Dodaj do ulubionych

żel zamiast kremu

26.06.04, 15:59
czesc,
mam skore mieszana, ale wieksze partie sa tluste. problem polega na tym, ze
jak uzywam nawet najlzszejszego kremu, to te tluste partie okropnie sie
swieca i musze uzywac jezswcze pudru sypkiego zeby to zmatowic, a teraz
latem, kiedy jest sie opalonym to chcialoby sie eksponowac swieza cere bez
pudru. moje pytanie jest takie: czy moglybyscie mi polecic jakies żele
nawilżajace ktorych sie uzywa zamiast kremu?
Obserwuj wątek
    • chicarica Re: żel zamiast kremu 27.06.04, 09:59
      Ja Ci polecę coś innego. Posmaruj całą twarz dobrym kremem nawilżającym, a
      następnie te tłuste partie kremem Garnier matującym (niebieski w stojącej
      tubce, cena około 15 zł). Ten krem zawiera glinkę i to jedyny krem matujący,
      który na mnie faktycznie działał.
      W miarę dobry jest też Ziaja Biobalans, tani i ma konsystencję żelową. Dobrze
      matuje.
    • Gość: kragmel Re: żel zamiast kremu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 12:15
      może bibułki matujące zamiast pudru?
      • Gość: zulka Re: żel zamiast kremu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 15:42
        dzieki za rady. Garniera mam tylko nie uzywalam, bo za bardzo mi wysuszal
        skore, ale spobuje nalozyc go na nawilzajacy.
        co do bibule to dobry pomysl tylko ze trzeba pamietac o przykladaniu ich co i
        rusz do twarzy, a ja zapominam!
    • Gość: mahdall Re: żel zamiast kremu IP: *.rene.com.pl 27.06.04, 19:18
      zel-krem nivea visage young
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: żel zamiast kremu IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 19:27
      Przypomniało mi się! Mam teraz Source C Avonu. Leciutka żelowa konsystencja,
      cudowny zapach! No i właśnie - ten kremik nadaje się praktycznie tylko dla cer
      tłustych, bo raczej za słabo nawilża, za to błyskawicznie się wchłania
      pozostawiając zupełnie matową skórę, chyba ma coś takigo w składzie, bo na
      twarzy zostaje taka aksamitna warstewka wyczuwalna w dotyku, taki jakby puderek
      czy cusik. :P No i przez to chyba wałkuje się przy mocniejszym pocieraniu lub
      nakładaniu pokladu, jesli wcześniej dużo sie użyło. Ale samodzielnie idealny. :)
    • Gość: Kamila Re: żel zamiast kremu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:43
      Możesz też stosować AA Perły Młodości żel w retinolem (ok. 28 zł) lub Bielendy
      maseczkę nawilżającą w tubce czy AA maseczkę nawilżająca zieloną (dwa ostatnie
      po kilkanaśnie zł). Na te z retinolem to jakiś krem z filtrami by się przydał
      latem.
      Teraz używam żel Hydrain Dermadic'a (ok. 33 zł) - ale trzeba go dosyć grubo
      kłaść aby nawilżył (za to jest z dozownikiem), albo wlaśnie kłaść na to jeszcze
      krem matujący.
    • Gość: justy Re: żel zamiast kremu IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 28.06.04, 23:45
      możesz na tłuste partie stosować tylko nawilżający tonik (ale nie taki do cery
      tłustej, lecz naprawdę nawilżajacy) lub żel- moze być np. "Szybki nawilżacz pod
      krem" z serii Oilgoaquavita Inter-fragrances zastosowany samodzielnie. swego
      czasu był to przebój tego forum- wyszukiwarką znajdziesz wiele postów z
      opiniami na jego temat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka