Dodaj do ulubionych

Flavo C Auriga

03.06.11, 14:26
Tyle sie naczytałam dobrych opinii na temat tego produktu. Rzeczywiście wartom kupić, a jeśli tak to czy od razu maskę, krem i serum???
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Flavo C Auriga 06.06.11, 00:00
      kokoszanel.1 napisała:

> Tyle sie naczytałam dobrych opinii na temat tego produktu. Rzeczywiście wartom
      > kupić, a jeśli tak to czy od razu maskę, krem i serum???

maska jest bardzo drażniąca w oczy (intensywny zapach), krem niewiele wart, jedynie warto kupić serum
      • kokoszanel.1 Re: Flavo C Auriga 06.06.11, 15:06
        Aha, dziękuję - w takim razie jutro kupię to serum. Mam nadzieję, że nie będę rozczarowana :-)!
    • dalenne Re: Flavo C Auriga 06.06.11, 15:52
      Mnie krem początkowo potwornie, potwornie wysuszył. Zapoczątkowało to serię problemów z cerą. Jednak po usunięciu problemów wróciłam do kremu i nie widzę żeby działo się coś niepokojącego. Krem zużyję, bo szkoda mi go wyrzucać, ale potem kupię już serum. Po zużyciu próbki :) stwierdzam, że serum lepiej się sprawdza aczkolwiek rozprowadzanie go dla mnie jest średnio przyjemne.
    • vi-ka Re: Flavo C Auriga 06.06.11, 21:34
      to ja się podczepię z dwoma pytaniami dotyczącymi flavo c aby nie zakładać kolejnego wątku:

1. które serum jest lepsze 8 czy 15%?
      2. ile czasu bez przerwy można używać to serum? (ja używam to słabsze już trzeci miesiąc na noc)
      • issey_miyake Re: Flavo C Auriga 06.06.11, 23:10
        vi-ka napisała:

> 1. które serum jest lepsze 8 czy 15%?

zależy jaki masz problem i w jakim celu je stosujesz - 8% ma dodatek 30% miłorzębu japońskiego (więc jako antyoksydant jest ok), a 15% (np. na skórę rumieniową, dojrzałą).

> 2. ile czasu bez przerwy można używać to serum? (ja używam to słabsze już trzec
        > i miesiąc na noc)

lepiej stosować na dzień - jako antyoksydant. Ogólnie można stosować nieprzerwanie.
        • najada Re: Flavo C Auriga 06.06.11, 23:37
          Ok, ale czy teraz, przy tak silnym słońcu bezpiecznie jest Flavo C stosować pod filtry? Nie spowoduje przebarwień, bo w aptece mi poradzono, aby je odstawić do jesieni? A jeśli to prawda, to jakie serum antyoksydacyjne stosować latem dla skóry skłonnej do przebarwień właśnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka