28.09.12, 23:04
Czy któraś z Was ma wrażliwą skórę pod pachami? golę je b.delikatnie, a zawsze mam podrażnione! okropieństwo ,co robić? używałyście może kremu do depilacji pod pachy? troche się boję, że po tym też może być taki efekt
Obserwuj wątek
    • 0domisie Re: pachy 29.09.12, 11:28
      depiluję na samą wodę
      • rikol Re: pachy 11.10.12, 21:32
        zadnego kremu. Gol sama golarka (maja pasek nawilzajacy), a potem sudocrem.
    • brujo27 Re: pachy 02.10.12, 23:18
      też mam ten problem i do tego strasznie sucha skóre pod pachami wręcz wygląda jak łuski :(
      ktoś może coś polecić wartego uwagi?
    • hiacynt_house Re: pachy 03.10.12, 09:52
      Po depilacji na noc natłuszczam skórę oliwką. Rano trzeba ją zmyć, ale skóra przez noc wystarczająco się odżywi
    • maggi9 Re: pachy 03.10.12, 14:11
      Moja skóra pod pachami wygląda znacznie lepiej kiedy zmieniłam antyperspiranty w sztyfcie na takie w kulce.
      Poza tym jesienią i zimą, kiedy nie noszę aż tak odkrytych ubrań nieco odpuszczam sobie depilację pach.Oczywiście nie całkowicie ale nie robię tego aż tak czesto.
    • mojestylio Re: pachy 04.10.12, 11:23
      Kremu do depilacji pod pachy nie używałam, ale używałam kremy po depilacji. Łagodzi podrażnienia, u mnie się sprawdził.
    • krakowskim_targiem Re: pachy 05.10.12, 11:28
      laserowe usunięcie włosów może być dobrym rozwiązaniem. wiadomo, ciut kosztowne - ale dwa problemy z głowy :) ja już mam to za sobą i jestem bardzo zadowolona z efektu.
    • nessie-jp Re: pachy 12.10.12, 01:55
      Trzy rzeczy:

- to może być uczulenie na antyperspirant, niektórzy tak reagują (spróbuj dezodorantu, czyli czegoś, co nie zawiera soli aluminium, to składnik, który mocno przesusza u niektórych skórę)

- zamiast maszynki użyj trymera elektrycznego, przycinając włoski przy samej skórze; nigdy przenigdy nie używaj golarek "żyletkowych", kremów do depilacji i tym podobnych, bo jest wielkie ryzyko podrażnienia

- zastanów się nad IPL, koszt jednego zabiegu to około 80-100 zł, trzeba kilka razy powtórzyć, ale depilacja jest dość trwała (na kilka lat na pewno)
    • claratrueba Re: pachy 12.10.12, 05:34
      Ja podkradam synowi piankę do golenia dla skóry wrażliwej i balsam łagodzący podrażnienia -oba Gilette. Jest bardzo duża różnica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka