Dodaj do ulubionych

Rozjaśnione końcówki

28.07.11, 16:28
Co myślicie o fryzurze w stylu Edyty Górniak (rozjaśnione końcówki)? Chciałabym sobie tak zrobić ale zastanawiam się czy to jest jeszcze w ogóle modne... Co o myślicie o tym trendzie?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Rozjaśnione końcówki 28.07.11, 19:06
      Okropne, mnie tam przypomina jedną z wersji fryzur a'la borsuk (na górze jasne, na dole ciemno lub na odwrót). Na zdjęciu wygląda tak, jakby zapomniała cokolwiek z włosami zrobić.
      • joanna05 Re: Rozjaśnione końcówki 28.07.11, 21:39
        Pewnie, że modne - nosi się tak coraz więcej dziewczyn, poszukaj w necie - to ombre hair. Próbowałam sobie takie włosy zrobić u fryzjera, ale nie umieli niestety i nie było żadnego rezultatu. W końcu zrobiłam sama. Dodałam do rozjaśnionych koncówek kilka pasemek na czubku głowy + odrobinę na grzywce. Efekt jest bardzo fajny, taki wakacyjny. Mam w sumie dość jasny brąz na całej głowie, miedzianozłotawe pasemka i niższą partię włosów oraz same końcówki blond, jakby rozjaśnione słońcem (nie wszystkie, głownie te przy twarzy i tylko wierzchnie warstwy włosów). Bardzo mi się podoba, a wystarczył mocniejszy rozjaśniacz (mam naturalnie całkiem ciemny brąz) i farba ciemny blond na górną część włosów, no i obejrzenie paru filmików na you tube. Za parę tygodni planuję sobie złagodzić te rudawe pasma jaśniejszą blond farbą, ale w sumie i tak teraz jest nieźle. Żałuję, że wcześniej się na to nie zdecydowałam, polecam :)
        • kasha77 Re: Rozjaśnione końcówki 28.07.11, 22:23
          mnie się też to bardzo podoba,ale tak jak napisała joanna nasi fryzjerzy nie potrafią czegos takiego zrobic,a z tego co widzę na gwiazdach to one naszą takie kolory już od dobrych paru lat(jak dla mnie to to tak wygląda jak naturalnie słońcem rozjaśnione włosy),muszę zobaczyc te filmiki na yt-może coś wymyślę;)
          • kijek82 Re: Rozjaśnione końcówki 29.07.11, 09:39
            nasi fryzjerzy potrafia fajnie zorbic ombre hair (np.loreal ma szkolenia tzw.duo kolor) jesli sa DOBRYMI fryzjerami. Wtedy nie ma efektu plamy, borsuka, skunksa itp. Umiejetnosc obciecia (konieczne wycieniowanie)plus dobranie koloru (nie musi byc wielkiego kontrastu,ja robie sobie delikatne)jest dana nielicznym,ale jest w dobrych salonach , ktore maja know-how w tej dziedzinie. W ZYCIU nie kombinowalabym SAMA!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka