Dodaj do ulubionych

kasety Inglota

05.10.12, 22:01
tylko proszę, nie śmiejcie się:) jak wyjąć cienie z kasetki Inglota? dziś kupiłam drugą i chciałam wyjąć cień z pierwszej, żeby ułożyć je wg kolorów. no i nie umiem:) proszę o pomoc.

PS czytałam gdzieś w necie, że nie można kupić samych cieni do paletki, ale to chyba nie ma sensu prawda? przecież skoro mam kasetę, powinnam mieć możliwość zakupu wkładów, a nie wkładów i kolejnej kasety. jak to jest, wiecie?
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: kasety Inglota 05.10.12, 22:43
      A masz taką kasetkę z lusterkiem czy bez?
      W tej z lusterkiem jest luz pomiędzy wytłoczką z cieniem a miejscem w palecie więc można tam wsadzić np igłę, lekko podważyć cień i wyjąć.
      W tych bez lusterka cienie wyjmuje się magnesem znajdującym się w wieczku palety.Przykładasz magnes do krawędzi wytłoczki z cieniem, trochę manipulujesz(ale tak aby nie uszkodzić cienia) a cień powinien się przykleić do magnesu i dać łatwo wyjąć.
      Tak jak tutaj widać.

Wkłady do paletki kupisz spokojnie bez obaw.Nie musisz kupować następnej palety.Okrągłe kosztują 10zł a kwadratowe 12zł.
      Palety tez można kupić oddzielnie.Nie ma z tym najmniejszego problemu.
      • skrytapiromanka Re: kasety Inglota 05.10.12, 23:14
        z lusterkiem. dzięki za pomoc:)
        • maggi9 Re: kasety Inglota 06.10.12, 07:33
          No w tej z lusterkiem jest łatwiej bo tam jest troche luzu.Ale i tak możesz to załatwić jakimś magnesem:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka