Dodaj do ulubionych

Od szatynki do blondynki

18.08.12, 14:16
Dziewczyny,
Jestem szatynką o jasnej karnacji, mam bardzo jasne niebieskie oczy, czarne brwi i piegi na policzkach. Chciałabym rozjaśnić włosy - nie chodzi o jakąś platynę, tylko o jakiś ciemny odcień blondu, który pasowałby do typu mojej urody.
Szukam dobrego fachowca w WWie, który umiałby idealnie dobrać kolor i dokonać takiej zmiany (w grę pewnie by wchodziła jakaś henna na brwi).
Czy możecie kogoś polecić i ew. dać jakieś wskazówki co do tego typu metamorfoz? ;)
Pozdawiam,
MM
Obserwuj wątek
    • zawrotglowy Re: Od szatynki do blondynki 18.08.12, 15:25
      Ale po co Ci henna na brwi, skoro masz czarne?
      • kasha77 Re: Od szatynki do blondynki 18.08.12, 16:21
        po to żeby kolor bardziej pasował do koloru włosów...niestety u nas w Polsce farbowanie brwi pod kolor włosów wywołuje własnie takie reakcje.henna nie tylko jest czarna:)
        • nessie-jp Re: Od szatynki do blondynki 18.08.12, 16:58
          >niestety u nas w Polsce fa
          > rbowanie brwi pod kolor włosów wywołuje własnie takie reakcje.henna nie tylko j
          > est czarna:)

"U nas w Polsce" henna jest przede wszystkim czerwona. Nie wiem, po jakiego licha farbować sobie brwi na czerwono, skoro włosy mają być jasnoblond!

No, chyba że masz na myśli tzw. "hennę do brwi", czyli fenylenodiaminę, a ta jest
        • zawrotglowy Re: Od szatynki do blondynki 18.08.12, 17:48
          No, jest jeszcze czerwona i brązowa. Wątpię, że ktoś chce mieć czerwone brwi do jasnych włosów. Czarnych brwi nie rozjaśni się henną i dlatego zapytałam. Nie wiem po co jakieś przytyki o Polsce do tego mieszać.
          • kasha77 Re: Od szatynki do blondynki 19.08.12, 20:29
            a co miałam napisac? mieszkam w Polsce,i jestem u siebie czyli u nas w Polsce....
      • miss_montana Re: Od szatynki do blondynki 18.08.12, 18:20
        O tej hennie do brwi słyszałam od wizażystki w Douglasie. ;-) Ja się na temacie totalnie nie znam, więc pytam Was o radę. Może doradzicie, jak zabrać się do tematu.
        Co do kwestii - czy szatynce będzie pasował blond, to jeden fryzjer powiedział, że każdemu może pasować, tylko trzeba to dobrać. Powiedział też, że moja uroda nie jest oczywista na tyle, żeby stwierdzić, że tylko ciemne włosy będą ładnie wyglądać. :)
        Czekam na Wasze wskazówki. :)
        • nessie-jp Re: Od szatynki do blondynki 18.08.12, 18:30
          Zanim rozjaśnisz brwi, spróbuj położyć na nie jasny puder albo jasny cień
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka