agusia3107
20.04.12, 13:01
Witam dziewczyny. Mam taki problem z owłosieniem, a w szczególności na łydkach i bikini, jest twarde i czarne, a do tego szybko odrasta. Na łydki stosuję oczywiście depilację woskiem, ale wiadomo włosy nie rosną równo i po 1-2tyg zabieg muszę powtarzać. Tym bardziej, że włosy mam ciemne i zaraz jak tylko odrastają to są widoczne. O bikini już nawet nie wspominam. Tam to mam koszmar, bo zaraz po goleniu mam podrażnioną skórę i strasznie kuję. W tych partiach ciała nie mam odwagi na depilację. Poza tym wydaje mi się, że tu włosy są jeszcze bardziej twarde i mocne, poza tym dość głęboko wrośnięte i depilacja nie wiele by tu chyba pomogła. Tak myślę. Zresztą nie mam odwagi. Dlatego pomyślałam o golarce elektrycznej. Wydatek może jednorazowo większy, ale starcza na dłużej, a poza tym jeśli działa tak jak męskie (mąż od kiedy zaczął używać g.elektrycznej nie ma żadnych podrażnień, a po goleniu jest długo gładziutki) to myślę, że mógłby to być dobry zakup.
Ale nim się zdecyduję, chciałam was zapytać czy warto? jakie są efekty? i czy golenie miejsc intymnych taką golarką jest łatwiejsze i sprawdza się?