madllen 04.06.04, 09:02 Justy Kochana, proszę o podpowiedź bo mam już mętlik w głowie;) Czy słynny preparat z retinolem St.Ives przeżyje podróż z Trójmiasta do Warszawy w obecnej temperaturze- czy to ma sens? Pozdrawiam cieplutko:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: Do Justy:) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 04.06.04, 09:06 na półce pod szybą- nie ale może przeżyje głęboko w torbie z dala od słońca i nagrzenych miejsc możesz też go zapakować w termos lub torbę do przenoszenia mrożonek Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: Do Justy:) 04.06.04, 09:15 Nie, w grę wchodzi droga pocztowa, niestety:( Czyli koperta bąbelkowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Do Justy:) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 04.06.04, 09:23 hmmm, nie wiem w jakich warunkach sa transportowane listy. można spróbować owinąźć tubkę dodatkową porcją bąbelków, na to dość sztywny papier, i dopiero w kopertę i może będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: Do Justy:) 04.06.04, 09:27 Justy, dziękuję za szybki odzew, bardzo bardzo:) Serdeczności:) Odpowiedz Link Zgłoś
banieczka Re: Do Justy:) 24.08.04, 14:55 madllen napisała: > Justy Kochana, proszę o podpowiedź bo mam już mętlik w głowie;) Czy słynny > preparat z retinolem St.Ives przeżyje podróż z Trójmiasta do Warszawy w > obecnej temperaturze- czy to ma sens? > > Pozdrawiam cieplutko:) Ha! A ja dzisiaj 3/4 stolycy zlatałam za tym kremikiem! (bezskutecznie). Może faktycznie zatrudnię moją siostrę (mieszka w Gdyni) do przeszukania Trójmiasta? Czyżby tylko nad morze st.ives docierało z ciekawszą ofertą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Do Justy:) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 24.08.04, 15:40 ten krem jest już wycofywany z rynku- stąd problemy z zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
banieczka Re: Do Justy:) 31.08.04, 18:22 ... straciwszy już nadzieję, zupełnie przypadkiem natknęłam się na ten krem w sklepach w podziemiu pod Mariotem. Jest to już nowa wersja (retinol firming treatment), z datą przydatności 11/2004 (czyli albo już długo leży, albo te kremy mają krótką datę). Dokładnie przestudiowałam składy obu wersji i wychodzi na to, że są niemal identyczne (skład różni się tylko tym, że w starej wersji są woski, a w nowej - nie; w nowej na miejscu dziewiątym dodatno polysorbate- 60. Poza tym kolejność składników w obu wersjach taka sama). Cena ciut wysoka - zapłaciłam 54 zł. Zobaczymy, zobaczymy... B. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Do Justy:) 31.08.04, 18:46 Banieczko to nie jest zadna nowa wersja, to jest ta która wlasnie znika z rynku - tę samą kupowałam u siebie w Gdańsku i wysyłałam dziewczynom do innych miast. Wszystkie miały taki termin ważności - dlatego u mnie były tańsze, kosztowały 40 zł. To resztki, nowych o dłuższym terminie nie ma - w sklepach twierdzą że kremu już nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
banieczka Re: Do Justy:) 31.08.04, 20:19 Hmm... na oficjalnej stronie St.Ives właśnie ta wersja widnieje. www.stives.pl/kremy.html Poza tym na wizażu jest recenzja tego kremu, ale właśnie wersji starszej (jako Multi-Vitamin Retinol Anti-Wrinkle Cream) tiny.pl/9rv No chyba żeby było na odwrót - na wizażu nowa, na stronie st.ives stara wersja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina_alexandra Re: Do Justy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:00 Na wizażu jest stara nazwa (bez słowa treatment) i fotka też nie najnowsza, ale recenzje odnoszą się chyba również to nowszej wersji. Moja tez tam jest, a ja znam tylko te nowszą. Wyrzuciłam juz opakownie, wiec nie mam pojęcia co było w składzie... Ale to był ten ze zdjęcia ze strony, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
banieczka Re: Do Justy:) 01.09.04, 17:31 Skoro na wizazu jest zdjęcie opakowania i nazwa starej wersji, to ja w takim razie kupiłam nową wersję (multi-vitamin retinol firming treatment). Mam nadzieję, że wycofywali tylko starą wersję i jak skończę tę tubkę, to nie będę miała problemu z kupieniem drugiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina_alexandra Re: Do Justy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 18:33 Banieczko powtórze raz jeszcze... Ja też mam tę niby NOWĄ wersję - czyli multi-vitamin retinol firming treatment - nie jest ona taka nowa, bo kojarzę że ogladałam ją w tej postaci na pewno ponad rok temu - żadna z niej nowość. To właśnie ta wersja wycofywana - wszystkie mają termin do końca listopada - nowych, z dłuższym terminem podobno nie będzie - dowiadywałam się na ten temat w sklepach ponieważ sama używałam tego kremu i jest moim zdaniem fantastyczny. Tak więc raczej będziesz miała problem z zakupieniem nowej tubki... Gdzieś na forum czytałam że w Stanach również zniknął z półek. Może więc to taka globalna tendencja. A na wizażu po prostu nie zmienio zdjęcia ani nazwy - zabrakło jednego słowa - ztego co mówisz składy obu wersji są wręcz identyczne, a wtedy stare i nowe recenzje są wymieszane razem - no bo to w zasadzie ten sam produkt. Jeśli skład znacznie się różni - zgłasza się go na nowo (tak jest np z odnowioną serią Pharmaceris). Odpowiedz Link Zgłoś
banieczka Re: Do Justy:) 01.09.04, 19:55 ajajaj, a ja myślałam, że wycofują starą (tę, która jest na wizażu), żeby wprowadzić nową (właściwie odświeżoną tylko), czyli tę, którą kupiłam... No to teraz jasne. W takim razie strona st.ives jakby ciut nieaktualna - chwalą się czymś, czego już nie produkują. No cóż, po wykończeniu tej tubki wrócę zatem do ATW (trójfazowy na noc; z retinolem, wit. E i C i kinetyną). Też b. dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wersje Re: Do Justy:) IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 02.09.04, 04:18 nie bylo nowych i starych wersji jedna nazwa obowiazywala w USA, druga w Polsce, krem ten juz w USA jest wycofany i nie bedzie zadnych nowych wersji niestety.Tam na wizazu gdzies pisalo o tych dwoch nazwach i zdjeciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Do Justy:) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 27.10.04, 20:59 >Ha! A ja dzisiaj 3/4 stolycy zlatałam za tym kremikiem! (bezskutecznie). Ten krem jest w Auchan w Wola Parku. niestety, ma dotychczasową datę ważności, czyli do końca listopada. ekspedientka powiedziała, że obniżono mu cenę w związku z datą. Odpowiedz Link Zgłoś