eedwardaa 28.09.12, 23:04 Czy któraś z Was ma wrażliwą skórę pod pachami? golę je b.delikatnie, a zawsze mam podrażnione! okropieństwo ,co robić? używałyście może kremu do depilacji pod pachy? troche się boję, że po tym też może być taki efekt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rikol Re: pachy 11.10.12, 21:32 zadnego kremu. Gol sama golarka (maja pasek nawilzajacy), a potem sudocrem. Odpowiedz Link Zgłoś
brujo27 Re: pachy 02.10.12, 23:18 też mam ten problem i do tego strasznie sucha skóre pod pachami wręcz wygląda jak łuski :( ktoś może coś polecić wartego uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynt_house Re: pachy 03.10.12, 09:52 Po depilacji na noc natłuszczam skórę oliwką. Rano trzeba ją zmyć, ale skóra przez noc wystarczająco się odżywi Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: pachy 03.10.12, 14:11 Moja skóra pod pachami wygląda znacznie lepiej kiedy zmieniłam antyperspiranty w sztyfcie na takie w kulce. Poza tym jesienią i zimą, kiedy nie noszę aż tak odkrytych ubrań nieco odpuszczam sobie depilację pach.Oczywiście nie całkowicie ale nie robię tego aż tak czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
mojestylio Re: pachy 04.10.12, 11:23 Kremu do depilacji pod pachy nie używałam, ale używałam kremy po depilacji. Łagodzi podrażnienia, u mnie się sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowskim_targiem Re: pachy 05.10.12, 11:28 laserowe usunięcie włosów może być dobrym rozwiązaniem. wiadomo, ciut kosztowne - ale dwa problemy z głowy :) ja już mam to za sobą i jestem bardzo zadowolona z efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: pachy 12.10.12, 01:55 Trzy rzeczy: - to może być uczulenie na antyperspirant, niektórzy tak reagują (spróbuj dezodorantu, czyli czegoś, co nie zawiera soli aluminium, to składnik, który mocno przesusza u niektórych skórę) - zamiast maszynki użyj trymera elektrycznego, przycinając włoski przy samej skórze; nigdy przenigdy nie używaj golarek "żyletkowych", kremów do depilacji i tym podobnych, bo jest wielkie ryzyko podrażnienia - zastanów się nad IPL, koszt jednego zabiegu to około 80-100 zł, trzeba kilka razy powtórzyć, ale depilacja jest dość trwała (na kilka lat na pewno) Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: pachy 12.10.12, 05:34 Ja podkradam synowi piankę do golenia dla skóry wrażliwej i balsam łagodzący podrażnienia -oba Gilette. Jest bardzo duża różnica. Odpowiedz Link Zgłoś