Dodaj do ulubionych

ładny, opalony odcień cery

29.02.12, 18:57
Witam,
Czy mozecie podpowiedziec jak uzyskać ładny, opalony odcień cery i całej skóry? Widuje czasem takie kobiety i jesli "opalenizna" jest złota i delikatna to naprawde jest super i do czegoś takiego zmierzam:) Tylko czy takia skóra to jedynie zasługa genów, wyjazdu do ciepłych krajów czy tez solarium? A moze macie jakies metody na taki "look"? Moze jakies kospetyki, odpowiedznia dieta, opalanie natryskowe??? Podzielcie się swoimi doświadczeniami:)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: ładny, opalony odcień cery 29.02.12, 19:18
      z mojego doświadczenia to głównie taka uroda,ale też dobre samooplacze...moim zdaniem taki kolor daje xen-tan ten najciemniejszy.ja go mieszam z balsamem do ciała i wychodzi taki lekko opalony oliwkowy kolor.
      • znana.jako.ggigus Re: ładny, opalony odcień cery 29.02.12, 20:05
        albo masz taki odcień, albo nie masz i już i możesz się...
        Pomaga czasem zmiana koloru włosów, kiedyś farbowałam na rudo i mówili mi, żem blada (zdjęcia potwierdzają). Od kiedy jestem blondynką, mam - nieskromnie pisząc - krew z mlekiem, kosmetyczki pytały, co to za fluid.
        Nie robię nic, biegam, ale nie dla cery i jadam fazami marchewki, no w tydzień zjem 1/2 do kilo, bo dodaję je do rozmaitych potraw.
        • kasha77 Re: ładny, opalony odcień cery 29.02.12, 20:07
          akurat z marchewką bym uważała..gotowana ok ale surowa obciąża wątrobę.
          • znana.jako.ggigus Re: ładny, opalony odcień cery 29.02.12, 20:16
            to jak z ogórkiem ponoć ciężkostrawnym. W Niemczech ani ogórek, ani pomidor nie mają opinii ciężkostrawnych.
            Co może obciążać wątrobę w marchewce?
            Wiki:
            Korzeń marchwi zawiera odżywcze cukry-węglowodany (4-10%, m.in. sacharozę i glukozę), białko, liczne karoteny (8-22 mg, prowitamina A α- i β-karoten), olejek lotny, witaminy B1 i B2 (0,06 mg), B6, C (6-10 mg), E, H, K, PP (0,05 mg) oraz wapń, żelazo, miedź i fosfor, a także pektyny.
            Wartość energetyczna 100 g marchwi wynosi ok. 33-35 kcal.

Ale mniejsza o marchewkę. Albo masz taką cerę i masz luz, albo nie. I albo sięgniesz po opalacz, albo się wyluzujesz. Wybór należy do Ciebie...
            • kocurka88 Re: ładny, opalony odcień cery 29.02.12, 20:45
              Krew z mlekiem to akurat jasna cera i czerwone usta czyli wrecz przeciwnie do opalenizny.
              • znana.jako.ggigus Re: ładny, opalony odcień cery 29.02.12, 20:54
                krew z mlekiem to różowy odcień skóry, w moim przypadku jeszcze z natury lekko opalony
            • kasha77 Re: ładny, opalony odcień cery 01.03.12, 08:21
              wiesz Niemcy mieli też parę innych ciekawych opinii niekoniecznie słusznych:)
              ps.w marchewce wit A może obciążyc wątrobe,poza tym wit A lepiej się wchłania z tłuszczami,a ogórek poza tym,ze w wersji surowej jest cięzkostrawny to jeszcze "zabiera"wit.C z innych warzyw,wiec nie powinno się go łączyc z np.pomidorami...co to na Niemcy;)?
              • znana.jako.ggigus opinie narodu niemieckiego w przeszlosci, 01.03.12, 17:32
                bo do tego pijesz, nie maja sie nijak do kwestii marchewki. Pomijam ze takie nieciekawe opinie ma wielu Polakow.
                Niemcy sie smieja, kiedy slysza, ze ogorek jest ciezkostrawny, podobnie kwestia pozerania witaminy C przez pomidora jest im obca.
                • kasha77 Re: opinie narodu niemieckiego w przeszlosci, 27.03.12, 09:05
                  wystarczy poczytac .... i się douczyc:)
          • rannie.kirsted Re: ładny, opalony odcień cery 29.02.12, 22:49
            gdzie znalazlas takie informacje??
            to wlasnie z gotowana bardziej trzeba uwazac bo ma wysoki indeks glikemiczny.
            • sznappi Re: ładny, opalony odcień cery 29.02.12, 23:04
              jesli jesc marchew to nie jesc jej srodka-tam jest najwiecej tych zlych marchewkowych substancji :)

• kasha77 Re: ładny, opalony odcień cery 01.03.12, 10:04
              pierwszy raz od dermatologa,potem od gastrologa przed usunięciem woreczka.
      • natallia33 Re: ładny, opalony odcień cery 26.03.12, 23:55
        Dziewczyny a gdzie można dostać ten Xen Tan? Nigdzie go nie widziałam...nadaje się do ciemnej karnacji? Kurcze schudłam i jak tylko się trochę pokazała wiosna to już mnie korci żeby się trochę "rozebrać" i nacieszyć nową sylwetką :). Tylko ta bladość mi nie pasuje, a solarium nie trawie... Może oprócz Xen Tanu polecacie jakieś inne samoopalacze do ciemniej karnacji?
        • najada Re: ładny, opalony odcień cery 27.03.12, 10:12
          Pogooglaj sobie, jest w necie dostępny, nawet w polskich sklepach. Ja sprowadzałam z UK, świetny jest. Niezłe są też balsamy stopniowo brązujące, np. z Saint Tropez. Pachnie migdałowo, nie ma plam, nakładam na twarz, dekolt, ręce, nogi co 2-3 dni i stopniowo ciemnieję na taki naturalny, oliwkowy kolor.
          • kasha77 Re: ładny, opalony odcień cery 27.03.12, 11:44
            ja kupowałam na feelunique ale są tez polskie strony gdzie sprzedają pełną gamę.sprawdz tylko gdzie taniej bo z feelunique masz darmową wysyłkę.i tam tez mają i st.tropez i xen tan i całą masę dobry samopolaczy włacznie z organicznymi.ja ostatnio mam tez do twarzy z retinolem TanTowel.
        • nati-555 Re: ładny, opalony odcień cery 03.04.12, 17:57
          Nabyłam Xen Tan i musze przyznać ze jest niezły...:)
          • kasha77 Re: ładny, opalony odcień cery 03.04.12, 19:11
            ten ciemny?
    • pearlinee Re: ładny, opalony odcień cery 01.03.12, 09:49
      ojej, też lubię ten kolor skóry i miewam fazy, że muszę taki mieć i już. No niestety łażę na solarium. Nie jest to jakieś intensywne smażenie się, raz w tygodniu po 6 min. na tubę brązującą. Wychodzi od razu fajny kolorek bez efektu czerwoności :) Nie chodzę okrągły rok, tylko jak mnie naleci :) W tym roku byłam może ze 4 razy i zamierzam iść jeszcze może z 5 :) Jestem brunetką, mam czarne włosy, czarne oczy i ich oprawę wiec cery też samej w sobie nie mam najjaśniejszej
      • lonely.stoner Re: ładny, opalony odcień cery 01.03.12, 17:21
        ja chyba w ogole zrezygnuje z opalania - po ostatnim roku kiedy to sobie mocno pofolgowalam (filtr spf 50 ale bylo to na Kanarach- wiec chyba za malo hehe bo tam slonce jednak mocno grzeje) zauwazylam na dekolcie i rekach nowe pieprzyki, i boje sie czy mi w koncu na twarzy nie wyjda jakies przebarwienia.
        Nie mowiac juz o zmarszczkach...
    • prostaja Re: ładny, opalony odcień cery 17.04.12, 19:27
      kulki brązujące np z avon. nie drogie a dobre;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka