Dodaj do ulubionych

Po Neostracie przetluszcza sie cera

02.12.11, 20:22
Kurcze, jakos po kremie neostrata aha 10% nie zauwazylam super efektow, jedynie skora jest gladka i bardzo fajna w dotyku, ale wizualnie zero zmian, a moze i krem spowodowal zaczerwienienia. Zaczela mi sie cera szybko przetluszczac i swiecic :/. tak ma byc czy co? Pory jak byly tak sa, rozne niedoskonalosci tez... a cera wrazliwa i delikatna niestety. Uzywalam juz bandi aha 5%, potem neostrata 5 pha lub 10pha i teraz 10 aha - wiec troche juz tych kwasow bylo, ze zem sie piekniejsza przez nie nie zrobila :P
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Po Neostracie przetluszcza sie cera 02.12.11, 20:46
      czarna.koza napisała:

> tak ma byc czy co?

standardowa, bardzo częsta reakcja

> Pory jak byly tak sa, rozne niedoskonalosci tez...
      > a cera wrazliwa i delikatna niestety. Uzywalam juz bandi aha 5%, potem neostrat
      > a 5 pha lub 10pha i teraz 10 aha - wiec troche juz tych kwasow bylo, ze zem sie
      > piekniejsza przez nie nie zrobila :P

jak widać potrzeba u Ciebie czasu, po jednym opakowaniu (z poszczególnych etapów) kokosów zwykle nie ma.
      • czarna.koza Re: Po Neostracie przetluszcza sie cera 02.12.11, 20:50
        to co mi radzisz? pierwsze opakowanie aha 10% jest juz prawie puste, starczy na kilka dni gora, kupic nastepne takie samo? Zostal jeszcze etap neostrata aha 15%, ale tego kalibru sie boje i raczej nie skorzystam, z drugiej strony chcialam zarzucic pomysl z aha i wrocic do pha, zeby niby cos kwasowego bylo, ale bez takiego kalibru, bo nie jestem pewna, czy mi sluzy (choc jakichs reakcji alergicznych traumatycznych nie bylo).
        • czarna.koza Re: Po Neostracie przetluszcza sie cera 02.12.11, 20:52
          acha i co z tym swieceniem sie, bo sie swiece jak pisanka, a nic nie robie tylko siedze w domu bez zadnego wysilku ostatnio (jestem po operacji i leze do gory brzuchem), a jak przejade po buzi to az sie palec slizga ;) przejdzie samo czy ustapi dopiero jak przestane kwasić buzie?
          • belli_sima Re: Po Neostracie przetluszcza sie cera 02.12.11, 21:40
            ja po neostracie sie nie świecę...

to reakcje indywidualne, jak widać
          • issey_miyake Re: Po Neostracie przetluszcza sie cera 02.12.11, 22:01
            czarna.koza napisała:

> acha i co z tym swieceniem sie, bo sie swiece jak pisanka, a nic nie robie tylk
            > o siedze w domu bez zadnego wysilku ostatnio (jestem po operacji i leze do gory
            > brzuchem), a jak przejade po buzi to az sie palec slizga ;) przejdzie samo czy
            > ustapi dopiero jak przestane kwasić buzie?

zaczerwienienia miewasz, naczynka rozszerzone? przesuszenia?
            • czarna.koza Re: Po Neostracie przetluszcza sie cera 03.12.11, 11:29
              miewam zaczerwienienia (np. to od zmian temp.), przesuszenia rzadko ale tendencja chyba jest (ogolnie podobno mam cere sucha lub odwodiona - nie odrozniam), na czynka ogolnie tak - np na nogach pojedyncze gdzie niegdzie, wokol, skrzydelek nosa
              • issey_miyake Re: Po Neostracie przetluszcza sie cera 03.12.11, 14:54
                czarna.koza napisała:

> miewam zaczerwienienia (np. to od zmian temp.),

podeślij zdjęcie skóry, po zmyciu makijażu, na e-mail gazetowy
                • czarna.koza Re: Po Neostracie przetluszcza sie cera 03.12.11, 20:37
                  oki jutro poszczegolne partie, mam nadzieje, ze wyjdzie wyraznie; na zdjeciach generalnie wydaje sie, ze mam cere jednolita i ok, ale rzeczywistosc jest inna ;p dzieki
                • czarna.koza Re: Po Neostracie przetluszcza sie cera 04.12.11, 13:44
                  issey, wyslalam Ci zdjecia ale wrocily do mnie jako blad... jaki jest ten email gazetowy? nick@gazeta.pl ? jesli tak, to nie doszly mimo wszystko ;/
    • czarna.koza Re: issey :] 05.12.11, 15:53
      jesli sie pojawisz i bedziesz mogla, podaj mi lopatologicznie ten email, bo na issey_miyake@gazeta.pl nie chce sie wyslac ;/ :]
      • issey_miyake Re: issey :] 05.12.11, 16:27
        czarna.koza napisała:

> jesli sie pojawisz i bedziesz mogla, podaj mi lopatologicznie ten email, bo na
        > issey_miyake@gazeta.pl nie chce sie wyslac ;/ :]

ten e-mail działa bez zarzutu (sprawdzone)
        • czarna.koza Re: issey :] 05.12.11, 16:57
          teraz chyba poszlo, wykasowalam jedynie z tekstu maila linka do tego watku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka