Dodaj do ulubionych

Do Justy:)

04.06.04, 09:02
Justy Kochana, proszę o podpowiedź bo mam już mętlik w głowie;) Czy słynny
preparat z retinolem St.Ives przeżyje podróż z Trójmiasta do Warszawy w
obecnej temperaturze- czy to ma sens?

Pozdrawiam cieplutko:)
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Do Justy:) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 04.06.04, 09:06
      na półce pod szybą- nie
      ale może przeżyje głęboko w torbie z dala od słońca i nagrzenych miejsc
      możesz też go zapakować w termos lub torbę do przenoszenia mrożonek
      • madllen Re: Do Justy:) 04.06.04, 09:15
        Nie, w grę wchodzi droga pocztowa, niestety:( Czyli koperta bąbelkowa:)
        • Gość: justy Re: Do Justy:) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 04.06.04, 09:23
          hmmm, nie wiem w jakich warunkach sa transportowane listy. można spróbować
          owinąźć tubkę dodatkową porcją bąbelków, na to dość sztywny papier, i dopiero w
          kopertę i może będzie OK.
          • madllen Re: Do Justy:) 04.06.04, 09:27
            Justy, dziękuję za szybki odzew, bardzo bardzo:)
            Serdeczności:)
    • banieczka Re: Do Justy:) 24.08.04, 14:55
      madllen napisała:

> Justy Kochana, proszę o podpowiedź bo mam już mętlik w głowie;) Czy słynny
      > preparat z retinolem St.Ives przeżyje podróż z Trójmiasta do Warszawy w
      > obecnej temperaturze- czy to ma sens?
      >
      > Pozdrawiam cieplutko:)

Ha! A ja dzisiaj 3/4 stolycy zlatałam za tym kremikiem! (bezskutecznie). Może
      faktycznie zatrudnię moją siostrę (mieszka w Gdyni) do przeszukania Trójmiasta?
      Czyżby tylko nad morze st.ives docierało z ciekawszą ofertą?
      • Gość: justy Re: Do Justy:) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 24.08.04, 15:40
        ten krem jest już wycofywany z rynku- stąd problemy z zakupem.
        • banieczka Re: Do Justy:) 31.08.04, 18:22
          ... straciwszy już nadzieję, zupełnie przypadkiem natknęłam się na ten krem w
          sklepach w podziemiu pod Mariotem. Jest to już nowa wersja (retinol firming
          treatment), z datą przydatności 11/2004 (czyli albo już długo leży, albo te
          kremy mają krótką datę). Dokładnie przestudiowałam składy obu wersji i wychodzi
          na to, że są niemal identyczne (skład różni się tylko tym, że w starej wersji
          są woski, a w nowej - nie; w nowej na miejscu dziewiątym dodatno polysorbate-
          60. Poza tym kolejność składników w obu wersjach taka sama).

Cena ciut wysoka - zapłaciłam 54 zł. Zobaczymy, zobaczymy...
          B.
          • balbina_alexandra Re: Do Justy:) 31.08.04, 18:46
            Banieczko to nie jest zadna nowa wersja, to jest ta która wlasnie znika z
            rynku - tę samą kupowałam u siebie w Gdańsku i wysyłałam dziewczynom do innych
            miast. Wszystkie miały taki termin ważności - dlatego u mnie były tańsze,
            kosztowały 40 zł. To resztki, nowych o dłuższym terminie nie ma - w sklepach
            twierdzą że kremu już nie będzie.
            • banieczka Re: Do Justy:) 31.08.04, 20:19
              Hmm... na oficjalnej stronie St.Ives właśnie ta wersja widnieje.

www.stives.pl/kremy.html
              Poza tym na wizażu jest recenzja tego kremu, ale właśnie wersji starszej (jako
              Multi-Vitamin Retinol Anti-Wrinkle Cream)

tiny.pl/9rv
              No chyba żeby było na odwrót - na wizażu nowa, na stronie st.ives stara
              wersja...

• Gość: balbina_alexandra Re: Do Justy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:00
                Na wizażu jest stara nazwa (bez słowa treatment) i fotka też nie najnowsza, ale
                recenzje odnoszą się chyba również to nowszej wersji. Moja tez tam jest, a ja
                znam tylko te nowszą. Wyrzuciłam juz opakownie, wiec nie mam pojęcia co było w
                składzie... Ale to był ten ze zdjęcia ze strony, naprawdę.
                • banieczka Re: Do Justy:) 01.09.04, 17:31
                  Skoro na wizazu jest zdjęcie opakowania i nazwa starej wersji, to ja w takim
                  razie kupiłam nową wersję (multi-vitamin retinol firming treatment). Mam
                  nadzieję, że wycofywali tylko starą wersję i jak skończę tę tubkę, to nie będę
                  miała problemu z kupieniem drugiej...
                  • Gość: balbina_alexandra Re: Do Justy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 18:33
                    Banieczko powtórze raz jeszcze...

Ja też mam tę niby NOWĄ wersję - czyli multi-vitamin retinol firming treatment -
                    nie jest ona taka nowa, bo kojarzę że ogladałam ją w tej postaci na pewno
                    ponad rok temu - żadna z niej nowość. To właśnie ta wersja wycofywana -
                    wszystkie mają termin do końca listopada - nowych, z dłuższym terminem podobno
                    nie będzie - dowiadywałam się na ten temat w sklepach ponieważ sama używałam
                    tego kremu i jest moim zdaniem fantastyczny. Tak więc raczej będziesz miała
                    problem z zakupieniem nowej tubki...
                    Gdzieś na forum czytałam że w Stanach również zniknął z półek. Może więc to
                    taka globalna tendencja.

A na wizażu po prostu nie zmienio zdjęcia ani nazwy - zabrakło jednego słowa -
                    ztego co mówisz składy obu wersji są wręcz identyczne, a wtedy stare i nowe
                    recenzje są wymieszane razem - no bo to w zasadzie ten sam produkt. Jeśli skład
                    znacznie się różni - zgłasza się go na nowo (tak jest np z odnowioną serią
                    Pharmaceris).
                    • banieczka Re: Do Justy:) 01.09.04, 19:55
                      ajajaj, a ja myślałam, że wycofują starą (tę, która jest na wizażu), żeby
                      wprowadzić nową (właściwie odświeżoną tylko), czyli tę, którą kupiłam... No to
                      teraz jasne. W takim razie strona st.ives jakby ciut nieaktualna - chwalą się
                      czymś, czego już nie produkują.

No cóż, po wykończeniu tej tubki wrócę zatem do ATW (trójfazowy na noc; z
                      retinolem, wit. E i C i kinetyną). Też b. dobry.
                      • Gość: wersje Re: Do Justy:) IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 02.09.04, 04:18
                        nie bylo nowych i starych wersji jedna nazwa obowiazywala w USA, druga w
                        Polsce, krem ten juz w USA jest wycofany i nie bedzie zadnych nowych wersji
                        niestety.Tam na wizazu gdzies pisalo o tych dwoch nazwach i zdjeciach
      • Gość: justy Re: Do Justy:) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 27.10.04, 20:59
        >Ha! A ja dzisiaj 3/4 stolycy zlatałam za tym kremikiem! (bezskutecznie).

Ten krem jest w Auchan w Wola Parku.
        niestety, ma dotychczasową datę ważności, czyli do końca listopada.
        ekspedientka powiedziała, że obniżono mu cenę w związku z datą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka