Dodaj do ulubionych

DR ERIS - NIGDY!!!

29.10.11, 13:17
hej,

podczas pobytu w Polsce, w Lublinie, wybralam sie do salonu dr Eris na klasyczne oczyszczanie twarzy. Dr Eris kojarzyla mi sie zawsze w porzadka polska marka, choc nie uzywam ich kosmetykow.
Z salonu wyszlam po przezytych katorgach wyrwawa prostu spod rak mlodej dziewczyny, ktora zdobyla licencjata z kosmetologii. Wszystko pieklo i bolalo, ale najbardziej jedno miejsce na srodku policzka. Okazalo sie, ze mam tam zdarty naskorek! Po prostu widac bylo 'miasko'. Podczas zabiegu skarzylam sie tej dziewczynie, ze to boli mnie w tym miejscu po jej wyciskaniu. Powiedziala, ze tak musi byc po czym nalozyla maseczke glinke na cala twarz. Palilo, szczypalo, nie moglam wytrzymac! Dlatego przetarla mi to miejsce tonikiem(!) i kazala czekac w maseczce. Potem warstwa kremow na cala twarz i moglam wyjsc. Cena zabiegu 100PLN.
Po kilku godzinach spedzonych w bolu poszlam do apteki. Krem na odbudowe naskorka: 50zl.
Od 2 tyg zaslaniam policzek fryzura. Byl strupek, teraz jest slad. Moze bedzie blizna.... nie wiem.
Takze, Moje Drogie, delikatnie mowiac: nie polecam!
Obserwuj wątek
    • mvszka Re: DR ERIS - NIGDY!!! 29.10.11, 14:54
      aha, i ich kosmetyki też żadna rewelacja, chociaż szkód nie wyrządzają, ale dzięki za info
      • jarka63 Re: DR ERIS - NIGDY!!! 29.10.11, 20:44
        Salony Eris działają na zasadzie franczyzy, jedne są lepsze, inne gorsze, jak wszystkie.
        • xtrinn Re: DR ERIS - NIGDY!!! 29.10.11, 21:33
          Śmiać mi się chce z takich postów. Jedna kosmetyczka źle wykonała zabieg - nie chodźcie do żadnego z salonów Eris. Rozpruł mi się sweter z Esprit - nigdy nie kupujcie w Royal Collection! Okradziono mnie w Bangladeszu - nie wyjeżdżajcie do Azji !!!
          Buble i niedouki zdarzają się wszędzie i nie ma co generalizować. Zakładanie, że skoro w jednym salonie trafiłaś na niedouczoną kosmetyczkę to i w innych są tylko takie jest naiwne i niepoważne. A z reklamacją powinnaś pójść do salonu zamiast smrodzić na forum, bo Tobie to w niczym nie pomoże a nawet może zaszkodzić (czarny PR).
          • balbina_alexandra Re: DR ERIS - NIGDY!!! 29.10.11, 22:23
            Podpisuję się pod wszystkim, co napisała Xtrinn.

A poza tym - jesteś poniekąd sama sobie winna, że wybrałaś się na taki zabieg. Dziś już nie praktykuje się manualnego oczyszczania skóry, jako zbyt inwazyjnego, sprzyjającego bliznom, mikrourazom, itd. Są inne sposoby na oczyszczenie porów.
            • po_etry Re: DR ERIS - NIGDY!!! 30.10.11, 10:26
              balbino_alexandro, akurat bezwiednie podpisałaś się pod założycielką wątku: skoro dziś się nie praktykuje manualnego oczyszczania, to czemu w erisie o tym nie wiedzą???
          • mvszka Re: DR ERIS - NIGDY!!! 05.11.11, 17:15
            Autorka postu nie jest firmą ani instytucją żeby sobie mogła zrobić czarny PR ( podejrzewam, że nie wiesz co znaczy ten skrót)

zakładanie, że jak firma nie weryfikuje kosmetyczki w jednym zakładzie bo liczy się tylko kasa a nie jakość usług i sugerowanie, że w innym może się znaleźć taka sama jest bardzo poważne i uzasadnione

a smrodzić to można po grochówce źle doprawionej
    • coralin Re: DR ERIS - NIGDY!!! 30.10.11, 11:30
      Twój przykład powinien być ostrzeżeniem, by nie kusić się renomą firmy. Oczywiście, że powinno być tak ,że każda osoba, do której idziemy w renomowanym gabinecie powinna reprezentować taki sam poziom, ale tak nie jest. Chyba większość z nas ma takie doświadczenia z fryzjerami- jeden salon, kilku fryzjerów i każdy inny w swoim fachu. Podobnie z kosmetyczkami, dentystami, szkołami językowymi... Warto się kierować nie firmą, nazwą, ale konkretnym człowiekiem.
      • rocambolesca Re: DR ERIS - NIGDY!!! 31.10.11, 13:36
        Znam kilka salonów kosmetycznych w kilku większych miastach w Polsce i wszędzie mają w ofercie manualne oczyszczanie twarzy. Moim zdaniem to, że się już go nie wykonuje to mit.
        • rannie.kirsted Re: DR ERIS - NIGDY!!! 05.11.11, 17:28
          pewnie ze sie wykonuje a to dlatego ze masa klientek jest do tego przyzwyczajona , przychodza do salonu i chca miec zrobione mechaniczne oczyszczanie - jak kosmetyczka odmowi, to klientka wyjdzie i juz nie wroci.
    • bell82 Re: DR ERIS - NIGDY!!! 31.10.11, 14:43
      No to przykre..ja kilka lat temu tez miałam taki przypadek, skonczylo sie na sporych bliznach praktycznie na całej twarzy :/ masa zabiegów u dermatologów, naświetlania, kremy, mascie itp..masakra..dlatego całkowicie straciłam zaufanie do kosmetyczek..
    • maurentyna Re: DR ERIS - NIGDY!!! 03.11.11, 21:53

> Po kilku godzinach spedzonych w bolu poszlam do apteki. Krem na odbudowe naskor
      > ka: 50zl.
      > Od 2 tyg zaslaniam policzek fryzura. Byl strupek, teraz jest slad. Moze bedzie
      > blizna.... nie wiem.

Czy Ty aby nie przesadzasz????
    • gazeta_mi_placi Re: DR ERIS - NIGDY!!! 04.11.11, 02:39
      Dla mnie bez szału, poziom taki sam jak w dowolnym w miarę dobrym salonie, ale bez cudów, a zdzierają jak za zboże.
      • mefik2010 Re: DR ERIS - NIGDY!!! 04.11.11, 09:50
        Czasami nie warto przepłacać a zaufać sprawdzonym salonom. Informacje uzyskamy od swoich koleżanek bo jest nas tak wiele, że zawsze można uzyskać rzetelną informację odnośnie dobrego salonu. Pozdrawiam
      • rannie.kirsted Re: DR ERIS - NIGDY!!! 05.11.11, 17:30
        to tak jak kosmetyki eris: nie szkodza. i tyle dobrego mozna o nich powiedziec. wydaja mase na marketing, reklame, opakowania, co chwila sa jakies nowosci, tylko jakos nie przeklada sie to na jakosc i dzialanie tych kosmetykow. w tej samej cenie sa kosmetyki apteczne - moim zdaniem duzo skuteczniejsze.
        • gazeta_mi_placi Re: DR ERIS - NIGDY!!! 06.11.11, 10:20
          Czyli jednak dobrze mi się wydawało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka