Dodaj do ulubionych

pekniete naczynko pod okiem

26.11.11, 14:00
w czasie ciazy pojawilo mi sie pod okiem pekniete czerwone naczynko, tak mi sie wydaje ze to to, wyglada jak mala czerwona krostka, ciezko ja zamaskowac pod pudrema astrsznie mnie drazni. znajduje sie pod okiem , na wrazliwej skorze twarzy. czy ktoras z zwasmiala podobny problem i skutecznie go rozwiazala. czy decydujac na na jakis zabieg istnieje ryzykoz e nie wyjdzie i z zmalej kropki bedzie duza kropa albo cos gorszego. jaki zabieg polecacie
Obserwuj wątek
    • i-kosmetyka Re: pekniete naczynko pod okiem 01.12.11, 12:16
      Jest kilka metod zamykania rozszerzonych naczynek - np. laser, IPL, elektrokoagulacja. Każda skuteczna.
      Ograniczeniem w ich ewentualnym zastosowaniu może być faktycznie odległość od narządu wzroku, ale piszę to bardziej pod kątem tego by przy wyborze miejsca gdzie przeprowadzą taki zabieg mieć gwarancję rzetelności i fachowości. Ja już w swojej "karierze" widziałam nie raz np. popalone laserem plecy pacjentki i inne skutki ... no właśnie - czego? - niewiedzy, braku umiejętności...?
      Generalnie pod niewielkie zmiany to elektrokoagulacja, ale bez możliwości zobaczenia co i jak to wygląda to na pewno nie zaryzykuję stwierdzenia, że "się da" i że "można śmiało robić".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka