Dodaj do ulubionych

Mandelac i co dalej

12.09.11, 21:55
witam
jak w tytule - kończę opakowanie Mandelac Moisturizing Gel - Żel nawilżający sSesDerma. Wcześniej, ale nie bezpośrednio, z niewielką przerwą, zużyłam 1 opakowanie Bandi z kwasem migdałowym. Próbowałam Bandi z kwasami owocowymi, ale podrażnił mi skórę zwłaszcza w okolicy ust
Oprócz Mandelac używam:
-rano: micel Bioderma Sensibio, serum z witaminą C (Aurigi lub z BU, zużyłam już po 2 opakowania z każdej), filtr AKN Mat Bioderma 30
-po południu: micel jw., nawilżacz (obecnie Cetaphil, wcześniej Iwostin przywracający nawilżenie)
- wieczorem micel, krem pod oczy Neostrata Bionic, C-Vit Revitalizing Facial Lotion SesDerma, następnie po pół godzinie Mandelac
Oprócz tego raz-dwa razy w tygodniu używam Environ Sebumask na przemian z Bandi maseczką drożdżową i raz w tygodniu maseczka kolagenowa Biomaris. W najbliższym czasie wybieram się na mikrodermabrazję (póki co mam wykupione 3 zabiegi).
Kończy mi się ten lotion rewitalizujący i Mandelac - co mogłabym uzywać zamiast nich? Madelac i wcześniej Bandi migdałowy były bardzo komfortowe, nie podrażniały. W moim odczuciu po około dwumiesięcznej kuracji mam ładniejszą skórę, bardziej rozświetloną, z ładniejszym kolorytem, mniej rozszerzone pory.
Zależy mi na: ograniczeniu świecenia się, zwłaszcza czoła, zwężeniu porów na czole i okolicach nosa, pozbyciu się przebarwień na policzku (już troche pojaśniały po stosowaniu kosmetyków jw.), działaniu przeciwzmarszczkowym (mam 40 lat, póki co zmarszczek praktycznie nie mam, minimalne w kącikach oczu).
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka