Dodaj do ulubionych

Operacja nosa.

05.07.11, 21:35
Z gory przepraszam, pewnie juz byly takie watki w przeszlosci, ale ja bym chciala tak na swiezo jakies informacje. Chce sie poddac operacji plastycznej nosa. W gre wchodziloby skorygowanie chrzastki, czyli pewnie niewielki zabieg. Ktora z Was przechodzila ta operacje? Jak to wyglada po? Jak dlugo trzeba nosic opatrunki i jak dlugo nie wolno uprawiac sportu?

Zastanawiam sie tez co byloby lepsze: wykonac operacje w PL (tu bylby to Poznan) czy w DE gdzie akurat mieszkam? Z tego co sie orientuje koszt bylby podobny dlatego nie wiem gdzie lepiej.
Moze akurat ktos moze polecic jakas klinike w Poznaniu wlasnie?
Obserwuj wątek
    • carla123 Re: Operacja nosa. 06.08.11, 21:14
      W Poznaniu nie znam żadnej kliniki ,ale Warszawie za to jest bardzo dobre Centrum Chirurgii Plastycznej ,gdzie przyjmuje dr.Monika Grzesiak..Wiem ,bo sama miałam robioną tam korektę nosa i jestem bardzo zadowolona .Normalną twarz miałam po dwóch tygodniach,ale całkowicie zagoiło się po około dwóch miesiącach .A co do sportu ,to lepiej nie uprawiać go przez około trzy miesiące .Trzeba unikać gwałtownych ruchów.Mam nadzieję ,że mogłam pomóc .
      • aknat Re: Operacja nosa. 02.06.14, 12:38
        carla123 napisała:

> W Poznaniu nie znam żadnej kliniki ,ale Warszawie za to jest bardzo dobre Cent
        > rum Chirurgii Plastycznej ,gdzie przyjmuje dr.Monika Grzesiak..Wiem ,bo sama mi
        > ałam robioną tam korektę nosa i jestem bardzo zadowolona .Normalną twarz miałam
        > po dwóch tygodniach,ale całkowicie zagoiło się po około dwóch miesiącach .A
        > co do sportu ,to lepiej nie uprawiać go przez około trzy miesiące .Trzeba unika
        > ć gwałtownych ruchów.Mam nadzieję ,że mogłam pomóc .

To szybko Ci sie to goiło, a opuchliznę miałaś długo? Ja sie tylko tego boje, że na mnie sie wszystko ciezko goi i będzie to u mnie trwac długo. Czytałam że u niektórych opuchlizna zostaje nawet na pół roku czy rok trochę
        Też mysle o tej Grzesiak bo i miałabym dośc blisko i jesteś kolejną osobą co widzę że ją poleca
        No i kojarze ją z Fabryki Piekna i zrobiła na mnie takie profesjonalne wrażenie
    • romanticca Re: Operacja nosa. 07.08.11, 13:40
      W Poznaniu dobry jest dr. Piotr Skupin. A dużo się dowiesz na forum Beauty w Polsce.
    • under-grund Re: Operacja nosa. 23.08.11, 14:51
      Jeżeli chodzi o specjalistów, którzy takie zabiegi wykonują to ja znam jedynie dr. Kratochwila, który przyjmuje we Wrocławiu. Na pewno warto się udać do niego na konsultację, ponieważ jest ceniony w swojej branży, także na pewno dzięki niemu będziesz miała idealny nosek ;)
    • anabel5454 Re: Operacja nosa. 09.09.11, 16:12
      Niestety nie znam żadnej kliniki w Poznaniu ale jakbys zdecydowała sie na zabieg w innym mieście to polecam Wrocław i dr Kratochwila, ma bardzo dobre opinie, operuje już od wielu lat i jest świetnym specjalistą. A sam zabieg jest troche bolesny, trzeba pare dni , żeby dojśc do siebie, bo nos jest lekko opuchnięty , szybko się dochodzi do siebie
      • wronska91 Re: Operacja nosa. 19.08.16, 13:43
        jestem po operacji nosa w medicover. dokladnie to mialam usuwany 'garbek'. niecale 3 tygodnie i wygladalam juz normalnie, ale wiadomo, ze ostateczny efekt mozna ocenic po kilku miesiacach- to zalezy juz od grubosci skory. z zabiegu jestem zadowolona, klinika jest profesjonalna, nie mam zadnego 'ale' :) mysle,ze lepiej zrobic zabieg tam, gdzie przebywasz na stałe- w koncu czekaja cie wizyty kontrolne.
        • sandowkowa Re: Operacja nosa. 26.10.16, 14:59
          moim zdaniem najlepiej takie pytania zadać chirurgowi plastycznemu na konsultacjach. To nie przelewki i lepiej wiedzieć od fachowca. sama chcę zoperować nos, miałam konsultację w Dermed łódzkiej klinice u dr Doroty żukowskiej. Opowiedział mi wszystko o zabiegu, co i jak będzie robiła, każdy przypadek jest inny, nie zapominajcie o tym dziewczyny
    • synnok Re: Operacja nosa. 23.11.16, 15:41
      lepiej w pl
      • garraretka Re: Operacja nosa. 23.11.16, 19:53
        A ja jestem przekonana, że autorka wątku zdążyła podjąć decyzję w ciągu ostatnich 5 lat. Kto wygrzebuje te stare wątki na powierzchnię???
    • lucyy3 Re: Operacja nosa. 28.07.17, 12:05
      w takim wypadku trzeba wybrac naprawdę dobrego i sprawdzonego specjalistę bo jak się trafi na partacza, to efekty mogą być opłakane i nieodwracalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka