Dodaj do ulubionych

Na tradzik brewoxyl czy kwasy?

18.05.11, 18:01
Mam pytanie do tych które stosowały kwasy i brewoksyl, co jest lepsze?
Ja od dłuższego czasu stosuje kwasy, teraz jestem na etapie glyco a. i wcale stan mojej cery się nie polepszył.
Chciałabym żeby wypowiedziała się na ten temat issey_miyake bo nie ukrywam że Twoje zdanie jest dla mnie ważne.
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: Na tradzik brewoxyl czy kwasy? 18.05.11, 20:32
      brevoxyl na trądzik lepszy.
      a jak chcesz kwasy- to migdałowy, ewentualnie salicylowy, a nie Glyco-A.
      • nexstartelescope Re: Na tradzik brewoxyl czy kwasy? 18.05.11, 21:03
        Wątek do Issey wisi na górze.
        • monka1977 kto to jest ta Issey 18.05.11, 21:26
          kosmetyczka, dermatolog?
          nie mam pojęcia dlaczego jest tu takim autorytetem - oczywiście mój post nie jest jakiś zaczepny czy złośliwy, po prostu nie wiem kim jest ta forumka (a spora część postów i pytań jest właśnie do niej)
    • issey_miyake Re: Na tradzik brewoxyl czy kwasy? 18.05.11, 21:24
      A jaki masz trądzik? Jeśli kwasy nie pomagają, może potrzebne jest leczenie.
      • najnaa Re: Na tradzik brewoxyl czy kwasy? 19.05.11, 17:18
        Mam trądzik grudkowy, całą twarz w gródkach i zaskórnikach. Leczyłam się ponieważ dermatologicznie i hormonalnie ale efektów nie było. Brałam antybiotyki, differin i mnóstwo innych maści. Hormony w górnej granicy ale niestety nie mogę brać nic ponieważ wątroba wysiada, więc pozostają kosmetyki do twarzy. Stawiam na coś bez recepty.

• issey_miyake Re: Na tradzik brewoxyl czy kwasy? 19.05.11, 22:24
      najnaa napisała:

> Mam pytanie do tych które stosowały kwasy i brewoksyl, co jest lepsze?
      > Ja od dłuższego czasu stosuje kwasy, teraz jestem na etapie glyco a. i wcale st
      > an mojej cery się nie polepszył.

Co stosujesz do twarzy, prócz Glyco A? Wymień wszystko. Prócz tego jaką masz skórę, miewasz podrażnioną, wysuszoną, zaczerwienioną? Jakie wcześniej stosowałaś kwasy i od kiedy je stosujesz (jaki czas już)?
      • najnaa Re: Na tradzik brewoxyl czy kwasy? 20.05.11, 20:10
        Moja codzienna pielęgnacja wygląda tak:
        - Rano - płyn micelarny bourjois, 2 miesiące temu krem z filtrami Bioderma 30 ( masakra, zatyka pory), potem Avene 50+ ( też nie jestem zadowolona) teraz jestem na etapie LRP anthelios.
        Na to makijaż, nie zawsze.

Po południu - Płyn i cetaphil czasami Humektan

Wieczorem - płyn i kwasy

Stosowałam takie kosmetyki wszystkie po około 3 miesiące z przerwami po miesiąc:
        - effaclar k
        - krem peling 6 % dermedic ( po tym było najlepiej z moją cerą)
        - Diacneal (podrażniał
        - Triacneal ( podrażniał)
        - Glyco a ( nie podrażnia, mam wrażenie że mogłabym go stosować 5 razy dziennie i nic by z moją cerą nie zrobił)
        W miedzy czasie był Flavo - c ale wysuszał cerę i robiły się czerwone plamy.

Stan mojej cery pogarsza sie więc już nie wiem co mam robić, dlatego zastanawiam sie nad kupnem brewoxylu bo jeszcze chyba tego nie stosowałam.

• pepsikola Re: Na tradzik brewoxyl czy kwasy? 21.05.11, 19:26
          ja jak wspomne sobie moja przygode z brevoxylem to nie wiem czy smiac sie czy plakac.
          bylam mloda, glupia i nawiwna. jak pierwszy raz nalozylam krem to myslalam, ze mi skore twarzy wypali. palilo niemilosiernie! dopiero po kilkunastu minutach zmylam krem. efekt...przez kilka dni czerwona skora, ale najgorsze byly spuchniete oczy!!! stan cery: no jaby mniej zaskorniakow, lepsze pory, pryszcze nie wyskakiwaly. mimo, ze krem palil mi skore stosowalam go dalej, bo zauwazylam ze jest mniej pryszczy, zaskorniakow. potem przestalam go uzywac bo przyszlo lato. pozniej postanowilam do niego wrocic, efekt: wysyp pryszczy. przestalam go uzywac. uzywalam potem acnederm (zero efektow, zapychal mnie) i inne cuda na patyku. potem mialam "trudny okres w zyciu" wiec nie w glowie bylo mi dbanie o skore, codzienna pielegnacja: zwykly zel do twarzy i krem. co ciekawe zauwazylam poprawe stanu skory! obecnie nie mam pryszczy, ale mecze sie z zaskorniakami i rozszerzonymi porami. dopiero po latach doszlam do wniosku, ze tak naprawde to kosmetyki jakich uzywamy poprawiaja stan naszej skory moze o 30-40%, reszta to geny i hormony niestety. acha i mysle ze najlepszym sposobem na pozbycie sie pryszczy jest zaprzestanie stosowania kosmetykow przeznaczonych do skory tradzikowej!
          • ansie1 Re: Na tradzik brewoxyl czy kwasy? 24.05.11, 22:58
            Mi pomaga i to bardzo acne-derm. Teras stosuje go profilaktycznie i ładnie rozjaśnia mi cerę. Brevoxyl stosuje punktowo na pojawiajacego sie pryszcza i raz pomaga innym razem - nie!
            To chyba zeleży od rodzaju trądzika. U każdego może być inna przyczyna jego występowania.

Dodam jeszcze, że odkąd zaczęłam stosować tabletki z wierzbownicy cera bardzo zmniejszył się łojotok. Picie naparów z wierzbownicy działa na mnie jeszcze lepiej. Ale przy tym więcej zachodu.

egotika.jimdo.com lepsza jakość życia na wyciągnięcie ręki. Koniec lenistwa i wegetacji. Czas być uzytkownikiem mózgu zamiast jego nosicielem.
        • issey_miyake Re: Na tradzik brewoxyl czy kwasy? 25.08.11, 01:48
          najnaa napisała:

> Stan mojej cery pogarsza sie więc już nie wiem co mam robić, dlatego zastanawia
          > m sie nad kupnem brewoxylu bo jeszcze chyba tego nie stosowałam.

kup Skinoren krem
    • princessa.of.persia Kwasy ale... 27.05.11, 16:33
      ...trzeba wiedziec jaki zastosowac. Na tradzik najlepszy jest pirogronowy! Bez dwoch zdan. Mozna go zastosowac nawet jak sie ma wypryski. Działa silnie antybakteryjnie. Migdalowy jest za slaby i nie wyleczy zmian.
      Do tego oczywiscie wlasciwa pielegnacja po zabiegu, np Metronidazol na cala twarz przez kiljka dni potem np Epiduo.

• issey_miyake Re: Kwasy ale... 27.05.11, 22:14
        princessa.of.persia napisała:

> ...trzeba wiedziec jaki zastosowac. Na tradzik najlepszy jest pirogronowy! Bez
        > dwoch zdan. Mozna go zastosowac nawet jak sie ma wypryski.

tylko wersję peelingów lekarskich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka