Dodaj do ulubionych

Golarka damska, czy warto? Problem z owłosieniem.

20.04.12, 13:01
Witam dziewczyny. Mam taki problem z owłosieniem, a w szczególności na łydkach i bikini, jest twarde i czarne, a do tego szybko odrasta. Na łydki stosuję oczywiście depilację woskiem, ale wiadomo włosy nie rosną równo i po 1-2tyg zabieg muszę powtarzać. Tym bardziej, że włosy mam ciemne i zaraz jak tylko odrastają to są widoczne. O bikini już nawet nie wspominam. Tam to mam koszmar, bo zaraz po goleniu mam podrażnioną skórę i strasznie kuję. W tych partiach ciała nie mam odwagi na depilację. Poza tym wydaje mi się, że tu włosy są jeszcze bardziej twarde i mocne, poza tym dość głęboko wrośnięte i depilacja nie wiele by tu chyba pomogła. Tak myślę. Zresztą nie mam odwagi. Dlatego pomyślałam o golarce elektrycznej. Wydatek może jednorazowo większy, ale starcza na dłużej, a poza tym jeśli działa tak jak męskie (mąż od kiedy zaczął używać g.elektrycznej nie ma żadnych podrażnień, a po goleniu jest długo gładziutki) to myślę, że mógłby to być dobry zakup.
Ale nim się zdecyduję, chciałam was zapytać czy warto? jakie są efekty? i czy golenie miejsc intymnych taką golarką jest łatwiejsze i sprawdza się?
Obserwuj wątek
    • agusia3107 Re: Golarka damska, czy warto? Problem z owłosien 20.04.12, 13:11
      Proszę tez o propozycję, jakie golarki polecacie, które są najlepsze?
    • znana.jako.ggigus ja mam od lat 21.04.12, 11:45
      meska golarke z wymienialnym wkladem. Sklep, w ktorym ja kupilam, dawno nie istnieje.
      Skoro wlosy Ci odrastaja, to sie codziennie musisz golic i juz. Aha, wlosy to nie trawnik i nie sa gestsze/grubsze od golenia. Poza tym pewnie masz tez silne, zdrowe wlosy na glowie, pozazdroscic.
      Do bikini polecam golarke elektr., ja mam moja tez od lat, ale sklep jeszcze istnieje i ma sie bdb:) Zeby uniknac czerwonych kropek, przecieram golarke przed goleniem spirytusem (albo tansza perfuma,- uwaga, to zart. Slowo perfuma to zart rzecz jasna!) . A na serio - dezynfekuje alkoholem i nie mam kropek.
    • nessie-jp Re: Golarka damska, czy warto? Problem z owłosien 21.04.12, 13:11
      Golarki elektryczne są OK. Ale do bikini trudno dobrać odpowiednią. Męskie średnio się sprawdzają, bo najczęściej mają głowice wyprofilowane do zgoła innej części ciała ;) i nie zawsze są dostatecznie delikatne.

Z kolei damskie golarki to często kompletna porażka, bo w ogóle nie są do niczego wyprofilowane, nie mają trymera, a ich jedyną "damską" cechą jest różowa obudowa ;(

Szukaj golarki do skóry delikatnej, z niewielką głowicą zabezpieczoną folią, z trymerem do skracania włosków. Jeśli golenie będzie sprawiało dyskomfort, to zamiast golarki użyj trymera, żeby skrócić włosy przy samej skórze. Trzeba to robić często, ale przynajmniej człowiek nie straszy kłakiem, a skóra nie cierpi jak przy goleniu.
    • konwalia55 Re: Golarka damska, czy warto? Problem z owłosien 21.04.12, 13:18
      Agusia, jesli masz takie wlosy (grube, ciemne, mocne) to depilacja laserowa jest idealnym rozwiazaniem dla Ciebie! nie boj sie, to wcale nie musi byc az taki koszmar, jak sie wydaje.

ale jesli z roznych powodow wolalabys golarke, to poczytaj opinie uzytkowniczek o urzadzeniach do pielegnacji ciala (depilatory i golarki damskie) na Co Kupic.

powodzenia przy wyborze!
      • iwonagos Re: Golarka damska, czy warto? Problem z owłosien 21.04.12, 13:55
        Golarka jest super. Ja używam takiej z brauna, która była w zestawie z depilatorem. Tylko, że ja jestem blondynką i nie mam mocnego zarostu w strefie bikini.
      • znana.jako.ggigus depilacja laserowa to bajer 21.04.12, 15:34
        bo cebulki wlosowe to jedne z tych niewielu organow ludzkich, obdarzonych zdolnoscia do samoregeneracji.

Co innego cebulki u mezczyzn, dotknietych lysina, niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka