coco_angel 16.08.11, 07:46 Sluchajcie co myslicie o kolorowce Armaniego, no bo o tuszu Eye to kill to kraza legendy , a jak ma sie do tego cala reszta kolorowki? Macie jakies doswiadczenia z cieniami i podkładami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biedrona999 Re: kolorowka Armani 16.08.11, 14:10 podklady swietne, szczegolnie luminous silk. Kredka do oczu - srednia. Roz - ok, ale wydaje mi sie ze roz trudno 'zepsuc'. Maskara - swietna. Niestety nie mialam nigdy cieni. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: kolorowka Armani 16.08.11, 18:18 Miałam kilka lat temu podkład luminous silk. Bardzo lekki, dający efekt wypoczętej twarzy, ładnie odbijający światło. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: kolorowka Armani 16.08.11, 19:38 duzo dobrego slyszalam o tym podkladzie, a jak kryje?niedluo mam nadzieje sama sprawdze... Odpowiedz Link Zgłoś
olesiam Re: kolorowka Armani 16.08.11, 22:28 Eyes to Kill-bardzo dobry Podkłady-dla mnie dobry był kazdy, ale tylko przez 3-4 dni, nastepne kady sie wałkowal (slyszalam to tez czesto od klientek, kiedy pracowalam w Douglase), raczej nie kupowac bez przetestowania. Cienie pojedyncze-przepiekny, polmatowy lub satynowy efekt, nezbyt kryjace przy nakladaniu pedzlem, ale doskonale przy uzyciu aplikatora, moje ukochane kolory to 53,16,39,10,40. Sheer blush-kazdy odcien doskonały, zbieralam komplementy za nr 2,6. Konturówki-bardzo dobre ale mały wybór Kredki do powiek-znam lepsze Blyszczyki - ok, ale znam lepsze Szminki - Rouge d'armani genialne, ale nie przepadam za liniami Shine i Sheer Pudry sypkie-bardzo dobre, ale wole bardziej ekonomiczne La Prairie. Korektor High Precision Retouch nr 2 zawsze musze miec, dokupilam juz nie pracujac w D. Pędzle-nie kupiłabym. Bazy-boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: kolorowka Armani 16.08.11, 22:57 Olesiam a powiedz mi jakie bazy ma wlasnie armani? Cos w stylu kanebo? I jeszcze jedno cienie i ich trwalosc? jak je oceniasz? dzieki za wskazowki... Odpowiedz Link Zgłoś
olesiam Re: kolorowka Armani 16.08.11, 23:14 Ja uzywalam Fluid sheer jako bazy pod kompakt, lub mieszalam z odrobna aktualnie uzywanego podkładu. Nie znam bazy Kanebo. www.giorgioarmanibeauty.com/_int/_en/catalogue/MAKE_UP/product.aspx?prdcode=AP10102&tpcode=MAKE_UP_FACE_FOUNDATION Cienie nalozone bez bazy byly trwale, aczkolwiek zbyt delikatne. Nalozone na baze silikonowym aplikatorem wytrzymuja w stanie nieskazitelnym ok 12 godzin, dluzej nigdy nie mialam cieni na powiece. Zaznaczam, ze nie mam problemow z wałkowaniem sie i tp... Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: kolorowka Armani 17.08.11, 08:17 dzieki olesiam , niedlugo bede mogla ogarnac swoim okiem ta kolorowke:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: kolorowka Armani 18.08.11, 23:25 zgadzam się też mam tę bazę(golden sand) i często mieszam z podkładem żeby twarz była ładnie rozświetlona,no i podkład się trzyma dłużej. do tej pory używałam baz które albo wygładzały(chanel),albo nawilżały i lekko napinały(gurleain),ta jest trochę inna bo ma dośc dużo pigmentu i tych drobinek rozświtlających,ale zmieszany z podkładem wygląda pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: kolorowka Armani 18.08.11, 23:27 a jeszcze mam puder rozświetlający do twarzy.taki biały z niebiesko-różową poświątą...piękny:) Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: kolorowka Armani 18.08.11, 00:39 Armani to moja ulubiona marka jeśli chodzi o makijaż. Podkład Luminous Silk to mój fluid nr 1, zużyłam już kilka sztuk, w różnych odcieniach. Nie znam wersji Lasting UV bo zbyt ubogi wybór kolorów jak dla mnie. Luminous Silk, jest lekki, beztłuszczowy, idealnei się wchlania i pięknie rozświetla. Bardzo lubię sypkie pudry, mam 2 odcienie, z czego jeden biały - zaletą kolorówki Armaniego jest fakt, iż jasnolice znajdą dla siebie właściwy odcień. Miałam też Face Fabric Foundation w odcieniu właściwie białym, ale to absolutny niewypał - niby lekki ale jest tak napakowany silikonami, że jest po prostu niemożliwy, i ten wlaśnie się roluje. Miałam bronzer, mam róż, lubię, są dość delikatne i mają ładne odcienie. Eyes to Kill - b. lubię. Używałam i uzywam też innych gadżetów, lip wax, korektor w pędzelku i ogólnie jestem zadowolona ze wszystkiego, oprócz face Fabric. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: kolorowka Armani 18.08.11, 08:23 extra :) O luminous silk tyle dobrego juz sie nasluchalam ze koniecznie bede testowac i porzuce moze mojego ukochanego YSL... sprawdzalam mase podkladow ale tej marki jeszcze nie.. Bardzo ciekawa jestem wlasnei cieni, rozy i pudrow...Maskare Eye to kill probowalam ale znajduje znak rownosci miedzy nia a Heleny R. Lash Queen panterka , a np ta najnowsza Maestro juz nie jest taka dobra.. A sluchajcie wchodzac na strone Armaniego , ta co zalinkowala olesiam, widze duzo baz, jedna wyglada totalnie czerwona?Zas taanwiam sie czy one czasem nei sa podobne do mniej znanej marki RBR... Odpowiedz Link Zgłoś