07.01.12, 10:25
powiedzcie mi czemu nic na mnie nie działa??? biorę tabletki antykoncepcyjne biorę visaxinum jem duze ilosci czosnku nie jem czekolad ani ostrych rzeczy myje sie zelami przeciw niedoskonalosciom smaruje sie balsamem szostakowkiego wszystko to naraz a i tak wyskakuja mi te cholerne pryszcze (jak ja nienawidze tego słowa) dlaczego to nic na to nie działa??????? kurde no!!!
Obserwuj wątek
    • 1kaczor1 Re: Pytania. 07.01.12, 10:30
      Użyj wody i mydła.
      • andomi87 Re: Pytania. 07.01.12, 10:36
        no wyobraź sobie że też nie pomagało
      • magdaa1977 Re: Pytania. 07.01.12, 10:38
        A sprawdziłaś stan wątroby?, czasem gdy jest nadmiernie obciążona, zanieczyszczona może powodować, że wypryski wyskakują mocniej. Gdy jest pbciazona dobre sa leki na watrobe np: hepatil, itp.
        Jesz ostre rzeczy? także zle wplywaja na trądzk.
        • andomi87 Re: Pytania. 07.01.12, 10:45
          badan zadnych sobie nie robiłam ale raczej watroba jest ok bo stram sie jesc zdrowo i lekko. ostrych rzeczy unikam. a moze jakis pomysl na to macie???
          • kasha77 Re: Pytania. 07.01.12, 11:29
            czosnek raczej nie należy do najlżejszych produktów jeśli chodzi o wątrobę,może odstaw go na jakis czas.
            • znana.jako.ggigus Re: Pytania. 07.01.12, 14:53
              czosnek jest cieżkostrawny? hehe, pierwsze słyszę. Ma świetne działanie antybakteryjne, obniża cholesterol, nadaje przyjemny smak ( o ile się go lubi) i podsmażony na oliwie, traci moc zapachową.
              Ale ciężki dla wątroby nie jest, o nie:)
              • mieszko02 Re: Pytania. 07.01.12, 15:53
                obojętny dla wątroby nie jest skoro należy go unikać w marskości wątroby i innych chorobach "wątrobowych"
              • kasha77 Re: Pytania. 07.01.12, 17:57
                to ja radzę jednak poczytac...jak czosnek obciąża wątrobę.to,że jest smaczny prawda, ale poza tym mylisz się.
              • kasha77 Re: Pytania. 07.01.12, 18:08
                zdrowieiuroda.blox.pl/2009/07/Dieta-dla-watroby.html
                zwłaszcza polecam Ci akapit"szkodzą wątrobie":)
    • blue.berry Re: Pytania. 07.01.12, 12:36
      jeśli trądzik nie ma podłoża hormonalnego to tabletki anty. nie mają na niego wpływu.
      Visaxinum jest suplementem diety - jak wszystkie suplementy tego typu to bardziej mambodżambo "pobożne życzenie" niz realna pomoc. nie mogę znaleźć procentowego składu ale zakładam ze w 1 tabletce (dawkowanie dzienne) jest pewnie śladowa ilość każdego ze składników. czyli zawracanie głowy bo taka wit PP przy leczeniu dermatologicznym podawana jest w ilościach hurtowych (ok 6 tbl dziennie). podobnie cynk.
      nie mam pojęcia jak do rzeczy ma się czosnek. że przeciwbakteryjnie?
      niejedzenie czekolady czy ostrych rzeczy w wielu przypadkach niczego nie gwarantuje ani nie zmienia.
      balsam szostakowskiego jedynie zalecza i jest bardziej w kierunku stanów zapalnych skóry niż trądzika jako takiego.
      słowem - jak dla mnie nic z tego co robisz nie ma wpływu na stan twojej skóry.
      sugerowałabym wizytę u dermatologa aby określić rodzaj trądziku i dobrać do niego odpowiednie leczenie.
    • romanticca Re: Pytania. 07.01.12, 15:16
      Może być candida i/lub pasożyty. Laboratoria rzadko candidę wykrywają, ale możesz zrobić sobie test i przez jakiś czas zastosować dietę bezcukrową i bezmleczną. Jeśli będzie poprawa (choć nie z dnia na dzień, ale po dwóch, trzech tygodniach już raczej powinno być widać różnicę) to masz odpowiedź.
    • nessie-jp Re: Pytania. 07.01.12, 15:46
      Nie jedz czosnku w nadmiernych ilościach, wywal żele antybakteryjne i nie myj tak często twarzy. Zrób antybiogram, zanim weźmiesz antybiotyk. Używaj łagodnych maści złuszczających, żeby zapobiegać nowym zaskórnikom.

• andomi87 Re: Pytania. 08.01.12, 10:45
        dziekuje bardzo wszystki za rady. widze ze chyba musze odwiedzic lekarza i porobic badania myslalam ze sie obejdzie. dziekuje bardzo jeszcze raz :*
        • andomi87 Re: Pytania. 08.01.12, 21:20
          a jeszcze powiem tak ze przed pierwsza ciaza nie mialam nic zero jakiego kolwiek paskudnika. po pierwszej ciazy troche jakby zeszlo ale w drugiej jak bylam to samo. po porodzie zeszlo i od jakiegos czasu znowu mnie tak wysypało. aż robilam test czy nie w ciąży jestem. ale nie więc dlaczego?? może ktoś coś by na to poradził? czy tylko lekarz dermatolog?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka