Dodaj do ulubionych

Farbowanie włosów,przed czy po urlopie?

22.07.11, 09:05
Witajcie, zbliża się pora by udać się na koloryzację odrostów i tu pojawia się wątpliwość. Niedługo wyjeżdżam na urlop i nie wiem czy dobrym pomysłem jest farbowanie włosów na kilka dni przed wyjazdem w ciepłe kraje,gdzie włosy i tak dostaną za swoje(pomimo ochrony). Tak sobie myślę że chyba lepiej nie męczyć dodatkowo włosów już zmęczonym? co myślicie? pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: Farbowanie włosów,przed czy po urlopie? 22.07.11, 10:33
      ja bym zrobiła po urlopie,słońce,piasek,chlor w basenie mogą zrobic swoje.ja z reguły i tak latem daje włosom odpocząc.
      • milenamamazuzi Re: Farbowanie włosów,przed czy po urlopie? 22.07.11, 11:37
        Ja zawsze maluję przed urlopem - ale ja mam sporo siwych, więc nie mam wyjścia. Nie czułabym się na wakacjach komfortowo z odrostem.
        Ale jeśli farbujesz wyłącznie po to by sobie odcień włosów poprawic, to pewnie, że możesz dopiero po powrocie :)
    • szymianka21 Re: Farbowanie włosów,przed czy po urlopie? 22.07.11, 12:49
      Myślę, że należy poczekać i zająć się włosami na spokojnie po urlopie ;) Włosy w końcu potrzebują gruntownej opieki i spokoju ;]] polecam Tobie zajrzenie na doUrody.pl i przyjrzenie się rodzajowi farb do włosów i sposobie ich wykorzystania ;) Życzę udanego wypoczynku.
      • judyta50 Re: Farbowanie włosów,przed czy po urlopie? 22.07.11, 19:59
        Przed, przed,przed urlopem! Miałam ten sam dylemat jadąc na 2 tyg do Grecji. Przełożyłam farbowanie na po urlopie z podanych przez Was argumentów-woda, piasek, słońce, utrata koloru. Do dziś nie mogę sobie tego darować. Czułam się jak totalnie zapuszczona, zabiedzona kobiecina z bloku wschodniego. Tak też wyglądałam. Do dziś czuję niesmak na wspomnienie tamtych wakacji. Od tamtej pory na wakacje zabieram najlepsze ciuchy i robię się na bóstwo. To mi zdecydowanie umila wyjazd:D Pzdr
        • lonely.stoner Re: Farbowanie włosów,przed czy po urlopie? 22.07.11, 20:31
          no pewnie ze przed, na ochrone przed sloncem polecam duzy slomkowy kapelusz, i kup jakies dobre kosmetyki odzywiajace.
    • panirogalik przed urlopem! 22.07.11, 20:35
      Zafarbuj włosy przed urlopem żeby ładnie na zdjęciach wyglądać! Ja kiedyś też pojechałam z byle jakimi ciuchami, takimi żeby mi żal nie było jak się zniszczą/zgubią, z odrostem na włosach na urlop i teraz żałuję. Pojechałam w piękne miejsce na ziemi, były kwiaty jakich u nas nie ma, słońce, białe domki a w tle niebiesko od morza i nieba jak okiem sięgnąć i ja w basenowych klapkach i bezkształtnej kiecce.
    • konwalia55 Re: Farbowanie włosów,przed czy po urlopie? 22.07.11, 21:53
      przed :) sama lubie czuc sie zadbana i ladna, a z odrostami mogloby byc kiepsko ;)
      na upalne slonce polecam fantazyjne chusteczki, na moich jasnych wloskach spisuja sie doskonale :)
    • happy_time Re: Farbowanie włosów,przed czy po urlopie? 22.07.11, 22:06
      Przecież i tak męczysz włosy farbą więc co za różnica. Idź do fryzjera teraz, żeby ładnie wyglądać na urlopie. Kup dobrą odżywkę i ładny kapelusz, żeby włosy ochronić przed słońcem i wystarczy. Jeżeli farbujesz włosy regularnie to dlaczego masz na urlopie mieć odrosty?
    • maurentyna Re: Farbowanie włosów,przed czy po urlopie? 26.07.11, 13:33
      Po urlopie udaj się do fryzjera, aby podciąć włosy (ściąć przesuszone od słońca kosmyki włosów). Możesz też zafarbować włosy, ale od razu poproś fryzjera o dobrą odżywkę tzw. "bombę witaminową", która odżywi Ci włosy. Później już tylko właściwa pielęgnacja włosów delikatnymi kosmetykami.
    • marghot Re: Farbowanie włosów,przed czy po urlopie? 26.07.11, 13:41
      wg mnie zalezy jaki powód farbowania
      jelsi tylko pogłebienie koloru, to odłozyłabym na po urlopie

jesli jednak zmiana koloru, pokrycie siwizny, to bezwzględnie przed urlopem
      sama tez farbuje na tydz. przed, wiem ze z siwymi odrostami czułabym się koszmarnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka