Dodaj do ulubionych

podkład na filtr

21.04.12, 22:25
Puder sypki już pięknie doradziłyście:) Teraz jeszcze proszę o radę w spr. podkładu. Od niedawna flavoC, na to filtr 50. 39 lat, cera mieszana. Czy da radę położyć na to podkład jakiś? Aktualnie mam bourjois ale waży się na filtrze.
Tak bardzo chciałabym położyć podkład:) bo to w tym wieku szału z cerą nie ma....
Obserwuj wątek
    • titti_pecci_scialoja Re: podkład na filtr 22.04.12, 07:38
      Ja również mam cerę mieszaną, ale dawno już przestałam wierzyć w podkłady matująco nawilżające. Jest w tym jakaś sprzeczność dla mnie do pogodzenia.W lecie sprawdzają się kremy koloryzujące np. SVR z filtrem 50, więc problem podkładu odpada. Nie są one super kryjące ale ładnie rozświetlają.Ja mimo idealniej cery (przepraszam za tę nieskromność) chodzę w podkładzie cały rok na okrągło, bo wybieram górnopółkowe jak Vitalumiere Chanel czy polecony tutaj Supermoisture Clinique, które ją dodatkowo pielęgnują. Nie spotkałam się z ważeniem się podładu na kremie, ale to co przyszło mi do głowy, to być może powinnaś odczekać aby filtr się wchłonął i ewentualnie potem przyłożyć chusteczkę żeby zebrać nadmiar. Sporo podkładów ma filtr 20, więc kremu z filtrem nie musisz nakładać tak grubej warstwy na codzień.
      • iwonagos Re: podkład na filtr 22.04.12, 08:56
        Czekam te pół godziny, żeby filtr lepiej się wchłonął. Z chusteczką spróbuję. Chyba złegó słowa użyłam. Ważenie.... Bardziej jednak takie ścieranie się podkładu... On jakby się ześlizguje z filtra, nie trzyma się.
      • romanticca Re: podkład na filtr 22.04.12, 19:26
        titti_pecci_scialoja napisała:

> Supermoisture Clinique, które ją dodatkowo pielęgnują. Nie spotkałam się z ważeniem się podładu na
        > kremie,

Kurka wodna. To mój najukochańszy na świecie fluid a za nic nie chce się trzymać na filtrze... Roluje się, ściera i inne cuda wyprawia. Może wypróbuję Twój filtr, ja mam Biodermę Photoderm AR 50+ (bardzo lubię).
    • justy1 Re: podkład na filtr 22.04.12, 18:05
      ja od lat na filtry stosuję revlon colorstay i nic mi nie spływa/warzy.
      a jak mam jakiś inny podkład, który nie chce współpracować filtrem, to na filtr nakładam bazę silikonową, a dopiero potem podkład - szczegolnie latem, gdy wszystko ma tendencje do rozpływania się.
      (wiem, że może odstraszać tyle warstw kosmetyków, ale efekt wizualny jest OK)
      • rocambolesca Re: podkład na filtr 22.04.12, 19:46
        Matko, ile warstw. Filtr 50, baza i podkład?
    • jarka63 Re: podkład na filtr 22.04.12, 19:53
      Podkład się waRZy, nie waŻy.
      • iwonagos Re: warzy 22.04.12, 20:23
        człowiek się uczy całe życie.
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2876122,2,1,Szymus.html
        Szymon 13.09.2011
        Ewcia 20.08.2009
        Ola 25.01.2006
    • kicita Re: podkład na filtr 22.04.12, 22:07
      Na filtr 50 nakładam Teint Lift Eclat CLARINS. Jest naprawdę świetny i dobrze trzyma się na skórze (a mam bardzo problematyczną).
    • 0domisie Re: podkład na filtr 29.09.12, 13:16
      uu ciężko ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka