szara.mysz 04.07.04, 18:02 Czy któraś z Was stosowała? Proszę o opinie. Czy rzeczywiście (tak jak w reklamie) wygładza i zapobiega matowieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dam_ci_cukierka Re: Fructis do długich włosów 04.07.04, 21:38 hm.. kiedyś chciałam rozpocząć temat: które szmpony i odżywki ogólnie dostępne są w/g was godne polecenia... co do fructis - używałam, nie lubie tego szmponu zbytnio, choć włosy mam ze pas jakoś nie przypadł mi do gustu. mój ulubiony to timotei ogórkowy i cała seria gliss kur. po prostu kocham odżywki gliss kur do włosów długich i półdługich. Odpowiedz Link Zgłoś
cristal000 Re: Fructis do długich włosów 05.07.04, 09:44 JA uzywam Fructis o dlugich wlosow szampon i odzywke i jestem z niego bardzo zadowolona. Mam wlosy do pasa i po tym szamponie i odzywce bardzo dobrze sie rozczesuja. Natomiast po szamponach timotei nie moglam rozczesac wlosow bo strasznie sie plataly....Co do gliss kur to sie zgadzam sa bardzo dobre. Ale mysle , ze trzeba probowac az sie znajdzie odpowiedni szampon i odzywke bo to jest indywidualna sparawa kazdych wlosow ;) Acha! Dla mnie jeszcze bardzo dobre sa szampony i odzywki pantene. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: Fructis do długich włosów 05.07.04, 13:05 Ten Fructis jest podobny do reszty Fructisów. Ja Fructisy lubię, więc ten też jest OK. Różnica jest taka, że ten prostuje włosy, co mi bardzo odpowiada. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dam_ci_cukierka Re: Fructis do długich włosów 05.07.04, 20:02 ja nie lubie fructis właśnie z tej racji ze oklapia i prostuje włosy, są po nim cięzkie. a po timotei (bez odzywki) faktycznie plączą się, dlatego odżywka jest skarbem nieocenionym :):) uwielbiam szampony timotei + odzywki gliss kur czy pantene. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.mysz Re: Fructis do długich włosów 07.07.04, 12:07 Kiedyś raz użyłam szamponu Fructis, nie wiem czy to był akurat do długich włosów, i dostałam okropnego łupieżu. Po analizie składnikow stwierdziłam, że mogło to byc spowodowane owocami, zwłaszcza że kiedyś użyłam innego szamponu, chyba Shaumy na bazie owoców i miałam ten sam problem. I tak się zastanawiam, czy to możliwe, zeby moja skóra głowy reagowała łupieżem na składnik owoców? Bo oprócz tej wady, to po Fructisie miałam miękkie, gładkie i dobrze rozczesujące się włosy. Chyba jeszcze raz zaryzykuję... Jeżeli chodzi o Timotei i Gliss Kur to są w porządku, ale bez rewelacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś