Dodaj do ulubionych

Usunelam przebarwienie i mam blizne. Co robic???

21.06.04, 18:57
Witam. Dokladnie 1 marca bylam u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy i
jednoczesnie usunelam pzrebarwienie jakims kwasem 30%. Nazwy nie znam. Chodze
do tej Pani juz 6 lat i ufam jej. Pzrebarwienia az tak nie bylo widac. Teraz
mam na policzku plamke o srednicy 1,5 cm i ciagle ja widac. Nie schodzi. Pani
mowila ze bedzie to blizna ktora sie zagoi z czasem ale jakos nie chce mi sie
juz wierzyc. Pozwolila mi sie opalac apod wplywem slonca plama wcale nie
znika. Czy zdarzylo sie to komus?? Prosze o pomoc osoby ktore usuwaly
pzrebarwienia. Z gory zdiekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: soleil Re: Usunelam przebarwienie i mam blizne. Co robic IP: *.213.203.62.cust.bluewin.ch 21.06.04, 22:55
      Ja rowniez 'usunelam' przebarwienia po tradziku, punktowo kwasem
      trojchlorooctowym, wszystko pod kontlora dermatologa. Rezultat? Minely juz dwa
      miesiace a ja te punkty mam sino czerwone i sa jeszcze bardziej widoczne niz
      przed peelingiem...jestem zrozpaczona, bo naprawde ciezko ukryc te punkty nawet
      korektorem. Pani dermatolog usilnie wmawia mi ze punkty beda sie luszczyc...ale
      jakos nie chca :(((...mam te plamy smarowac punktowo retinemA...a swoja droga
      smaruje je toinextem...efektow pozytywnych narazie nie widze, chociaz musze
      przyznac ze po retinieA skora sie luszczy w tych miejscach...wiec jest nadzieja...
      • iskierka4 Re: Usunelam przebarwienie i mam blizne. Co robic 22.06.04, 11:06
        To niezle nas Panie zalatwily. U mnie tez widac. A ten retinie A to masc z
        apteki?? ile kosztuje?? Zastanawiam sie nad tym zluszczaniem bo pzreciez u mnie
        ten kwas a u Pani laser mial wniknac w skore tak gleboko by ja zluszczyc wiec
        po co dodatkowe zluszczanie??? Moze ktos nam poradzi kiedy to minie i co
        jeszcze robic??
        Pozdrawiam
        • paputerek Re: Usunelam przebarwienie i mam blizne. Co robic 22.06.04, 12:48
          czytałam że plamy pewnego typu (nie pamiętam jakie:( powinno się złuszczac
          kilkakrotnie kwasami o małym stężeniu, bo jak zrobi się za mocnym to może
          przebarwienie jeszcze bardziej zciemnieć. Może coś takiego nastapiło? z tego co
          się orientuje to kwas trójchlorooctowy jest najsilniejszy. Na sine
          przebarwienia może pomóc acnederm (?) ale szczerzemówiąc raczej trzeba poprostu
          poczekać (niestety ok. 3 miesięcy) to najprawdopodobniej same zbladną.
          Absolutnie nie opalajcie twarzy po kwasach bo będzie jeszcze gorzej.
    • paputerek Re: Usunelam przebarwienie i mam blizne. Co robic 22.06.04, 12:53
      zasmucił mnie Twój post, myślałam, że kwasy mogą tylko pomóc (oczywiście
      odpowiednio użyte)
      kosmetyczka nie powinna sama usówać przebarwień kwasem o stężeniu 30%, powinien
      to zrobić lekarz.
      tłumaczenie, że będzie to blizna, która się z czasem zagoi jest jakies
      pokrętne, po kwasach ma być łaadna buzia, ewentualnie złuszczanie naskórak a
      nie blizna!!!
      • Gość: kip przebarwienia IP: *.arkonskie.v.pl 22.06.04, 14:26
        Mi po Easy Peelu, który służy właśnie do usuwania przebarwień, zrobiły się
        ciemne przebarwienia na zdrowej skórze. Easy Peel i peeling glikolowy były u
        mnie stosowane "dla wyrównania kolorytu skóry", jak napisał lekarz w
        oświadczeniu, wokół blizny, której też zresztą miało nie być, ale to dłuuuuga
        historia, było już o nie na forum.
        Ciemne przebarwienia mam od września ub. roku i mimo dwóch zabiegów laserowych i
        innych cudactw nie zamierzają zniknąć.
        A miało być tak pięknie...
        • Gość: soleil Re: przebarwienia IP: *.246.186.195.cust.bluewin.ch 22.06.04, 22:16
          RetinA z tego co pamietam jest na recepte, natomiast co do ceny nie jestem
          pewna, wydaj mi sie ze placilam cos okolo 40 zl. Bardzo dobre pytanie, po co
          dodatkowo retinA, skoro po kwasie mialy sie plamy gleboko luszczyc?? O to samo
          pytam moja dermatolog. Realia sa takie ze plamy po kwasie wcale sie nie
          luszczyly ...no a jednak chce sie tych wstretnych plam pozbyc...wiec z nadzieja
          uzywam retinA punktowo na plamy. I oczywiscie stosuje filr na twarz, 60...bez
          niego ani rusz po kwasie i retinieA.
    • iskierka4 Re: Usunelam przebarwienie i mam blizne. Co robic 23.06.04, 09:48
      Szczerze mowiac ja mam juz to 4 miesiace i nic dsie nie zmienia. Jak
      przeczytalam te odpowiedzi - zalamalam sie. mialam taka ladna buzie a teraz
      jakies plamy brazowe. Nawe fluid nie pomaga. Kiedys czytalam duzo o zluszczaniu
      i pytalam sie kosmetyczki czy trzeba to chronic przed sloncem a onma na to ze
      tylko na poczatku az sie strupek zagoi potem delikatnie mozna wystawiac az
      kolor sie zrowna. U mnie nic sie nie rowna. Chodze do solarium ale zawsze
      nakladam fluid, ale mi mo wszystko powinno byc lepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka