Dodaj do ulubionych

Dobry róż po 55

06.02.12, 22:20
Do tej pory stosowałam kuleczki koloryzujące z avonu. Chciałabym cos nowego ale żebym nie miała policzków wyraźnych, różowych, mocnych. Chciałabym sobie nie zrobić"krzywdy"przypadkiem, tym bardziej, że jestem po 55 i upudrowana w pewnym wieku kobieta wygląda żałośnie:) Mam jasną karnację:)
Dziewczyny co używają Wasze mamy?
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Dobry róż po 55 07.02.12, 00:05
      zeliczka napisała:

> Do tej pory stosowałam kuleczki koloryzujące z avonu. Chciałabym cos nowego ale
      > żebym nie miała policzków wyraźnych, różowych, mocnych. Chciałabym sobie nie z
      > robić"krzywdy"przypadkiem, tym bardziej, że jestem po 55 i upudrowana w pewnym
      > wieku kobieta wygląda żałośnie:) Mam jasną karnację:)
      > Dziewczyny co używają Wasze mamy?

IsaDora, Dior
    • maggi9 Re: Dobry róż po 55 07.02.12, 09:07
      Moja mama akurat nie używa ale polecam coś wypiekanego.Np róż Bourjois albo mineralny MAC.Tutaj jest gama kolorystyczna klik.On jest dość twardy, wystarczy raz lekko przejechać pędzlem i ogólnie trudno nim sobie zrobić krzywdę.Tak samo z różami Bourjois.
    • karooolcia_dwa Re: Dobry róż po 55 07.02.12, 10:12
      Witam:)
      jak nie chcesz mieć takich różowych policzków to proponuje www.bhclub.pl/Sklep/Kosmetyki/Lavertu-Sloneczna-Ziemia/Sloneczna-Ziemia-nr-03 i taki brązer do tego i już:) jest naprawde bardxzo dobrej jakości i nie musisz poprawiać make up-u
      • agramowska Re: Dobry róż po 55 07.02.12, 16:35
        Ja też używam Lavertu Słoneczna Ziemia. 3 używam na całą twarz, a 1 jako bronzer na poliki. To jest pierwszy puder (a przetestowałam już bardzo wiele różnych produktów), który trzyma się cały dzień, nie tworzy "maski" na twarzy i jednocześnie pięknie kryje wszystkie niedoskonałości. W końcu mogę powiedzieć, że moja twarz wygląda "zdrowo" i ładnie. Nie widać ani naczynek ani podkrążonych oczu.

• claratrueba Re: Dobry róż po 55 07.02.12, 10:26
      Ani ja (45) ani moja mama (71) jeszcze nie znalazłyśmy niczego lepszego niż Burjois. Ten róż da się po prostu zastosować tak oszczędnie, że w ogóle nie wygląda na efekt makijażu. Zdecydowanie najlepsze są zgaszone odcienie.
      • maggi9 Re: Dobry róż po 55 07.02.12, 10:33
        Czym nakładacie te róże?Mnie Bourjois zniechęca bo nie da się go nabrać pędzlem(używam syntetycznych EDM albo Ecotools) jedynie palcem albo dołączonym do niego pędzelkiem.A tym pędzelkiem to się niestety słabo po skórze rozprowadza.Róż jest świeży, oryginalny i miał tak od początku.
        • claratrueba Re: Dobry róż po 55 08.02.12, 10:28
          Ja go rozprowadzam jakimś starym pędzlem nie wiem od czego ale na pewno jest to naturalne włosie i dość sztywne, może dlatego nabiera dobrze. Ten dołączony faktycznie do niczego.
    • 5izabela20 Re: Dobry róż po 55 07.02.12, 17:09
      Róż w kremie :)
      • malwina79 Re: Dobry róż po 55 07.02.12, 20:47
        Róż w kremie odpada, może wchodzić w zmarszczki i podkreślać je, tak samo jak wszelkie błyszczące drobinki. Postaw na mat lub satynę. Trzeba zacząć od dobrania sobie koloru pasującego do Ciebie (ciepły czy zimny? raczej różowy czy może brzoskwinia?) Wybór firmy to sprawa drugorzędna zależna od zasobu portfela :)
        Ja Bourjois nie polecam (chociaż sama używałam go kilka lat) jest dosyć twardy i ciężko się go nabiera. Polecam róże z MACa, bardzo duży wybór kolorów i wykończeń.
    • gazeta_mi_placi Re: Dobry róż po 55 08.02.12, 08:17
      Będę okrutna, lecz szczera.
      Nie pomoże lila róż kiedy panna stara już.
      • maggi9 Re: Dobry róż po 55 08.02.12, 09:08
        Ale pomoże botoks, złote nici, fale radiowe?
      • malwina79 Re: Dobry róż po 55 09.02.12, 13:37
        gazeta_mi_placi napisała:

> Będę okrutna, lecz szczera.
        > Nie pomoże lila róż kiedy panna stara już.

Niestety młodej też nie zawsze pomoże, więc nie generalizowałabym ;)
    • crises Re: Dobry róż po 55 08.02.12, 17:24
      Spróbuj coś Smashboxa.
      • zeliczka Re: Dobry róż po 55 08.02.12, 20:01
        dzięki serdeczne za rady i te najszczersze:) też
    • olesiam Re: Dobry róż po 55 10.02.12, 00:20
      15 Natural Blush KORRES, idealny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka