Dodaj do ulubionych

problem z rozczesywaniem włosów

13.09.12, 09:14
tak jak w temacie problemem są cienkie plączące się włosy których jest jednak dużo, kiedyś sie kręciły, teraz są nijakie, ale strasznie się plączą, robią sie dosłownie kołtuny zwłaszcza od "spodu" sa długie, stosuje rózne odżywki ale nie trafiłam na "swoją" macie moze coś godnego polecenia??
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: problem z rozczesywaniem włosów 13.09.12, 10:21
      Jeśli włosy nie sa zniszczone sprawdzi się maska loreala intense repair, jeśli zniszczone absolut repair. Pięknie wygładzają -włosy doskonale się rozczesują. Ja mam rozjaśniane i ten sam problem.
      • leebanka kerasilk silk fluid Goldwella 13.09.12, 11:19
        Przetestowałam już chyba większość odżywek i balsamów obecnych na naszym rynku i jak do tej pory za najlepszy tego typu preparat uważam Kerasilk fluid Goldwella.Włosy są po nim gładkie,lśniące i grubsze.Jest bardzo wydajny.
        Na jedną aplikację najlepiej zużyć 5-6 psików.
        • rikol Re: kerasilk silk fluid Goldwella 13.09.12, 19:36
          Gdzie kupujesz produkty goldwell? Ja tez lubie ten kerasilk, jest dobry szczegolnie dla alergikow. W salonach fryzjerskich nie widuje tej marki.
          • leebanka Re: kerasilk silk fluid Goldwella 13.09.12, 21:37

> Gdzie kupujesz produkty goldwell? Ja tez lubie ten kerasilk, jest dobry szczego
            > lnie dla alergikow. W salonach fryzjerskich nie widuje tej marki.

ostatnio zamawiałam na hairstore:
            www.hairstore.pl/goldwell-kerasilk-instant-silk-fluid-odzywka-do-bardzo-zniszczonych-wlosow-125ml-p439.html
            a wcześniej u mojego fryzjera.Wiem że bywa też w salonach Denique.

• znana.jako.ggigus albo zwyczajna, jakakolwiek 13.09.12, 11:45
      (czyli takze tania) odzywka. Nalozona przed myciem na suche konce, jak masz czas, to chodz z tym np. caly dzien (i dokladaj od czasu do czasu) , albo tylko pol godziny. Dobrze umyj i naloz jeszcze raz odzywke na koncowki.
      To sposob Cindy Crawford, nalezy podac zrodlo.
      W tym samym cleu dziala tez dobrze olej rzepakowy, oliwa, ale tylko na suche koncowki. Bo masz zapewne przesuszoen wlosy. Ale kiedy bierzesz olej, to musisz dokladnie umyc wlosy.
      • rikol Re: albo zwyczajna, jakakolwiek 13.09.12, 19:38
        Wlosy tez trzeba rozczesac PRZED myciem. A po myciu zaczyna sie rozczesywanie od koncowek, potem dopiero przeczesuje sie od skory. Dobrze tez rozczesac wlosy po nalozeniu odzywki, przed splukaniem jej.
    • sfornarina Re: problem z rozczesywaniem włosów 13.09.12, 12:04
      Jak dla mnie odżywki Dove są niezastąpione. Próbowałam innych: droższych, tańszych, specjalistycznych salonowych, 2 w 1, wszystko do kitu.
      A po Dove włosy rozczesują się super nawet po umyciu ich mydłem w płynie pod basenowym prysznicem;)
    • zawrotglowy Re: problem z rozczesywaniem włosów 13.09.12, 12:15
      Popełniasz jakieś duże błędy w pielęgnacji, skoro włosy przestały Ci się kręcić (chyba, że w międzyczasie miałaś jakieś burze hormonalne itp, wtedy to by mogła być przyczyna).
      Najprawdopodobniej są przesuszone/używasz zbyt dużej ilości silikonów. Tak jak już Ci poleciła ggigus warto nakładać przed myciem odżywkę (najlepiej bez silikonów np jakąś Isanę z Rossmana, Kallosa Latte, Milę), potem nałożyć szampon na skórę głowy i masować - spływająca piana umyje też włosy zabezpieczone odżywką. Potem kładziesz już drugą odżywkę/maskę, najlepiej jakąś treściwą, możesz dodać do niej nawilżacza (np glicerynę, która kupisz w aptece, miód). Włosy czeszesz na mokro, jeśli chcesz wydobyć z nich skręt. I tak przy każdym myciu.
      Możesz też zainteresować się olejami, które kładziesz na włosy (małą ilość) przed myciem, można też na całą noc. U niektórych wygładzają, uelastyczniają włosy.
      Na pewno musisz przestawić się na inny typ pielęgnacji i inne kosmetyki.
      • kobiecina30 Re: problem z rozczesywaniem włosów 13.09.12, 12:34
        dziękuje Wam za rady.
        Odnośnie tego, ze przestały sie kręcić to jest to dużą zagadką dla mnie, bo nie miałam problemów hormonalnych nie biore tabletek, moze za długo je juz farbuje na brąz chemicznymi farbami( przeżuciłam sie na henne ale dopiero raz nią farbowałam).
        zastosuje się do Waszych rad z odżywką przed myciem i olejowania.
        dzięki serdeczne!!
        • lonely.stoner Re: problem z rozczesywaniem włosów 13.09.12, 13:49
          ja znowu zaspamuje linkiem do bloga wlosomaniaczki: anwena.blogspot.com/

jesli nie znasz to wejdz i poczytaj- mnostwo swietnych porad, ja dzieki temu zapuscilam wlosy i sa naprawde ladne :)
        • klaviatoorka Re: problem z rozczesywaniem włosów 13.09.12, 13:53
          henna po chemicznych farbach- trzeba było tak od razu napisac
          prawdopodobnie masz rozwarstwione łuski włosa
          poczytaj blogi WŁOSOMANIACZEK, np Anwen
          Dla wygładzenia polecam OLEJOWANIE (google),na zamknięcie łusek spłukiwanie chłodną wodą z octem, może tez dla pogrubienia płukankę z siemienia lnianego
          • nessie-jp Re: problem z rozczesywaniem włosów 13.09.12, 19:09
            klaviatoorka napisała:

> henna po chemicznych farbach- trzeba było tak od razu napisac

Jeszcze dodam, że ważne jest, kiedy ta henna była nakładana. Przez pierwszych kilka dni, dopóki nie zmyją się dokładnie osady proszku roślinnego, włosy mogą być sztywne, pogrubiałe i matowe. Gdy się to wszystko spłucze, a łuski zamkną, włosy powinny wrócić do normy.
    • joana.mz Re: problem z rozczesywaniem włosów 13.09.12, 17:18
      spróbuj rozczesywać grzebieniem z bardzo szeroko rozstawionymi zębami jeszcze przed spłukaniem odżywki.
    • ewela1976 Re: problem z rozczesywaniem włosów 13.09.12, 19:41
      ja miałam problem z włosami po rozjaśnaniu:/ masakra:/ wtedy stosowałam taki olejek z firmy vatika /dabur coś tego typu . zielona buteleczka. to byl olejek z kokosa. bardzo mi pomogł.
    • f_girl Re: problem z rozczesywaniem włosów 15.09.12, 16:13
      Grunt to na pewno dobra odżywka. Ja mogę z całą odpowiedzialnością polecić dwa kosmetyki, które świetnie się uzupełniają i są idealne do osłabionych, "plączących" się włosów. Pierwszy to odżywka do włosów cienkich i delikatnych Toni&Guy, natomiast drugi to również odżywka, ale bez spłukiwania (tej samej firmy). Intensywnie odżywia włosy i nie ma po niej żadnych problemów z rozczesywaniem. Nakłada się ją na wilgotne włosy, a później spokojnie można albo modelować włosy na szczotce, albo zostawić do wyschnięcia. Warto spróbować, mi pomagają:) Tekst linka
    • kbjsht Re: problem z rozczesywaniem włosów 15.09.12, 16:37
      też mam ten problem, tylko że moje nie są cienkie a przeciętne i dłuuuugie ;)
      generalnie to polecam do mycia i jako odżywkę do spłukiwania loreal elseve- w czerwonym opakowaniu. jak już włosy są wilgotne po myciu, to stosuję odżywkę bez spłukiwania Matrixa- solutionist (z salonu fryzjerskiego) i złotą odżywkę pantene - nabłyszczająca w spray'u, chroni przed wysoką temp gdy suszymy. po spryskaniu tymi dwoma rozczesują się w 2 minuty bez najmniejszego problemu. czasami jako trzecią spryskuję różowym garnierem, ale tylko dlatego, że ładnie pachnie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka