Dodaj do ulubionych

Mały sondaż

12.03.12, 23:27
Czy byłybyście zainteresowane wzięciem udziału w warsztatach, na których mogłybyście dowiedzieć się, jak sprawdzić co wasza skóra potrzebuje w danej chwili, nauczyłybyście się różnych sprytnych sztuczek pielęgnacyjnych, ułatwiających dbanie o swoją skórę, i gdzie mogłybyście przetestować różne kosmetyki różnych marek, bez dyskomfortu, że ktoś was namawia na ich zakup, a na koniec ktoś by wam podpowiedział jaki podkład jest najlepszy dla was? I wszystko to podane w sposób bezstronny, bez wpływu ukrytych pod tematem marek?
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: Mały sondaż 13.03.12, 09:23
      gdzie,za ile,i czemu tak tajemniczo...?zawsze takie tajemnicze spotkania okazują się amwayem
      :)
      • wefekciemotyla Re: Mały sondaż 13.03.12, 10:53
        żadne tajemniczo, po prostu nie chcę by mnie oskarżono za spamowanie :)
        odezwę się na prv ok?
      • wefekciemotyla Re: Mały sondaż 13.03.12, 12:18
        W każdym razie sprawdź na Facebooku nazwę Efekt Motyla. Aby żyć pięknie oraz link w mojej sygnaturce :)
    • hankaanka11 Re: Mały sondaż 13.03.12, 09:52
      Warsztat jest drogi, więc musiałabym miec pewność, że dużo skorzystam.
      Jestem z Warszawy i byłabym zainteresowana, pod warunkiem, ze program przewiduje poradnictwo dostosowane do wieku uczestniczek :)
      • wefekciemotyla Re: Mały sondaż 13.03.12, 11:24
        Tak jak najbardziej. Przed warsztatami, uczestniczka dostanie ankietę do wypełnienia, o tym co wie na temat swojej skóry. Jest tam sporo pytań na temat stosowanej dotąd pielęgnacji itp. To pomoże prowadzącej przygotować się pod kątem tego, jakiego typu skórę uczestniczki deklarują. To nam da wstępną wiedzę. Podczas warsztatów będziemy weryfikować waszą wiedzę o swojej skórze. Każda z pań będzie siedziała przy lusterku, a my będziemy pokazywać, na co zwracać uwagę przy diagnozie, co jest waszej skórze potrzebne (jak wiemy, w różnych okresach, skóra ma inne potrzeby, skóra się zmienia). Wszystko to pod kątem wykwalifikowanej kosmetolog. Dzięki temu same będziecie umiały zrobić dobrą analizę stanu swojej skóry w domu. Będziemy dobierać odpowiednie typy kremów (nie zawsze potrzebujemy w wieku 35 lat kremu anti-aging, bywa jednak tak, że w wieku 20 lat potrzebujemy kremów regenerujących).

Będzie moduł poświęcony najważniejszemu aspektowi pielęgnacji: demakijażowi. W ciągu dnia na skórze osiadają kurz, pot i zanieczyszczenia, a podczas nocy z kolei skóra oddycha i regeneruje się. Jeżeli jest zablokowana przez zanieczyszczenia poprzedniego dnia, nie ma szans na odpoczynek. Będziemy mówić o 8 prostych zasadach jak perfekcyjnie wykonać demakijaż.

Pokażemy i poćwiczymy wykonanie dobrego automasażu podczas wklepywania kremu.

Pokażemy również czym wyróżniają się kosmetyki z różnych segmentów (masowe, apteczne, profesjonalne i naturalne). Poprosiliśmy więc marki Avène, Bielenda, Pat&Rub by Kinga Rusin oraz Pevonia Botanica o przekazanie nam na cele warsztatu, najlepszych swoich kosmetyków do pielęgnacji twarzy. Dzięki temu nasze uczestniczki będą mogły podczas spotkania wypróbować je i sprawdzić, co wyróżnia każde z nich i czym się charakteryzują.

Zachęcam serdecznie do wzięcia udziału, gdyż jest to jedyny taki na rynku warsztat, a my organizatorzy tworzymy go z pasją :)
        • hankaanka11 Re: Mały sondaż 13.03.12, 16:38
          Ok, dziękuję za informacje, napiszę maila :)
          • wefekciemotyla Re: Mały sondaż 13.03.12, 17:34
            Zapraszam serdecznie :)
    • balbina_alexandra Re: Mały sondaż 13.03.12, 20:51
      Nie. Ale ja interesuję się biochemią kosmetyczną od lat i rzut oka na skład kremu pozwala mi zanalizować skład. Nie potrzebuję informacji od koncernów, wystarczą mi doniesienia z badań, które właściwie - przynajmniej częściowo - można znaleźć bez większych problemów.
    • modrooka Re: Mały sondaż 14.03.12, 12:59
      Poniżej link do ciekawego artykułu:
      sophisti.pl/artykuly/artykuly/efekt-motylaaby-zyc-pieknie.html
    • wefekciemotyla Re: Mały sondaż 19.03.12, 18:56
      No ciekawe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka