Gość: dor IP: 158.75.220.* 10.06.04, 00:26 Nowość shiseido w Polsce. Ciekawa jestem opinii, do jakiej cery jest przeznaczony, czy sprawdzi sie na mieszanej, czy rzeczywiście dobry na lato, jaka cena? czy ktoś już używał? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bleble Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 13:27 www.shiseido.co.jp/e/suncare/html/makeup1.htm nie wiem czy on jest dostepny w polsce. a ty widzialas go w sprzedazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derika Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: 158.75.220.* 10.06.04, 13:38 prawdę mówiąc nie szukałam nawet, widziałam tylko reklamy i krótkie informacje w elle i marie claire. Nie kupie raczej dopóki sie czegoś więcej na ten temat nie dowiem, boję sie że może albo robić maskę albo twarz się będzie świeciła a mam cerę mieszaną i wolę raczej lekkie podkłady. Pasuje mi sama idea, wysoki faktor i podkład w jednym - może pod ten podkład wystarczyłby juz tylko leciutki krem nawilżający a nie jakieś ciężkie kremy z filtrami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 13:42 kliknij na tego linka co podalam tam masz napisane przynajmniej mniej wiecej :) jeszcze jest w sztyfcie i w kompakcie. kosztuje pewnie ze 150 tak jak inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derika Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: 158.75.220.* 10.06.04, 13:45 dzięki już tam byłam, zadałam to pytanie bo bardziej ufam opiniom użytkowników niz samym opisom producenta. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 13:47 no wiem, choc z tym tez roznie bywa, co komus odpowiada mi nie musi. ciekawe czy tylko jeden kolor oferuja czy wiecej. nic nie pisza :( Odpowiedz Link Zgłoś
molly71 Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF 10.06.04, 14:07 Pani w sklepie nalozyla mi najjasniejszy ton.Okazal sie za jasny (jak na lato) wiec oproszyla mnie pudrem slonecznym Chanel.Efekt? Zamurowalo mnie.Jeszcze nigdy nie mialam tak gladko wygladajacej twarzy.Chyba az nienaturalnie gladka, niemal jak z reklamy.Uwazam ,ze rewelacja,gdy latem idzie sie na impreze,bo na co dzien...Wyglada tak pieknie,ze az nieprawdziwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derika Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: 158.75.220.* 10.06.04, 14:21 Jeszcze na tej stronie jest pare słów www.shiseido-europe.com/index.php? home=true trzeba wejść w products i dalej suncare, wybrać sun makeup i wybrac fluid. Są też mniej więcej pokazane kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: *.petrus.com.pl 11.06.04, 10:59 podciągam temat, może ktoś używał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primcia Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: *.chello.pl 11.06.04, 12:16 Ja mam, ale w formie kompaktu i jestem zachwycona. To jest puder, ale ladnie kryje, matuje na dlugo, wyglada naturalnie. Poza tym podoba mi sie puderniczka, bo jest z lusterkiem i gabka osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: *.petrus.com.pl 11.06.04, 12:45 Czy dużo za niego zapłaciłaś? W jednej gazecie podali cenę 135zł, a w innej 115 i nie wiem na ile sie szykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble do primcii IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 12:46 primcia a ile zaplacilas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primcia Re: do primcii IP: *.chello.pl 11.06.04, 13:58 Dostalam go w prezencie, ale ostatnio patrzylam w klifie w perfumerii Olimpia i kosztowal 132 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: *.petrus.com.pl 13.06.04, 21:53 Kupiłam, fluid cena 137zł kolor 40. Trochę ciężko było wybrac kolor, mam bardzo jasna cerę i zazwyczaj korzystam z pierwszych dwóch kolorków w palecie, a tu musiałam sięgnąć do kolejnych. 40 ma żółty pigment. Konieczne jest nałożenie pod fluid kremu nawilżającego, bo dość mocno matuje i ściąga skórę. Używałam dopiero 1 dzień więc trudno mi powiedziec po ilu godz zaczyna się świecić, ale dość długo się trzyma. Nakładać trzeba naprawdę małe ilości bo dość szybko tężeje na twarzy. pozdrawiam i czekam na opinie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF 15.06.04, 12:49 dor, i jak po kilku dniach używania? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: 158.75.220.* 15.06.04, 14:11 Muszę przyznac że jest naprawdę niezły, da się go bardzo ładnie rozprowadzić, najlepiej opuszkami palców a później "dognieść" dołączoną gąbeczką - nie można przesadzić z ilością, trudno uwierzyć że przy tak wysokim filtrze nie ma konsystencji pasty do zębów. Ma bardzo dobry dozownik, poprostu bardzo cienka końcówka tubki jak w niektórych kremach pod oczy. Płynna konsystencja i ten dozownik powinny pomóc w oszczednym używaniu. Zauważyłam że dużo zależy od kremu jaki się pod spód nałoży, musi być lekki.Cieszę się z koloru, ta 40 jest w sam raz dla mnie. Uwaga kolor po minucie robi się ciut ciemniejszy, więc jak będziecie próbowały w perfumerii to lepiej chwilkę odczekać i dopiero sprawdzić czy się nadaje. Trzyma się naprawdę długo, ale nie ma teraz upałów więc to chyba żadna sztuka. Dam znać niedługo czy mi skóry nie przesusza (mam cerę mieszaną ale czasami mi się to zdarza), bo takie rzeczy wychodza dopiero z czasem. Myślę że ładnie by wyglądał z jakim lekkim np rozświetlającym transparentnym puderkiem, ale sobie jeszcze żadnego nie kupiłam. Może coś polecicie.Miałam tylko raz w życiu puder translucide l'oreala i byłam zadowolona, ale chętnie bym coś innego spróbowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor Re: SHISEIDO Sun Protection Liquid Foundation SPF IP: 158.75.220.* 15.06.04, 14:16 jeszcze jedno - pachnie tak jakby pestkami słonecznika, w każdym bądź razie ja tak go czuję. Odpowiedz Link Zgłoś