Dodaj do ulubionych

ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA

IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 12:25
Postanowiłam otworzyć ten wątek,ponieważ uwazam ,że warto podzielić się
wrażeniami na temat tej firmy-chyba jednej z najpopularniejszych w Polsce.
Wiem ,że na temat firmy Eris pisze się tu często,ale może warto otworzyć wątek
tylko jej dotyczący.Piszmy tu o wszystkim bez wyjątku czyli o dobrych i złych
doświadczeniach z tymi kosmetykami.Ja sama tych doświadczeń mam wiele-niektóre
kosmetyki są dla mnie idealne,niektóre wylądowały w kuble.Ostatnio używam
Pharmaceris i jestem zadowolona.
zACHĘCAM wAS DO DZIELENIA SIĘ SWOIMI DOŚWIADCZENIAMI.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 28.02.02, 13:13
      Ja akurat bardzo lubię kosmetyki Erisu i uważam że są bardzo dobre.Używałam
      serii Normamat i byłam bardzo zadowolona,kilku produktów z serii 24 H (
      tonik,płyn do demakijażu oczu,maseczki,krem na noc z wit. E )-również bez
      zastrzeżeń.Bardzo skuteczny jest preparat złuszczający z kwasem salicylowym z
      serii Pharmaceris i peeling enzymatyczny dla cery wrażliwej.Teraz jestem pod
      wrażeniem serii Forte +25 i na pewno przez długi czas pozostanę jej
      wierna.Natomiast bublem w moim przypadku okazał się tonik z serii Pharmaceris
      dla cery wrażliwej-potwornie piekła mnie skóra i niezbyt podobają mi się
      balsamy do ciała-za mało nawilżają.A za absolutną rewelację uważam serum z
      serii Forte Inter-rozjaśnia cerę,spłyca zmarszczki-tylko ta cena..
    • Gość: Paulina Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.ost-poland.com.pl 28.02.02, 13:35
      Probowalam kiedys Normamat i Forte 30, ale nie bylam zadowolona, jednak u mnie
      lepiej (a czesto wrecz doskonale) sie sprawdza Dermika. Powaznie zstanawialam
      sie nad zakupem dotleniajacego kremu pod oczy z nowej serii 25+, ale balam sie,
      ze znowu nie bedzie efektow i zdecydowalam sie na Dermike, mimo ze z opisu Eris
      bylby dla mnie lepszy. Zniechecilam sie do Erisowej pielegnacji twarzy, byc
      moze trwale. Ostatnio zaryzykowalam tylko zakup toniku z wyciagiem z czerwonego
      wina i jestem zadowolona, ale zwykle jestem zadowolona z kazdego toniku. Bardzo
      lubie za to kosmetyki do pielegnacji ciala tej firmy (szczegolnie balsamy i
      peelingi) i czesto do nich wracam.
      • Gość: Helena Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: 213.134.140.* 28.02.02, 14:33
        Pielegnacja ciala Erisu jest dla mnie do kitu. Ciezka, kiepsko sie wchlania i
        generalnie nic jest nie warta. Jedynie zele pod prysznic sa OK, ale nie
        spotkalam zeli w rozsadnych granicach jakosciowych, ktore by mnie nie
        odpowiadaly. Mam teraz maseczke relaksujaca z serii 25+ i po jej jakosci chyba
        sie skusze na krem na dzien, noc i pod oczy profilaktycznie.
        Pozdrawiam
        H.

• Gość: izabella Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 14:46
      ja też raczej należe do osób zadowolonych z oferty kosmetycznej Erisu (peeling
      do twarzy, maseczka antystresowa, krem nailżający znowej serii +25), jedynie
      zwrócę uwagę osobom, które mają wrażliwa skóre wokół oczu (ja do tej pory nie
      miałam i nigdy żaden krem mnie nie uczulił), aby uważały na krem chyba
      dotleniający , taki na noc z +25, bo do twarzy jest ok, ale spóchły mi po nim
      lekko powieki, więć do tych okloic twarzy może sie nie nadaje. Pierwszy az
      spotykam sie u siebie z takim problemem.
      • Gość: Helena Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.waw.cdp.pl 28.02.02, 15:50
        Od silniejszych kosmetykow, tzn. ponad moj wiek zawsze mi puchna oczy. Czasem
        jak chce skore mocno odzywic, to wszystko jest fajnie, ale jak zapomne pominac
        oczy, to potem leze z zimnymi kompresami na oczach :-))) Czyli krem w okolicach
        oczu mam sobie odpuscic???? Dzieki.
        Pozdrawiam
        H.
        • Gość: Ali Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 16:52
          Wiadomo, że uczulenie to rzecz bardzo indywidualna, jednak nie mogę się oprzeć,
          żeby nie napisać, że jestem uczulona chyba na wszystkie kosmetyki Eris
          (zaznaczam, że nigdy nie byłam na nic uczulona). Krem Eris pod oczy po
          jednorazowym użyciu spowodował u mnie taki stan zapalny, że nie mogłam wyjść z
          domu przez 10 dni. Wyglądałam jak po ugryzieniu pszczoły w twarz! To zakończyło
          definitywnie moje próby zaprzyjaźnienia się z Eris.
    • Gość: dafne Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.dami-rz.pl 28.02.02, 18:43
      Kremy Erisu,nawet te z droższych serii nigdy mi nie służyły.Ostatnio dostałam
      próbki Forte 25+(przeciwzmarszczkowy i matujący) i oczywiście niewypał(ani
      dobrze nie nawilżają,ani nie matują,ale obciążają i powodują szybkie
      zanieczyszczanie się mojej cery).Doceniam natomiast wspaniały tonik z czerwonym
      winem i cytryną(chociaż ostatnio widziałam w plastikowym opakowaniu,a ja jestem
      przyzwyczajona,że był w szklanym i w sprayu!!!!),preparat salicylowy i peeling
      do ciała.Tyle.
    • Gość: Ptasia Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.wcp.pl 28.02.02, 18:50
      Eris jest w porządku, ale nie rewelacyjny, tzn. żaden z produktów, jakie
      używałam, mnie nie zachwycił, ale żaden też nie był fatalny. Nie miałam też na
      nic uczuleń.
      • Gość: Mimi Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 20:12
        Bardzo polubiłam serię Pharmaceris. Nic mnie nie uczuliło(narazie,bo używam od
        paru dni),a cerę mam naprawdę bardzo wrażliwą.
        Kiedyś spróbowałam serii matującej ,ale nie odpowiadała mi.Mam chyba za bardzo
        wrażliwą cerę,a te kosmetyki jednak trochę ściagają skórę
        Ogólnie stwierdzam ,że Eris to dobra firma.
        • Gość: Xena Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 20:41
          Seria Pharmaceris jest the best - szczególnie linia S na specjalne problemy
          skóry. Używałam (a w zasadzie jeszcze używam) preparatu salicylowego -
          rewelacja, pisałam już zresztą o tym - preparatu kojącego z alantoiną i
          pantenolem i kuracji z retinolem w charakterze okazjonalnych maseczek -
          wrażenia jak wyżej. Mniej natomiast zachwyca mnie seria Forte 25+ (mam próbki,
          kremiki przyjemne, ale bez jakichś rewelacji, na pewno nie za tę cenę),
          Normamat też mnie nie olśnił (jak dla mnie zbyt ściągał skórę, poza tym jakos
          drażnił mnie zapach, ale to juz bardzo indywidulana sprawa). Peeling pod
          prysznic też jest w porządku, ale zupełnie się nie umywa do absolutnie
          mistrzowskiego Exfotonica L'oreala.

Chwilowo nic więcej nie przychodzi mi do głowy, choć na pewno czegoś jeszcze
          używałam, bo u mnie w domu generalnie jest strasznie duży przerób Erisa. Jak
          sobie coś przypomnę, to jeszcze sie odezwę.

Pa :-))
          • Gość: Anka Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 00:26
            Ja po otrzymaniu próbki kremu na noc z nowej serii Forte +35 , szybko zrobiłam
            zakup! Rewelacja! Krem stymulujący na dzień! Jestem zachwycona. Nastepnym razem
            kupię to cudo na noc.
            • Gość: Ewa Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.warta.pl 01.03.02, 12:26
              Dostałam próbki +35 i tez jestem zachwycona. Są kremy na dzień chyba ze 3 -
              będę miała problem z wyborem, bo próbki wszystkie mi zapasowały :-)
    • Gość: elve Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.netland.gda.pl 02.03.02, 11:43
      z serii +25 najbardziej podpasowal mi krem dotleniajacy na noc. naprawde
      swietna rzecz, rano czlowiek wyglada jak nowy. matujaco-nawilzajacy na dzien -
      dla mnie bez rewelacji, to samo z kremen pod oczy. a reszty jeszcze nie
      probowalam.
      • Gość: Mimi Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 14:59
        Ostatnio oprócz innych kosmetyków Pharmaceris używam kremu do skóry zmęczonej z
        witaminą A.Już po kilku zastosowaniach moja skóra wygląda zdrowiej.
        Od dwóch lat używałam kosmetyków Avene,bo nie doceniałam właśnie tych.Wydaję mi
        się ,że są lepsze-mają bogatszy skład,naprawdę leczą skórę z problemami.
        • Gość: agus7 Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 07.03.02, 11:23
          Mimi, czy możesz powiedzieć coś więcej na temat tego kremu dla cery szarej i
          zmęczonej z wit. A i beta-karotenem? Chodzi mi o praktyczne informacje - jak go
          stosowałaś, jaką ma konsystencję, w jaki sposób poprawia wygląd skóry, po jakim
          czasie zauważyłaś poprawę. No i jaką masz cerę i w jakim jesteś wieku?

Jeśli chodzi o mnie i moje doświadczenia z Erisem to byłam zadowolona z
          peelingu do ciała - żelu myjącego. Przez długi czas myłam też buzię żelem do
          cery wrażliwej i byłam zadowolona. Natomiast porażką była dla mnie seria Forte
          30 (obecnie wycofywana, i z tego co słyszę zmienia się na lepsze) - krem
          nawilżający na dzień i jakis na noc - nie dawały prawie żadnych efektów, a
          cena - co tu mowić - jak na Eris i kosmetyki dla w sumie jeszcze młodej skóry -
          wygórowana. Moja mama i ciocia są zachwycone tonikiem i mleczkiem 2 w 1 z serii
          Fortessimo. Poza tym ulubiony krem na dzień mojej mamy to liftingująco-
          nawilżający z tejże serii.
          • Gość: Mimi Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 13:13
            No więc tak:Mam 28 lat i bardzo wrażliwą cerę.Od niedawna używam kosmetyków
            Pharmaceris.Ten krem z witaminą A ma raczej lekką konsystencję i jest żółty.
            Zaczęłąm go używać chyba tydzień temu ,bo miałam bardzo zmęczoną cerę i już
            widzę efekt-wygląda trochę lepiej.Używam też kremu nawil. z tej serii i
            preparatu kojacego.Myślałam też o Forte 25 ,ale chyba bezpieczniejsze są dla
            mnie te kosmetyki.Ten krem z wit.A stosuje się przez 3-6 tygodni.Ja używam go
            raz dziennie.
    • Gość: karina Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: 212.160.137.* 18.03.02, 11:00
      Kilka dni temu kupiłam mleczko nawilżające do twarzy i demakijażu oczu dla cery
      wrażliwej i dla mnie to rewelacja. Świetnie zmywa makijaż, także oczu (a oczy
      mam BARDZO wrażliwe) i pełen komfort w trakcie i po demakijażu.
      • Gość: aga71 Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.03.02, 10:58
        Eris uzywam od dawna, zaczynajac od zwyklego kremu nawilazajacego z 2% wit. E, ktory uratowal moja skore przed zniszczeniem podczas srodziemnomorskich wakacji kilka lat temu. Od tej pory uzywalam roznych kosmetykow z roznych serii. Pharmaceris N - rozczarowaly mnie, nie zauwazylam zadnego efektu, a uzywalam calej serii. Krem na dzien matujacy na rozszerzone naczynka z serii Normamat natomist byl niezly. Lubilam tez krem na noc z tej serii. Zel do mycia twarzy taki sobie, wole preparaty do cer wrazliwych, bo po tych odtluszczajacych (paradoksalnie?) skora szybciej mi sie przetluszcza.

A niedawno probowalam nowosci. Krem na dzien nawilzajaco-matujacy Forte 25+ jest taki sobie, pomijajac juz fakt, ze zaw. tylko Octyl Methoxycinnamate jako filtr, a wiec nie chroni przed UVA. Podobnie zreszta jak inne specyfiki tej firmy, wlacznie z serum przeciwrodnikowo-detoksykujacym Forte Inter. Krem na noc (dotleniajacy?) Forte 25+ byl strasznie gesty, tlusty i slabo sie wchlanial. Natomiast spodobal mi sie krem na noc z serii Forte 35+ i ostatnio go sobie kupilam. Po nalozeniu skora jest aksamitna, nie tlusta, rano jest miekka i gladka - polecam. uzywalam tez zelu pod oczy i na powieki Forte 25+ i jest ok. - efekt nawilzenia jest wyrazny, dobre jest to, ze mozna go stosowac na powieki. Nie ma dobrych filtrow i dlatego ja go uzywalam na noc.

generalnie polecam kremy tej firmy, szczegolnie na noc. Na dzien sa dobre, ale nie dla tych osob, ktore przywiazuja duza wage do ochrony przed promieniami UVA. Ja przestawilam sie na Hydraphase XL LRP, a ostatnio korci mnie (ze wzgl. na niska cene) Alpha-Flavon Nivei.

Moja tesciowa chwalila sobie Forte 40, a teraz przeszla na Fortessimo i tez jest zadowolona, wiec kosmetyki dla cer dojrzalych tez chyba warte sa wyprobowania.

Aga
        • agus7 Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA 19.03.02, 11:14
          Aga, odradzam Ci Nivea Alpha Flavon. Zupełnie mnie rozczarował. Konsystencja
          podobna do Biokremu dotleniającego Erisu 25+ (a więc nie będzie Ci odpowiadać),
          nie zauważyłam ani efektu nawilżenia, ani obiecywanego odmłodzenia, niezbyt
          dobry pod makijaż. Generalnie zużyłam niecałe pół opakowania i przerzuciłam się
          na La Roche Posay.

Moja mama też jest zadowolona z serii Fortessiomo, zresztą pisałam już o tym,
          ale warto powtórzyć, bo zdaje sie że ta seria dla cer dojrzałych jest naprawdę
          dobra.
          • Gość: Marta Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 19.03.02, 11:37
            A ja używam Biokremu Dotleniającego na noc Eris +25 i wcale nie zauważyłam,żeby
            był tłusty i ciężki.Owszem bardzo tłustym i ciężkim kremem był Krem
            Rewitalizujący na noc Eris 30- ale biokrem jest lekki i super się wchłania.Ja
            jestem z niego bardzo zadowolona.Tak samo podoba mi się krem
            przeciwzmarszczkowy na dzień z tej serii.
            • agus7 Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA 19.03.02, 11:41
              Mi też odpowiada biokrem dotleniający Eris 25+, może niejasno się wyraziłam. Wg
              mnie ma konsystencję odpowiednią jak na krem na noc, jednak porównując do niego
              Nivea Visage Alpha Flavon chciałam podkreślić, że ten drugi jak na krem
              nawilżający na dzień, pod makijaż jest zbyt gęsty i tłusty, zbyt mało
              nawilżający spragnioną skórę.
    • Gość: Vera Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 16:19
      Ja używam żelu do mycia twarzy z wyciągiem z arniki i lipy, nie jest jakiś
      rewelacyjny ale może być trochę zwęża pory, dodatkowo używałam z tej serii
      kremu nawilżającego żadna rewelacja, teraz natomiast skusiłam się na Duo-C do
      cery wrażliwej stosuję go już ok.2 tygodni i jest naprawdę niezły nieźle się
      wchłania, a w dodatku rozjaśnia cerę, kupiłam go by wzmocnić ścianki naczynek
      krwionośnych bo mam cerę właśnie z tym problemem, jak na razie jestem
      zadowolona, bo widzę poprawę cery rozjaśnienie.
      pzdr.
      Vera
    • Gość: asia Re: ERIS-MOJE DOŚWIADCZENIA IP: *.zipnet.com.pl 18.05.02, 20:39
      hmmm dostali szanse dwa razy ale niestety mam na ich kosmetyki uczulenie i to
      na serie dla alergikoof (taka z zielonym paskiem) tak wiec jezeli o mnie chodzi
      to radze uwazac
      asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka