Dodaj do ulubionych

JakZREGENEROWACwłosyPOprostownicy???!!help!!!!!!!!

IP: *.wroclaw.mm.pl 06.07.04, 13:37
przez dwa tygodnie co 3-4 dni prostowalam sobie wlosy prostownica ceramiczna,
czyli potraktowalam je b.wysoka temperatura. poradzcie cos.
zrobilo mi sie siano...nie stac mnie na zabiegi w salonach fryzjerskich, mam
nadzieje, ze cos poradzicie
Obserwuj wątek
    • Gość: elcia Re: JakZREGENEROWACwłosyPOprostownicy???!!help!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 06.07.04, 13:39
      dodam, ze mam b.dlugie wlosy, po balejażu, koloru blond...
    • Gość: Sandra Re: JakZREGENEROWACwłosyPOprostownicy???!!help!!! IP: 195.26.24.* 06.07.04, 13:41
      Ja stosowałam saunę na włosy i odżywkę - produkt apteczny w białym słoiku.
      Nazywa się WAX...Występuje w dwóch odmianach - dla ciemych i blond włosów.
    • wiridiana Re: JakZREGENEROWACwłosyPOprostownicy???!!help!!! 06.07.04, 14:05
      Ja również używam prostownicy i to już około roku co dwa trzy dni!
      Jeśli chodzi o pielęgnację to przede wszystkim trzeba włosy przy takich
      zabiegach nawilżać tzn. stosować odżywki i maseczki!
      Ja używam aktualnie serii Gliss Kur do włosów suchych i zniszczonych (szampon,
      balsam, maseczka) a do prostowania żelu GOLDWELL (taki w granatowej byteleczce
      z pompką do kupienia w skalepach fryzjerskich - cena ok. 40 zł - ale bardzo
      wydajny bo mam go już prawie rok!!!!) Oprócz tego że świetnie wygładza włosy ma
      jeszcze właściwości termoregeneracyjne tzn. że chroni włosy przed wysoką
      temperaturą! Można go nakładać na mokre włosy i prostować włosy suszarką i
      szczotką lub tez poczekać aż włosy same wyschną i potem użyć prostownicy!
      Naprawdę polecam ten zestaw bo jest w miarę nie drogi, a skuteczny!
      Dodam że przynajmniej raz na półtorej miesiąca farbuję włosy i nie mam z nimi
      problemu!!!
      Pozdrawiam
      • Gość: ania Re: do Sandry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 14:56
        Mozesz napisać co to taikiego "sauna" do włosów i gdzie ją dostać? Słyszałam o
        tym wynalazku od kumpeli i same dobre rzeczy.
        Dziękuję z góry:-)
        • Gość: Sandra Re: do Ani IP: 195.26.24.* 06.07.04, 15:02
          Tylko u fryzjera:-(.Wkładasz głowę pod sprzęt wygladający jak suszarka i
          siedzisz cierpliwie przez 20 minut a para leci:-) Mi pomogło, włosy po takiej
          saunie stały się gładsze (miałam takie"zadziory" na włosach!).
          • Gość: doris Re: do Ani IP: *.icpnet.pl 06.07.04, 15:34
            ja prostuje wlosy od ponad roku co 2 dni. wlosy nie sa az tak bardzo zniszczone
            ale tez nie sa gladkie i lsniace. uzywam 2 razy w tygodniu maseczek (kolastyna,
            gliss kur),ale slyszalam ze sauna na wlosy jest rewelacyjna.czy moze wiecie
            gdzie w Poznaniu mozna zrobic taki zabieg i ile kosztuje??? pozdrawiam
          • Gość: ania Re: do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 08:40
            Dziekuje:-)
            • madllen Sauna:) 07.07.04, 08:51
              Działa działa, bardzo fajna sprawa:) Od czasu do czasu serwuję sobie saunę
              domowym sposobem, czyli nakładam maskę na włosy i barykaduję się na 10 minut
              pod kocem z olbrzymim garnkiem pełnym wrzącej wody, do którego czasem wrzucam
              zioła i paruję twarz:) Włosy rzeczywiście są wygładzone, odżywione i błyszczące.
              • amj77 Maska 07.07.04, 09:39
                A ja kupuję w hurtowni fryzjerskiej maskę do włosów Globe Intensive Mask -
                500ml - 45 zł. Tę samą maskę używają fryzjerzy i biorą średnio 10-20zł za jeden
                zabieg!!! Taka puszka starcza na 6-9 miesięcy przy stosowaniu raz na 3 tyg
                (tyle wystarczy). Używałam wiele "supermarketowych" masek i odżywek i nie ma
                nic lepszego do tej maski Globe.
                Na wymyte, wilgotne włosy nakładam maskę. Trochę ciężko sie to robi, bo jest
                bardzo gęsta - przypomina nakładanie farby. Głowę owijam folia spożywczą, a
                następnie ręcznikiem, z którego robię taki "kominek", przez który wpuszczam
                gorące powietrze z suszarki. Tak przez 10 min. Spłukuję potem włosy i prostuję
                na dużej szczotce, ewentualnie jeszcze przelecę prostownicą.
                Włosy są jednolite, gładkie i lśniące. Tak jak już pisałam, maskę stosuję co 3
                tyg.

PS. Znalazłam tu tę maskę

brzytwa.istore.pl/sklep,634,6923708,48655651586979,03,,pl-pln,80520,0.html

Maska GOBE EXPANSE regenerująca
                500 ml

* Zawiera olej lniany, który zmiękcza i uelastycznia skórę głowy
                * Maska przywraca równowagę hydrolipidową skóry głowy i włosów
                * Dzięki zawartym składnikom naturalnie wzmacnia i odżywia włosy
                * Przeznaczona jest do pielęgnacji włosów o uszkodzonej strukturze
                * Nie zawiera sztucznych barwników
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka