zgłoś
vanilka89 issey_miyake proszę o radę. 16.11.11, 17:59 issey_miyake proszę o rade. mam 33 lata, Trochę zaskórników, rozszerzone pory, błyszcząca sfera T, reszta troche przesuszona. Widzę spore zmarszczki mimiczne wokół oczu i tu prosiła o porade. Do pielęgnacji uzywam : do mycia twarzy:żel effeclar + tonik effeclar, czasem bioderma sensibio do zmywania oczu: ziaja dwufazowy płyn krem na dzień: vichy aqualia antiox- pasuje mi, ale chce coś przeciwzmarszczkowego Prowadzę tryb zycia mało aktywny, pije duzo kawy, karmię piersią. Szukam czegos na zmarszczki, szczególnie wokół oczu, ale i kompleksowa pielęgnacja twarzy by sie przydała. Nigdy nie miałam do czynienia z kwasami, retinoidami itp. Bardzo proszę o radę :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: issey_miyake proszę o radę. 22.11.11, 19:28 vanilka89 napisała: > mam 33 lata, Trochę zaskórników, rozszerzone pory, błyszcząca sfera T, reszta > troche przesuszona. Widzę spore zmarszczki mimiczne wokół oczu i tu prosiła o p > orade. miewasz jakkolwiek wrażliwe oczy na cokolwiek? > do mycia twarzy:żel effeclar + tonik effeclar, czasem bioderma sensibio jakie odczucia po takim umyciu twarzy? występuje jakiekolwiek zaczerwienienie? > do zmywania oczu: ziaja dwufazowy płyn > krem na dzień: vichy aqualia antiox- pasuje mi, ale chce coś przeciwzmarszczkow > ego co znaczy, że ten krem Tobie pasuje? Opisz to szczegółowiej. > Prowadzę tryb zycia mało aktywny, pije duzo kawy, karmię piersią. Czy jesteś w stanie jakoś ten tryb życia polepszyć? > Szukam czegos na zmarszczki, szczególnie wokół oczu, ale i kompleksowa pielęgna > cja twarzy by sie przydała. Nigdy nie miałam do czynienia z kwasami, retinoidam > i itp. Ile miesięcznie możesz przeznaczyć na kosmetyki? I skąd jesteś? Odpowiedz na pozostałe pytania, które są napisane w pierwszym poście w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilka89 Re: issey_miyake proszę o radę. 22.11.11, 21:51 Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Tryb zycia mam raczej siedząco-goniący za 2 dzieci, choc ostatnio chodzę na siłownie/fitnes 3 razy w tygodniu, używki to jedynie za dużo kawy ( piję 3 kubki pół litrowe), jestem na urlopie wychowawczym. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Z chorób jedynie w ciąży cukrzyca i nadciśnienie, ale teraz już jest ok, z suplementów brałam jedynie witaminy ciążowe, teraz juz nie biore, za to karmie piersia i nie wiem kiedy syn sie odstawi, myślę, że może koło zimy/wiosny - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Chce zlikwidowac zmarszczki mimiczne wokół oczu, na czole, pozbyc się zaskórników i rozszerzonych porów. Jeśli chodzi o finanse, to w granicach rozsądku, czyli krem za ok 200zł moge kupic ale już za 600 odpada, niestety :( - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Do mycia twarzy effeclar+ tonic effeclar- dobrze toleruje oby dwa kosmetyki oraz wodę z kranu, nie odczuwam ani przesuszenia ani zaczerwienienia do oczu ziaja, dwufazowa,- nie zauważywam podraznienia oczu ani okolic krem vichy aqualia antiox, pasuje mi w sensie, że nie widzę, żeby zapychał, nawilża, daje subtelny odcień, ale nic po za tym. Żadnego efektu przeciwzmarszczkowego :( - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Nie korzystałam nigdy. Jestem z katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: issey_miyake proszę o radę. 06.12.11, 00:28 vanilka89 napisała: > Tryb zycia mam raczej siedząco-goniący za 2 dzieci, choc ostatnio chodzę na sił > ownie/fitnes 3 razy w tygodniu, używki to jedynie za dużo kawy ( piję 3 kubki p > ół litrowe), jestem na urlopie wychowawczym. o której wstajesz rano i o której się kładziesz spać? śpisz z dziećmi w jednym łóżku? do kiedy zostajesz na wychowawczym = kiedy wracasz do pracy? > Z chorób jedynie w ciąży cukrzyca i nadciśnienie, ale teraz już jest ok, z supl > ementów brałam jedynie witaminy ciążowe, teraz juz nie biore, za to karmie pier > sia i nie wiem kiedy syn sie odstawi, myślę, że może koło zimy/wiosny ile razy dziennie karmisz? > Chce zlikwidowac zmarszczki mimiczne wokół oczu, na czole, pozbyc się zaskórni > ków i rozszerzonych porów. Jeśli chodzi o finanse, to w granicach rozsądku, czy > li krem za ok 200zł moge kupic ale już za 600 odpada, niestety :( bierzesz pod uwagę jakieś zabiegi? ile dajesz czasu na poprawę? ile możesz miesięcznie wydać na kosmetyki? Ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
agappp Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 12.11.11, 22:46 Issey bardzo, bardzo proszę o pomoc przy doborze specyfików do pielęgnacji mojej skóry. - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? 32 lata, praca siedząca, pracuję z domu, dużo czasu spędzam przed komputerem, nie palę, alkohol pijam rzadko i w małych ilościach, kawę pijam około 2 razy w tygodniu, herbatę piję 3-4 razy dziennie. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Nie - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na c > omiesięczną kurację? Cera mieszana, rozszerzone pory, mnóstwo zaskórników (głównie na czole, skroniach, uszach, na nosie bardzo duże czarne kropy, których nie umiem się pozbyć czy nawet zmniejszyć ich liczby :( ) Chcę się pozbyć zaskórników, ale jednocześnie chciałabym zadbać o nawilżanie skóry, szczególnie pod oczami. Przydałoby się też coś na pierwsze zmarszczki. Jeśli chodzi o fundusze, to raczej średnia półka. Ale od czasu do czasu mogę sobie pozwolić na coś z wyższej półki :) - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Rano zmywam twarz płynem Bioderma Sensibio (jest super, odkąd zaczęłam go używać, wydaje mi się, że mam trochę mniej zaskórników), potem nakładam SVR Topialyse pod oczy, Flavo-C na twarz (okrutnie się po nim świecę, ale staram się wytrzymać), około godziny 13-14 wychodzę z domu (spacer z psem), nakładam wtedy krem Acnicare SPF 30. Po południu zmywam twarz płynem Bioderma Sensibio i nakładam Cetaphil DA Ultra (niezbyt go lubię, mam wrażenie, że się lepi, chętnie zamieniłabym na coś innego, z drugiej strony jeżeli on faktycznie nie zapycha i nie przyczynia się do powstawania zaskórników, to mogę to wytrzymać). Jeżeli gdzieś wychodzę, to po umyciu twarzy Biodermą, nakładam krem Bioderma Pore Refiner albo Bioderma Sebium Mat. Wieczorem myję twarz wodą i żelem do twarzy Lirene Dermoprogram (wywalić go?), potem nakładam na twarz krem Bioderma Serum, pod oczy SVR Topialyse. Nie używam kosmetyków do makijażu (sporadycznie puder sypki). - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Aktualnie nie korzystam. Kiedyś, przez około pół roku (może trochę więcej) regularnie chodziłam na oczyszczanie twarzy do kosmetyki. Przestałam, bo nie widziałam efektów, wręcz przeciwnie, miałam wrażenie, że zaskórników przybywa, a stare pojawiają się już kilka dni po zabiegu. Zastanawiam się nad kupnem tego kremu na noc: www.bandi.pl/sklep/produkt/id/151 Dobry pomysł? Czy Flavo-C powinnam zostawić na twarzy dłużej, czy mogę go np. zmyć po 2 godzinach i nałożyć inny krem? Co pod oczy po SVR Topialyse? Co poza tym zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 13.11.11, 14:32 agappp napisała: > Issey bardzo, bardzo proszę o pomoc przy doborze specyfików do pielęgnacji moje > j skóry. wyślij zdjęcie twarzy, na e-mail gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
agappp Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 14.11.11, 09:52 Issey wysłałam maila do ciebie 2 razy i za każdym razem wraca. Wysyłam na issey_miyake@gazeta.pl Czy masz jakiś inny adres mailowy? Odpowiedz Link Zgłoś
misiapysia25 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 14.11.11, 20:03 Issey, ja też proszę o pomoc. Mam cerę mieszaną, przesuszoną na policzkach, na brodzie wypryski, wielkie pory, skóra jest "gruba". Mam 33 lata. Chciałabym zmniejszyć te pory i ogólnie poprawić jej stan. - tryb życia raczej siedzący, nie stosuje żadnych używek, charakter pracy biurowej - na nic nie choruje i nie biorę żadnych leków ani suplementów - poprawa cery, na comiesięczną kurację mogę wydać 150 zł - stosuję: mleczko matujące do demakijażu AA, tonik Lirene, płyn do mycia twarzy do cery mieszanej Lirene. Stosowałam od czasu do czasu piling i maseczki do cery tłustej Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 11.12.11, 01:15 misiapysia25 napisała: > Issey, ja też proszę o pomoc. Skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
agappp Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 15.11.11, 09:45 Od jakiegoś czasu używam na noc kremu Bioderma Sebium Serum. Bardzo mi się sprawdził, nie wysusza, a zdecydowanie wygładził mi skórę twarzy, nie pojawiają się krostki, być może odrobinę zmniejszył liczbę zaskórników (ale tu nie jestem pewna). Kończę pierwsze opakowanie i zastanawiałam się jaki krem kupić następny i czytając opinie na forum zauważyłam, że ten krem zawiera kwas glikolowy 15% To mnie trochę zastanawia, bo kilka miesięcy temu używałam na noc kremu Avene Diacneal (kwas glikolowy 6%) i efekty były okropne. Piekła mnie skóra, miałam mnóstwo złuszczonych skórek. Na początku myślałam że to minie, ale zużyłam cała tubkę i kosmetyczka (chodzę na regulację brwi) zwróciła mi uwagę, że coś się dzieje niedobrego ze skórą i radziła odstawić krem i używać przez jakiś czas tylko kremu nawilżającego. I teraz pytanie: Czy spróbować teraz np. Avene Triacneal czy lepiej używać sprawdzonego już Sebium Serum Biodermy (no i ten ma większe stężenie kwasu)? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 15.11.11, 16:23 agappp napisała: > Od jakiegoś czasu używam na noc kremu Bioderma Sebium Serum. Bardzo mi się spra > wdził, nie wysusza, a zdecydowanie wygładził mi skórę twarzy, nie pojawiają się > krostki, być może odrobinę zmniejszył liczbę zaskórników (ale tu nie jestem pe > wna). Kończę pierwsze opakowanie i zastanawiałam się jaki krem kupić następny i > czytając opinie na forum zauważyłam, że ten krem zawiera kwas glikolowy 15% > To mnie trochę zastanawia, bo kilka miesięcy temu używałam na noc kremu Avene D > iacneal (kwas glikolowy 6%) i efekty były okropne. Piekła mnie skóra, miałam mn > óstwo złuszczonych skórek. Diacneal miał dodatek retinalu, w przeciwieństwie do Biodermy, stąd możliwe podrażnienie. > Na początku myślałam że to minie, ale zużyłam cała t > ubkę i kosmetyczka (chodzę na regulację brwi) zwróciła mi uwagę, że coś się dzi > eje niedobrego ze skórą i radziła odstawić krem i używać przez jakiś czas tylko > kremu nawilżającego. Po jednym opakowaniu nie można spodziewać się samych superlatyw, oczywiście zdarzają się one, ale nie zawsze. Złuszczanie jest wskazane, jeśli występują inne podrażnienie należy zmienić pozostałą część pielęgnacji. > I teraz pytanie: > Czy spróbować teraz np. Avene Triacneal czy lepiej używać sprawdzonego już Sebi > um Serum Biodermy (no i ten ma większe stężenie kwasu)? Triacneal jest lepszy od Serum Bioderma, mimo różnicy w stężeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallen1978 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 15.11.11, 12:21 Witam, na początek odpowiem na pytania - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Mam 33 lata, rok temu 1listopada urodziłam drugiego chłopczyka i jestem aktualnie na urlopie wychowawczym, zamierzam "na dniach" przejść z piersi "na butelkę", staram się regularnie ćwiczyć, choć z systematycznością nie jest najlepiej, w ciągu ostatniego roku, dosyć dużo schudłam bo ok. 17 kg i wydaje mi się że tym razem odbiło mi się to na twarzy (pierwsza ciąża była w 6 lat temu, tyle samo przytyłam i w podobnym tempie schudłam, karmiłam krócej- 9 m-cy). Z używek to tylko kawa raz dziennie rano (mam niższe ciśnienie dlatego sobie pozwalam od czasu do czasu na kawę popołudniową) - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Nie chorowałam, nie choruję i nie biorę żadnych suplementów, teraz w okresie grypowym zaczęłam brać rutinoscorbin 2 tabl. rano a jak nie zapomnę to i wieczorem. Być może powinnam brać jakieś witaminy, bo strasznie wypadają mi włosy, ale mam nadzieje że to przez hormony i jest to związane z tym że jeszcze karmię :) - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Jak już pisałam pogorszył mi się stan skóry, moje zmarszczki mimiczne się pogłębiły, lwia zmarszczka- między brwiami (najbardziej) ,na policzkach te od nosa ku brodzie ("śmiechowe"), kurzych łapek jako tako nie mam, ale wokół oczu są zauważalne małe zmarszczki, aha mam też prosaki pod okiem, jak mogę się ich pozbyć, dermatolog odesłał mnie do kosmetyczki, a ta odesłała mnie do dermatologa. Moja skóra raczej normalna przetłuszczająca się nieznacznie w strefie t, naczynkowa na policzkach, popękane naczynka (pojedyncze) pod nosem, widać zmiany barwnikowe (chyba pozostałości po pryszczach- raz w miesiącu mam takie wykwity, chyba związane jest to z menstruacją, której narazie nie mam bo karmię) Co miesiąc mogę przeznaczyć na pielęgnację skóry nie licząc kolorowych kosmetyków ok. 50 zł, oczywiście od czasu do czasu mogę pozwolić sobie na droższy specyfik. Chciałabym ujednolić koloryt skóry, odmłodzić ;) ach... - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Rano: myję twarz "aksamitnym żelem" firmy AA, pod oczy Oeparol krem regenerujący, na policzki nakładałam krem z ISIS Pharma Ruboril do skóry ze skłonnością do rumienia, wcześniej używałam też Avene Antirougeurs Creme Riche (nie zauważyłam jakiś efektów), na resztę twarzy Cetaphil MD Dermoprotektor, w dalszym etapie nakładam makijaż (zaczęłam też mocniej- częściej się malować w ostatnim roku) nie wiem czy uzupełnić jakich kosmetyków używam?? - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Raz, może w lutym byłam na mikrodermabrazji z oczyszczaniem manualnym i maską algową u kosmetyczki, czy powinnam regularnie chodzić co miesiąc?? - Zdjęcia obszarów skóry na których jest problem - mile widziane (we wiadomościach e-mailowych). Jak najbardziej mogę wysłać zdjęcia na maila, Moje pytanie to Jak dbać o skórę by pomóc a nie zaszkodzić lub nie używać zbędnych kosmetyków, skończyły mi się właśnie kremy do skóry naczynkowej, przez to że martwią mnie moje zmarszczki zastanawiam się nad kupnem serum flavo-c, ale czy kupić mocniejsze stężenie czy słabsze?? Czy dalej kupować kremy na zaczerwienienia, czy na resztę twarzy używać tylko cetaphil, i czy krem pod oczy z wiesiołkiem to dobre rozwiązanie?? Pozdrawiam czekam na wiadomość i dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
magdallen1978 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 15.11.11, 18:48 Zapomniałam dopisać jak zmywam makijaż: najpierw oczy dwufazowym płynem ziaja, następnie jeśli miałam mocniejszy makijaż to aksamitnym żelem ultra nawilżenie firmy AA i wodą oczywiście, jeśli makijaż był lżejszy to cetaphil emulsją do mycia, który zawsze zmywam wodą, jakoś nie jestem przekonana czy tylko starcie wacikiem dokładnie wyczyści moją skórę, następnie nakładam pod oczy oeparol krem regenerujący, na policzki używałam tak samo jak rano avene lub isis i resztę twarzy traktowałam cataphil dermoprotector Odpowiedz Link Zgłoś
magdallen1978 do Issey 03.12.11, 18:47 nieśmiało się przypominam i proszę o plan.... Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 06.12.11, 01:00 magdallen1978 napisała: > Jak już pisałam pogorszył mi się stan skóry, moje zmarszcz > ki mimiczne się pogłębiły, lwia zmarszczka- między brwiami (najbardziej) ,na po > liczkach te od nosa ku brodzie ("śmiechowe"), kurzych łapek jako tako nie mam, > ale wokół oczu bierzesz pod uwagę zabiegi medycyny estetycznej? w żaden inny sposób sobie nie poradzisz, ze zmarszczkami mimicznymi jak poprzez zamrożenie mimiki. Możesz powstrzymywać się od marszczenia brwi i uśmiechu, ale będzie to trudne. > aha mam też prosaki pod okiem, jak mogę się ich > pozbyć, dermatolog odesłał mnie do kosmetyczki, a ta odesłała mnie do dermatolo > ga. kosmetyczka/dermatolog może je nakłuwać, ale często nawracają. Najlepiej poddać się zabiegom złuszczania. > Co mie > siąc mogę przeznaczyć na pielęgnację skóry nie licząc kolorowych kosmetyków ok. > 50 zł, oczywiście od czasu do czasu mogę pozwolić sobie na droższy specyfik. C > hciałabym ujednolić koloryt skóry, odmłodzić Nie ma takiej opcji, by za te pieniądze (50zł), cokolwiek zrobić, dla skóry. Droższy specyfik, czyli ile? Konkrety. > Rano: myję tw > arz "aksamitnym żelem" firmy AA, pod oczy Oeparol krem regenerujący, na policzk > i nakładałam krem z ISIS Pharma Ruboril do skóry ze skłonnością do rumienia, wc > ześniej używałam też Avene Antirougeurs Creme Riche (nie zauważyłam jakiś efekt > ów), na resztę twarzy Cetaphil MD Dermoprotektor, w dalszym etapie nakładam mak > ijaż (zaczęłam też mocniej- częściej się malować w ostatnim roku) nie wiem czy > uzupełnić jakich kosmetyków używam?? To co opisałaś, kosztuje więcej niż 50zł. To w końcu napisz ile możesz przeznaczyć. Miewasz zaczerwienienia? > Moje pytanie to Jak dbać o skórę by pomóc a nie zaszkodzić lub nie używać zbędn > ych kosmetyków, skończyły mi się właśnie kremy do skóry naczynkowej, przez to ż > e martwią mnie moje zmarszczki zastanawiam się nad kupnem serum flavo-c, ale cz > y kupić mocniejsze stężenie czy słabsze?? Czy dalej kupować kremy na zaczerwien > ienia, czy na resztę twarzy używać tylko cetaphil, i czy krem pod oczy z wiesio > łkiem to dobre rozwiązanie?? Pozdrawiam czekam na wiadomość i dziękuję za pomoc > Odpowiedz Link Zgłoś
magdallen1978 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 06.12.11, 09:30 issey_miyake napisała: > bierzesz pod uwagę zabiegi medycyny estetycznej? w żaden inny sposób sobie nie > poradzisz, ze zmarszczkami mimicznymi jak poprzez zamrożenie mimiki. Możesz pow > strzymywać się od marszczenia brwi i uśmiechu, ale będzie to trudne. Dziękuję za odpowiedź, narazie żadne zabiegi medycyny estetycznej nie wchodzą w grę, nawet o tym nie myślę, zmarszczki- przykre, ale prawdziwe i taka chcę zostać- kolej rzeczy, myślałam tu raczej o opóźnieniu procesu starzenia, co robić by uelastycznić skórę > kosmetyczka/dermatolog może je nakłuwać, ale często nawracają. Najlepiej poddać > się zabiegom złuszczania. czytałam co nieco na forum o złuszczaniu- nie miałam pojęcia, że w tym wieku należy, albo że można stosować tego typu pielęgnację, zresztą mama zawsze powtarzała mi "nie używaj takich, czy takich kremów, bo szybciej sie zestarzejesz, albo że skóra się przyzwyczai itp."- po 33 latach (to tak jak ze św. Mikołajem)- wiem ze to nie pokrywa się z prawdą :) Jak i co mogę mogę używać do złuszczania, bo chyba nie peeling enzymatyczny, który od czasu do czasu nakładałam > Nie ma takiej opcji, by za te pieniądze (50zł), cokolwiek zrobić, dla skóry. Dr > oższy specyfik, czyli ile? Konkrety. Rzeczywiście nie zastanowiłam się nad tym, raczej oceniłam co teraz używałam i na ile mi starczyło. I np. taki cetaphil starczał mi spokojnie na 3 miesiące, ale używałam go czasami, raczej myłam twarz żelem z firmy AA, po przeczytaniu namiastki z tego forum, nie używam już kranówki i żelu, myję twarz rano tylko cetaphilem i nadmiar zmywam wodą termalną, wieczorem jeśli nie mam makijażu również używam cetaphilu i wody termalnej, jeśli nie to olej jojoba. Balsam cetaphil tak jak i emulsaj do mycia starcza mi na długo, bo nakładam go tylko na strefę T,a na policzki nakładałam ISIS Ruboril (na ok. 2 m-ce) Tak naprawdę nie wiem ile jestem skłonna do poświęceń ale nie stać mnie na comiesięczną kurację kosmetykami typu HR, raczej Vichy, Isis, LRP, Bioderma itp. to co trzeba to kupię, z nadzieją że starczy na dłużej, ( do 200 zł) > > To co opisałaś, kosztuje więcej niż 50zł. To w końcu napisz ile możesz przeznac > zyć. j.w. używałam kosmetyków chyba oszczędnie ;/ > > Miewasz zaczerwienienia? Zaczerwienienia? Zawsze kiedy uprawiam sport i to odrazu (tyle że zawsze ćwiczę na maxa, nie wiem czy to ma związek) Jak się zawstydzę, na mrozie- to chyba jak każdy, wsztko to chwilowe zaczerwienienia, podstawówce wołali na mnie truskawka :), nie mam plam od alkoholu i nie chodzę z rumieniem > > > > Moje pytanie to Jak dbać o skórę by pomóc a nie zaszkodzić lub nie używać > zbędn > > ych kosmetyków, skończyły mi się właśnie kremy do skóry naczynkowej, prze > z to ż > > e martwią mnie moje zmarszczki zastanawiam się nad kupnem serum flavo-c, > ale cz > > y kupić mocniejsze stężenie czy słabsze?? Czy dalej kupować kremy na zacz > erwien > > ienia, czy na resztę twarzy używać tylko cetaphil, i czy krem pod oczy z > wiesio > > łkiem to dobre rozwiązanie?? Pozdrawiam czekam na wiadomość i dziękuję za > pomoc > > Używam od 2 tygodni flavo-c 8% a na to krem vichy 30% który został mi jeszcze z lata, nie wiem czy to efekt placebo czy rzeczywiście moja cera dosyć się ujednoliciła. Jednak skóra się wysuszyła, po nałożeniu jeszcze makijażu przy uśmiechaniu zauważyłam pionowe zmarszki- kreski wokół oczu, moja skóra zrobiła się jakby delikatniejsza, cieńsza, ale gładsza? niewiele ale .. nie używam narazie nic innego, dla ścisłości: Rano: cetaphil emulsja+woda termalna flavo-c po 30min krem spf30 vichy i makijaż Wieczór: cetaphil emulsja+woda termalna+ balsam md cetaphil lub olej jojoba i nic więcej (jak używam jojoby) to rano moja skóra jest w trochę lepszym stanie Zdjęcia twarzy wysłałam w dwóchmailach Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 08.12.11, 22:10 magdallen1978 napisała: > który został mi jeszcze z > lata, nie wiem czy to efekt placebo czy rzeczywiście moja cera dosyć się ujedn > oliciła. Jednak skóra się wysuszyła, po nałożeniu jeszcze makijażu przy uśmiech > aniu zauważyłam pionowe zmarszki- kreski wokół oczu, moja skóra zrobiła się jak > by delikatniejsza, cieńsza, ale gładsza? niewiele ale .. nie używam narazie nic > innego, dla ścisłości: bierzesz pod uwagę zabiegi czy chcesz działać tylko w domu? > Rano: > cetaphil emulsja+woda termalna > flavo-c po 30min krem spf30 vichy > i makijaż > Wieczór: cetaphil emulsja+woda termalna+ balsam md cetaphil > lub olej jojoba i nic więcej (jak używam jojoby) to rano moja skóra jest w troc > hę lepszym stanie czas dla siebie masz tylko rano i wieczorem? ile czasu mija po wieczornymi etapie gdy idziesz spać? > Zdjęcia twarzy wysłałam w dwóchmailach wiem Odpowiedz Link Zgłoś
magdallen1978 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 08.12.11, 22:54 issey_miyake napisała: > bierzesz pod uwagę zabiegi czy chcesz działać tylko w domu? Byłam dwa razy na mikrodermabrazji (tylko gdy cena była przystępna) zabiegi u kosmetyczki są zazwyczaj drogie, wiec na serię zabiegów nie będzie mnie stać, wolę działać w domu > czas dla siebie masz tylko rano i wieczorem? ile czasu mija po wieczornymi etap > ie gdy idziesz spać? Niekoniecznie, jestem na urlopie wychowawczym. Mam trochę obowiązków, ale w większość czasu siedzę w domu z malcem. Zazwyczaj przed samym pójściem spać "myję twarz" do 1 godziny. Zdarza się, że trochę dłużej przed jakimś wieczorem filmowym. > > Zdjęcia twarzy wysłałam w dwóchmailach > > wiem Jak ocenia Pani stan mojej skóry?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallen1978 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 08.12.11, 22:55 jejku strasznie dziękuję, bardzo czekałam na Pani odzew Odpowiedz Link Zgłoś
magdallen1978 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 10.12.11, 18:20 witam w sobotni wieczór, czy odpowiedziałam wystarczająco na pytania?? czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziana Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 15.11.11, 20:02 witam mam pytanie jaki mogę zacząć używać krem na tę porę roku roku? Używam kwas migdałowy na noc, w dzień nadal cetaphil i krem do cery tłustej SPF50. Skóra piecze na policzkach, jednak przy posmarowaniu tłustym kremem, pojawiają się krosty. Czy mogę połączyć krem SPF z kremem przeciw mrozom? Jak tak, to jeszcze raz proszę o prośbę jaki mam kupić. Cena też dobrze, jakby nie była aż tak wysoka, bo teraz gorszy okres mam :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 22.11.11, 19:57 niezapowiedziana napisała: > witam > mam pytanie jaki mogę zacząć używać krem na tę porę roku roku? Używam kwas migd > ałowy na noc, w dzień nadal cetaphil i krem do cery tłustej SPF50. > Skóra piecze na policzkach, jednak przy posmarowaniu tłustym kremem, pojawiają > się krosty. Wszystko co dobrze chroni skórę przed mrozem, kiepsko wygląda na skórze tłustej. Po pierwsze wygląda kiepsko, bo się świeci jak psu jajca, a po drugie spływa ile wlezie :). Więc musisz odpowiedzieć sobie, czy stawiasz na ochronę przed mrozem, czy na pieszczenie się :). > Czy mogę połączyć krem SPF z kremem przeciw mrozom? możesz, ale to może być tyle warstw, że zrobienie ich zajmie ok. 60 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkaa1 jaki wypelniacz wybrac? 16.11.11, 10:13 Chcialabym wypelnic zmarszczki pod oczami, bruzdy nosowe i lwia zmarszczke - ktory wypelniacz bedzie najlepszy (najdluzej sie utrzyma i ladnie wypelni) ? Jestem karmiaca matka, czy moge to zrobic teraz? Jesli temat byl omawiany b. prosze o linka. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
lady_agrest locacid 17.11.11, 21:56 Dermatolog przypisał mi Locacid. Zanim jednak zaczne się nim smarować chciałabym się zapoznać się z Twoją opiniąi. Obawiam się , że przez całą kurację będę walczyć z ogromnymi wysypami trądziku. Tak było trzy lata temu kiedy ostatnio dostałam krem z retinoidem (Differin). Nic nie pomógł w walce z trądzikiem, za to przez 3 miesiące miałam regularne wysypy pryszczy. Boję się po raz drugi sięgnąć po retinoid, ale z drugiej strony tak zadecydował mój lekarz i nie wiem co mam robić. To dopiero druga wizyta u niego, po pierwszej kuracji (leki robione w aptece) nie było żadnych rezultatów. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczyna przypominam sie ;-) 21.11.11, 00:52 forum.gazeta.pl/forum/w,211,124694947,130136508,kwasy_olejki_od_czego_zaczac_.html Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: locacid 06.12.11, 00:30 lady_agrest napisała: > To dopiero druga wizyta u niego, po pierwszej kuracji (leki robione w > aptece) nie było żadnych rezultatów. a jaki jest Twój problem? Trądzik? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: jaki wypelniacz wybrac? 22.11.11, 20:07 mmkaa1 napisała: > Chcialabym wypelnic zmarszczki pod oczami, bruzdy nosowe i lwia zmarszczke - kt > ory wypelniacz bedzie najlepszy (najdluzej sie utrzyma i ladnie wypelni) ? Jest > em karmiaca matka, czy moge to zrobic teraz? Jesli temat byl omawiany b. prosze > o linka. > Pozdrawiam serdecznie podeślij zdjęcie twarzy, by sprecyzować wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Hhhhmmmm, co dalej? 23.11.11, 17:19 Issey, własnie kończę pierwsze opakowanie Triacnealu (raz w tygodniu stosuję GlycoA). Nie miałam (od samego początku) żadnego pieczenia, łuszczenia, ani wysypu pryszczy. Zależy mi na pozbyciu się zaskórników i zwęzić rozszerzone i mocno widoczne pory, chcę też aby była to pielęgnacja przeciwzmarszczkowa. Po Triacnealu buzia wygładziła sie, stała się jasniejsza, liczba zaskórników delikatnie zmniejszyla się i tyle. Zastanawiam się czy brnąć dalej w Triacneal czy przerzucić się na coś mocniejszego co będzie walczyć z opisanymi wyżej objawami. Stosować sam GlycoA, czy coś innego, lepszego mi polecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Hhhhmmmm, co dalej? 23.11.11, 18:58 malwina79 napisała: > Issey, własnie kończę pierwsze opakowanie Triacnealu (raz w tygodniu stosuję Gl > ycoA). Nie miałam (od samego początku) żadnego pieczenia, łuszczenia, ani wysyp > u pryszczy. Zależy mi na pozbyciu się zaskórników i zwęzić rozszerzone i mocno > widoczne pory, chcę też aby była to pielęgnacja przeciwzmarszczkowa. Po Triacne > alu buzia wygładziła sie, stała się jasniejsza, liczba zaskórników delikatnie z > mniejszyla się i tyle. Zastanawiam się czy brnąć dalej w Triacneal czy przerzuc > ić się na coś mocniejszego co będzie walczyć z opisanymi wyżej objawami. Stosow > ać sam GlycoA, czy coś innego, lepszego mi polecisz? Przeszłabym na Differin w żelu. :) Glyco A może nadal 1 w tygodniu stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: Hhhhmmmm, co dalej? 23.11.11, 20:24 Dzięki :) a czy on jest na receptę? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Hhhhmmmm, co dalej? 23.11.11, 21:08 malwina79 napisała: > Dzięki :) a czy on jest na receptę? owszem, masz dostęp do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
fermina71 Pytania o pielęgnację dla 40-latki 25.11.11, 13:08 Witam serdecznie, jestem nowa na forum i od tygodnia zdążyłam przeczytać wiele postów, ale im dłużej czytam tym mam większy mętlik, dlatego ośmielam się napisać z prośba o poradę :)) Grzecznie odpowiadam na pytania: - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Praca przy komputerze 4-5 h dziennie, kilka kaw dziennie, ale uprawiam intensywnie sporty: jazda konna, joga, taniec, spacery - tryb życia dość aktywny - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Zdrowa - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Przeciwzmarszczkowa oczywiście, zależy mi również na ujednoliceniu kolorytu (mam cerę płytko unaczynioną o brzydkim szaro różowym kolorze) zlikwidowanie lekkich przebarwień po bokach oraz pozbycie się zaskórników z brody i rozszerzonych porów ze strefy T. Mam zmarszczki: pozioma na czole, między brwiami, wokół oczu, już niestety coraz gorzej wygląda okolica ust. Pieniądze nie są głównym kryterium - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Niestety wiele kosmetyków mnie zapycha, więc zmieniam dość często. Ostatnio bardzo spodobała mi się pielęgnacja dr hauschki i stosuję całą serię: Rano: krem myjący zmywany wodą, tonik odświeżający, krem różany - bardzo dobrze wszystko teleruję, ale z odmładzającym działaniem to chyba nie najlepiej :) później makijaż - podkład oil free Wieczorem: demakijaż płyn micelarny Avene + krem myjący dr hauschka + tonik + Avene Yshtal (wymiennie z Effeclar K) - po Avene - rano skóra lekko zaczerwieniona i przesuszona, po Effeclar K - bardzo dobrze, ale odmładzający efekt chyba żaden, jedynie zaskórniki i strefa T w miarę utrzymana, chociaż do ideału gładkiej skóry daleko. Krem pod oczy Avene Yshtal na noc - jestem niezadowolona z efektów, wydaje mi się, że nawet robią mi się gorsze zmarszczki i wysuszona skóra Stosowałam też na noc serię Avene Cleanance K i działał bardzo dobrze przez kilka miesięcy, ale chyba się w uwrażliwiłam, bo teraz po użyciu mam wysypaną twarz drobnymi czerwonymi wypryskach - taka kaszka z wydzieliną w środku, nawet maseczka Cleanance K tak zaczęłą działać sic! i musiałam odstawić. Kremy z filtrem to dla mnie temat porażka - zapycha? uczula? chyba większość, które stosowałam. Jedynym (naprawdę) w miarę tolerowanym jest Anthelios AC SPF 30 Lekki fluid do cery tłustej i mieszanej Nie toleruję również firmy Bioderma - miałam kilka różnych produktów i wszystkie mnie podrażniały. - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Do kosmetyczki chodzę rzadko. Miałam robione w seriach zabiegi: piling migdałowy - bardzo fajny efekt, piling pirogronowy - słabiutko, skóra podrażniona, a zaskórniki w stanie nieruszonym, zabieg intraceuticals odmładzający - znakomity i to wszystko - Zdjęcia obszarów skóry na których jest problem - mile widziane Bardzo proszę o odpowiedź na maila prywatnego: fermina71@gmail.com Chętnie prześlę zdjęcie na maila. Z góry serdecznie dziękuję:)) Odpowiedz Link Zgłoś
majab0206 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 27.11.11, 12:57 Mam 35 lat skóre bardzo suchą pokrytą na policzkach zmarszczkami jaki krem powinnam używać na zimę czy moze jakis odżywczy , jakie serum bys mi zaproponowała i cos na noc Odpowiedz Link Zgłoś
majab0206 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 30.11.11, 08:17 Bardzo prosze o pomoc mam strasznie sucha skóre jakich powinnam w okresie zimowym używać kremów może cos odżywczego proszę mi zaproponować jakies serum ,mam 35 lat i skóre pokrytą licznymi zmarszczkami na twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 08.12.11, 22:16 majab0206 napisała: > Bardzo prosze o pomoc mam strasznie sucha skóre jakich powinnam w okresie zimo > wym > używać kremów może cos odżywczego proszę mi zaproponować jakies serum ,mam > 35 lat i skóre pokrytą licznymi zmarszczkami na twarzy odpowiedz szczegółowo na pytania, które są zadane w pierwszym poście w tym wątku, napisz też skąd jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
kayka Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 27.11.11, 22:00 Witam:) Przypadkiem trafiłam na ten wątek i zapragnełam zrobić coś dla siebie. Niestety, w temacie jestem zupełnie zielona a nie chcę sobie zrobić krzywdy, sama eksperymentując. Lat 36, cera bardzo tłusta, gruba, trochę rozszerzonych porów na policzkach i na nosie. Na nosie wągry, koło nosa takie małe białe zaskórniaki. Zmarszczek brak, są za to bardzo widoczne bruzdy nosowo-wargowe oraz ostatnio skóra traci wyraźnie na jędrności. Najbardziej zależy mi na zlikwidowaniu świecenia skóry i poprawie jędrności. Tryb życia: z powodu długotrwałej kontuzji ręki nie pracuje, mam bardzo mało ruchu, prawie nie przebywam na świeżym powietrzu. Dużo palę, piję dużo kawy i czerwonej herbaty. Alkoholu też nie unikam. Słodyczy jem mało, mięso tylko drobiowe, pieczywo tylko razowe, dużo warzyw, aczkolwiek mam tendencję do zarzucenia czasem chipsów i innych popcornów:) Leków żadnych nie biorę. Codzienna pielęgnacja minimalna i dość przypadkowa. Rano: mycie twarzy mydłem siarkowym Barwa, później krem siarkowy matujący tej samej firmy. Wieczorem: to samo mydło i jakiś krem przeciwzmarszczkowy, obecnie olay total effect. Raz na tydzień piling mechaniczny i maseczka z glinki. U kosmetyczki w życiu byłam raz, na mikrodermabrazji i stwierdziłam że sensu nie ma. Do leków na receptę dostępu nie mam. A na miesięczna kurację chciałabym przeznaczyć max. 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ulagra63 Re: Pytania - gdy skóra schodzi po glyco a 28.11.11, 18:00 Issey, po glyco a nie miałam żadnych podrażnień, ale teraz po 2 tygodniach używania zauważyłam , ze miejscami łuszczy się skóra. Chciałabym zapytać, czy przerwać stosowanie, czy nie? Dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - gdy skóra schodzi po glyco a 28.11.11, 22:29 ulagra63 napisała: > Issey, po glyco a nie miałam żadnych podrażnień, ale teraz po 2 tygodniach używ > ania zauważyłam , ze miejscami łuszczy się skóra. Chciałabym zapytać, czy przer > wać stosowanie, czy nie? Dziękuję:) nie przerywać, to wskazane :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 06.12.11, 00:40 kayka napisała: > Lat 36, cera bardzo tłusta, gruba, trochę rozszerzonych porów na policzkach i n > a nosie. Na nosie wągry, koło nosa takie małe białe zaskórniaki. Zmarszczek bra > k, są za to bardzo widoczne bruzdy nosowo-wargowe oraz ostatnio skóra traci wyr > aźnie na jędrności. Najbardziej zależy mi na zlikwidowaniu świecenia skóry i po > prawie jędrności. prześlij zdjęcie twarzy na e-mail gazetowy, bez makijażu > Tryb życia: z powodu długotrwałej kontuzji ręki nie pracuje, mam bardzo mało ru > chu, prawie nie przebywam na świeżym powietrzu. Dlaczego? Co Ciebie w tym ogranicza? Która to ręka? > Dużo palę, piję dużo kawy i czerwonej herbaty. Jest to do ograniczenia? > Raz na tydzień piling mechaniczny i maseczka z glinki. U kosme > tyczki w życiu byłam raz, na mikrodermabrazji i stwierdziłam że sensu nie ma. jak zmywasz maskę? dlaczego wizyty u kosmetyczki nie mają sensu? > Do leków na receptę dostępu nie mam. A na miesięczna kurację chciałabym przezna > czyć max. 150 zł. skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
kayka Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 07.12.11, 14:50 Dziękuję, że odpisałaś:) Zdjęcia poszły. Zapomniałam dodać, że mam tez popękane naczynka na nosie, o czym sobie przypomniałam oglądając te wstrząsające fotki:) Mam mocno poparzoną prawą rękę, w chwili obecnej blizny dojrzewają i mimo że mineło 5 miesięcy od wypadku nadal dużo czynników je drażni. Zimno, ciepło, ruch ręki itp. Więc nawet szybszy spacer odpada. Papierosy staram się powoli ograniczać, z kawą będzie trudniej. Maseczkę zmywam woda, niestety z kranu i naturalną gąbką do twarzy. Z kosmetyczka źle się wyraziłam: miałam tylko mikrodermabrazję i ją uznałam za niepotrzebną. Po godzinie "miziania" nie widziałam żadnych rezultatów, ani na plus ani na minus. Cera nawet nie była zaczerwieniona. Innych zabiegów nie miałam więc się nie wypowiadam:) Po lekturze forum już zakupiłam sobie Avene Triacneal i Iwostin Rehydrin, a do mycia zamiast wody Biodermę Sensibio. W dobrym kierunku podążam?:) I tak się jeszcze zastawiam...mam w domu kremy przeciwsłoneczne o mocnych filtrach, przywiezione ze stanów, np. www.aveeno.com/suncare/cp/facial/spf70 www.neutrogena.com/product/ultra+sheer+dry-touch+sunblock+spf+85.do?sortby=ourPicks Czy mogę używać ich do twarzy, czy lepiej sobie darować? A jestem z okolic Warszawy. Dzięki jeszcze raz za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 02.01.12, 23:01 kayka napisała: > Po lekturze forum już zakupiłam sobie Avene Triacneal i Iwostin Rehydrin, a do > mycia zamiast wody Biodermę Sensibio. W dobrym kierunku podążam?:) ogólnie w dobry kierunku, jak tolerujesz Triacneal? Masz zaczerwienienie jakieś? > I tak się jeszcze zastawiam...mam w domu kremy przeciwsłoneczne o mocnych filtr > ach, przywiezione ze stanów, np. > Czy mogę używać ich do twarzy, czy lepiej sobie darować? Wysokie filtry to są, ale tylko anty UVB. Czyli chronią tylko przed oparzeniem słonecznym, a nie ma tu ochrony przed przebarwieniami, fotostarzeniem, rozszerzonymi naczynkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kayka Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 14.01.12, 01:09 Przepraszam, ale w tym natłoku postów nie zauważyłam że odpisałaś:) No właśnie...używam Triacneal od jakiegoś półtora miesiąca. Skutków pozytywnych nie zauważyłam żadnych. Pory się nie zmniejszyły, nadal się świecę. Z negatywnych skutków nie było żadnych złuszczeń, wysypów itp, ale chyba mi się pojawiły nowe popękane naczynka koło nosa. Piszę chyba, bo nigdy jakoś specjalnie nie przyglądałam się temu obszarowi. Teraz omijam te okolice jak się smaruję triacnealem. Tubka mi się już prawie kończy i nie wiem co dalej... Z góry dzięki za jakieś porady:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 23.01.12, 20:17 kayka napisała: > No właśnie...używam Triacneal od jakiegoś półtora miesiąca. Piszę chyba, bo nigdy jakoś specjalnie nie pr > zyglądałam się temu obszarowi. Teraz omijam te okolice jak się smaruję triacnea > lem. Zależy Tobie przede wszystkim na zmniejszeniu łojotoku, wielkości porów, oczyszczeniu skóry czy na 1 miejscu stawiasz popękane naczynka? Odpowiedz Link Zgłoś
kayka Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 24.01.12, 18:59 Stanowczo bardziej drażni mnie łojotok i rozszerzone pory. Ale też nie chciałabym sobie załatwić naczynek i mieć nowego problemu. To myślisz, żeby nadal uzywać Triacnealu, czy zmienić na coś innego? Dzięki za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 27.01.12, 15:02 kayka napisała: > Stanowczo bardziej drażni mnie łojotok i rozszerzone pory. Ale też nie chciała > bym sobie załatwić naczynek i mieć nowego problemu. > > To myślisz, żeby nadal uzywać Triacnealu, czy zmienić na coś innego? Triacneal może powodować powstawanie nowych naczynek, jeśli masz do nich skłonność Pomyśl o dobrej ochronie. Kup NeoStrata Krem z glukonolaktonem 15% PHA Odpowiedz Link Zgłoś
usa-ko Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 30.11.11, 10:22 Witam ponownie :) Issey, moja mama zachwycona moimi pozytywnymi zmianami, prosi Cię o pomoc w ułożeniu jakiegoś planu pielęgnacji. Mama pisze: W przyszłym roku stuknie mi 50 lat. Skóra raczej sucha, wiotka, z wieloma zmarszczkami, brak jędrności i elastyczności. - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Nie pracuję, ale tryb życia dosyć aktywny, prawie codziennie gdzieś wychodzę na kilka godz., wszędzie na piechotę. Nie palę, alkohol okazjonalnie, jedna kawa dziennie, jedna herbata zielona lub czarna, poza tym ok. 1l wody mineralnej niegazowanej. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Żadnych chorób, ani suplementów. - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Przede wszystkim coś poradzić na zmarszczki, propozycje zabiegów kosmetycznych oraz pielęgnacji dojrzałej cery. Chciałabym ją chronić, nawilżać i nie wyrządzać jej szkód - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Kosmetyki do tej pory drogeryjne. Wcześniej myłam twarz wodą i mydłem, od niedawna płyn micelarny Bioderma Sensibio rano i wieczorem. Obecnie krem do twarzy na dzień i na noc Yves Rocher Riche Creme Grand Soin Regenerant, krem pod oczy z tej samej serii. - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Próbowałam kilku zabiegów, jak mikrodermabrazja, mezoterapia bezigłowa, fotoodmładzanie, ale żadnych regularnych serii zabiegów. Będę bardzo wdzięczna za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
shila330 ZNOWU DO ISSEY 01.12.11, 23:24 Zużyłam pół tubki Locacidu, ale mam wątpliwości, czy dobrze robię, że smaruję nim też okolice oczu, czyli powieki i pod oczami. Czy powinnam zakupić specjalny krem pod oczy? Zależy mi na zmniejszeniu kurzych łapek, więc smaruję je też. Nic strasznego się nie dzieje póki co. Ale łuszczenie zachodzi jak się patrzy.. no i ludzie też czasem się gapią, bo w końcu wyglądam jakbym dopiero co zjadła pączka i zapomniała wytrzeć lukier z twarzy :). Wiem, że to dobry objaw, ale czy istnieje jakiś podkład, który nie podkreślałby tego? Obecnie używam polecany na forum przez Ciebie Issey Pharmaceris SPF15. Rano smaruję się Flavo c z BU oraz filtrem Biodermy SPF50. No i efekt jest jak wyżej z jednoczesnym świeceniem strefy T :( Można tu coś poprawić, by skutki uboczne były mniej dotkliwe??? Dodam, że zamiennie z Locacidem używam na noc Cetaphil, bo trochę buźka piecze. Ale efekty są, na razie zniknął trądzik i zaskórniki są mniej widoczne. I za to bardzo dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: znowu do Issey 02.12.11, 00:42 shila330 napisała: > Zużyłam pół tubki Locacidu, ale mam wątpliwości, czy dobrze robię, że smaruję n > im też okolice oczu, czyli powieki i pod oczami. Czy powinnam zakupić specjalny > krem pod oczy? Zależy mi na zmniejszeniu kurzych łapek, więc smaruję je też. spokojnie możesz stosować na okolice oczu > Nic strasznego się nie dzieje póki co. Ale łuszczenie zachodzi jak się patrzy. > . no i ludzie też czasem się gapią, bo w końcu wyglądam jakbym dopiero co zjadł > a pączka i zapomniała wytrzeć lukier z twarzy :). Wiem, że to dobry objaw, ale > czy istnieje jakiś podkład, który nie podkreślałby tego? Nie ma, jedynie nałożony wcześniej przed podkładem krem (masującymi ruchami). > Obecnie używam polecan > y na forum przez Ciebie Issey Pharmaceris SPF15. Krem czy podkład? > Rano smaruję się Flavo c z BU > oraz filtrem Biodermy SPF50. No i efekt jest jak wyżej z jednoczesnym świecenie > m strefy T :( Można tu coś poprawić, by skutki uboczne były mniej dotkliwe??? który dokładnie filtr z Biodermy? > Dodam, że zamiennie z Locacidem używam na noc Cetaphil, bo trochę buźka piecze który Cetaphil? > Ale efekty są, na razie zniknął trądzik i zaskórniki są mniej widoczne. I za > to bardzo dziękuję! proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
usa-ko Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 09.12.11, 09:32 Issey, zapomniałam jeszcze dodać, że na pielęgnację miesięcznie moja mama może wydać max ok. 500zł w sumie (dom+gabinet). Czekam na odp. i jeszcze raz bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 02.01.12, 23:11 usa-ko napisała: > W przyszłym roku stuknie mi 50 lat. Skóra raczej sucha, wiotka, z wieloma zmars > zczkami, brak jędrności i elastyczności. > Przede wszystkim coś poradzić na zmarszczki, propozycje zabiegów kosmetycznych > oraz pielęgnacji dojrzałej cery. Chciałabym ją chronić, nawilżać i nie wyrządza > ć jej szkód Ile może Pani wydać na comiesięczną pielęgnację? Bierze Pani pod uwagę zabiegi w gabinecie? Czy tylko w zaciszu domowym? Odpowiedz Link Zgłoś
zosia.62 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 03.01.12, 09:20 Tak jak napisałam, zabiegi w gabinecie jak najbardziej. Jestem w stanie przeznaczyć ok. 100 zł na każdy krem, bo z tego co się orientowałam takie są mniej więcej ceny plus ok. 200-300 zł miesięcznie na zabiegi w gabinecie. Odpowiedz Link Zgłoś
usa-ko Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 05.01.12, 10:00 max ok. 500zł w sumie (dom+gabinet) Odpowiedz Link Zgłoś
usa-ko Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 30.01.12, 11:15 Witaj, zaczęłam trochę szperać po necie w poszukiwaniu jakiegoś kremu na noc dla mojej mamy i jestem najbardziej przekonana do któregoś z Sesdermy: Daeses krem liftingujący 4% DMAE, albo Retises 0,25% lub 0,5% Który byś poleciła? A może zupełnie coś innego? Od ostatniego wpisu trochę się zmieniło: na dzień jest już serum z wit. C z BU plus krem z wysokim filtrem, na noc wykańcza Lierac Exclusive Intense Nuit (była to mała próbka darmowa z apteki). Odpowiedz Link Zgłoś
ginwithtonic Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 02.12.11, 23:32 Witaj Issey, jakiś czas temu założyłam obszerny wątek o trądziku 10-letnim (forum.gazeta.pl/forum/w,211,129531897,129531897,Tradzik_10_lat_walki.html), dostałam mnóstwo odpowiedzi, m. in. od Ciebie. Poleciłaś mi podkład Rimmel Match Perfection i za to powinnam Ci dziękować do końca życia. Sprawdza się znakomicie! Nie chcąc zakładać kolejnego wątku pytam tutaj - zorientowałam się, że moja skóra zupełnie nie toleruje gliceryny w składzie kosmetyków, a szukam teraz jakiegoś kremu nawilżającego do twarzy. Czy, idąc tropem tego Match Perfection, możesz mi jakiś polecić w przystępnej cenie? Humektan odpada (mam przy tym podejrzenia, że methylparaben i propylparaben też sieją spustoszenie u mnie). Będę Ci bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 03.01.12, 00:23 ginwithtonic napisała: > Czy, idąc trope > m tego Match Perfection, możesz mi jakiś polecić w przystępnej cenie? Ciężki temat. Ciężko znaleźć coś jeśli w ogóle co = niska cena, brak gliceryny i parabenów. Odpowiedz Link Zgłoś
zosanka Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 03.12.11, 10:57 Witam, Starałam się szczegółowo odpowiedzieć na zadane pytania i mam nadzieję, że wszystkie istotne wiadomości zawarłam. Z góry dziękuję, za ewentualną poradę i poświęcony czas :) - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Nie palę, od czasu do czasu lampka wina czy 2, jakieś piwko, 2 kawy dziennie, herbaty czarnej raczej nie piję. Prowadzę siedzący tryb życia, praca biurowa, klimatyzowane biuro, 1-2 w tyg. aerobik. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Nie choruję, nie biorę leków.Ostatnie badania ogólne wyszły w normach. - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Mam 30 lat i smutną, zmęczoną cerę z zaskórnikami, przebarwieniami, nierównościami i poszerzonymi porami. Zaczęły mi również pękać naczynka (mam 3-4 pęknięte). Chciałabym uzyskać cerę pt.” Pupcia niemowlaka ;) Generalnie chcę się pozbyć rozszerzonych porów i szarości cery i tych przebarwień (nawet nie zdawałam sobie sprawy ile mam przebarwień dopóki nie zrobiłam zdjęcia). Chciałabym mieć promienną cerę, zahamować proces szybkiego pojawiania się zmarszczek. Mam bruzdę na czole i brzydkie zmarszczki wokół oczu gdy się uśmiecham. Generalnie mam cerę mieszaną z tendencją do tłuszczenia się, ale ostatnio odnoszę wrażenie, że mocno się przesuszyła/odwodniła (jakby straciła jędrność). Mam też spore sińce pod oczami (ale mam tak od dziecka, raz większe, raz mniejsze w zależności od zmęczenia). Skóra pod oczami straciła jędrność – widać to szczególnie gdy się uśmiecham. Myślę, że na początek mogę wydać do 500 zł (jakiś zabieg, zakup kosmetyków). Na comiesięczne kurację mogę przeznaczyć do 200 zł. - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Nigdy nie stosowałam kwasów ani retinoli. Kilka lat temu przed ślubem miałam serię mikrodermabrazji. W maju miałam 2 zabiegi mikro. Skóra dobrze na nią reaguje, jest ładnie odświeżona, nie mam podrażnień, łuszczenie po jest minimalne. Zaleceniem kosmetyczki było zastosowanie filtrów (nabyłam Avene Very High Protection Sun Cream SPF 50+) oraz serum Flavo C (pani w aptece stwierdziła, że jestem na to za młoda więc odpuściłam, co teraz po lekturze forum uważam za błąd). Na co dzień myję twarz wodą z żelem pod prysznic, na to płyn micelarny Ziaja Sopot Spa, woda termalna. Aktualnie na dzień filtry Aneve, krem pod oczy Garnier Essentials (podstawa pielęgnacji), makijaż. Na noc demakijaż jak powyżej, krem do twarzy Garnier ultralift night, krem pod oczy Garnier Essentials. Raz w tygodniu peeling taki zwykły ziarnisty i maseczka oczyszczająca (miałam jakąś z białą glinką bodajże, nie pamiętam dokładnie jaką, bo właśnie skończyłam i już wyrzuciłam opakowanie) - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Byłam kilka razy na mikro, kawitacji. Lubię efekt odświeżenia po mikro, skóra dobrze na ten zabieg reaguje. Teraz planuję wizytę u kosmetyczki/dermatologa i zastanawiam się nad ponowną serią mikro lub kwasami ewentualnie mikro+kwasy. A może oxybrazja, bo mikro chyba niewskazane jak zaczęły pękać naczynka? Co byś mi zaleciła? Zastanawiałam się nawet nad fotoodmładzaniem. Widziałam efekty fotoodmładzania u koleżanki i po 2 zabiegach miała ładnie rozjaśnioną cerę, zniknęła większość przebarwień, pozamykały się drobne naczynka. Mój plan: - demakijaż: żel pod prysznic zamienić na Emolium kremowy żel do mycia, zmienić płyn micelarny może na Bioderme, bo Ziaja podrażnia mi oczy. Reszta bez zmian. - o dobranie kremów poproszę Ciebie. Zakupiłam już Cetaphil MD. Z moich analiz forum stwierdziłam, że powinnam dokupić Avene TriAcneal oraz Flavo C. To będzie dobry zestaw? - zakup peelingu enzymatycznego – jakiego? I maseczki odżywczej Iwostin Sensitia - proszę o zalecenie jakiś zabiegów, a może te pieniądze zainwestować w kosmetyki? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 03.12.11, 15:04 zosanka napisała: > Witam, > Starałam się szczegółowo odpowiedzieć na zadane pytania i mam nadzieję, że wszy > stkie istotne wiadomości zawarłam. Z góry dziękuję, za ewentualną poradę i pośw > ięcony czas :) prześlij zdjęcie twarzy, po zmytym makijażu, na e-mail gazetowy, Odpowiedz Link Zgłoś
shila330 c.d. do Issey 03.12.11, 16:06 > Obecnie używam polecan > y na forum przez Ciebie Issey Pharmaceris SPF15. Krem czy podkład ? - PODKŁAD DELIKATNY FLIUID INTENSYWNIE KRYJĄCY- trochę wchodzi mi też w pory > Rano smaruję się Flavo c z BU > oraz filtrem Biodermy SPF50. No i efekt jest jak wyżej z jednoczesnym świecenie > m strefy T :( Można tu coś poprawić, by skutki uboczne były mniej dotkliwe??? który dokładnie filtr z Biodermy? - PHOTODERM MAX ULTRA FLUIDE TEINTE SPF50 > Dodam, że zamiennie z Locacidem używam na noc Cetaphil, bo trochę buźka piecze który Cetaphil? - DA ULTRA LUB MD - nie widzę między nimi różnicy, mimo że ten pierwszy miał być lżejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
zosanka Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 03.12.11, 20:59 przesłałam zdjęcia. Dziękuję za odpowiedź i poświęcony czas. Odpowiedz Link Zgłoś
azalka2 do Issey od Azalki 05.12.11, 13:24 Issey aktualnie używam kremu NeoStrata Bionic Krem do twarzy PHA 12% - Bionic Face Cream , wczesniej miałam Bandi z kwasem migdałowym, potem NeoStrata Krem z glukonolaktonem 10% PHA a teraz to co pisałam na początku. Wszystko jest OK, cera nie reaguje alergicznie, nic mi się nie łuszczy, nie wychodzą pryszcze itp. Pory na policzkach zmniejszyły się, naczynka rozszerzone nadal widać, no ale tego kremami nie zlikwidujemy, muszę się z tym pogodzić. To co mnie denerwuje to te okropne czarne kropeczki na nosie i brodzie:-(, jak tego się pozbyć. Pojawiły się tez 3 ciemniejsze plamki (pewnie pierwsze przebarwienia), jak sobie też z tym poradzić. Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey od Azalki 05.12.11, 16:24 azalka2 napisała: > To co mnie denerwuje to > te okropne czarne kropeczki na nosie i brodzie:-(, jak tego się pozbyć. Pojawi > ły się tez 3 ciemniejsze plamki (pewnie pierwsze przebarwienia), jak sobie też > z tym poradzić. najlepiej gdybyś postarała się o Differin krem - stosowany tylko w tych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczyna skinoren, jesli nie- to co? 05.12.11, 21:54 Witam! Polecilas mi wlasnie Skinoren, ale czy mozna go stosowac gdy karmie piersia? Bo w aptekach to sie nasluchalam... A jesli nie Skinoren to co? Moja skora sie blyszczy, mam rozszerzone pory, zaskorniki(to te czarne punkciki na nosie i policzkach?), 2-3 przebarwienia odkryte niedawno. W ogole jakos odkad wrocila mi miesiaczka cera znacznie sie pogorszyla, dochodza pojedyncze wypryski... nigdy tak nie mialam... jak sie tego pozbyc? Chcialabym tez zapobiegac efektom starzenia(poki co- zmarszczek brak) Bede bardzo wdzieczna za podpowiedz. Stosuje FlavoC i dzis kupilam Iwostin lipidowy na zime. Poza tym mam juz resztki kremow i nie wiem co kupic. Pod oczy zamowie za Twoje rada retises eye. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: skinoren, jesli nie- to co? 05.12.11, 23:27 zielonakoniczyna napisała: > Witam! > Polecilas mi wlasnie Skinoren, ale czy mozna go stosowac gdy karmie piersia? Bo > w aptekach to sie nasluchalam... 1 x dziennie, cienka warstwa, na twarz. Mozna. > A jesli nie Skinoren to co? Moja skora sie blyszczy, mam rozszerzone pory, zask > orniki(to te czarne punkciki na nosie i policzkach?), 2-3 przebarwienia odkryte > niedawno. W ogole jakos odkad wrocila mi miesiaczka cera znacznie sie pogorszy > la, dochodza pojedyncze wypryski... nigdy tak nie mialam... jak sie tego pozbyc > ? na więcej musisz poczekać na okres "bez karmienia". > Chcialabym tez zapobiegac efektom starzenia(poki co- zmarszczek brak) > Bede bardzo wdzieczna za podpowiedz. > Stosuje FlavoC i dzis kupilam Iwostin lipidowy na zime. Poza tym mam juz resztk > i kremow i nie wiem co kupic. Pod oczy zamowie za Twoje rada retises eye. kup NeoStrata Oil Control Gel - 8% PHA / AHA (zamiast Flavo C). Lipidowy stosuj tylko na wyjścia a w domu - Chiroxy Auriga. + maseczka Environ Sebumask - Maska Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczyna Re: skinoren, jesli nie- to co? 08.12.11, 16:47 Dziekuje. A co do demakijazu, jaki zel/tonik itp? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: skinoren, jesli nie- to co? 08.12.11, 22:38 zielonakoniczyna napisała: > A co do demakijazu, jaki zel/tonik itp? rano - żel do mycia twarzy cleanance avene w inne pory - płyn micelarny bioderma hydrabio Odpowiedz Link Zgłoś
karolina33331 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 06.12.11, 14:13 Mam 40 lat, cerę mieszaną, tłustą na czole i suchą na policzkach, która potrzebuje silnego nawilżenia. Skóra bez wyprysków, z niewielkimi przebarwieniami, rozszerzone pory w okolicach nosa w kierunku policzków bez głębszych zmarszczek. Do makijażu oprócz podkładu muszę stosować silikonową bazę, bo inaczej świecę się niemiłosiernie. Stosuję podkład Dermica (chciałabym zmienic np. na diorskin sculpt)Na koniec przypudrowuję twarz kompaktem meteoryty i wtedy jest ok. Chciałabym jak najdłużej utrzymać dobrą kondycję cery. Mam problem jaki krem na dzień/na noc/serum wybrac, żeby nie wydac niepotrzebnie pieniędzy. Proszę doradź mi co przeciwzmarszczkowego wybrać do 100 zł/produkt. Praca siedząca w pomieszczeniu z klimą. Choruję na astmę (leki:wziewy i singulair) oraz na refuks żołądkowy (omeprazol) plus yasmin i witaminy merz special. Jesli chodzi o cerę do 35 roku życia walczyłam z uporczywym trądzikiem.Przeszło mi po urodzeniu drugiego dziecka, ale za to pojawiły się przebarwienia, łatwe do ukrycia podkładem. Moje oczekiwania to utrzymanie skóry w dobrej kondycji i opóxnienie procesu starzenia. Na kremy razem( na dzien, na noc, pod oczy ) mogę wydac jednorazowo ok. 300 zł.prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 30.01.12, 13:42 karolina33331 napisała: > Mam 40 lat, cerę mieszaną, tłustą na czole i suchą na policzkach, która potrzeb Możesz przesłać zdjęcie twarzy na adres e-mail? Odpowiedz Link Zgłoś
fox_girl Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 07.12.11, 19:01 Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Tryb życia raczej aktywny. Obecnie od roku chodzę 5 razy w tygodniu ćwiczę na siłowni aerobowo i silowo ok 2 godz dziennie. Staram się zdrowo odżywiać. Produkty z pełnego ziarna, owoce, warzywa sezonowe, zupy, piję wodę ok 1,5l dziennie. Czasmi zdarza mi się odstepstwo od tego na rzecz czekolady lub chipsów czy pizzy. Alkohol okazjonalnie. Nie palę. Praca spokojna, nie siedzę w klimatyzacji. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Nie choruję na nic poważnego. Czasmi przeziebienie. Regularnie piję tran, na przeziębienie jeżówka, miód, czosnek, sok z malin, aspiryna. Brałam Bio cla z zieloną herbatą (ok 2 miesiace). Poza tym biorę magnez skurcz i tabletki antykoncepcyjne Cilest. - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Myje twarz żelem oczyszczającym La roche Posay Effaclar, potem płyn micelrny Boujoris, krem nawilżający matujący (ciągle szukam idealnego) ostatnio Yves Rocher Matujący. potem podkład Vichy dermablend (na cienie pod oczami) puder Max Factor Puff. Zmywam makijaż tym samym żelem i płynem micelarnym. Na noc nakładam czasami krem Bioderma nawilżający Sebium Hydra i oczywiście serum Auriga flavo c to o niższym stężeniu. Serum zużyłam 2 opakowania, zaczęłam 3. Poza tym stosuję peeling i maseczki nawilżajace i oczyszczające. Ostatnio wprowadzam kosmetyki naturalne. Po serum Flavo c nakładam na twarz na noc masło shea naturalne. Peeling też robię z cukrem brązowym, miodem i oliwą z oliwek na całe ciało twarz też. - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? moje oczekiwania... nie wiem czy używać tego słabszego serum flavo c z Aurugi? mam 30 lat. Nie mam problemów z cerą raczej. Mam cere mieszaną i szukam dobrego kremu matującego na dzień. Poza tym chcialabym zacząć uzywać coś z kwasami. I mam cienie pod oczami... dużo uzywałam różnych rzeczy. Finansowo wolę żeby było w miarę znośnie ale najważniejsze jest aby działało i przynosilo szybkie i ładne rezultaty. Na pewno kremu do twarzy za 1000 000 zł nie kupię. Raczej ceny apteczne. Bądż średnia półka, nie "ekskluziw" super. - Zdjęcia obszarów skóry na których jest problem - mile widziane (we wiadomościach e-mailowych). - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? korzystam z kosmetyczki najczęściej oczyszczanie twarzy i maaseczki nawilżajace lub oczyszc I chcę rozmawiać tylko serca biciem,I westchnieniami i całowaniami; I tak rozmawiać godziny, dni, lata, Do końca świata i po końcu świata. (A.Mickiewicz) Odpowiedz Link Zgłoś
fox_girl Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 07.12.11, 19:04 Jeszcze jedno Przebarwienia. Serum z Aurugi mi nie rozjaśniło. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 08.12.11, 21:41 fox_girl napisała: > - Zdjęcia obszarów skóry na których jest problem - mile widziane (we wiadomości > ach e-mailowych). Możesz przesłać zdjęcie twarzy na e-mail gazetowy? bez makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
fox_girl Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 17.12.11, 18:22 niestety nie mam takiej możliwości. Mam sińce pod oczami średnie ale zawsze widoczne. Kilka przebarwień, kilka blizn od krostek. Proszę o radę bez foto. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mujer Re: Pytania - Mala_M 07.12.11, 19:46 Witaj Issey, trochę się rozpisałam poniżej, mam nadzieję, że będziesz mogła mi trochę pomóc. Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? - pracuję na własny rachunek z domu + okazjonalnie wyjścia na spotkania, praca przy komputerze, nie palę, pije kawę dziennie, alkohol raz w tygodniu, mam 33 lata Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? > nie choruję, nie biorę suplementów (nie toleruję laktozy, więc większość tabletek odpada) stosuję anykoncepcję i nie mogę z niej zrezygnować - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? > Mój problem polega na tym, że ja swoją cerę potrafię trochę nawilżyć i nałożyć filtry, kiedy próbuję zrobić coś bardziej skomplikowanego, to się buntuje. Myślę, że mam cerę odwodnioną ze skłonnością do przetłuszczania - dobrze jej robią kosmetyki nawilżające. Jeżeli pojawiają się problemy, to zaczyna się błyszczeć, robi się chropowata i bura, pojawiają się lekko rozszerzone pory, drobna kaszka. Dzieje się też tak jeśli przez kilka dni pod rząd się maluję. Raczej nie mam zaskórników. Mam kilka pierwszych zmarszczek - przy oczach, jak się uśmiecham, koło ust, jeśli mam wysuszoną skórę. Chciałabym zapobiegać starzeniu, nawilżać (mam wrażenie, że skóra nie jest wystarczająco nawilżona), wygładzić, rozjaśnić, dowiedzieć się, czy dobrze robię i co mogę jeszcze. Na pierwsze zakupy wolałabym nie wydawać więcej niż 200 PLN, mogę trochę więcej wydać na jakieś zabiegi. - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? > Myję twarz nawilżającym żelem pod prysznic Biodermy, smaruję kremem - Avene Hydrance legere (teraz trochę za lekki), Clinique Superdefence, przy większym nasłonecznieniu poważniejsze filtry niż Clinique, jak się coś dzieje - wysuszenie, chropowatość, kaszka, to przechodzę na jakiś czas na mycie przegotowaną wodą. > - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, > korzystasz? Nie korzystam Będę wdzięczna za propozycję pielęgnacji Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - Mala_M 08.12.11, 21:32 mala_mujer napisała: > > nie choruję, nie biorę suplementów (nie toleruję laktozy, więc większość > tabletek odpada) stosuję anykoncepcję i nie mogę z niej zrezygnować jaką i ile już lat? rodziłaś już? > >Mój problem polega na tym, że ja swoją cerę potrafię trochę nawilżyć i na > łożyć filtry, kiedy próbuję zrobić coś bardziej skomplikowanego, to się buntuje > . > Myślę, że mam cerę odwodnioną ze skłonnością do przetłuszczania - dobrze jej ro > bią kosmetyki nawilżające. Jeżeli pojawiają się problemy, to zaczyna się błyszc > zeć, robi się chropowata i bura, pojawiają się lekko rozszerzone pory, drobna k > aszka. Dzieje się też tak jeśli przez kilka dni pod rząd się maluję. Raczej nie > mam zaskórników. Mam kilka pierwszych zmarszczek - przy oczach, jak się uśmiec > ham, koło ust, jeśli mam wysuszoną skórę. Prześlij zdjęcie twarzy na e-mail gazetowy, bez makijażu. > > Myję twarz nawilżającym żelem pod prysznic Biodermy, smaruję kremem - Ave > ne Hydrance legere (teraz trochę za lekki), Clinique Superdefence, przy większy > m nasłonecznieniu poważniejsze filtry niż Clinique, jak się coś dzieje - wysusz > enie, chropowatość, kaszka, to przechodzę na jakiś czas na mycie przegotowaną w > odą. Jakiś sport? Jak z odżywianiem? Jesteś systematyczna? Skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mujer Re: Pytania - Mala_M 09.12.11, 08:31 Issey_miyake napisała: > mala_mujer napisała: > > > > nie choruję, nie biorę suplementów (nie toleruję laktozy, więc więk > szość > > tabletek odpada) stosuję anykoncepcję i nie mogę z niej zrezygnować > > jaką i ile już lat? rodziłaś już? Teraz NovaRing, przedtem Evra przez 4 lata nie rodziłam > > > Prześlij zdjęcie twarzy na e-mail gazetowy, bez makijażu. Strzelę sobie dzisiaj fotkę, jak się pojawi naturalne światło i Ci wyślę > > > > Myję twarz nawilżającym żelem pod prysznic Biodermy, smaruję kremem > - Ave > > odą. > > Jakiś sport? Jak z odżywianiem? Jesteś systematyczna? Skąd jesteś? Taniec brzucha plus mniej regularnie fitness, ale dużo chodzę :), odżywiam się w miarę zdrowo - nie jem fast foodów, gotuję w domu, jestem w Warszawy, jak muszę to jestem systematyczna :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
a.net777 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 11.12.11, 22:16 Witaj po raz pierwszy Przepraszam z gory za pisownie ale mieszkam obecnie w Niemczech i nie mam polskiej klawiatury.Szukalam w necie porad na temat pielegnacji skory i znalazlam twoja strone z czego bardzo sie ciesze.:-) > - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pr > acy? Mam 31 lat skora jasna, swiecaca sie na czole, policzkach, nosie, brodzie.Szybko sie czerwieni-( dermatolog powiedziala ze to nie problem naczynkowy) Zmarszczki od niedawna widoczne 4 poziome na czole, linie od skrzydelek nosa w dol, delikatne kurze lapki i zmarszczki pod oczami, owal twarzy stal sie nieregularny stracil jedrnosc. Bardzo wyrazne zmarszczki na szyji i na dekoldzie(moze to wynik mojej nadwagi, dobre 10 kg -choc predzej tez mialam) Uczulenie na krem Nivea Soft i Visage- szczypal w oczy i skore. Pije kawe rozpuszczalna, nie pale, alkohol od czasu do czasu - dobre winko lub redsa. Praca "domowa":-) jestem na wychowawczym, predzej siedzaca. Staram sie codziennie cwiczyc w domu min. 10 min chodzenia (orbitek treningowy) i 100 brzuszkow na kolysce AB Roller. > - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś > leki/suplementy? Mam alergie wziewna na Bylice pospolita biore Xyzal 6mg 1xdziennie.Biore czasami tez Betaserc 24mg na zawroty glowy (przyczyna jeszcze nie okreslona w trakcie badania-laryngologiczne badania wykluczyly blednik) Probuje sie odchudzac i wspomagam sie herbatka Figura 2 > - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na c > omiesięczną kurację? Przede wszystkim ujedrnienie,oczyszczenie skory z zaskorniakow i zwezenie porow, ktore sa bardzo widoczne i na calej twarzy. Prosze o pomoc w doborze kosmetykow do twarzy(odpowiednie kosmetyki przeciwzmarszczkowe- czolo, oczy, szyja, dekolt) i ciala(ujedrnienie). Zdaje sobie sprawe, ze na start musze wydac wiecej pieniedzy a tak co miesiac 250zl > - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Myje twarz woda z zelem (loreal Perfect clean, Jonson &jonson peelingujacy zel p/wagrom, avon Anev Aqua Youth)wczesniej la roche posay Effeclar duo ( tak 2 lata, zmienilam bo mialam wrazenie ze nie dziala juz dobrze, wczesniej Effeclar K. Tonik: Olaz komplet lub plyn miceralny La R. Posay wczesniej tonik z L.R.P. Krem: no i tu zaczyna sie moj problem. Zawsze mialam problemy z tlusta skora i eksperymentowalam. Bylam 2 razy u dermatologa . 1 - (4lata temu jak nie wiecej- trafilam na super babke) dostalam inf. o L.R.P. Effeclar K i kupilam zel i krem skora byla super. pozniej powiedziano mi w aptece ze juz nie produkuja E. K tylko E. Duo wiec zaczelam kupowac duo. Podlugim czasie stan skory sie pogorszyl wiec skonczylam. Poszlam 2-i raz byla inna pani ktora nic mi nie wyjasnila tylko kazala kupic 2 kremyAvene Diacneal ( ten jeszcze byl ok) na przemian z ( 1 noc 2-i na dzien) SVR Lysalpha Matifiante( nie czulam sie dobrze z tym kremem- jakos tak tlusto- nie pamietam dokladnie uczucia- ale wynik taki ze odstawilam oba)no i dalej stosowalam ale i tak sporadycznie L.R.P.Effeclar Duo (jeszcze mam go). Moze gdyby wyjasnila mi o co chodzi w stosowaniu tych kremow to dzis mialabym inna skore- ale nie ma co gdybac. Teraz mam: Effeclar Duo- stosuje b. malo , Avon Anew Rejuvenate na dzien i z tej samej firmy na noc emulsje z szafirowym kompleksem polipetydowym (sa ok- chociaz nie wiem czy wplywaja dobrze na ujedrnienie, wygladzenie twarzy i jej owalu) PROSZE O POMOC W DOBORZE ODPOWIEDNICH KREMOW DO TWARZY, DEKOLTU POD OCZY TEZ-( bo na razie uzywam tego co do twarzy) Makijaz: w tej dziedzinie tez mi nie idzie- nie uzywam podkladu bo nie potrafie dobrac odpowiedniego mam z avonu- o odcieniu nude- i stosuje miejscowo na pryszcze, plamki i zaczerwienienia ktore sie pojawia. Jaki podklad jest odpowiedni do mojej skory? demakijaz: Mabylline Jade Augen make up pozniej Zel i tonik (jak pow.) i krem na noc. Maseczki: kilka z Avon: blotna z mineralomi z Morza Martwego -( mam cala serie do pielegnacji ciala), energetyzujaca z biala herbata, oczyszczajaca prowansalska lawenda i jasmin, regenerujaca himalajskie jagody goji- ale nie wiem czy te kosmetyki -Firmy Avon - sa dobre czyli dzialaja odpowiednio.Na pryszcze od kilku lat mam sprawdzona maseczke od kosmetyczki- papka do cery tradzikowej antybakteryjna, Jadwiga, seria Polska Dekolt: Ziaja Aretina Q 30+na szyje i dekolt, lub- a to moj wymysl- smaruje kremem Avon Anew Clinical Cialo: skore mam tlusta, wrazliwa, po ciazy b. mocne rozstepy na brzuchu(pomimo stosowania od poczatku specjalnych kremow) no i doszly mi mocne zmarszczki na dekoldzie i szyji. Stosuje balsamy z Avonu , Dove. Szukam jakiegos balsamu ktory b. dobrze ujedrnia skore ale nie pozostawia tlustej powloki, wiem ze na istniejace rozstepy to juz mi nic nie pomoze- na te super zabiegi to mnie nie stac. Do mycia stosuje Bioderme Atoderm. > - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, > korzystasz? 3 x u kosmetyczki ( oczyszczanie mechaniczne) teraz czyli- 29.12. tez mam wizyte- nie znam sie w tej kwesti, jakie oczyszczanie jest dla mnie dobre? To wszystko. > Staraj się wszystko opisać szczegółowo, każda informacja ma znaczenie. Wydaje mi sie ze opisalam wszystko. Mam nadzieje ze mi pomozesz w odpowiedniej pielegnacji. bo bez fachowej porady nie uda mi sie nic tylko strace czas i kase. Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 11.12.11, 23:17 a.net777 napisała: > Witaj po raz pierwszy Prześlij zdjęcie skóry, na e-mail gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia.62 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 12.12.11, 12:46 Witam, Starałam się odpowiedzieć na wszystkie pytania jak najlepiej, proszę o poradę w wyborze kremu i może jakiegoś zabiegu. Mam 49 lat, skórę suchą, niezbyt wrażliwą. Liczne zmarszczki wokół oczu, opadające policzki i broda, jakby je grawitacja przyciągała. - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? Praca jako gospodyni domowa – sprzątanie, gotowanie, itp. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? Nie. - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Poprawa jędrności skóry, nawilżenie, może wygładzenie zmarszczek, jeśli to możliwe i ochrona przed powstawaniem nowych. - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Rano i wieczorem płyn micelarny Bioderma Sensibio oraz krem przeciwzmarszczkowy Nivea Visage Q10 na twarz i pod oczy, rano dodatkowo serum z Wit.C z biochemii urody. - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? Fotoodmładzanie, ale efekty znikome. Chciałabym zacząć jakieś zabiegi, ale nie wiem co wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 12.12.11, 13:02 Issey, czy można stosować naprzemiennie Glyco A i Atrederm ? Odpowiedz Link Zgłoś
edip29 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 14.12.11, 12:20 Issey, mam pytanie odnosnie dalszej pielegnacji. Co po migdale 5%, teraz TRIACNEAL. Po jednym i drugim jak by bez reakcji, czyli luszczenia - ale tez bez wiekszych efektów zmniejszenia zaskórników:) Jaki krem kolejny zastososowac?Cera przetluszczajaca sie, swiecąca , ze sklonnoscia do zapychania i zaskornikow. I kolejne- czym zastapic Flavo C- chce z niego zrezygnowac- gdyz mega Mnie zapycha. Chce cos co ma podobne działanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 30.01.12, 01:28 edip29 napisała: > Co po migdale 5%, teraz TRIACNEAL. > Po jednym i drugim jak by bez reakcji, czyli luszczenia - ale tez bez wiekszyc > h efektów zmniejszenia zaskórników:) > Jaki krem kolejny zastososowac?Cera przetluszczajaca sie, swiecąca , ze sklonno > scia do zapychania i zaskornikow. NeoStrata Krem ultra nawilżający AHA 10% na noc. > I kolejne- czym zastapic Flavo C- chce z niego zrezygnowac- gdyz mega Mnie zapy > cha. > Chce cos co ma podobne działanie. V.I.A Method - 30% Vit C Cell Fusion C (ale ma wysokie stężenie, więc ostrożnie). Prócz tego ciężko znaleźć coś co w 100% nie zapcha - nigdy nie masz tej pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
edip29 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 12.02.12, 08:18 I kolejne- czym zastapic Flavo C- chce z niego zrezygnowac- gdyz mega Mnie zapychA Chce cos co ma podobne działanie. V.I.A Method - 30% Vit C Cell Fusion C (ale ma wysokie stężenie, więc ostrożnie. Prócz tego ciężko znaleźć coś co w 100% nie zapcha - nigdy nie masz tej pewności. OSTROŻNIE- czyli, malej iloscu uzywać - czy jak to rozumieć w tej kewstii?:) Prosiłabym również o jakiś dobry nawilzacz ( również nie zapychajacy) Iwostin i Colderma odpada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 24.02.12, 13:08 edip29 napisała: > OSTROŻNIE- czyli, malej iloscu uzywać - czy jak to rozumieć w tej kewstii?:) że nakładasz skąpo, czyli mało, by nie było poślizgu :) > Prosiłabym również o jakiś dobry nawilzacz ( również nie zapychajacy) Iwostin i > Colderma odpada. to Galderma?:) Auriga Chiroxy. Odpowiedz Link Zgłoś
edip29 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 02.03.12, 09:36 Colderma- chyba nowa marke stworzyłam:) A masz może sprawdzony sklep internetowy gdzie mozna zakupic to wszystko w jednym czyli: - NeoStrata Krem ultra nawilżający AHA 10% na noc. - V.I.A Method - 30% Vit C Cell Fusion C - AURIGA CHIROXY Odpowiedz Link Zgłoś
zosia.62 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 21.12.11, 14:40 Poczytałam trochę forum i z tego co pani pisze najlepszą ochroną przeciwzmarszczkową są antyoksydanty i wysokie filtry na dzień. Serum z wit. C już mam, dodatkowo zakupiłam jeszcze krem na dzień Bioderma Photoderm AR SPF50+, bo nivea mi się skończył i musiałam już się na coś zdecydować. Na wykończeniu mam również krem na noc, ale tu się trochę gubię, poleca pani zwykle retinoidy i kwasy, ale nie wiem które wybrać, bardzo proszę o pomoc i jeśli jeszcze czegoś brakuje w mojej pielęgnacji to proszę o podpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 02.01.12, 22:20 zosia.62 napisała: > poleca pani zwykle retinoidy i kwasy, ale > nie wiem które wybrać, bardzo proszę o pomoc i jeśli jeszcze czegoś brakuje w m > ojej pielęgnacji to proszę o podpowiedź. Pofatyguj się i odpowiedz na pytania, które są zadane w pierwszym poście w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia.62 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 03.01.12, 09:25 Moje odpowiedzi na pytania są wyżej plus dodałam jeszcze post odnośnie miesięcznych wydatków, też wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 03.01.12, 13:46 zosia.62 napisała: > Witam, > Starałam się odpowiedzieć na wszystkie pytania jak najlepiej, proszę o poradę w > wyborze kremu i może jakiegoś zabiegu. Mam 49 lat, skórę suchą, niezbyt wrażli > wą. Liczne zmarszczki wokół oczu, opadające policzki i broda, jakby je grawitac > ja przyciągała. W tym wieku należałoby pomyśleć o zabiegach wypełniania. Bierzesz je pod uwagę? W jakim mieście mieszkasz? Bierzesz pod uwagę przyjmowanie jakichś suplementów? > Poprawa jędrności skóry, nawilżenie, może wygładzenie zmarszczek, jeśli to możl > iwe i ochrona przed powstawaniem nowych. Jakie konsystencje kosmetyków lubisz, lekkie, tłuściejsze? Robisz rano makijaż? Ile czasu spędzasz na powietrzu? Wyjeżdżasz gdzieś za granicę? W ciepłe kraje? Jak spędzasz lato? Chodzisz na spacery, narty zimą? > - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? > Rano i wieczorem płyn micelarny Bioderma Sensibio oraz krem przeciwzmarszczkowy > Nivea Visage Q10 na twarz i pod oczy, rano dodatkowo serum z Wit.C z biochemii > urody. Skąd wybór w/w kosmetyków? Czym sugerujesz się przy ich wyborze? Czy możesz sobie pozwolić na gorszy wygląd po zabiegach? Odpowiedz Link Zgłoś
zosia.62 Re: Pytania - odpowiedz, zanim napiszesz "do Isse 03.01.12, 16:31 issey_miyake napisała: > > Witam, > W tym wieku należałoby pomyśleć o zabiegach wypełniania. Bierzesz je pod uwagę? > W jakim mieście mieszkasz? Myślałam nad zabiegami typu mezoterapia igłowa lub wypełnianie kwasem hialuronowym, nawet nad botoksem. choć trochę się boję. No ale chyba nic innego mi nie pomoże. Mieszkam w Strzelinie. > Bierzesz pod uwagę przyjmowanie jakichś suplementów? Nigdy nie przyjmowałam takich specyfików, bo nie wierzyłam w ich działanie, ale myślę, że mogę się przełamać. > Jakie konsystencje kosmetyków lubisz, lekkie, tłuściejsze? Robisz rano makijaż? > Ile czasu spędzasz na powietrzu? Wyjeżdżasz gdzieś za granicę? W ciepłe kraje? > Jak spędzasz lato? Chodzisz na spacery, narty zimą? Na dzień wolę lekkie konsystencje, bo trochę mi się twarz błyszczy, dlatego też na krem nakładam puder sypki, też żeby nadać trochę koloru, plus maluję rzęsy i to tyle makijażu. Na noc tłuste jak najbardziej myślę że nawet by się przydały, bo czuję że mam mocno przesuszoną cerę. Na powietrzu spędzam do 2-3 godzin dziennie, w lecie częściej, dużo chodzę, nie jeżdżę do ciepłych krajów, ale lubię przebywać na słońcu, żadnych sportów zimowych. > Skąd wybór w/w kosmetyków? Czym sugerujesz się przy ich wyborze? Wcześniej używałam różnych kosmetyków drogeryjnych, a przy Nivea zostałam bo odpowiadała mi konsystencja, całkiem nieźle nawilżały i wydawało mi się, że nawet trochę wygładzały. Serum poleciła mi znajoma na rozświetlenie buzi, natomiast krem z filtrem kupiłam po przeczytaniu forum. > Czy możesz sobie pozwolić na gorszy wygląd po zabiegach? Nie pracuję, więc mogę sobie pozwolić na spędzenie kilku dni w domu, tak żeby nikt nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
ittibitti Pytania - magda 17.12.11, 21:00 zgodnie z emailowa sugestia zamieszczam tutaj moja prosbe :) - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pracy? siedze w domu i opiekuje sie dziecmi. Bardzo malo spie i to widac. cera jest zmeczona, oczy wiecznie zaczerwienione i z sincami. Pije 2 kawy dziennie- mam bardzo niskie cisnienie i one (kawy) pozwalaja mi normalnie funkcjonowac. Wody pije malo, w ciagu dnia wypijam 2 kubki herbaty rooibos. Nie palę, unikam słońca, jednak prawdziwą ochronę przeciwsłoneczną stosuje dopiero od pół roku. Czasem wypije troche wina. Czesto spaceruje. - Czy chorowałaś/eś, chorujesz, jeśli tak na co, czy bierzesz/brałeś/aś jakieś leki/suplementy? nie choruje. Wlasnie zaopatrzylam sie w Belissa Hydro tabletki, Vitapil z biotyną tabletki - Jakie masz oczekiwania od pielęgnacji o którą pytasz, ile masz pieniędzy na comiesięczną kurację? Moim celem jest opóźnienie efektów starzenia - wokół oczu pojawiły się zmarszczki, na czole 3 duze poziome zmarszczki Chciałabym uporać się z rozszerzonymi porami- policzki, zaskornikami na nosie oraz zaczerwienieniem na policzkach i skrzydelkach nosa - Mam tendencję do pękających naczynek. Po ciazach zostaly mi przebarwienia hormonalne- 3 plamki na policzkach i na czole, pod oczami i na nosie mam piegi- ale mi one w ogóle nie przeszkadzaja. Ostatnio skora jest bardzo przesuszona, po umyciu nieprzyjemnie sciagnieta, w dzien natomiast zaczyna sie blyszczec. Co jakiś czas pojawiają mi się wypryski - głównie na brodzie i czole. Na kuracje wydam tyle ile trzeba. Lacznie z zabiegami u kosmetyczki. - Co stosowałeś wcześniej, jak wyglądał Twój program pielęgnacji? Troche wstyd przyznac, ale dotychczas malo dbalam o cere. Uzywalam roznych kremow nawilzajacych - clinique, biotherm, estee lauder. Kilka opakowan Effeclar k LRP, do mycia twarzy effeclar, pod oczy clarena diamond eye lift, latem La Roche Posay, Anthelios XL SPF 50+ Ostatnio wszystko mi sie skonczylo i zaczelam sie zastanawiac nad porzadna kuracja. Ale boje sie sama zaczynac. Cera jest bardzo problematyczna, zaczerwienione policzki, bez makijazu strasznie mnie draznia, wiec pytam madrzejszych o rade :) Z tego co wyczytalam polecasz flavo-C15EF lub Flavo C serum, na przebarwienia neostrata HQ. Ale jak, co i z czym to laczyc? - Z jakich zabiegów (kosmetyczka, kosmetolog, lekarz, chirurg) korzystałeś/aś, korzystasz? 2 x mikrodermabrazja- wystapily zaczerwienienia na kosciach policzkowych i czole. policzki ominieto w czasie zabiegu. Do tego serum nawilzajace przy pomocy ultradzwiekow. Pani kosmetolog namawia mnie na kwasy glikolowo-mlekowe w serii 5-6 zabiegow z maska algowa za bardzo ok 110zl za zabieg. nie pytalam o szczegoly na razie. Stwierdzilam , ze poczekam na Twoja odpowiedz- tym bardziej, ze nie znam tego gabinetu za dobrze. dotychczas robilam tam tylko pedicure... Kilka razy mialam oczyszczanie manualne- mam wtedy strasznie spuchnieta twarz. wiec nigdy wiecej! choc jak mnie widzi jakas kosmetyczka od razu- wskazanie wyciskanie! Dodatkowo- mam 31 lat. Aktualnie w dzien stosuje podklad Clinique, Even Better Foundation SPF 15 na zmiane z Revlon colorstay + puder sypki clinique. czasem krem Barwa Siarkowa Moc Antybakteryjny. Inne kremy skonczone i czekam na zakup nowych pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pytania - magda 03.01.12, 00:46 ittibitti napisała: > - Jaki masz tryb życia, jakie stosujesz używki, jak wygląda charakter Twojej pr > acy? > siedze w domu i opiekuje sie dziecmi. Bardzo malo spie i to widac. cera jest zm > eczona, oczy wiecznie zaczerwienione i z sincami. > Moim celem jest opóźnienie efektów starzenia - wokół oczu pojawiły się zmarszcz > ki, na czole 3 duze poziome zmarszczki Myślałaś o potraktowaniu ich wypełniaczami? > Chciałabym uporać się z rozszerzonymi porami- policzki, zaskornikami na nosie o > raz zaczerwienieniem na policzkach i skrzydelkach nosa - Mam tendencję do pękaj > ących naczynek. Po ciazach zostaly mi przebarwienia hormonalne- 3 plamki na po > liczkach i na czole, pod oczami i na nosie mam piegi- ale mi one w ogóle nie pr > zeszkadzaja. Dysponujesz lub masz możliwość przesłania zdjęcia twarzy? W jakim mieście mieszkasz? Czym się sugerujesz w wyborze kosmetyków? Ile masz czasu dla siebie w ciągu dnia? > Z tego co wyczytalam polecasz flavo-C15EF lub Flavo C serum, na przebarwienia n > eostrata HQ. Ale jak, co i z czym to laczyc? Wszystko po kolei. Ustalmy priorytety :). > Pani kosmetolog namawia mnie na kwasy glikolowo-mlekowe w serii 5-6 zabiegow z > maska algowa za bardzo ok 110zl za zabieg. nie pytalam o szczegoly na razie. St > wierdzilam , ze poczekam na Twoja odpowiedz- tym bardziej, ze nie znam tego gab > inetu za dobrze. dotychczas robilam tam tylko pedicure... Podaj na e-mail adres strony www tego gabinetu, przejrzę ofertę, którą mają. I wybierzemy coś, jeśli się nie da, znajdziemy inny. > Kilka razy mialam oczyszczanie manualne- mam wtedy strasznie spuchnieta twarz. > wiec nigdy wiecej! choc jak mnie widzi jakas kosmetyczka od razu- wskazanie wyc > iskanie! he he, dramat :). Same niech sobie wyciskają. Wyciskanie nie jest wskazane. Jakkolwiek byś nie wyglądała :). Odpowiedz Link Zgłoś